Olgunlaşmış mevsim meyvelerinin raflarda yerini aldığı şu günlerde bu tarifi denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Hamuru hazırladıktan sonra üzerine yerleştireceğiniz meyveler o anda dolabınızda bulunan herhangi bir kombinasyon olabilir. Benim favori ikilim ise kayısı ve kiraz. Enfes renk kombinasyonunun dışında bu iki meyve az miktarda su saldıkları için daha az mısır nişastası kullanmanıza gerek kalıyor. Bu da hiçbir şeyin meyvelerin tadının önüne geçmemesini sağlıyor.
Her ne kadar bu mevsimde meyveler olgunluğa eriştikleri için bal gibi olsalar bile, fırına atmadan önce üzerine bolca serpeceğiniz şeker de her lokmanın gevrek olmasını garantiliyor.
Galette demişken de kafanız karışmasın. Galette bildiğimiz tartın farklı bir şekilde açılmış hali. Tart kalıbı kullanmak yerine pizza hamuru gibi açıp sonra da hamurun dışta kalan kısmını meyvelerin üzerine kıvırıyorsunuz. Çok daha pratik. Daha önceden yazdığım tart hamuru yapmanın püf noktaları yazımda geçen bilgiler bu hamur için de geçerli. Eğer henüz okumadıysanız tarifi denemeden önce bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Yaz aylarında herkesin olduğu gibi, meyveli bir galette de dondurma olmadan kendini çok yalnız hisseder. O yüzden fırından çıktıktan sonra birazcık soğumasını bekleyip servis ederken yanına büyük bir top vanilyalı dondurma koymanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Dediğim gibi dolabınızda bulunan herhangi bir meyveyle de deneyebilirsiniz. Geçen haftasonu yaptığım kırmızı erik şeftali kombinasyonu da çok beğenildi. Meyvenin salacağı su miktarına göre meyvelere karıştıracağınız mısır nişastasını biraz daha artırmanız gerekebilir. Mesela şeftali için biraz daha fazla kullanmak gerekebilir.
Bir diğer püf nokta da mısır nişastası ve şeker karışımının bir kısmını da meyvelerle karıştırmak yerine hamurun tabanına yaymak. Meyveler pişerken kaynayan suları bu karışımı pişirecek ve hamurun tabanına nufüs etmesini engelleyecektir. Bu da hamurun tabanının kıtır kıtır muhafaza edilmesini sağlayacaktır. Alttaki tarifteki hamur malzemelerinden 2 adet galette hamuru elde edeceksiniz. Birini hemen kullanıp diğerini dondurabileceğiniz gibi, malzemelerin yarısıyla sadece bir adet hamur hazırlamanız da mümkün. Etraf kirlenmişken 2 adet hamur hazırlayıp bir tanesini bir sonraki ziyafet için depolamak bana çok daha akıllıca geldiği için tarifi bu şekilde vermeyi uygun gördüm.
Şimdiden herkese afiyet olsun.
KAYISI VE KİRAZLI GALETTE TARİFİ
Hamur Malzemeleri
Tarif Dorie Greenspan’in “Baking: From My Home to Yours” adlı kitabından adapte edilmiştir.
2 adet 23 cm ebadında galette hamuru için
- 3 su bardağı un
- 1/4 su bardağı şeker
- 1 1/2 çay kaşığı tuz
- 360 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı buz gibi soğuk su
Dolgu Malzemeleri
1 adet 23 cm ebadında galette için
- 375 gram kayısı, çekirdekleri çıkartılmış ve dörde kesilmiş
- 250 gram kiraz, çekirdekleri çıkarılmış
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1/4 su bardağı şeker + biraz da üzerine serpmek için
- Yarım limonun suyu
Diğer Malzemeler
- 1 yumurta, hafif çırpılmış
- Vanilyalı dondurma ve 1 dal nane, servis ederken
Yapılışı
- Hamuru hazırlamak için: Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın. Ardından soğuk suyu yavaş yavaş damlatarak karıştırmaya devam edin. İki parmağınızın arasında sıktığınız ufak bir hamur parçası dağılmadan kalıyorsa hamurunuz hazır demektir.
- Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin. İkiye bölün, üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Galette veya tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz.
