• Birinci navigasyona geç
  • Skip to main content
  • Birinci sidebar'a geç
  • Alt alana geç

Cafe Fernando

  • HAKKIMDA
  • YEMEK KİTABIM
  • ÖLÇÜLER
  • ARŞİV
  • EKİPMAN
  • ENGLISH

Fındıklı ve Çikolatalı Yulaflı Kurabiye

Fındık ve çikolata fındık ve çikolata olalı böyle bir birliktelik görülmedi. Yulaf da yulaf olalı böyle bir ziyafet çekmedi. Evet, tahmin edeceğiniz üzere… bir kurabiye yaptım, yanağını dayar uyursun.

Bu cümleyi çok sıklıkla kullanmadığımı biliyorsunuz. Kullandığımda da ne demek istediğimi çok iyi biliyorsunuz. “Güzel” ve “lezzetli” kelimeleriyle eş anlamlı sıfatların hepsi bu yanağı dayayıp uykuya dalınacak tarifleri anlatmakta kifayetsiz kalıyor. Hatta bu tarifler belki de kendilerine ait bir kategoriyi hak ediyor.

Bodrum ve Selimiye yollarına düşerken arkadaşlarımın evlerinde kalacağım için herkesin hakkında çok güzel şeyler söylediği “Baked” adlı tatlı tarifleri içeren kitabı da yanıma almıştım. Olur ya, denize girmekten, güneşlenmekten, yayılıp uyumaktan sıkılırsam, bir de sohbet ederek kağıt oynamaktan vakit kalırsa diye. Uzun süredir tatile çıkmadığımdan olsa gerek, tarifleri denemeye sıra hiç gelmedi. Bir ay da geçirsem geleceği yoktu. Ama kitap da elimden düşmedi.

Yeni bir kitaba ilk göz gezdirişimde fotoğraflardan bir tanesi mutlaka daha kocaman göz kırpar. Baked‘e göz gezdirirken de canavar kurabiyelerinin olduğu sayfada çakılı kaldım. En sevdiğim malzemelerden biri olan fıstık ezmesiyle yapılan, yulaflı, kocaman kurabiyelerin üzerine turuncu m&m çikolataları yerleştirilmiş.

Tatilden dönüp rehaveti üzerimden attıktan sonra da denemelere başladım. İlk deneme hiçbir şeyi değiştirmeden yapıldı, şansına yolu evime düşen bir misafire tattırıldı. Ama onun önüne koymadan önce bile bir şeyin eksik – daha doğrusu fazla – olduğunu biliyordum. Yulafı mı rahatsız etti? Hayır. Çikolatası mı fazla geldi? Mümkün değil.

Bunu söyleyeceğimi hiç tahmin etmezdim ama fıstık ezmesi fazla geldi. Fıstık ezmesini çok sevmeme rağmen Nutella gibi kaşıklamadığımı itiraf etmem lazım ama yine de malzemesi ne kadar bolsa o kadar iyidir mantığıyla işleyen beynime, pardon mideme, bu kurabiyeleri kabul ettiremedim. Kesinlikle kötü oldular diyemem. Ama işte o yanağını daya uyu kurabiyeleri kıvamında değillerdi. Baked kitabının yazarlarının Cafe Fernando okurlarının beklentileri konusunda en ufak bir fikirleri yok anlaşılan.

Velhasıl, bu şanslı misafir kurabiyenin tadına baktı ve benim şıp diye anlayamadığım şeyi keşfetti: Sorun miktarda değil malzemedeydi. “Aslında bu fındık ezmesiyle öyle güzel olur ki…” dedi, ve  “Fındık ezmelerinin en iyisi de Fiskobirliktir, mutlaka onu kullan” diye de ekledi.

Kurabiye Hamuru Fındık Ezmesi

Arkadaşım haklıydı. İçeriklerine baktığınızda Fiskobirlik markasının fındık ezmesi diğerlerinden daha çok fındık içeriyor. Sonradan öğrendim ki babam da sabah kahvaltılarına ufacık bir kaşık fındık ezmesi eklemiş. Markası da Fiskobirlik. Babam yiyorsa en iyisi odur. Tartışmaya, araştırma yapmaya gerek yok. Hayatının büyük bir bölümünü market dolaşmakla geçiren birinden söz ediyoruz.

İçim rahat denemelere başladım. Fındık ezmesi fıstık ezmesi kadar çok şeker içermediği için ve Fiskobirlik markasının fındık ezmesi tarifte belirtilen pürüzsüz kıvama sahip olmadığı için tadını ve kıvamını ayarlayabilmek uzun zaman aldı. Tatil dönüşünü bu kurabiyeyle açmak istiyordum olmadı. Etrafımdakiler de hayatları boyunca yemedikleri kadar fındıklı kurabiye yediler. Ne zaman ki Sarelle markasının pürüzsüz kıvamdaki fındık ezmesiyle denemelere başladım, tarif tam da istediğim şekilde yol almaya başladı. Sarelle’nin fındık ezmesinin içinde Fiskobirlik’teki kadar fındık yok ve şeker oranı da daha fazla ama bu kurabiye söz konusu olduğunda kullanılması gereken fındık ezmesi o.  Kıvamı yüzünden bu kurabiyenin başarısında büyük rol oynuyor, dolayısıyla marka belirtmem şart.

Kurabiye hamuru

Markalar demişken, fındık ezmesini geçtim, asıl hepimizin daha sıklıkla tükettiği çikolata konusunda söylenecek çok şey var. Ama o ayrı bir yazıyı hak ediyor. Şimdilik ufak bir tavsiye: Marketlerde satılan damla çikolataları kullanmak yerine, tariflerinizde %70 kakao oranına sahip bitter çikolataları kullanın. Damla çikolata boyutunda doğramak ekstradan iş çıkartıyor olabilir, ama unutmayın ki pişirdiğiniz her şeyin tadı ancak kullandığınız malzemeler kadar lezzetli olabilir.

Kurabiye hamuru

Arşivlerde bir fındıklı kurabiye tarifi var. Tanışmayan pek kalmadı. Cafe Fernando tarihinde en çok beğenilen, tekrar tekrar yapılan, kız istemeye gelenlere ikram edilen, askere giden eşler tadını sayıklayınca yapılıp yollanan bir kurabiye. Umarım bunu da en az o tarif kadar beğenirsiniz.

Şimdiden söylemekte fayda var… Bu kurabiyedeki yulaf, kurabiyenin kıtır olmasını ve ağızda dağılmasını engelliyor. Ayrı bir kulvarda. Belki ağızda dağılmıyor ama pek güzel eriyor. Özellikle de fırından çıkardıktan 1 saat sonra servis ederseniz. Ertesi gün de tazeliğini koruyor ama henüz üzerindeki çikolata parçaları parlarken dilinizle damağınıza yapıştırıp boğazınızdan aşağıya eriyip gitmesine benzemez. Benden söylemesi.

Fındıklı Çikolatalı Yulaflı Kurabiye 2

Şimdiden afiyet olsun.

FINDIKLI VE ÇİKOLATALI YULAFLI KURABİYE TARİFİ

Tarifin esin kaynağı “Baked” kitabındaki “Monster Cookies” tarifidir.

Tarifte kullanılan su bardağı, çorba kaşığı ve çay kaşığı birimleri Amerikan cup, tablespoon ve teaspoon birimlerine denktir. Bütün malzemelerin gram cinsinden karşılıklarını “Ölçüler” sayfasında bulabilirsiniz. Tatlı pişirme konusunda yeniyseniz, “Un Nasıl Ölçülür” başlıklı yazımı da tarifi uygulamadan önce okumanızı tavsiye ederim.

Malzemeler

24 adet kurabiye için

  • 1/4 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • Bir çimdik tuz
  • 2 + 2/3 su bardağı (225 gram) yulaf ezmesi
  • 90 gram tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1/4 su bardağı beyaz şeker
  • 1/4 su bardağı kahverengi şeker
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü*
  • 1 su bardağı (300 gram) fındık ezmesi (pürüzsüz kıvamda, tercihen Sarelle)
  • 200 gram bitter çikolata, irice doğranmış
  • Opsiyonel: 30 gram bitter çikolata, doğranmış

* Vanilya özütü marketlerde satılan toz vanilinle aynı şey değildir. Sentetik bir madde olduğu için vanilin veya vanilya aroması kullanmıyorum. Linke tıklayarak ev yapımı vanilya özütü tarifine ulaşabilirsiniz.

Yapılışı

  1. Büyük boy bir karıştırma kabında unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Yulaf ezmesini ekleyip harmanlayın ve bir kenara ayırın.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağını büyük boy bir karıştırma kabında rengi biraz açılıp iyice yumuşayana kadar (2-3 dakika) çırpın.
  3. Şekerleri ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.
  4. Yumurtaları teker teker ekleyip, her eklemede hamura tamamen yedirene kadar (yaklaşık yarım dakika) çırpmaya devam edin.
  5. Vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
  6. Son olarak fındık ezmesini de ekleyip tamamen karışana kadar çırpın.
  7. En düşük hızda çırpmaya devam ederken yulaflı karışımı azar azar ekleyin. Yulaflı karışımı da hamura yedirdikten sonra irice doğradığınız çikolata parçalarını ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın, üzerini streç filmle kapatıp en az 5 saat (tercihen ertesi güne kadar) buzdolabında soğumaya bırakın.
  8. Dilerseniz bu aşamada kurabiyeleri dondurabilirsiniz. Hamur tazeliğini buzdolabında 5 gün, buzlukta da bir ay koruyacaktır. Donduracaksanız tavsiyem önce parşömen kağıdına sarmak, ardından streç filme sarmak ve son olarak da hava almayan bir kaba koyup ağzını sıkıca kapatmak. Hatta içine hava girmemesini garantilemek isterseniz kapağını kapattıktan sonra tekrar streç filmle sarabilirsiniz. Pişirmeden önceki gün buzluktan alıp buzdolabına koyarak ertesi güne kadar açılmasını bekleyin. Kolaylık olması açısından şekil verdikten sonra da dondurabilirsiniz.
  9. Kurabiyeleri pişirmeden 15 dakika önce fırınınızı 190 derecede ısıtmaya başlayın.
  10. Parşömen kağıdı serili fırın tepsisine aralarında beşer santim bırakacak şekilde 2 çorba kaşıklık hamuru yerleştirin ve fırına verin. Kurabiyeler büyük olduğu için tepsi başına 6 adet kurabiye yerleştirmenizi tavsiye ediyorum. Eğer Amerikan cup ölçülerine sahip değilseniz ve 2 çorba kaşıklık bir ölçü kaşığınız yoksa 5 santimetre çapında toplar yapıp ortadan ikiye kesebilirsiniz (5 santimetre çapındaki bir kurbiye topu 4 çorba kaşığına denk geliyor, ortadan ikiye kesince istenilen boyutu elde etmiş olacaksınız). Ben Starbucks’dan aldığım 2 çorba kaşıklık (30 ml) ölçü kaşığını kullanıyorum (fotoğraflarda görebilirsiniz).
  11. Kurabiyeleri kenarları koyulaşana dek, yaklaşık 12-14 dakika boyunca pişirin.
  12. Fırından çıkardıktan hemen sonra doğranmış 30 gram bitter çikolata parçalarını kurabiyelerin üzerine serpiştirin. Kurabiyelerin sıcaklığıyla eriyip parlak bir görünüm alacaklardır. Kurabiyelerin biraz soğumalarını bekledikten sonra parşömen kağıdından alıp servis tabağına yerleştirin.

21 Ekim 2009 · 250 Yorum Kategori: Best of Cafe Fernando, Çikolata, Kurabiye Etiket: fındık ezmesi, Kurabiye, yulaflı kurabiye

Previous Post: « Rokfor Soslu Bonfile
Next Post: Havuçlu Kek Tarifi »

Okuyucu Etkileşimi

250 YORUM

  1. yeliz

    21 Ekim 2009 ile 19:32

    ellerinize sağlık.
    fındık ezmesine bayılırım ama yulafla aram pekte iyi değildir o yüzden ben sizin gibi yulafı çıkarıp deneyebilirim sanırsam … sevgiler

    Yanıtla
  2. Ebru

    21 Ekim 2009 ile 19:40

    Elinize sağlık çok güzel görünüyor.Mutfakta en çok kurabiye yapmak için vakit geçirmekten hoşlanırım.Yakında bu kurabiyeler içinde mutfağa gireceğim o kesin.Kurabiyeleri tepsiye dizmek için dondurma kaşığı kullansak sonuç nasıl olur? Sizin ölçünüzle kıyaslarsanız sevinirim.

    Yanıtla
  3. gulcin

    21 Ekim 2009 ile 19:59

    cenk merhaba,
    Harikasın yulaflı kurabiyeleri görünce benim istediğim görüntü ve tat bu hem yulaflı hem fındık ezmeli ,ben yulafı çok seviyorum ve çeşitli tarifler uyguluyorum senin kurabiyeyide listeye ekleyip hemen uygulayacağım. Sence fındık ezmesi yerine fıstık ezmesi olabilir mi ne dersin .Ellerine sağlık sevgiler…………

    Yanıtla
  4. leyla

    21 Ekim 2009 ile 21:15

    HARİKA görünüyor.Ellerine sağlık Cenk.Bunu da ekledim favori kurabiyelerime.Ben de ilkkez kepekli undan kurabiye yapmayı denedim,muhteşem oldu,sana da tavsiye ediyorum.Tarifi burda bulabilirsin arzu edersen,onure olurum :))
    http://leylailekahvesohbeti.blogspot.com/2009/10/damla-cikolatali-kepekli-kurabiye.html
    Sevgiler…

    Yanıtla
  5. Pınar

    21 Ekim 2009 ile 21:25

    hmmmm… çok güzel, çoook güzelll, çoookkkkk….
    mutfağa adım atmayalı o kadar uzun zaman oldu ki, acaba bu tarif beni kendime getirir mi diye düşündüm. sanırım biraz silkelenmem biraz da dinlenmem lazım bu tarife girişmek için. ama önce bir soru acaba şeker yerine pekmez kullanılan bir kurabiye tarifi gelebilir mi sizin cenahlardan? 🙂

    Yanıtla
  6. HİKMET TEKÇAM

    21 Ekim 2009 ile 22:13

    CENK BEY; OFF Kİ OFF,BÖYLEDE YAPILMAZ Kİ,ELLERİNİZE SAĞLIK

    Yanıtla
  7. özge

    21 Ekim 2009 ile 22:18

    geri dönmen çok güzel 🙂 bir daha bu kadar bekletme olur mu? resmen güceniyor insan!..

    Yanıtla
  8. binnaz

    21 Ekim 2009 ile 23:25

    Gecenin bu saatin bu kadar güzel tarif edilmiş bi kurabiyeyi kalkıp yapabilme gücünü bulabilirmiyim bilmiyorum ama hamile birisine yapılabilecek daha büyük bi kötülük yok yaa … üstelik kocamda evde değil yardım edecek kimsede yok, nasıl olcak yemeliyim benim acilen bu kurabiyelerdeeeennn.

    Yanıtla
  9. müjde

    21 Ekim 2009 ile 23:26

    Hani evde malzeme olsa akşamın bu saatinde bile kalkıp yapacağım.Nasıl güzel bir anlatım bu…
    Ellerine sağlık Cenk.

    Yanıtla
  10. Pınar

    21 Ekim 2009 ile 23:53

    Off Cenk bitirdin beni… Cafe Fernando kurabiyelerinden sonra tam da diyetteyken yapma bunu 🙁

    Fındık mı ¿ Fıstık mı ¿ umurumda değil! Nefis görünüyorlar… Ellerine sağlık.

    Yanıtla
  11. nesrin

    22 Ekim 2009 ile 00:16

    ne kadar güzel ve leziz görünüyorlar.ellerinize saglık.

    Yanıtla
  12. Feyza Fidan

    22 Ekim 2009 ile 01:37

    Müthiş bir kurabiye olmuş Cenk…Tabii anlatımında herzamanki gibi süper 🙂 Ellerine sağlık..

    Yanıtla
  13. mavi

    22 Ekim 2009 ile 02:24

    mükemmel…harika olmuş ellerine sağlık cenk

    Yanıtla
  14. zarpandit

    22 Ekim 2009 ile 09:30

    sabah sabah cok fenasın cenk! benim gibi canı çekip ulaşamayanlar ne yapsın :))

    http://kakaolupasta.blogspot.com/2008/12/ift-ikolatali-yulafli-kurabiye.html

    aynısının fıstık ezmesizi diyelim 🙂 lezzet konusunda hiç bir iddaam yok tabi bu fotografın karsılıgında :))

    Yanıtla
  15. zarpandit

    22 Ekim 2009 ile 09:31

    fıstık yazmısım ya yorumda fındık diyeceğime 🙁

    Yanıtla
  16. zehra özdem

    22 Ekim 2009 ile 10:15

    Mihmmmmm….hersey var icinde bu kurabiyenin…offf..gercekten yanagini daya uyu olmus bu kurabiyeler…nefis

    zehra

    Yanıtla
  17. beste

    22 Ekim 2009 ile 10:20

    Guzelim kurabiyelerin altindaki pisirme kagidi ama cok kullanimlik (200 kez) camdan yapilmis degil mi?

    Yanıtla
  18. seval

    22 Ekim 2009 ile 11:57

    iyi günler.sitenizi uzun süredir takip ediyorum.yaptığınız her tarif görüntü olarak beni çok cezbediyor.yazılarınızdan çikolatayı ne kadar çok sevdiğinizi okuyorum.bu yüzden sizi kendi üretimimiz olan çikolataları tattırmak için sizi dükkanıma davet etmek istiyorum.biz bu işi 1957 den beri yapıyoruz.bir türk firması olarak ne kadar başarılı olup olmadımızı görmenizi istiyorum.bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    Yanıtla
  19. Burcu- akarri

    22 Ekim 2009 ile 12:31

    Cenk ama yaaa bu nasıl bir cümledir “çikolata parçaları parlarken dilinizle damağınıza yapıştırıp boğazınızdan aşağıya eriyip gitmesi” bittim resmen şu anda :(( kesinlikle “gir mutfağa yap ve ye beni” diye bağırıyor bu tarif :))

    Yanıtla
  20. emelll

    22 Ekim 2009 ile 14:23

    kepekli yulaflı tariflerde de muhakkak bi bağlama tınısı duyulur, köy havası estirilir : D
    ben ilk fotoğrafı görünce twilight filmindeki babyface vampir kadreşin kendini tutamayıp bellanın üstüne atlayıp kanını emdiği sahnedeki hisleriyle dolup taşıyor, yemeye kıyamamak ne kelime, adeta canavarlaşıyorum. iki tanesini üst üste koyup aralarına nutella bile sürerim bunların ve her nevi kurabiyenin, bisküvinin! o toplar öylece bırakılıyo mu tepsiye, kendileri mi yayılıyo fırına girince yavrular..

    Yanıtla
  21. Zeynep VARLI

    22 Ekim 2009 ile 15:35

    Ama bu bir eziyet, bir işkence! Her tarifte o mükemmel anlatımınız yüzünden ağzımın suları akıyor, yutkunmaktan bitap düşüyorum. Tatlılarla arası olmayan beni bile baştan çıkarıyorsunuz, ayıp ediyorsunuz. Bu kadar güzel tarifler keşfedip, benim hiç bir zaman pişiremeyeceğim kadar güzel pişirip bir de onları güzelce yemek suretiyle kıskançlıktan çatlamama sebebiyet vermeniz de cabası. Hele o fotoğraflar! Gözlerimin önünde parıldarlarken midemden de iştah çığlıkları yükseltiyorlar. Sizi dava edeceğim! 😀

    Yanıtla
  22. arlet

    22 Ekim 2009 ile 16:48

    Bu kadar detaylı, akılda soru bırakmayan tarifleriniz için çok çok teşekkürler.
    Tarifle ve yazıyla ilgili bir sorum olcak: fındık ezmesini Sarelle mi Fiskobirlik mi kullanmak gerekir?

    Yanıtla
  23. nesobaby

    22 Ekim 2009 ile 17:55

    Fındık mı Fıstık mı? Önce fıstık ezmesi sonra fındık ezmesi olmuş 🙂 gerçi ikisine de bayılırımmmm :))

    Yanıtla
  24. nesobaby

    22 Ekim 2009 ile 18:01

    bir de kurabiyeyi yapmak için o vanilyaların sarhoş olmasını 2 ay beklemeli miyiz acabaa???? market ismi verseniz Cenk Bey? 😉

    Yanıtla
  25. Burcu

    22 Ekim 2009 ile 21:34

    Merhaba Cenk,

    Ellerine saglik, super gorunuyorlar tabi yorumun her zamanki gibi goruntuyu de tamamliyor. O kadar guzel anlatiyorsun ku insan okurken hic bunalmiyor… Kitap isini dusunmelisin 🙂
    Burada findik ezmesi olmadigi icin Turkiye’ye gelene kadar beklemek zorundayim 🙁 Neyseki kisa bir sure sonra gelecegim. Ama burdaki fistik ezmesi de Turkiye’de yok 😉
    Bu arada; mutlaka senin vanille extract’in her zaman vardir, sanirim mutfaginin vazgecilmezi 🙂 ama istediginde / ihtiyacin oldugunda getirebilirim cunku cok sIK geliyorum, aklinda bulunsun…

    Yanıtla
  26. Özlem

    22 Ekim 2009 ile 21:44

    Anlatım, tarif, görüntü, sunum hepsi harika, ellerine sağlık.

    Yanıtla
  27. Narsu

    22 Ekim 2009 ile 21:59

    Selam
    vakitte bu vakitte hangi kurabiye pisirilir derken acayipppp bir olusum yanagini dayamak ve uyunur bir tad ile anlatim
    acaba !
    farkinda olmayabilirim simdiden soyleyeyim bu kadar takipte olmama ragmen; boyle kurabiyeleri yapip suprizzzzzz olarak yorumcu camiasina gonderiyormusunuz :))
    hani is molasinda olani var ders molasinda olani var :))
    gozhakki derler o bakimdan yoksa simdi usenmeyip mutfaga kosmali
    ellerinize yureginize saglik.
    tek kelimelik yanagi dayamalik ama uyunmaz bence siradakini kimseye kaptirmamak icin hele de sutlu bir kahve tadinda…

    kolay gelsin sira da ne var !!!

    Narsu

    Yanıtla
  28. Cenk

    22 Ekim 2009 ile 23:42

    Yorumları için herkese çok teşekkürler.

    Ebru – Çok iyi olur! Benim gibi hamuru kaşıktan çıkartmak için dan dun tezgaha vurmak zorunda da kalmazsın.

    Gulcin – Yazıda da bahsettiğim gibi bu kurabiyenin orijinal tarifinde zaten fıstık ezmesi vardı ama ben yakıştırmadığım için fındık ezmesiyle denemeler yaptım.

    leyla – Çok teşekkürler. Mutlaka göz atacağım.

    Pınar – Beklemenize gerek yok, var! Kurabiye değil ama çok güzel bir içecek. Tatlandırmak için bir unlu mamülde sadece pekmez kullanılınca tadı benim için çok sert oluyor.

    zarpandit – Senin kurabiyeler de çok leziz görünüyor.

    beste – Malzemesi cam değil, silikon ve fiberglass. Nasıl baktığına bağlı olarak 2000 – 3000 kez kullanılabiliyor. Bana parşömen kağıdı dayanmadığı için bunu kullanıyorum artık.

    Seval hanım – Nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Uygun bir zamanda ziyaret etmek isterim (izin verirseniz fotoğraf makinemle birlikte). Şu sıralar projelerin yoğunluğundan başımı kaşıyacak vaktim yok ama işler biraz durulsun size yazarım.

    emell – Aynen öyle. Kendileri yayılıp mükemmel bir daireye dönüşüyorlar.

    arlet – Sarelle kullanmanızı öneririm. Pürüzsüz kıvamda başka bir marka bulabiliyorsanız, o da olur.

    nesobaby – Fındık ezmesi olacak. Bebek’teki Santral Şarküteri’de ve Anadolu yakasında Fenerbahçe’deki Kardeşler manavında McCormick marka vanilya özütü bulunuyor ama maalesef fiyatları Amerika’ya göre çok çok pahalı. Yer belirtmememin sebebi bu.

    Burcu – Amerika’da olduğunu tahmin ediyorum. Yakınlarında Whole Foods varsa fındık ezmesi mutlaka bulursun. “Hazelnut Butter” adı altında satılıyor olması lazım. Bir de hava atmışsın, bozmak istemezdim ama burada fıstık ezmesi var artık 🙂 Tek eksiğimiz Philadelphia krem peynir. Teklifin için de çok teşekkür ederim ama lütfen zahmet etme. Her giden arkadaşım vanilya özütü elinde geliyor. Bir sonraki seneye yetecek kadar stokladım.

    Narsu – Böyle bir servisimiz şimdilik yok ama bir aralar düşünmedim değil… İlerisi ne gösterir bilemeyiz. Bir de kalp kırmak istemem. Yorumcu çok. Hangi birine yetiştirebilirim diye düşünüyorum. Buna bir çözüm bulursam, söz.