- Mutfak robotunuz yoksa un, şeker ve tuzu geniş bir kapta harmanladıktan sonra soğuk tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla da una yedirebilirsiniz.
- Galette’i hazırlamak için: Buzdolabında dinlenmiş hamur parçalarından bir tanesini çıkarıp hafif unlanmış bir parşömen kağıdının üzerinde 28 cm çapında açın. Kenarlarını bir bıçak yardımıyla keserek düzgün bir daire elde edin.
- Bu esnada fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
- Yarım çorba kaşığı mısır nişastasını ve 2 çorba kaşığı şekeri bir kapta karıştırıp hamurun dışından 5 cm.’lik boşluk bırakarak 23 cm çapındaki iç kısmına yayın.
- Kayısıları ve kirazları; geriye kalan 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası, geriye kalan 2 yemek kaşığı şeker, ve limon suyuyla beraber başka bir kapta karıştırıp 10 dakika bekletin. Ardından bu meyve karışımını da hamurun iç kısmına yayın.
- Dışarıda kalan 5 cm.’lik kısmı da meyvelerin üzerine gelecek şekilde kıvırarak kapatın.
- Hamurun kenarına çırpılmış yumurta sürüp hem hamurun hem de meyvelerin tepesine bolca şeker serpin (2-3 yemek kaşığı yeterli olacaktır; bu miktar, tarifte verilen şeker miktarına ek olaraktır) ve fırına verin.
- 40-45 dakika meyvelerin suyu fırının içinde kabarcıklar oluşturana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 20 dakika kadar beklettikten sonra yanında dondurmayla servis edin.
selda
Merhaba görüntü harikaaaaaaaaaa:)mmmmmmmmmh en kısa sürede denemek istiyorum sonucu yazarım mükemmel olacağından eminim şimdiden teşekkürler .
zuzu
Aslında Öyle tokuuum öyle tokum ki 🙂
Ama bu görüntü benim içimin erimesine mani olmuyo..
Korkarım ;sayende akşama kolları sıvayıp ,kalorilerle buluşma var Cenk..
Nefis olmuş ellerine sağlık :)))
neslihan
çok leziz görünüyor,ellerine sağlık.ben bir kez tart yaptım ama:-( hamuru çok sert olmuştu ve yenmemişti.şimdi önce tartın inceliklerini okuyup sonra tarifini deneyeceğim:-)eline sağlık.bu arada ben bi yazında linkini verdiğin adrese girdim ve san franciscoya uzaktan bir baktım:-)bu siteye girmemin bi sakıncası yoktur umarım.
zarpandit_gokche
işyerindeyim be musluman insaf bu kadar guzel tatlılar yapma;)
gerçekten cok cok basarılısın tebrik etmekten başka birşey elimden gelmiyor:):)
istersen beceriksizce yaptıgım pastaları kurabiyeleri gönderebilirim :):):):)(aile fertleri üzerinde denendi öldürücü etkisi yok yaptıklarımın:D)
tart hamuru hakkındaki bilgilerin için teşekkur ediyorum..anne willanın kitaplarını alıp tart deneyeyim dedim ve sonucta(birde şekeri unutmusum aceleden tart hamuru şekersizdi:D)eh işte birşeyler çıktı ama iyisi için bu bilgiler kulaga kupe oldu:)
birde birşey soracağım(amma uzadı değilmi:D)
yeni yeni bu işlere dalanlara amazondaki önerilerin içinden kesinlikle şunu alın dediklerin varmı sipariş edeceğim bilene sormalıyım:)
şimdiden cok cok tesekkur ederim:)
başarılarr..
ilkay
Selam Cenk….