    Yanıtla
  29. dilekimu

    23 Ekim 2009 ile 00:40

    Tadı görüntüsünden ve anlatımızdan belli.Geçen gün bir film izlemiştim epey etkiledi beni.Cafede çalışan bir kadın hergün için ayrı turtalar yapıyordu resmen uyduruyordu kafasında tasarlayıp ogünkü ruh haline göre isim veriyordu turtalarına.Mesela bunlara atıyorum şanslı misafirin kurabiyeleri diyebiliriz.Her insanın bir öyküsü olduğu gibi sizinde her tarifinizin bir öyküsü var.Cenk in günlüğünden tarifler.Yaşamınızın tatlarla buluşması ne hoş..

    Yanıtla
  30. BETÜL

    23 Ekim 2009 ile 01:03

    yine harikalar yaratmışsın Cenk.. Ellerine sağlık.. sevgiler..

    Yanıtla
  31. Burcu

    23 Ekim 2009 ile 11:06

    Ben hava atmamistim,sadece findik ezmesi olmadigi icin kendime bir teselliydi 🙂 orda da fistik ezmesinin var oldugunu biliyorum ama iddialiyim Hollanda’daki gibi degil eger buralari ziyaret edersen denemeni tavsiye ederim…

    Yanıtla
  32. meltem kışlal çıplak

    23 Ekim 2009 ile 11:43

    Sayfa açılıp da fotoğrafı gördüğümde, ilk aklıma gelen söz,”yok artık ” oldu. Niye diyeceksin. Elimde, son olarak pişirdiğim, fındık ezmeli, bitter parça çikolatalı kurabiyeyle ekran bana bakar, ben ekrana bakar vaziyette kaldım. Haa bir yulaf ezmesi yoktu içinde. O da bir daha ki kurabiye pişirme planım içinde yer alıyordu. Sen beni hazıra kondurdun. İlk fırsatta yapılacak. Beni deneylerle uğraşmaktan kurtardığın için ne kadar teşekkür etsem azdır.

    Yanıtla
  33. Sevgi

    23 Ekim 2009 ile 13:15

    Her zaman olduğu gibi Süpersiniz.. Bayıldım bu kurabiyelere, çikolata olan herşey bence çok güzel, bir de Cafe Fernandonunki olursa söyleyecek söz bulamıyorum tek söyleyebileceğim: Ellerinize sağlık..

    Yanıtla
  34. pınar

    23 Ekim 2009 ile 14:03

    sizi alan yaşadı gerçekten
    ellerinize sağlık

    Yanıtla
  35. Figen Önder Bilgin

    23 Ekim 2009 ile 14:07

    Merhaba,

    Ben hala bir önceki tarifte kaldığımdan:) aklıma takılanı artık daha fazla geciktirmedem sorayım istedim. Tarifte bahsettiğiniz dökme demir tava/ızgara hani şu çoçukluğumdaki iki tarafı saplı, üzeri oluklu oluklu, annemin genelde balık yaptığı ızgara mıdır? Tava mı ızgara mı denir onlara bilemiyorum ama biz sanırım iki saplı olduğu için ızgara derdik, belkide adı tavaydı. Belki tava şekli de vardır.İkisi de aynı şey midir? Nerden bulabilirm daha doğrusu hangi markanınki en iyisidir? Bu yoğun günlerinizde fırsat bulupda cevaplayamazsanız hiç kızmam:)) Sevgiler…

    Yanıtla
  36. Melahat

    23 Ekim 2009 ile 16:28

    Ellerinize sağlık.Yapan usta eller bile bu kadar methettiğine göre kesinlikle yapmalı bu tarifi.Bir de fındıklı kurabiyeleriniz gerçekten ününü haketti.Çünkü hem pratiklik,hem lezzet bir arada,yiyenin tadı damağında kalıyor.Kitap işini ciddi ciddi düşünmelisiniz.Hoşçakalın.

    Yanıtla
  37. Betul

    23 Ekim 2009 ile 23:23

    Merhaba,
    Bu guzel tarifinizi denemek istiyorum ama ben Londra’da yasiyorum ve sarelle marka findik ezmesi yok bulamadim. Sadece nutella var yakinimdaki Turk marketinde nasil olur acaba ona da hazelnut butter diyorlar ama findik ezmesinden cok cukulata ezmesi gibi..

    Tesekkurler

    Yanıtla
    • Cenk

      24 Ekim 2009 ile 03:28

      Betul – Fındık ezmesinin birebir karşılığı hazelnut butter. Nutella’ya genelde hazelnut and chocolate spread deniyor. Eğer bulamıyorsan evde kendin yapmayı da deneyebilirsin. Kabuksuz çiğ fındıkları al, biraz fırında pişir, soğuyunca biraz sıvı yağ ve şeker ekleyerek püre kıvamına gelene kadar karıştır. Malzeme ölçüleri konusunda bir fikir veremiyorum çünkü denemedim ama Google’a hazelnut butter recipe yazarsan denenmiş bir tarif mutlaka bulursun gibime geliyor.

      Figen – Sizin kullandığınızı görmeden bir şey söylemek zor. Tek saplı, çift saplı… her türlüsü var. Önemli olan malzemesinin dökme demir olması. Benim kullandığımın markası Le Creuset (Esse’den aldım, emaye kaplı olmayan cinsinden). Memnunum, tavsiye ederim.

      Yanıtla
  38. EMEL PINAR

    25 Ekim 2009 ile 07:08

    Cenk merhaba,

    hemen denedim, akşamdan hazırladım, sabah kalkar kalmaz pişirdim..çok lezzetli oldular ama görüntüde sınıfta kaldım:) neden pişerken tüm tepsiye yayıldılar, seninki gibi kurabiye kıvamında olmadılar? 🙁
    hadi kenarlarını fincan ile düzelterek çıkardım tepsiden ama çok yumuşak oldukları için biraz dağınık oldular..(2 yemek kaşığı olarak dizdim tepsiye)
    Dur fotoğrafını göndereyim hemen..
    Ama tadı mükemmmel..

    Yanıtla
  39. emine

    25 Ekim 2009 ile 08:39

    Merhaba Cenk Bey,
    Eti-portakalı çikolatalı müsli bu tarz kurabiyelerde çokiyi oluyor, sizin gurme tarzınıza göre çok fazla hazır ürün gibi gelebilir ama yinede söylemek istedim:)

    Yanıtla
  40. tülin

    26 Ekim 2009 ile 13:00

    merhaba cenk,
    vanilya özütünü nasıl elde edebilirim.aktardan vanilya çubuklarını aldım ancak onu nasıl kullanacağım hakkında yardımcı olabilirmisin(.kahverengi ince uzun çubuk şeklinde )doğru dur heralde.aktar 1 bardak su içinde 10 dk. kaynatın dedi ama ben tatmin olamadım nedense.
    teşekkür ederim.
    bu arada yeni havuçlu kek yolda eskisini unut dedin.bekliyorum
    kaş dan sevgiler
    teşekkürler

    Yanıtla
  41. fulya

    26 Ekim 2009 ile 15:16

    cenkkkkkkkkkkkkkkkkk bu ne yaw… offofffoffff bekledigime deydimi ney..
    ama ben simdi bunu nasil yapcam söylermisin..
    burdaki türk bakkalarinda dedigin o markalara ait findik ezmeleriyok hicc taninmamis dandik markalar var bir kere kizin istegiyle en kücük kavonoz almistimda ögggg bi kasik aldik ve gerisi cöpe gitti malesef yanik desem yanik degil böle cok tuhaf bi tat birakiyodu insanin agzinda…
    simdi benim o sahaneötesi migdemin bu enfes kurabiyelerle buklusmasi icin biraz beklemek zorundayim cünkü anca bu findik ezmelerine epey bi yol katederek hamburg a gidip ordaki türk marketlerinden almaliyim.. fistik ezmesi istemedigin kadar var ama sadece tek cesit fistik o amerikan fistigi diyorlar ya istanbulda su sicaplarin cok sevdigi cift yumurta ikizleri gibi olusmus fistiklar heh iste onlarin ezmesi var ama o da tatli ve tuzlu karisimi bi tat sevemedik hic birbirimizi malesef…
    bu görüntüyü aklimin en ön kösesine koydum cenk bu bu bana karsi acilmis bi savas gibime geliyo ya neyse…
    bekledik bekledik sonuca bak 400 bilmem kac km.yol katedip findik ezmesi alcez iyimi ben biraz daha giderimde istanbul sinirlarina varirim yaw….

    Yanıtla
  42. Canan

    26 Ekim 2009 ile 17:36

    Sitene ara ara uğruyorum. Her girdiğimde birbirnden güzel tarifle karşılaşıyorum. Anlatım tarzın zaten ayrı bir ekol. Sevimli ve içten bir havası var Cafefernando’nun. İtiraf etmeliyim sitene girme sebeplerimden bazıları şunlar;

    1- Canım tatlı birşeyler çekiyor ne yapsam ki? İlk Cafefernando tıklanır.
    2- Yaaa bu çocuğun sitesine ne zamandır uğramıyordum acaba ne yaptı bu sefer hangi tabağı çanağı kullandı? Kullandığın tabaklar, kaşıklar özellikle ilgi alanıma giriyor. Pek güzel cicilerin var…

    Aslında bunları daha da artırabilirim ama gerek yok. Takipte olduğunu bil!

    Sevgilerimle,
    Canan

    Yanıtla
  43. Cenk

    26 Ekim 2009 ile 19:00

    Emel Pınar – Soğumadan pek ellememek gerekiyor bu kurabiyeleri. Eğer yamulurlarsa tavsiyem fincanla keserek şekil vermek yerine tahta bir kaşık yardımıyla kenarlarından ittirerek yuvarlak bir şekil vermeye çalışın ve sadece bir tepsiye 6 adet koyarak pişirin. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla belki bir iki dakika daha fırında kalabilirlerdi.

    Emine Hanım – Gurme yerine doğal demek daha doğru olur. Ben elimden geldiği ölçüde tariflerde doğal malzemelere yer vermeye çalışıyorum. Bahsettiğiniz ürünün içindekileri okumadım ama katkı maddesi vs. yoksa neden olmasın.

    tülin – malzemeler kısmının altında yukarıda nasıl yapıldığı anlatılıyor. Bir fotoğrafa link de verdim, bunlardan faydalanmanı tavsiye ederim. Suda kaynatmakla olmuyor maalesef. Havuçlu Kek de çok yakında, söz.

    fulya – Ben de bekliyordum ne diyeceksin diye 🙂 Beğenmene sevindim. Eğer fındık ezmesi çok uzaklardaysa evde kendin yapmayı da deneyebilirsin. Bir mutfak robotu gerekiyor tabii. Mutfak robotu (ya da rondoya) at fındıkları, biraz sıvı yağ damlat ve seyret olanları. Önce toz haline gelecekler sonra da eriyip püre kıvamına gelecekler. Ardından pudra şekeri ekleyip Nutella kadar tatlı bir karışım elde edince (azar azar ekleyip tadına baka baka ilerle) fındık ezmen hazır.

    Canan – İlgin için çok teşekkürler. Haftanın sonuna doğru alt yapı çalışmalarım bitiyor. Onun bitiminde daha sık yazı yazmaya çalışacağım.

    Yanıtla
  44. Esengül Sari

    27 Ekim 2009 ile 08:05

    Guten Morgen (günaydin)

    Uzun Zamandir sizi takip ediyorum ise gelirgelmez
    öncelikle yeni tarif varmi diye hemen bakiyorum ve bugün size yazmak istedim.Harikasiniz bende yeni tarifler denerim ve güzelde olurlar(yada bana öyle söylüyorlar)bana göre buranin (Almanyayanin) stresli yasaminda yemek yapmak ve davet vermek beni dinlendiriyor, cogu bunu anlamasada ve sizin blogunuzu okudugumda ayni duygulari hissettim. Size basarilar ve yeni denemelerde keyifli saatler diliyorum.
    görüsmek üzere kendinize iyi davranin:)

    Yanıtla
  45. beste

    27 Ekim 2009 ile 11:11

    sevgili cenk kurabiyeler nefis görünüyolar tadını biliyorum gerçekten nefisler dün akşam yaptımda:)yalnız benim kurabiyeler yuvarlak değilde,tepsiye yayılmış halde oldular bende sıcakken kare şeklinde dilimledim.sabaha kıtır ve süper olmuşlardı..gelelim benim bazı hatalarıma:ben,un şeker yulaf karbonat ve şekeri harmanladım tereyağlı yumurtayı çırpıp ona ekledim..fındık ezmem ülkerin fındık kremasıydı.yaklaşık 6 saat dolapta dinlendi..dondurmalıkla sertleşen karışımı kolayca tepsiye koydum..şekilleri seninkilere benzedi pişmeden önce tabii..15 dakka önceden ısıttığım fırında yaklaşık 14 dakka pişirdim..ama dümdüz olmuşlardı..dediğim gibi tadı süperdi kare halide güzeldi..ama sorunun nerde olabileceğinide merak ettim..çünki devamlı yapacağım bir tarif olacak sanırım..teşekkürler şimdiden…

    Yanıtla
    • Cenk

      27 Ekim 2009 ile 21:35

      beste – Fotoğraflardan da göreceğin gibi kurabiyeler piştikten sonra top halinde kalmıyorlar. Düzleşiyorlar. Ama kağıt kadar da ince değil tabii. Ülker’in fındık kremasına bir bakmam lazım, eğer onun kıvamı çok sert değilse belki de bir sonraki sefere yulafı artırmak ya da fındık ezmesini azaltmak gerekebilir. Bir sonraki market alışverişimde unutmazsam bakıp sana ona göre cevap yazacağım.