Yine bizi cezbeden tarif…ellerine sağlık…Ama hani söz vermiştin fotoğraf detaylarını da anlatacaktın???
ben dört gözle bekliyoummmmmmmmm bu yazını…
fulya
cenk tabaktaki vanilyali dondurma senin olsun hatta galeteyide yiyebiliersin 🙂 ben bunun daha bi büyüyk dilimini donrmasiz rica edebilirmiyim 🙂 yani görüntüden anladigigm kadariyla bu dilim bana pek hitap etmiyor da 🙂
benim hayatimda olmazsa olmaz dedigigm meyveler arasinda yerini almistir kayisi
buna es sölee kocaman sulu sulu biraz mayhos olmakla beraber tatlimtrak seftali cilek karpuz benim canlarimdir 😉
evet simdi ben makinaya kahve koymaya gidiyorum
sende pastanla gelebilirsin
hic bir mahsuru yoktur benim icin
Cenk
Neslihan – Kameralı siteyi mi diyorsun? Tabii ki seyret, halka açık bir websitesi o, hiçbir sakıncası olmaz.
zarpandit gokhce – Mutlaka alınması gereken kitaplar say say bitmez ama özetlemek gerekirse ilk 10 şu şekilde olabilir:
1 – Baking: From My Home to Yours
2 – Perfect Scoop
3 – Paris Sweets
4 – The Bread Baker’s Apprentice
5 – Martha Stewart’s Baking Handbook
6 – Indulge
7 – Chocolate Desserts by Pierre Herme
8 – Baking with Julia
9 – The Pie and Pastry Bible
10 – The Bread Bible
ilkay – Haklısın ama yapılan ankette pek de kimsenin ilgilenmediği ortaya çıkmıştı. Senin soruların olursa bana e-posta gönderebilirsin.
Fulya – Her zamanki gibi neşe dolu olan yorumun için teşekkürler!!
sevim kerküklü
Harika bir görüntü. Pek meyve yemeyen ben onları bu şekilde tüketebilirim.Ama ben hala daha önce söz verdiğiniz omlet tarifini sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevim Kerküklü
Banu (BaL)
Annemle ne zaman diyet yapmaya niyetlensek, Cenk enfes görünümlü bir tatlı tarifi ekliyor 😀
Ama yok bunu da yapmayacağım şimdi. Kendi evime saklıyorum 😉 Korovayla beraber 🙂
Cenk bu arada, çok ilgisiz buradan sırmak ama… Ayrıca mail yollamaya üşendim dersem, kızmazsın umarım 😀
Hiç evde risotto yapmayı denedin mi? Aslında sorunun doğru sorulmuş hali şudur: Evde risotto yapalım dersek, hangi Türk pirinci uygun? Yoksa mutlaka arborio mu aramalıyız?
Şimdiden çok çok çok çoook teşekkür ederim.
(İmza: Bitmeyen soru işaretileri silsilesi sahibi kişilikkkk)
Banu (BaL)
Soruya ek… Pas da geçebilirsin soruyu 🙂 Lavantalı Sütlaç tarifinde arborio’yu Makro’da bulduğunu söylemişsin. Artık yapacak olduğumda birkaç paket alırım, el altında durur. Kaynak belli oldu en azından 🙂
zarpandit_gokche
selamlar yeniden 🙂
teşekkur ederim cenk:) siparişleri vereceğim yakın zamanda..
verdiğin kitapları inceledim kapakları bile iştah açıcı:) bu arada amazondaki sayfanda nip tuck dvdleri gözümden kaçmadı bir nip tuck manyağı olarak:)
sevgiler..
Cenk
Sevim – Haklısın, omlet sözü vermiştim değil mi..
Banu – Evet, Arborio doğru adres. Nişasta oranı yüksek olduğu için en iyi sonucu o şekilde alırsın. Şimdiden afiyet olsun.
müge
Görüntü harika, denemek istediğim tarifler gün geçtikçe çoğalıyor. Galette listede yerini aldı 🙂 Kombinasyon olarak elma, çok az ceviz ve tarçın ile denemeyi hayal ettim. Eminim çook lezzetli olmuştur çünkü “Baking: From My Home to Yours” çok başarılı bir kitap. Kitaptaki çoğu tarifi hiç şüphesiz deneyebilirim. Seninde linkini verdiğin Dorie Greenspan’in “Baking: From My Home to Yours” adlı kitabındaki tart hamuru ve vanilyalı krema tek kelime ile benim favorim ve o tarifi denedikten sonra tart hamuru ve kreması için başka bir tarif denemeyi düşünmüyorum bile.
pelin
Cenk nefis bir görüntü,öylece seyrettim,ellerine sağlık..
burcin
cenk merhaba
yine cok guzel gorunuyor hersey eline saglik ama hamurdaki yag miktari cok fazla degilmi?