      Yanıtla
  46. rabia

    28 Ekim 2009 ile 00:10

    yulaf ezmeli kurabiyeye bayılırım 🙂 kendi yaptığımdan başkasını yememiştim… benim yaptıklarımın hiçbiri de birbirine benzemez… çünkü doğaçlama elime ne geçerse onu atarım içine, ölçü mölçü yok tabii 🙂 onlarca değişik versiyonunu yaptım… kuru meyveli, fındıklı, cevizli, çikolatalı, tereyağlı, hiç yağsız, sütlü, ballı vs.. nasıl yapmış olursam olayım hepsini bayıla bayıla yedi çocuklarım…
    böyle sağlam bir reçeteye sahip olmak da iyi oldu. mutlaka deneyeceğim…

    Yanıtla
  47. Banu B B (BaL)

    28 Ekim 2009 ile 14:23

    “…çok beğenilen, tekrar tekrar yapılan, kız istemeye gelenlere ikram edilen…”

    Haha! O benim işte! Ama hakikaten de muhteşem o kurabiyeler!

    Sen diyorsan ki “bu da öyle”, eh mutlaka deneyeceğim demektir! Bugün değil…

    Bugün, budha kurabiyenin tarifine tekrar göz atmak için uğradım.

    Yağmurda alışverişe üşenmediğimde, eksik malzemeleri alıp, bu yeni tavsiyeni de deneyeceğim!

    Bu arada… Sarelle demişken… Sarelle’nin bitter çikolatalısını denedin mi? Yahu muhteşem! Almıyorum eve sırf o yüzden! Yoksa kaşık kaşık derken koca kavanoz bir günde bitecek! Nutella neymiş peh 😀

    Yanıtla
    • Cenk

      29 Ekim 2009 ile 23:53

      Banu – Nutella’yla aramızda çok başka bir bağ var. Muadili herhangi bir ürünü satın almak bir yana tadına bakmayı bile reddediyorum 🙂

      Yanıtla
  48. Ebru

    28 Ekim 2009 ile 14:47

    Muhteşem demek istiyorum. Yeme de yanında yat tabirini pek güzel karşılamış hakkaten. Ne kadar orjinal bir tarif. Lezzetini hayal edebildim. Bir de olsa da gerçekten yesem keşke 🙂

    Yanıtla
  49. yasemin

    28 Ekim 2009 ile 22:23

    sevgılı Cenk bu muhteşem gorunuslu enfes kurabıye ötesı tarıfı denedım sonuç mukemmeldı…fakat tek sorun benım kurabıyelerım pek yayılmadı üstlerı hafıf bombelı kaldı nedenı ne olabılır?

    Yanıtla
    • Cenk

      29 Ekim 2009 ile 23:50

      Yasemin – Unu veya yulafı fazla kaçmış olabilir. Ya da fırın ısısı biraz düşük gelmiş olabilir.

      Yanıtla
  50. Banu B B (BaL)

    30 Ekim 2009 ile 12:05

    Ucundan bir lokmacık olsun dene 😀

    Yanıtla
  51. Banu B B (BaL)

    30 Ekim 2009 ile 12:09

    ek: Heh bir de bi’ kereeee Nutella Sarelle’nin muadili yaş itibariyle : )))))))
    (Hava koşulları beni gıcık bir insan yapabiliyor!)

    Yanıtla
  52. serpil tekin

    30 Ekim 2009 ile 13:50

    Cenk merhaba
    yine harikalar yaratmışsın. Hemen bu akşam gigince yapacağım yarında pişireceğim. yalnız bir şey danışacağım.. evde vanilya çubuğum var ama öz sütü yapmak için zaman yok. Benim eminönü fermodan aldığım vanilya sıvısı var. Çok keskin bir tadı ve kokusu var. Hatta bazı keklere koyduğumda bayağı yoğun kokusu olmuştu. Evdekiler pek beğenmemişti.hatta elime damlası gelmişti yalamak gafletinde bulunmuştum inan yandım..çok da şaşırmıştım..şimdi bu durumda elimdeki ürün özsütümü oluyor. yerine ne koyabilirim

    Yanıtla
    • Cenk

      30 Ekim 2009 ile 18:03

      Serpil Tekin – Görmeden bir şey söyleyemem. Malzemelerin altında vanilya özütü nasıl hazırlandığı anlatılıyor, fotoğraflara link de var, bir bakın isterseniz aynı görüntüdeyse büyük ihtimalle odur. O değilse de bence hiçbir şey kullanmayın. Çubuk vanilyaya kurabiye içinde yazık olur.

      Yanıtla
  53. sevda mavisi

    30 Ekim 2009 ile 19:23

    tek kelimeyle nefissss

    Yanıtla
  54. Banu B B (BaL)

    31 Ekim 2009 ile 16:18

    Aman tanrım! Cenk!!!

    Az önce (16:11) fırından ilk 9 tanesi çıktı. 15 ml’lik 1 tbsp ölçüsüyle yaptığım için tepsime 9 tane sığdı. 1 tanesi de şu an midemde!

    Bu şeylere kurabiye demek haksızlık!

    İlk sıcak haliyle bile muhteşem! Bir saat sonraki hallerini görmek için sabırsızlanıyorum!

    Ay çok sağol bu tarifi de paylaştığın için! 😀

    Yanıtla
    • Cenk

      31 Ekim 2009 ile 22:04

      Banu – Afiyet olsun 🙂

      Yanıtla
  55. Banu B B (BaL)

    31 Ekim 2009 ile 16:22

    Evet! “Bir kurabiye yaptım, yanağını dayar uyursun!!!”

    Yanıtla
  56. Esra

    31 Ekim 2009 ile 17:43

    Cok guzel gorunuyorlar, en kisa zamanda oglum icin deneyecegim!

    Yanıtla
  57. Banu B B (BaL)

    31 Ekim 2009 ile 23:24

    Test bir iki üç 😀

    Feridun eve yeni geldi. Bir tane yedi. Bayıldı. Sana selam söylüyor!

    Yanıtla
  58. mehtap ileri

    01 Kasım 2009 ile 23:18

    Merhaba
    Yemek yapmayı bilmeden evlendiğim ve eşimin bir gurme olması dolayısıyla zorlandığım günlerde haberiniz olmasa bile bana taa Afrika’dayken verdiğiniz muhteşem tariflerler çok yardım ettiniz. Henüz yeni yayınlamaya başladığım seyyardunyam.blogspot.com blogumda eğer izin verirseniz yemek yapmayla ilgili bir yazı hazırladığımda sizden ve sitenizden bahsedeceğim. sevgiler…

    Yanıtla
  59. köpüklükahvemolası

    04 Kasım 2009 ile 02:46

    cenkciğim yani bu kurabiyelere diyecek söz yok.olamazda zaten.senin becerine de öyle.benim tek sorunum yulaf.marketlerdeki yulaflı biskiviler haricinde yulafla hiçbir yerde karşılaşmadım.nerde satılır.ne şekilde kullanılır.nerde bulurum acaba.hadi canım dediğini duyar gibiyim ama doğu ve güney doğuda hayatını idame ettirmiş bi insan için gayet normal.buralarda pek bilinmiyor.denemek isterdim tarifini ama şimdilik nafile!!!!başarılar.

    Yanıtla
    • Cenk

      04 Kasım 2009 ile 12:17

      köpüklükahvemolası – Buradaki marketlerde yulaf ezmesi bulmak mümkün. Migros’ta mesela Eti veya Doğa marka yulaf ezmesi mevcut. Genelde kahvaltılık gevreklerin olduğu raflarda bulunuyorlar.

      Yanıtla
  60. duygu

    06 Kasım 2009 ile 09:33

    cenk merhaba, ben de yeni havuclu kek tarifini israrla beklemekteyim…havuclu kek deneyecegim ama baska tariflerle riske atmak istemiyorum, en lezzet garantili senin tariflerin oldugu icin beklerim, ne yapayim…tesekkurler

    Yanıtla
    • Cenk

      06 Kasım 2009 ile 10:11

      Duygu – Çok haklısın. Uzadı bu havuçlu kek tarifi. Tarif hazır ama fotoğraflar değil. Gelecek haftanın başında yayınlamış olmayı umut ediyorum.

      Yanıtla
  61. heath

    06 Kasım 2009 ile 13:05

    süpper bunu bu haftasonu deneyeceğim 😀 yemek yemeyi seven insana bu kadar güsel tarifler verilmezki yaff

    Yanıtla
  62. Yunkabu

    06 Kasım 2009 ile 15:45

    yulafi simdiye kadar hic kullanmadim pisirdiklerimde. Nedendir bilinmez aklim karisik bu konuda. Tariflerde degisik sekillerde geciyor yulaf. Mesela Old fashioned, Quick …bisey ama neydi…bir de rolled oat. Quick-a-minute idi sanirim o hatirlayamadigim da. Simdi hangi cesidi kullanmaliyim bu tarif icin bilemedim..

    Yanıtla
    • Cenk

      06 Kasım 2009 ile 17:40

      Yunkabu – Genelde kurabiyelerde rolled oat kullanılıyor ama Türkiye’de satılan çabuk pişen tip yulaf ezmesi de kullanabilirsin.

      Yanıtla
  63. meltem

    06 Kasım 2009 ile 18:01

    Uzun uğraşlar sonucu yaptığım kurabiyeler mükemmel oldular. Her yiyen hayranlıklarını dile getirdi. Bende adını değiştirerek “Dünyanın En Güzel Kurabiyesi” yaptım.

    Yanıtla
  64. Azra

    06 Kasım 2009 ile 18:36

    agzimin suyu akti resmen okurken..az sonra bir arkadaşımla Starbucks’ta randevum var, mecburen onların o kocaman chocolate chip cookie’leriyle idare etmeye çalışıcam..(ve rejimimin bu ilk gününde)

    hangi tarifleri pişireceğini yıllık takvimle önceden duyurursan sana uğrama dönemlerimi belirleyebilirim şimdiden!!

    Yanıtla
  65. yasemin

    06 Kasım 2009 ile 20:01

    merhabalar,
    bu güzel kurabiyeleri ben de denedim, aslında özellikle sizin tariflerinizdeki ölçüleri ve malzemeleri değiştirmemeye, tarifi birebir uygulamaya çalışıyorum, ama bu kez evde fındık ezmesi olduğundan emin olarak malzemeleri tek tek tezgaha koydum, sonra bir baktım fındık ezmesi yok.. Kurabiyeleri yapmayı ertelemek istemediğim için yerine nutella kullandım.. Tadı çok güzel oldu, şekilleri de iyi ama biraz fazla büyük oldular sanki.. Bir sonraki denemem mutlaka fındık ezmeli ve daha küçük olacak.. Tarif için çok teşekkürler..

    Yanıtla
  66. aytul

    08 Kasım 2009 ile 03:47

    slm cenk bey bu kurabiyelerrr cok güzell ellerinize saglık bu kurabiyeleri bende denemek istiyorum.harikaaaa eger izin veririseniz tarifinizi sitemde yayınlayabilirmiyim kaynagın size ait oldugunu yazarak ltff:)
    tşkler hoşcakalın saglıcakla kalın

    Yanıtla
    • Cenk

      09 Kasım 2009 ile 10:15

      Aytul – Elbette yayınlayabilirsin. Şimdiden afiyet olsun.

      Yanıtla
  67. Açalya

    09 Kasım 2009 ile 09:17

    Bir yulaf bu kadar güzel bir tarife bu kadar yakışır, bir yulaflı kurabiyenin fotoğrafı ancak bu kadar güzel olabilirdi. Ellerine sağlık.