Cenk
Burçin – Öyle gibi geliyor ama değil. Sıklıkla kullandığım bir tart hamuru tarifi bu. Ben sonuçlardan memnunum.
Tuba
Merhaba Cenk,
Bu galette tart hamurunu kizimin gittigi fransiz okulu Lycee France den taniyorum, onlar her yil bunun bir de La Galett diye bir günle kutluyorlar
ama meyve yok, icine altin görünümlü para koyuyorlar ve bulan prenses veya prens olmus oluyor. Gerci kizim hic prenses olamadi, bende tarifini bu yüzden almamistim, neyse sizin tarif vesile olmus oldu…Bye Tuba
sevim kerküklü
Merhabalar Cenk Bey,
Tartınızı dün denedim. Gerçekten çok enfes ve hafif bir hamur oldu.Yaptığım zaman yağ miktarı çok fazla gibi gelmişti ama yedikçe ağızda dağılan enfes bir şey oldu. Eşim bile yedikçe “bu hamur var mı yok mu birşey anlamadım” dedi.Bu tür tatlılarda mutfak terazisinin ne kadar gerekli olduğunu anladım, zira oranları tutturacağım diye alnım çatladı…
Önerebileceğiniz bir mutfak terazisi var mı, mutfakta fazla yer kaplamayan!!!!???????
Gerçekten çok teşekkürler, bugüne bu kadar çok yorum yazdığım tek blog sizin ki. Genelde sessiz sedasız takip ederim.Ama bu güzellikler karşısında dayanamıyorum.
Sevim Kerküklü
Cenk
Merhaba Sevim – Benim mutfak terazimi bir arkadaşım hediye olarak verdi. Yanlış hatırlamıyorsam Habitat’tan almış. Çok memnunum. Ikea’da ve Esse’de de bu tip terazilere rastladım… Yorumların için çok teşekkürler.
neşe
tatlı mükemmel hatta enfes eline sağlık tüm ayrıntılarıyla berağber tarifini alıyorum
ama bir sorum var
yemek fotoğraflarını hangi marka foto makinası ile çekiyorsun? 🙂
tşkler
Cenk
Çok teşekkürler Neşe. Fotoğraf makinem Canon 40D.
neşe
bilgi için teşekküler Cenk
yemekler kadar fotoğraflarında başarılı
bilmiyorum eğitim vs aldın mı ama makina kadar asıl gözün çok önemli olduğunu savunanlardanım
ayse
merhaba Cenk,
tarifi dün akşam vişne ve kayısı ile yaptım.hamurunu 1 gece önceden hazırlayıp dolaba koymuştum. misafirlerin adedi çok olunca hamuru 1 defada kullanmaya karar verdim.kocaman bir tatlımız oldu:) vişneleri de bir gece önceden temizleyip küçük bir süzgeçe koydum, çünkü çok suluydu ve yarım bardaktan fazla su saldı.üzerine serpmek için de esmer şeker kullandım.gerçekten çok güzel oldu.hamurun tadı ve kokusu höşmerim gibiydi.
ayse
bi de limon suyu koymadım, vişne ekşi zaten diye. ne kadar doğru bilmiyorum ama güzel oldu:)
Cenk
ayşe – Ellerine sağlık! Yiyen herkese de afiyet olsun.
ayse
bu arada yaptığım tatlıyı Çırağan Kempinski.nin aşçıbaşısı da yedi (Kuzenim olur). Tabağı ikram ettim, bekledim önünde. Önce meyvelerini tattı, sonra hamurunu en son da meyvelerin altında kalan hamuru çatalıyla kontrol etti.Tam puan dedi.Tarif için tekrar teşekkürler.