    Yanıtla
  68. zuhal

    09 Kasım 2009 ile 15:49

    Cenk hani bu sitede daha sık yazı olacaktı:(

    Yanıtla
  69. arnawut

    09 Kasım 2009 ile 17:43

    bayıldım sitenize! Anneme hemen bikaç tarif gösterdim, deneyeceğiz! Kolay gelsin…

    Yanıtla
  70. Gonca

    09 Kasım 2009 ile 22:17

    Hangi birine yorum yazacağımı bilemedim.Hepsi birbirinden güzel .Anlatımları çok iyi.
    Sevgiler.

    Yanıtla
  71. onur

    09 Kasım 2009 ile 23:42

    öncelikle ta dört yaşından beri mutfakla içiçe olan ve eskiye dair en eski hatırası da yeşil bir plastik kapta su ile oynarken annesi tarafından yemek yedirilmek olan birisi olarak cenk beyi elbette çok kıskandığımı belirtmezsem çatlarım.
    çok yeni keşfettim siteyi ama görür görmez de vuruldum resmen.hem fotoğrafları hem tarifleri tamamen ecnebi ellerinde görüp de “bizim illerde neden yok böylesi” diye hayıflandığımız tarzda bir site.

    benim bir sorum var. tarifte çikolata piştikten sonra sıcakken kurabiyeler üzerlerine “atılıyor”, yani harçta yok.ama fotoğrafta koyu renkli birşeyler de göze çarpıyor.onlar nedir?
    üstüne atmaktansa doğrudan harca atsak nasıl olur bu çikolataları diye sormak istiyorum.

    bu tarif lezzetine doğru oranlı olarak biraz -ananemin sevdiğim bir lafıyla- alengirli.benim daha basit bir yulaflı kurabiye tarifim var.dileyenler deneyebilir.

    1 çay bardağı tereyağı, 1 yumurta, 1,5 ç.b. toz şeker ELLE karıştırılır, mikser kullanılmadan.daha sora bunlara bir paket kabartma tozu, 300 gr. yulaf ezmesi, ve 4 çorba kaşığı un eklenir.yine ELLE karıştırılır.bu harc son derece katı oluyor ama telaşa mahal yok.doğru yoldayız.içine istenilen kadar fındık-ceviz… ve çikolata atılıyor. bu çikolata da evde ne varsa kabilinden… harc biraz daha mıncıklanıp ya 2 kaşık yardımıyla, ya dondurma kaşığı eşliğinde vaya cenk beyin kullandığı üzre çay süzgeci vasıtasıyla tepsiye diziliyor. önceden ısıtılmış -170 derece- fırında 10-12 dk kadar pişiriliyor.
    sonrasında sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpilip yeniyor.bu şekeri atmayabilirsiniz de ama 25 kurabiyeye 1,5 ç.b. şeker az geldi bize, ekleme gereği duyduk bu pudra şekerini.

    afiyetle yeniyor:)
    yine cenk bey tarifi gibi bu tarif de kıtır kıtır olmuyor, ama lezzettli ve sağlıklı.içine üzümdür, kuru kayısıdır… da atılablir daha da sıhhi hale getirmek için.

    yine bir soru geldi aklıma:
    buğday ezmesi-gevreği diye sanıyorum doğa markalı bir ürün vardı gecen senelerde.aynı tarifi onunla uygularsak nasıl olur?

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Kasım 2009 ile 01:26

      Onur – Güzel sözlerin ve tarifin için çok teşekkürler. Tarifteki çikolata konusunda ise malzeme listesine dikkatle bakarsan göreceksin ki iki ayrı çikolata gramajı belirtiliyor. 200 gramı hamurun içine katılıyor ve öylece pişiyor ama hamur pişerken çikolataların üzerini kapladığı için ben sonradan da ufak tefek serpiştiriyorum ki tepesinde erimiş çikolatalar iyice göze batsın, iştahlar iki misli kabarsın. Buğday ezmesiyle de deneme yapmadan bir şey söylemek istemem. Deneyip görmek lazım.

      Yanıtla
  72. gulcin

    10 Kasım 2009 ile 23:35

    Cenk, haber turk gazetesinde yine ismin ovguyle bahsediliyordu. cok mutlu oldum.

    Yanıtla
  73. Vic

    12 Kasım 2009 ile 10:58

    Cenk, benim Oprah’ım oldun resmen. Kitap söylüyorsun, hop Amazon. Kurabiye için kaşık diyorsun, hop Starbucks. http://twitpic.com/p7lxa

    Yanıtla
  74. Banu B B (BaL)

    13 Kasım 2009 ile 01:12

    Blogda bahsettim; ama tarif için ehline yönlendirdim 🙂

    Yanıtla
    • Cenk

      13 Kasım 2009 ile 14:06

      Banu – Çok teşekkürler. Fotoğraftan harika gözüküyorlar. Ellerine sağlık, afiyet olsun.

      Yanıtla
  75. Banu B B (BaL)

    13 Kasım 2009 ile 14:21

    Teşekkür ederimmmm! Repertuarımıza bir kurabiye daha kattın 😀

    Sorunu blogda yanıtladım; ama buraya da ekleyeyim. Yorum okuyanlar için yardımcı olabilir.

    15 ml’lik ölçü kaşığı ile şekillendirmiştim, biliyorsun.

    Yanlış anımsamıyorsam 12-14 dk arasında bir sürede tuttum fırında. Kurudular diyemem; ama ince oldular. Senin kurabiyen kadar gövdeli olmadılar. Ama kurudular diyemem.

    Bakayım… Hmmm… Kıvamı, tam olarak, inceltilmiş acıbadem kurabiyesi gibi oldu. “Chewy?” Evet…

    Umarım fikir vermiştir. Ben de bir dahaki sefere 30 ml’lik bir ölçü kaşığı kullanmayı planlıyorum; çünkü yarı ölçü oldukça el oyalayıcı.

    Yanıtla
    • Cenk

      13 Kasım 2009 ile 14:30

      Banu – İnceltilmiş acıbadem kurabiyesi mükemmel bir tanımlama oldu. Denemelerde tadına bakarken ben de aynı şeyi aklımdan geçirmiştim.

      Yanıtla
  76. burcu

    20 Kasım 2009 ile 20:37

    ben bunu bir türlü beceremedim, iki denemede de yaktım maalesef:( tam pişmedi biraz daha tutayım derken olmadı hiç:( atmaya da kıyamıyorum, öyle duruyorlar işte. ki belli becerilince inanılmaz lezzetli olacaklar, yanık halleri bile güzel

    neyse öyle işte

    Yanıtla
  77. fatoş

    22 Kasım 2009 ile 18:34

    Merhaba

    Kurabiyeyi denedim bugün. 1 gece dolapta beklettim. Yayılmadan bahsedildiği için fındık ezmesini azalttım ve 250 gr. Ülker kullandım. Vanilya özütü olmadığından kullanmadım.Gene de çok yayıldı. İncecik oldu. Kremit kurabiyeler gibi. Ben tbsp kaşığıyla yaptım. 1 tepsiye 12 adet oldu.
    İlk tepsiyi 190 derecede 10 dakika tuttum ve yandı. sonra 175 e düürdüm ve 9 dakika pişirdim. Yananlarla birlikte 57 adet oldu. Birde kaşığa koyarken altına strech film koydum bir parça ve çıkarması çok kolay oldu. Soğuduğu halde hala çok kırılgan. Tadları güzel oldu. Ama itiraf etmeliyim ki fındık ezmesi olunca içinde daha mükemmel bir kurabiye beklemiştim. Çünkü fındık ezmesi bende nutellanın bile önündedir. Teşekkürler tarif için..

    Yanıtla
  78. fatoş

    24 Kasım 2009 ile 17:12

    Selam,

    Kurabiyeyi dün yiğenlerime ikram ettim. BAYILDILAR…

    Yanıtla
  79. buşra

    29 Kasım 2009 ile 17:32

    vanilya özütü hazırlamak için herhangibir votka öneriniz varmı yoksa farketmezmi.??.

    Yanıtla
    • Cenk

      30 Kasım 2009 ile 22:22

      Buşra – Herhangi bir aroması olmasın yeterli (limonlu mandalinalı gibi).

      Yanıtla
  80. Sibel

    01 Aralık 2009 ile 10:52

    Bayram ziyaretine giderken götürmek için yaptıklarımdan biri de bu kurabiyeler oldu. Doğrusu en kısa zamanda kendimiz için tekrar yapmam lazım, çünkü tadına doyamadık. Herkesten kıskanılıp saklanacak kadar güzel bir kurabiye! Bir dahakinde fıstık ezmeli deneyeceğim. Teşekkürler bu güzel tarif için.

    Yanıtla
  81. ceren cengiz

    01 Aralık 2009 ile 11:33

    cenk işte bu işte bu işte buuuuuu. ömrümde böyle birşey görmedim ben. kimse görmedi. çok kolay ve çok lezzetli. çok lezzetli az kalır harika şeyler bunlar. teşekkürler.

    Yanıtla
  82. duygu

    11 Aralık 2009 ile 12:27

    selam.vanilya özütünü tariftekine göre hazırladım,2 ay doldu ve bir kapkek tarifinde kullandım heyecanla.bilemiyorum,mucize bekledim galiba.sonuçta ‘vay,bunda vanilya özütü kullanılmış’ gibi cümleler bekleyemem ama,’hmm,bu kek çok hoş bişi kokuyor’ gibi şeyler fena olmazdı.sence nasıl bir tat ve koku farkı yaratıyor,yorumunu alabilir miyim?
    (nankör gibi görünmek istemem tabi,tarife yönlendirme için çok teşekkürler.:)

    Yanıtla
    • Cenk

      11 Aralık 2009 ile 12:47

      Duygu – Vanilya özütü kullanılan tariflerde yoğun bir vanilya kokusu ve tadı beklememek lazım. Eğer amacın oysa, vanilya çubuğu kullanmanı öneririm. Vanilya özütünü tavsiye etmemin başlıca sebebi doğal bir malzeme olması. Vanilin diye satılan şey sentetik bir malzeme.

      Yanıtla
  83. duygu

    11 Aralık 2009 ile 15:08

    tamam.en azından bunu bilmem iyi oldu.hiçbir zaman sentetik olana dönmeyi düşünmem zaten.

    Yanıtla
  84. sukran

    10 Ocak 2010 ile 16:47

    Ben de sonunda denedim bu kurabiyeyi uzun zamandir fotografina bakiyordum cunku. Sonunda tadina da baktim. Tam aradigim kivam buydu.Ben biraz daha un ekledim ve vanilya kullanmadim ama sonuctan cok memnun kaldim. 12 tane kocaman kurabiyem oldu… Tarif icin tesekkurler…

    Yanıtla
  85. melek

    28 Ocak 2010 ile 21:51

    merhaba cenk bey, tarifiniz icin cok tesekkurler. goruntusune bayilip agzim sulana sulana bu tarifi denedim ama sonuc hic boyle guzel gozukmedi maalesef 🙁
    benim kurabiyelerimin tek farki findik degil fistik ezmesiyle yapilmis olmalariydi. Amerikada yasiyorum ve buralar da findik ezmesi bulamadim. belkide bu yuzden kurabiyelerim hic yayilmadilar.
    ama tekrar deneyecegim. tekrar tesekkurler 🙂

    Yanıtla
  86. Cenk

    28 Ocak 2010 ile 23:23

    Melek – Tarifin orijinalini yapmışsın eğer fıstık ezmesi kullandıysan. Yayılmadılarsa unu fazla kaçmış olabilir. Aklıma başka bir sebep gelmiyor.

    Yanıtla
  87. Yunkabu

    08 Şubat 2010 ile 06:51

    Denedim ve hatta yayinladim. Iyi ki bu tarifi uygulamis, iyi ki paylasmissiniz. Harika oldular. Tekrar tesekkurler.

    Yanıtla
    • Cenk

      08 Şubat 2010 ile 15:07

      Yunkabu – Afiyet olsun! Fıstık ezmesi kullanarak aslında tarifin orijinalini yapmışsın (kitaptaki versiyon). Orada da aynen böyle yayılmamıştı.

      Yanıtla
  88. NERMİN

    26 Şubat 2010 ile 23:53

    merhaba cenk.
    çocukluğumuzda babannem samsunda akrabalarını her ziyarete gittiğinde fiskobirlik fındık ezmesi getiridi. bende hala onu severek yerim. ama geçenlerde sırf meraktan sarelleninkini aldım. yiyemedim. kaldı. dolapta öylece bekliyordu. ama bu tarifi gördüm ya yarın sabah hemen bu kurabiye yapılacak. gerçi granola yapmayı düşünüyordum ama bu kurabiyeler o kadar güzel gözüküyor ki. tek eksiğim vanilya özütü. ama çubuklarım hazır onlar da dolapta votkayla buluşmayı bekliyor. acaba votkanın kalitesi vanilya özütünün tadını etkiler mi. neyse şimdilik kurabiyeler vanilya özütü olmadan pişecek napalım….

    Yanıtla
    • Cenk

      27 Şubat 2010 ile 14:07

      Nermin – Bir türlü fırsatım olmadı vanilya özütünü evde yapmaya ama yapacak olsam vanilya çubuklarım boşa gitmesin diye kaliteli bir votka kullanmaya çalışırdım. Hem kullanılan vanilya çubukları pahalı, hem de 2-3 ay beklemesi var. Riske atmaya gerek yok bence.

      Yanıtla
  89. Sibel

    25 Mart 2010 ile 14:12

    Sarelle kullanmak için bir geçerli sebep daha – GDO içermiyor!

    Yanıtla
  90. Papatya Papadopoulos

    29 Mart 2010 ile 23:43

    Cenk,
    bu kurabiyeleri fındık ezmesi yerine fıstık ezmeli denedin mi hiç? Ben mecburiyetten fıstık ezmelisini yapmayı düşünüyorum yarın. Çünkü burada fındık ezmesi bulmak çok zor. Biz fırsatımız olduğunca İzmirden taşıyorduk ama stokumuz tükendi, bakalım fıstık ezmelisi nasıl olacak? Eğer denediysen fikrini almak istedim, herhalde aynı miktar kullanmam çok şaşırtmaz tarifi di mi?
    sevgiler

    Yanıtla
    • Cenk

      30 Mart 2010 ile 01:46

      Papatya – Yer fıstığı mı demek istedin? Yazıda belirtmiştim, belki de gözünden kaçmış olabilir, tarifin aslı yerfıstığı ezmesiyle yapılıyor. Fındık ezmeli versiyonu daha güzel, ama kıvam açısından fark etmeyecektir. Şimdiden afiyet olsun.

      Yanıtla
  91. Papatya Papadopoulos

    31 Mart 2010 ile 18:01

    Cenk ya kusura bakma… saçmalıktı sorduğum 🙁
    Ama içtenlikle söylüyorum, herşey 2 ayağım 1 pabuca sığdırmaya çalışırken aceleden oldu.
    Ben bu tarifi daha ilk yazdığında okumuş, gözüme kestirmiştim ama pekçok şeyde olduğu gibi hemen yapamadım; vaktim olmadı, belki bir malzeme eksikti,bilemiyorum. Önceki gün yıllardır görmediğimi bir arkadaşımıza özel birşey yapmak istediğimde aklıma düştü senin kurabiyeler. Ben alelacele, minik Dario ayaklarıma dolanırken sayfana girip alışveriş listesini not edip çıktım.
    Sen tarifi zaten fıstık ezmeli yapıp da sonradan denediğin fındık ezmelisinin daha güzel olduğunu söylemiş ve o yüzden fındıklısının tarifini vermiştin. Ben de bunu Ekimde yazıyı ilk gördüğümde okumuş ama unutmuştum 🙁
    Alışverişten bütün malzemeler tam bir tek fındık ezmesi bulamayacağım için fıstık ezmesiyle eve döndüğümde sana zaten cevabı belli şeyi sormuş oldum bir de. Ama işte diyorum ya… çocuklardan fırsat bulsam da gönlümce yazabilsem, okuyabilsem, her istediğim tarifi deneyebilsem keşke. Zaman geliyor pek çok şeyi aynı anda yapmam gerekiyor. O zamanda istediğim şeylere vakit ayırmak imkansızlaşıyor…
    kusura bakma.
    Sonuçta fıstıkezmelisini de çok beğendi arkadaşımız, sonradan gelen başka bir arkadaşımız ve çocukları da. Kalanları da çocuklar gelip gidip yiyorlar 🙂 Tekrar teşekkürler ve kusura bakma 🙂

    Yanıtla
    • Cenk

      31 Mart 2010 ile 22:35

      Papatya – Saçmalık olur mu! Aslına bakarsan yazıyı ilk yazdığımda hata edip orijinalinin fıstık ezmeli olduğunu söylemiştim, bir okur da haklı olarak “Antep fıstığı” olarak kabul edip o yönde bir yorum bırakmıştı. O yüzden açıklık getirmek istedim yer fıstığı mı diye.

      Düzeltme – Yazdıktan sonra baktım da, bu bahsettiğim Antep fıstığı diyaloglarını yorumlar arasında bulamadım 🙂 Galiba rüyamda gördüm! Bak bu hiç başıma gelmemişti…

      Yanıtla
  92. Papatya Papadopoulos

    31 Mart 2010 ile 23:16

    🙂

    Rüyana gülüyorum!! 🙂 Hem de dakikalardır :))

    Yanıtla
  93. onur

    31 Mart 2010 ile 23:24

    bu yulaf nanesine sarmamın tarihi aslında çok yeni sayılır.elime geçen bir yulaflı kurabiye tarifini gerçekleştirmiş,başkaca neler var acaba diyenette gezinirken rastladım bloga.rastlayış o rastlayış…

    bu zaman zarfında herkese yulafın faidelerini saymaya ve bu malzemeden farklı neler yapılabilir ona kafa yormaya başladım.malum zamanımız sağlıklı yaşama çağı ya,yulaf tam da bu zamana uyan bir malzeme ve işin güzel yanı kurabiye tarzı tariflere de çok yakışıyor.

    uzun lafın kısası,evde fıstık-fındık ezmesi yokken bile kurabiyeler yapabiliyorsunuz bu mucize malzemeyle.ben de burdan bu temel kurabiye hamurunu paylaşayım dedim -gerçi önceki yorumlarımdan birisinde var bir tarif ama sonradan biraz değişime uğradı.

    60 grlık tereyağı-margarin ile işe başlıyorum.dolaptan yeni çıkardıysanız bıçakla keserek ufacık parçalara ayırabilirsiniz.böylece muamele etmeniz de kolaylaşır.sonra 1 yumurta, 1 çay bardağı şeker. hepsini tel çırpıcıyla-mikserle-tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.

    *Bu kısım önemli.3 farklı hamur karıştırma yöntemi 3 farklı kurabiye elde etmenizi sağlıyor.bence hepsiyle birer kere deneyin.mikserle çırpınca daha cookie-vari bir kurabiye elde ediceksiniz.bu noktadan sonra tahta kaşıkla karıştırmanız daha kolay oluyor.

    sonrasında 4 çorba kaşığı un,1,5 çay bardağı yulaf ezmesi ekleyiniz.elinizde buğday ezmesi-kepek var ise onları da katabilirsiniz.yoksa, bu yulafın miktarını 2,5 çay bardağına çıkarınız.arzuya göre fındık,fıstık,ceviz,kuru meyveler eklenebilir.elbette çikolata da:)
    sonra elde edilen hamura 1 de hamur kabartma tozu ekleyip yine karıştırıyoruz.bu bulamacı ya dondurma kaşığıyla ya da 2 çorba kaşığı yardımıyla yağlı kağıtlı tepsiye yerleştirip,önceden az ısıtılmış fırında 15 dk 180c’de pişiriyoruz.fırından çıkarkenki yumuşaklık aldatıcı olmasın.sonrasında sertleşiyor.

    hiç şekersiz yapabilir miyiz bu mereti? evet, denemem neticesinde yarım çay bardağı-1 çay bardağı arası pekmez ekleyip de yapılabiliyor hamur.bu durumda hamur daha cıvık olduğundan un miktarını artırmak gerekli.hatta yulaf miktarını da.diğer herşey aynı kalıyor.ama hiç şekersiz bir kurabiye elde ediyorsunuz, diyet işi.
    içine tarçın eklenebilir -benim dün yaptıklarım öyle misal, mis gibi de kokmaktalar.

    Yanıtla
    • Cenk

      31 Mart 2010 ile 23:39

      onur – Paylaştığın tarif ve detaylı anlatımın için çok teşekkürler! Yulaf benim de daha fazla vakit ayırmam gerektiğini hissettiğim malzemelerden biri. İlk denememde gelip bu yorumuna tekrar bakacağım.

      Yanıtla
  94. Selin

    19 Nisan 2010 ile 10:46

    Sevgili Cenk, Vanilya Özütü bu linkini verdiğim adreste satılan vanilya aroması mı?? Sana danışmadan almak istemedim..

    https://magaza.hammaddeler.com/Vanilya-Aromasi-sivi-250-ml,PR-5074.html

    Selin..

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Nisan 2010 ile 11:06

      Selin – Sitede ürünün resmi yok, maalesef o olup olmadığını görmeden söyleyemem. Almayı kesin kafaya koyduysan, Bebek’teki Santral markette McCormick marka var diye biliyorum.

      Yanıtla
  95. ayfer

    29 Mayıs 2010 ile 12:23

    Her sey için cok tesekkur ederim. Ayvalıkta kucuk bır cafemiz var. Ayrıca organik gıdalar satıyoruz. ıceceklerin yanında sundugum yoresel tatlarla ilgili kurabiyeler yapıyorum. Ama saglıklı kurabiyeler olmasına dıkkat etmeye calısıyorum. sizin sitenizi californiya’lı bir arkadasım önerdi ve ilk yaptıgım sey hemen yulaflı kurabiyeniz oldu. gercekten super oldular ve hergün yapıyorum. umarım sizin için sakıncası yoktur. tam istediğim bir tat ve cok begeniliyor. sitenizi takip etmeye devam ediyorum. fırsat buldukca denemelrım olacak. ayrıca birdergide gormüstüm brownie tarifini ve denemiştim cok begenildi. ve ögreniyorum ki o tarifte sizinmiş. aslında ben sizi tanımadan sizi takip ediyormusum. tekrar cok tesekkur ederim. görüşmek üzere..

    Yanıtla
  96. handan

    23 Temmuz 2010 ile 13:47

    tarif için çok teşekkürler. Denedim ve çok güzel gerçekten. Şimdi tekrar yapmak istiyorum ama çikolatalı fındık ezmesi (Nutella gibi) kullanılabilir mi acaba?

    Yanıtla
    • Cenk

      24 Temmuz 2010 ile 00:28

      handan – Hiç o şekilde denemedim o yüzden net bir şey söyleyemiyorum ama bahsettiğin tiptekilerde çok fazla fındık olmuyor, benzer bir sonuç almayacağını söyleyebilirim.

      Yanıtla
  97. fatmahan ağın

    26 Ağustos 2010 ile 19:28

    Benim eşimin en büyük tutkusu bir fincan starbuck kahveyi yanında amerikan kurabiyeleriyle içmek.Daha önce başka tariflerinizi denedim çok iyi sonuçlar çıktı.Bugün fındık ezmeli olanı denedim.4saat sonra dolaptan çıkarıp pişireceğim.sonucu yarın yazacağım:)

    Yanıtla
  98. cafe chocolatte

    26 Ekim 2010 ile 22:03

    cenk merhaba
    resimdeki silpat ankastra fırın tepsilerine uyuyor mu, amazonda baktım ama göremedim. birde amazondan pürmüz tavsiyesi verebilir misin, crem bule yada beze yapabilmek için. tesekkurler sevgiler

    Yanıtla
    • Cenk

      27 Ekim 2010 ile 02:27

      cafe chocolatte – Silpatin boyutu 30*42 cm. Pürmüz tavsiyesi de Amazon’dakileri denemediğim için ne söylesem tahmin olacak. Anneannemden kalma eski bir tane kullanıyorum. En iyisi Amazon’daki yorumları okuyup karar vermek olacaktır.

      Yanıtla
  99. GAMZE

    02 Aralık 2010 ile 00:07

    işte starbucks’a rakip yulaflı kurabiyeler benim elimden cıktı…
    venti latte ve yulaflı kurabiye 🙂
    tarifine saglık…
    sevgiler..

    Yanıtla
  100. Güler Şişman

    15 Aralık 2010 ile 23:24

    Merhabalar,

    Fındık ezmeli kurabiye tarifini görünce bir ümit sevindim.Neden derseniz Starbucks ta tattığım (şimdi artık yok)Çikolata Dolgulu Kurabiye tarifine ulaştım zannettim.Anladığım kadar bu işin uzmanısınız.Bu kurabiyeyi hiç tattınız mı?Ben fazla kurabiye sevmem ama buna hayran kaldım.İnternetten çok sordum soruşturdum ama tarifine ulaşamadım.Hatta orada çalışanlara bile sordum ama maalesef yardımcı olamadılar.Siz olursunuz umarım.

    Yanıtla
    • Cenk

      16 Aralık 2010 ile 12:26

      Güler Şişman – Dışarıda çok fazla kurabiye yemiyorum, bahsettiğiniz kurabiyeyi de hiç tatmadım onun için bir fikir yürütemiyorum maalesef.