zeynep
Yaptımm:))) harika oldu herkes bayıldı. ikinci parçayı buzlığa koymuştum 3 gün sonra yaptım, ikinci sefer daha başarılı oldu, sürekli istek geliyor şimdi teşekkürlerrr:))
isil
diger crumble tarifin gibi bu tarif de mükemmel oldu! harika muhesem bir lezzetti. Iftar sonrasi tatli olarak yedik ancak ben tarifi yariya indirerek yapmistim az geldi oysa ki tam ölcü yapsaymisim silip süpüreceklermis 🙂 neyse birdahaki sefere artk:)
bu arada seftalili crumble icin de yorum yazmistim ama sanirim onu yayinlamamissin 🙁 oysa almanlara yaptigimi ve de bayila bayila yadiklerini anlatmistim ne güzel 🙁
Cenk
Işıl – Afiyet olsun. Önceki yorumunu almadım, alsaydım elbette yayınlardım. Bazen kontrolüm dışında yorumlar spam kutusuna düşüyor ve ben görmeden siliniyor, belki de öyle oldu.
isil
tesekkür ederim belki de öyle oldu.
Pınar
Merhaba Cenk,
Öncelikle böyle güzel bir site yaptığın, güzelim tariflerini bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama yorum yazmak bu tarife nasip oldu 🙂 Senden öğrendiğim irmik helvası en favori tatlı oldu bizim ailede. Buradaki tarifleri denerken kendimi usta aşçılar gibi hissediyorum, çünkü sonucun çok lezzetli olacağını başlarken biliyorum. Bu haftasonu bu tarifini denemek istiyorum ancak yaz meyveleriyle yapmam imkansız. Kış meyvelerinden hangileriyle bu tarifi yapabilirim? Muz ve portakal uyumlu olurmu sence? Birde benim tart kalıbım 28 cm. Hamuru iki parçaya ayırmak yerine hepsini kullansam olurmu dersin? Şimdiden cevabın için teşekkür ederim 🙂
Cenk
Pınar – Teşekkürler, beğenmenize sevindim. Muz ve portakalı bir galette tarifi için önermiyorum. Özellikle portakal çok fazla su bırakacaktır. Kayısı, şeftali, ahududu, kiraz, kırmızı erik gibi yumuşayacak ama çok da su bırakmayacak meyveler kullanmanızı öneririm. Onları bulmanız mümkün değilse belki her mevsim bulunan elma olabilir. Bu tarifte tart kalıbı kullanılmıyor. Hamurun hepsini kullanabilirsiniz ama o zaman tarifte belirtilenin 2 katı büyüklüğünde açmanız gerekir. Aynı ebadı iki kat hamur malzemesiyle açarsanız çok kalın olacaktır ve pişmesinde sorun olacaktır.
Pınar
Cenk cevabın için çok teşekkür ederim. Önerilerin doğrultusunda haftasonu deneyeceğim, çok güzel olacağına eminim. Sevgiler…
yasemin
iyi akşamlar,
kayısı ve kirazlı galetta tarifinizin, bugün evdeki kayısıları değerlendirip yaptım. Gerçekten tarife bayıldım ve yiyenler çok beğendi. Öncelikle tariflerde verdiğinz püf noktaları harika. tekrar teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.
ye-mek.net
Çok güzel bir tarif olmuş. Az önce çileklisini de gördük 🙂 Ellerinize sağlık,
öznur
Cenk Bey,
Sıklıkla olmasa bile uzunca bir süredir sitenizi izliyorum.İlk defa da yorum yazıyorum. Gerek bir öğretmenin öğrencilerine anlatır gibi en ufak ayrıntıya varan anlatımınız gerek güzel fotoğraflarınız ve de ortaya tablo gibi çıkan enfes tatları içeren sonuçlar. Bu nedenle, becermeme imkan olmayan bu tatları görmemek ve moralim bozulmasın diye sitenizi sıklıkla izlemekten kaçınıyorum ama izliyorum desem bana kızarmısınız.Galette tarifinizi yapabileceğim umuduyla açıklamalarda soğuk tereyağı ancak, malzemelerde sadece tereyağı yazıyor. Herhangi bir yanlışlık yapmama adına acaba doğrularmısınız.Ayrıca, sizi bazı yabancı sitelerde izlenenler arasında görmek beni çok gururlandırıyor.Herşey gönlünüzce olsun.
Cenk
öznur – Çok teşekkürler. Tereyağı soğuk olmalı. Hatta buz gibi. Malzemeler arasında bunu belirttiğim için yapılış kısmında tekrar etmeye gerek görmemişim. Şimdiden afiyet olsun.