      Yanıtla
  101. kevser

    21 Ocak 2011 ile 23:20

    Artık Fiskobirlik’in de pürüzsüz kıvamda fındık ezmesi var.Haberiniz olsun.300 gr fındık ezmesi+90 gr.tereyağ çok fazla deilmi ama!çok yağlı gibi geldi bana:( kalori tavan yapıo adeta:)

    Yanıtla
    • Cenk

      27 Ocak 2011 ile 00:58

      kevser – Yulaf ezmesini bir arada tutabilmek ve istediğim tadı elde edebilmek için gerekli miktarlar bunlar. Fazla değiller. Tarifin gerektirdiği miktardalar. Kalori endişeniz varsa diğer tarifleri denemenizi tavsiye ederim.

      Yanıtla
  102. senem

    16 Şubat 2011 ile 21:54

    tarifi pür dikkat okuyup bütün püf noktaları kaydedildi. check!
    bütün yorumlar okunup kafadaki soru işaretleri ve olasılıklar cevaplandı: check!
    bütün malzemeler hazırlanıp tarif yapmaya başlandı!
    yinede tam tarifin ortasında insanın aklına soru gelir mi geliyor işte:)
    damla çilkolata tavsiye etmem diyorsun ve bunu kesinlikle destekliyorum zira damla çikolatalar hep en tatsız çikolatalar oluyorlar. onun yerine aldığım bütün %70 kakaoluk çikolatalar da tablet halinde:) bunları doğramaya kalkınca çikolata tozuda elde etmiş oluyorum:) benim için ziyanı yok ben tahtanın üstündeki herşeyi kurabiye hamurunun içine kattım zaten şu an dolapta sabahı beklemekteler ama merak ettim bu çikolataları doğrarken bi tekniğin var mı? yoksa sende gelişi güzel mi doğruyosun?
    ayrıca bu kadar yoruma hiç vazgeçmeden cevap verebiliyorsun ya işte o yüzden daha da bir sevgim saygım artıyor:)
    sabah pişireyim nasıl olmuşlar onu da yazarım belki oradan da bi soru çıkar:)

    Yanıtla
    • Cenk

      16 Şubat 2011 ile 23:19

      senem – Tozu da kurabiyenin harcına katabilirsin. Hiçbir sakıncası yok. Ama yine de mümkün olduğunca parça halinde kalmalarını istiyorsan tavsiyem çikolatayı ekmek bıçağıyla (iri tırtıklı) doğramak olacaktır. Bir de ileri geri hareketlerle değil, bıçağın ucunu kesme tahtasına kullanmadığın elinle sabitleyip diğer elinle satır gibi tek hamlede kesmeni tavsiye ederim. Aklıma gelenler bunlar. Umarım kurabiyelerden memnun kalırsın.

      Yanıtla
  103. Fatma

    02 Mart 2011 ile 22:03

    Pazartesi gunu bir arkadasim ikea nin yulafli kurabiyelerinden getirdi, hem diyet yaptigim hem de hazir gidalardan uzak durdugum icin sadece ucundan tadina baktim ve hemen kizima “sen yaparsin bunu” dedim….16 yasinda ve ozel tarifleri denemeyi seviyor,evde susi partileri falan veriyor kizim, kime cekmis bilmem ki 🙂 sizin tarifinizi buldu ve dun aksam hazirlayip dolaba koydu…bu aksam o derscalisirken ben mini firin tepsisinde 7 kurabiye pisirdim, 12dk bir corba kasigiyla yapilanlara azicik fazla geldi, kenarlari neredeyse yandi ama coooooook nefis oldular…benim ozel talebimuzerine cukulatasiz yapildi ama yine de yanak dayanip birlikte uyunacak lezzette oldular….diger findikli kurabiyenizi henuz denemedik ama bunlar da harika hediye olur….. Tesekkurler, iyi ki varsiniz:) sevgiyle ve en iyi dileklerimle

    Yanıtla
  104. duygu

    22 Nisan 2011 ile 11:01

    Cenk günaydın.
    Valrhona dan kakao ve çikolatam elime ulaştı,çok mutluyum.Şu kadarını söylemeliyim ki,marketteki kakao,kakao değilmiş,bunu anladım.Dün akşam Kakao ve Karamelli Yılbaşı Kurabiye nin hamurunu hazırladım,bugün pişireceğim.Sana sormak istediğim 2 şey var:
    1-Kitchen Aid stand mixerde kurabiye hamurunu yoğururken – tereyağ ve şekeri çırparak başlayıp yumurta ekleyerek devam edenler- paddle ucunu mu kullanıyorsun yoksa çırpma ucunu mu?Ben paddle kullanıyorum ama doğru yaptığımdan emin değilim,sanki çırpma ucuyla daha iyi çırpılır gibi geliyor.
    2-Silpat ı nasıl kullanıyorsun?Doğrudan fırın telinin üzerine mi konuluyor?Şöyle ki,ben bir heyecanla aldım ama çok büyük kendisi,fırın tepsisine de büyük gelecek muhtemelen.Satın aldığım yerdeki görevli de benim dediklerimi –”bunu böyle yağlı kağıt yerine kullanıyoruz değil mi?”- onaylamaktan başka bir şey yapmadı.Fikirsiz kaldım biraz.
    Çok teşekkür ederim..

    Yanıtla
    • Cenk

      22 Nisan 2011 ile 13:39

      duygu – Afiyet olsun. Tereyağı ve şekeri çırparken her zaman paddle ucunu kullanabilirsiniz. Çırpma ucu daha çok yumurta ve şeker çırpılmasıyla başlanan tariflerde (genel olarak kabartmak ve havalandırmak amaçlı) kullanılıyor. Silpati yağlı kağıt yerine kullanıyorsunuz, doğru. Fırın telinin üzerine değil fırın tepsisinin üzerine koymak lazım. Fırın teline koyarsanız boşluklar yüzünden dümdüz duramaz.

      Yanıtla
  105. Deniz Yılmaz

    06 Haziran 2011 ile 18:52

    cenk selam. bu kurabiye ve çikolatalı fındıklı biscotti arasında kalmış durumdayım ama sanırım şimdi biscottiyi yapacağım ki onu yaz tatilinde o kadaaaaarr çok yapmıştım ki özledim ve yapıp finallere çalışırken kahve eşliğinde yiyeceğim 🙂 yorumu buraya yazmamın sebebi fotoğraftaki silpat’ı Türkiye’de nereden bulabilirim yağlı kağıt kullanmaktan bıktım kesip kullanıp atmaktan 🙁

    Yanıtla
    • Cenk

      08 Haziran 2011 ile 12:06

      Deniz Yılmaz – Öncelikle kişisel tercihimin kesinlikle bu kurabiyeden yana olduğunu belirtmek isterim. Bana göre biscottiden çok daha güzel. Silpati burada nereden bulabilirsiniz en ufak bir fikrim yok maalesef.

      Yanıtla
  106. Deniz Yılmaz

    08 Haziran 2011 ile 22:12

    Evet Cenk. biscottileri yaptım yedim bitti bile 🙂 kurabiye hamurunu hazırladım ve 3 buçuk saattir dolapta dinleniyo. pişirmek için sabırsızlanıyorum. yalnız o fındık kreması kavanozdan ayrılırken resmen ağladı beni çıkarma diye 🙁 ben o kadar çok severim ki bu fındık kremasını kıyamadım zor vedalaştım 🙁 yorumlarda okuduğumda genelde çok yayıldı incecik oldu yazmışlar. çok mu ince olacak şimdi bu kurabiye 🙁 daha önce de M&M’li kurabiyeyi yaptığımda o da incecik yayılmıştı tepsiye. pişirdikten sonra sonucu yazarım.
    Sevgiler…

    Yanıtla
    • Cenk

      08 Haziran 2011 ile 22:52

      Deniz Yılmaz – Cetvelle ölçmedim ama hem fırına girmeden önceki hem de piştikten sonraki fotoğrafları yazıda mevcut. Göreceğiniz üzere yayılıyorlar ama kağıt gibi ince olmamaları lazım. Hamur fırına girmeden önce katı ve bir miktar soğuk olduğu sürece problem yaşamazsınız. Şimdiden afiyet olsun.

      Yanıtla
  107. Deniz Yılmaz

    08 Haziran 2011 ile 23:56

    aslında yarına pişirmeyi düşündüm ama dayanamadım sadece 6 tane yapayım kalanını yarın yaparım dedim. evet 1 tepsiye 6 tane koydum ideal kalınlıkta oldular soğumasını beklemeden birini indiriyorum mideye 🙂 birazdan derse çalışırken konsantre olmam zor olacak çünkü bayıldım bu kurabiyelere 😀 iyi ki varsın 😀

    Yanıtla
  108. Kemal Yıldırım

    09 Temmuz 2011 ile 14:28

    Sevgili Cenk,

    Çocuklu bir baba va zaruri bir aşçı olarak sana feci şekilde kafayı takmış durumdayım)) Önce chocolate cheesecake ile başladım, tam onun fanatiği olmuşken, bu kez fındıklı, çikolatalı kurabiyenle koptum)) Akşam saat 22.30 da pişirdim, gerçekten enfes oldu, gece hepsini yiyip, bitirme başarısını gösterdim)) Oğlum yalnızca bir tane yiyebildiği için isyan etti))) Bugün ikinci defa hazırlayacağım…. Sana çok teşekkür ediyorum!!!

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Temmuz 2011 ile 13:17

      Kemal Yıldırım – Beğenmenize çok sevindim! Afiyet olsun, ellerinize sağlık.

      Yanıtla
  109. duygu

    09 Ağustos 2011 ile 22:50

    Merhaba Cenk.

    Şİmdiye kadar kurabiye hamuru hiç dondurmadım.Bu hamur yumurta bile içeriyor,bunu dondurabiliyorsak yumurta içermeyen herhangi bir kurabiye hamurunu bile buzluğa atabiliriz bir süreliğine değil mi?Daha açıkça söylersem,yukarıda bahsettiğin dondurma şartlarını -çok spesifik bir malzeme içermiyorsa- tüm kurabiye hamurlarında uygulayabilir miyim?
    Çok teşekkür ederim..

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Ağustos 2011 ile 18:23

      duygu – Elbette uygulayabilirsiniz.

      Yanıtla
  110. Seçil

    14 Ekim 2011 ile 19:18

    Biraz önce yaptım ve süperrrrr oldu.Ellerimle göz kararı yuvarladım ona göre de az pişirdim.

    Yanıtla
  111. Hatice

    19 Ekim 2011 ile 00:10

    Merhaba Cenk. Her zamanki gibi yine mükemmel görünüyorlar ellerine saglık. Ben bu aralar amerikallilarin chewie cookie dedikleri tarzda kurabiye yapmaya calisiyorum. Bir kaç tarif denedim istediğim gibi olmadı. Bu öyle bir tarif mı? Ya da pişirme süresini kısa tutsam öyle bir kurabiye çıkar mı acaba ortaya??

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Ekim 2011 ile 00:24

      Hatice – Evet, bu oldukça chewy bir kurabiye. Kenarları hafif kıtır, içlere doğru daha yumuşak ve “chewy”.

      Yanıtla
  112. Nil

    09 Aralık 2011 ile 02:48

    Neden yağlı kağıt yerine silpat terih ediyoruz? Bunu tam olarak anlayabilirsem günlerdir devam ettirdiğim incelememi bırakıp bir tane alacağım.
    Bir de, fotoğraftaki gibi boyutu olan bir dondurma kaşığı nerden alayım?

    Yanıtla
    • Cenk

      09 Aralık 2011 ile 13:49

      Nil – Silpati yüzlerce kez yıkayıp kullanabiliyorsunuz. Tercih meselesi. Dondurma kaşığı da sanırım Ikea’da mevcut. Fotoğraftaki Starbucks’ta satılan bir ölçü kaşığı.

      Yanıtla
  113. Nil

    09 Aralık 2011 ile 14:57

    Dondurma kaşıkları her yerde var ama kurabiye için uygun değiller çünkü çok büyükler. Starbucks’ta ölçü kaşığı mı satılıyor? Çok şaşırdım. Soracağım.
    Silpat’ı Amazon’dan aldın sanırım. Ben şeker hamuruyla pasta ve kurabiyeler yapıyorum. Yakında bir sitem de olacak. Senin yönlendirmelerinle de bir sürü yemek kitabı ve ihtiyacım olan bazı malzemeleri Amazon’dan alacağım ama mesela sence şu boyutta bir şey elime ulaşır mı? Yeni gümrük yönetmeliğinden sonra endişeliyim açıkçası.
    http://www.amazon.com/gp/product/B00030CGKY/ref=ox_sc_act_title_8?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER

    Yanıtla
    • Cenk

      09 Aralık 2011 ile 23:24

      Nil – Yeni gümrük yönetmeliğinin paketin boyutuyla hiçbir ilgisi yok. Toplam tutar 75 Euro’yu geçmediği sürece sorun yok. Gerçi bahsettiğiniz ürünün ayakları altına katlanıyor diye biliyorum, yani paket oldukça ufalacak. Bir de ne yöntemle getireceksiniz tam anlamadım ama Amazon kitap ve DVD dışında hiçbir şeyi direkt olarak Türkiye’ye göndermiyor. Amerika’da bir posta kutusu kiralayıp oradan buraya yönlendirmeniz gerekecektir.