Merve
Ceeennkkk, ben senin silentların silent’ı okuyucun en son bu tarifte dayanamadım. Az önce tartım fırından çıktı henüz sıcak ve dokunamıyorum, yanlarını yumurtalamama rağmen birazcık fazla kızardı ama meyvelerin altından görünen hamur sanki pişmemiş intiba veriyor bana, rengi değişmediği için sanırım, muhteşem görünüyour umarım senin kadar başarılı olabilmişimdir yoksa ev halkının umutlarıyla beraber çöp olacak 🙂 çok başarılı ve takdire şayan bir insansın.. sevgiler
Cenk
Merve – Alttaki hamur tepesi kadar renk değiştirmiyor, belki o yüzden pişmedi zannettiniz ama meyveler çok fazla su bıraktıysa pişmesini de bir miktar engellemiş olabilir. Meyveleri dizerken haddinden fazla cıvık bir görüntü var mıydı?
Yasemin
Selam, bu tartın hamurunu başarısız olmuş bir tart hamurunu parçalayarak yapsam olur mu yoksa meyveleri ziyan mı etmiş olurum? Yaptığım tart hamuru kurabiye gibi sert oldu, hemen yapmayacağım için bir gece de buzdolabında bekletmiştim, daha önce kurabiye pişirip taban olarak kullandığınız bir tarif vardı onu bulamadım. Acil cevap alabilirsem çok sevinicem gerçi ne zaman bişey sorduysam kısa sürede cevapladınız. Teşekkürler şimdiden.
Cenk
Yasemin – Hamurunuz sert olduysa galette için uygun değil. En iyisi 1 cm kalınlığında açıp kurabiyeler kesmek olacaktır.
zeynep
Merhabalar
Daha önce tart tarifinizi denemiştim gerçekten çok başarılıydı..Ondan ümit ederek bu tarifi birebir denedim, iftarda ikram edeceğim için 1 gün önceden hazırladım, dolaba koydum..diğer gün ikram etmek için çıkardığımda meyveler arasındaki sular donmuştu..görüntü ve lezzet konusunda hayal kırıklığı yaşadım maalesef..
Cenk
zeynep – Tarifin sonunda fırından çıktıktan 20 dakika sonra servis edin diye belirtmişim. Galette, buzdolabında saklamaya elverişli değil. Pişirdiğiniz gün, hala ılıkken yemeniz gerekiyor. Arta kalanları buzdolabında saklayabilirsiniz ama o durumda da fırında ısıtmak gerekecektir – ki o durumda bile ıslak meyveler hamuru buzdolabındayken nemlendireceği için kıvamı bozması kaçınılmaz.
Zeynep
Cevabın için teşekkür ederim..kalan hamuru da servis etmeden önce hazırlayıp birde öyle denerim..
Nesrin Çelik
Merhabalar Cenk, yurt dışındayım. Haliyle kitabın yanımda değil. Bir tatlı yapma arayışındayken, bu tarifi denedim. Herkes bayıldı.
Teşekkür ederim
Alan
Merhaba Cenk, firindan cikinca uzere kayisi receli surup servis edilirse iyi olur mu sizce? Taze kayisidan boyle bir recel yapmak kolay mi? Cok tesekkur ederim.
Cenk
Alan – Elbette sürebilirsiniz ama o durumda tepesine şeker serpmenize gerek kalmaz. Taze kayısıları rendeleyip şeker ve limon suyuyula pişirerek hızlıca bir reçel yapabilirsiniz.
Canan
Merhaba Cenk,
Tarifte dolgu malzemesi 2 hamur icin gerekli olculerde verilmis. Dolgunun yapilisini anlatirken yarim yemek kasigi nisasta tabana serpiyoruz, kalani meyve karisimina koyuyoruz demissin. Yani bu durumda kalan yarim yemek kasigi mi oluyor?
Tesekkurler,
Cenk
Canan – Tarifte birkaç ufak hata gözüme çarptı, düzelttim. Sadece hamur çift ölçü; dolgu malzemeleri 1 adet galette için. Kafanızı karıştıran diğer detayı da daha açıklayıcı bir şekilde güncelledim.