      Yanıtla
  114. Fatoş

    09 Aralık 2011 ile 23:45

    Bu ölçü kaşıklarından tchibo’da da satılıyor kahve ölçüsü olarak. http://www.tchibo.com.tr/plantum/urun/Kahve_Olcu_Kasigi/264198.html

    Yanıtla
  115. Nil

    10 Aralık 2011 ile 00:25

    Ordan buraya getirmek için çok özel yöntemlerim var paylaşayım mı 😉
    Şaka yapıyorum. Bir arkadaşım benim için gönderecek. O posta kutularını araştırdım, astarı yüzünden pahalı. Ayrıca kitapları direk Türkiye’ye isteyeyim dedim, 100 dolarlık kitap için çıkan kargo ücreti 90 dolar!

    Yanıtla
    • Cenk

      12 Aralık 2011 ile 02:02

      Nil – İlginç. Ben genelde üçer kitap sipariş veriyorum ve çoğunlukla gönderim ücreti 20-30 dolar arasında oluyor. Belki de Amazon.com’un değil de özel satıcıların sattığı kitapları alışveriş sepetinize atmışsınızdır. Altında “Ships from and sold by Amazon.com” ibaresi olanların gönderim ücretleri oldukça hesaplı.

      Yanıtla
  116. Nil

    12 Aralık 2011 ile 14:34

    Yok yok direk Amazon’un sattığı kitaplardan attım sepete. Toplam 4 ya da 5 kitaptı. Ben de anlamadım ve almadım tabii ki.

    Yanıtla
  117. Elif

    29 Aralık 2011 ile 01:55

    Bire bir tüm tarifi uyguladım ancak sanırım 14 dakika yerine 12 dakika fırında tutsaydım daha iyi olacaktı:/

    Eminim bir sonraki denememde daha başarılı olacağım.
    Tarif ve açıklamalı anlatım için teşekkürler ^-^

    Yanıtla
  118. Elif

    29 Aralık 2011 ile 19:10

    …ve evet kalan hamuru 12 dakika pişirdim mükemmel oldu, çok teşekkürler.

    ilk çıkardığımda sanki pişmemiş gibi geliyor ama soğuyunca mükemmel bir kıvamı oluyor.

    Yanıtla
  119. Elif

    01 Ocak 2012 ile 21:47

    mutlaka bitter çikolata mı kullanmak gerekir? sütlü çikolatayı daha çok seven biri olarak sütlü çikolata bana daha mantıklı geliyor. kullanılmamasının bir sebebi var mı?

    Yanıtla
    • Cenk

      01 Ocak 2012 ile 21:51

      Elif – Sütlü çikolata, bittersweet çikolata gibi erimeyecektir. Seviyorsanız elbette kullanabilirsiniz.

      Yanıtla
  120. hakan

    02 Ocak 2012 ile 21:51

    cenk merhaba siteni ve bu tarifi arama motorunda yulaflı kurabiye tarifi ararken buldum.Tatlılara ve farklı lezzetlere düşkünüm.tarifini ilk yaptığımda birçok kişi tatma imkanı buldu ve hakanın kurabiyesi diye kaldı…Bir günde 2 kez bile yaptım..Süpersin..Siten de süper..
    Kitabını merakla bekliyorum…Hemen alacağım…
    Not: Özeleştiri yapmak durumundayım farklı tariflerle birlikte kullanılan malzemelerde farklılaşıyor…Büyük şehirler dışında yaşayan yada büyük şehirde bile olsa tarifteki malzemeyi bulamayacaklar için lütfen alışıla gelmişin dışında malzeme kullanmaz isen sevinirim….Mutlu günler….

    Yanıtla
    • Cenk

      03 Ocak 2012 ile 12:47

      hakan – Afiyet olsun. Eleştiriniz hakkında: Bu blog, benim yapmaktan ve yemekten zevk aldığım tarifleri içeriyor. Bu tarifleri oluştururken göz önünde bulundurduğum birçok faktör var. Mevsimsellik, malzemelerin uyumu, vs… Tarifte kullandığım malzemelerin Türkiye’de yaşayan herkes tarafından evinin yakınlarındaki bakkal ve marketlerde kolaylıkla bulunabilir olması listenin altlarında. Tariflerde yer alan bütün malzemeler Türkiye’de bulunuyor. Bulunmayanlar için de yerine ne kullanabilirsiniz her zaman not ediyorum. Buna rağmen yaşadığınız şehirde diğer malzemelerden bulmanız mümkün olmuyorsa yazın, yerine ne kullanabileceğinizi elimden geldiğince anlatmaya çalışırım. Alışılagelmişin dışındaki malzemeler derken tam olarak hangilerinden bahsediyorsunuz acaba?

      Yanıtla
  121. hakan

    02 Ocak 2012 ile 21:52

    Ben bu kurabiye ye ilaveten kuru üzüm koydum şekeri biraz azalttım sonuç çok güzel oldu tavsiye ederim.

    Yanıtla
  122. BERNA Y.

    12 Ocak 2012 ile 16:31

    Merhaba,
    Fındık Ezmesi Fiskobirlik markalıysa yenir.Fiskobirlik fındık ezmesi kıyılmış fındık kullanılarak yapılır ve %70 fındık içerir.Fiskobirliğin ayrıca fındığın pürüzsüz olarak yer aldığı kakaolu ve sütlü fındık ezmeleri vardır.Sütlü fındık ezmesinin adı Fiskokrem (%20 fındık), kakaolu fındık ezmesinin adı Nuga (%15 fındık)’dır.Bilgiyi paylaşmak istedim.Sevgiler..

    Yanıtla
    • Cenk

      16 Ocak 2012 ile 14:58

      Berna Y. – Bilgi için teşekkürler. Bu tarifi Fiskobirlik’in fındık ezmesiyle de denedim ama kıvamında sorun oluyor. Pürüzsüz kıvamdaki ürünlerine de farklı malzemeler katıldığından tarifte uygun olmayacağını düşünüyorum.

      Yanıtla
  123. Didem K.

    24 Ocak 2012 ile 16:20

    Harika bir tarif, yiyen herkes çok beğendi.benim gibi mutfakta acemi olanların bile kolayca yapabileceği, detaylı bir şekilde anlatılmış. Teşekkürler !

    Yanıtla
  124. Sebnem

    16 Şubat 2012 ile 19:10

    Denedim,harika oldu.Ankaralilar icin!vanilya ozutu Cadde Sarkuteride var.50 tl.(bilginize). Acaba hic seker koymasam sadece findik ezmesiyle yapsam, kurabiyenin toplanmasinda sorun olur mu?ne dersiniz?bir sonraki defa sutlu cikolatayla deneyecegim,kizimdan ozel istek geldi. Sizinle paylasirim sonucu. Butun tarifler icin tesekkurler.

    Yanıtla
  125. Sebnem

    16 Şubat 2012 ile 19:16

    Bu arada dondurma kasigiyla yaptim.once top gibi gorundu ama pisince yayilip sizinkilerin goruntusunu aldi. Ve kesinlikle 12 dk.dan fazla pisirmemek gerekiyor. Ilk partiyi pismedi zannedip 14 dk.tuttum aci oldu..ikinci superdi..

    Yanıtla
    • Cenk

      17 Şubat 2012 ile 00:20

      Sebnem – Şekeri sıvı bir malzeme olarak düşünmek lazım. Aynı zamanda kurabiyeye nem veriyor. Elbette sırf fındık ezmesiyle yapılabilir (toplanmasında sorun olacağını sanmıyorum) ama aynı kıvam olmayacaktır.

      Yanıtla
  126. ümmü

    25 Şubat 2012 ile 15:51

    merhaba cenk bey tarif çok güzel görünüyor ben şunu anlayamadım malzemeyi cup ile koyduktan sonra üzerini düzleştiriyor muyuz yoksa pişerken son şeklini kendiliğinden mi alıyor

    Yanıtla
    • Cenk

      26 Şubat 2012 ile 00:31

      ümmü – Düzleştirmeye gerek yok; fırında kendiliğinden düzleşiyor.

      Yanıtla
  127. Dilek

    28 Şubat 2012 ile 11:05

    Cenk yaklaşık 1 ay önce iki aykadaşımın aynı hafta içinde önermesiyle seni takip etmeye başladım. Şimdiden mercimek ve havuçlu salata; pancar salatası; limonlu cheesecake; çikolatalı kek ve bu kurabiyene yaptım. Kocam özellikle çikolatalı keki çok beğendiğinden sürekli yapar oldum:)))) Sana bir kaç sorum olacaktı.

    1.Bu kurabiye harika ama ben birde Starbucks’taki Çikolata-cevizli Cookie’lerin hastasıyım. Onun tarifini paylaşma şansın olur mu?

    2.Cheesecake için 23 cm kelepçeli kek kalıbı demişsin ama ben hiç bir yerde bulamıyorum. Nerden bulabilirim? Çikolatalı cheesecakei yapmam lazım. Erman’nın eşimin doğumgünü geliyor:))

    Sevgiler; Herşey için ellerine sağlık!!

    DD

    Yanıtla
    • Cenk

      28 Şubat 2012 ile 13:40

      Dilek – Tarifleri beğenmenize sevindim. Bahsettiğiniz kurabiyeyi yemedim, tarifini de bilmiyorum. Ben bütün kek kalıplarımı yurtdışından alıyorum. Türkiye’de hem kaliteli hem de hesaplı kek kalıpları bulmak imkansız. Dilerseniz Esse’ye bakabilirsiniz. Bazı kalıpların ömrü oldukça kısa, bazıları da kaliteli ama yurtdışındaki fiyatların çok üstünde ama 23 cm’lik kelepçeli kalıpları vardı diye hatırlıyorum.

      Yanıtla
  128. bukem

    09 Mart 2012 ile 17:55

    süper bir tarif, keşke hamurun neredeyse yarısını çiğken yemeseydim.. ama pişmemiş hali dahi çok lezzetliydi kendimi alamadım. pişme süresi kısa olduğu için kahvaltılar ve sabah keksiz kurabiyesiz yapamayanlar için çok ideal.ellerinize sağlık

    Yanıtla
  129. Thebug

    15 Mart 2012 ile 17:36

    Merhaba, tarif harika gorunuyor, oglumun ilk dogumgunu menusune ekledim. Ama buzdolabinda me kadar saklayabiliriz acaba? Korova gibi mi?

    Yanıtla
    • Cenk

      15 Mart 2012 ile 18:11

      Thebug – Pişirmeden önce ne kadar saklayabilirim diye soruyorsanız, en az 3 gün.

      Yanıtla
  130. ayşe

    05 Nisan 2012 ile 02:16

    merhaba cenk beycim..
    migrosta vanilya aroması buldum da ben şöyle bişey http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=12118817&shopCategoryId=9915&shopCode=05049965
    bi alternatif olabilirmi aceba?

    Yanıtla
    • Cenk

      05 Nisan 2012 ile 10:15

      ayşe – Olamaz. Bu da vanilin gibi doğal vanilyayla alakası olmayan, sentetik bir aroma.

      Yanıtla
  131. Güler

    26 Nisan 2012 ile 15:01

    Merhabalar,

    Kızım bu tür kurabiyeleri çok seviyor.Tarifinizi deneyeceğim.Marka vermenizde çok güzel.Ben size bir kurabiye hakkında bir şeyler sormak istiyorum.Starbucks da çikolata dolgulu kurabiye diye bir ürün vardı.Aşağı yukarı 2 sene önce.Dışardan bakınca 8-10 cm çapında 3-4 milim kalınlığında dışı pürüssüz ama parçalayınca içinden erimiş çikolatamı desem fındık ezmesimi desem gibi bir şey çıkıyordu.Çok güzel bir lezzetti.Onu nasıl yaptıklarını sordum tabiiki satıştaki arkadaşlar yardımcı olamadılar kimisi Divan Pastanesinin ürünü dedi kimisi İkitelli de bir firmanın yaptığını söyledi.Starbucks Türkiye ye bile yazdım.Maalesef tarife ulaşamadım.Kitaplar karıştırdım yine bulamadım.Böyle sizin gibi güzel tarif yayınlayan sitelere de soruyorum.En son Devletşah a sordum yine sonuç yok.Tarifini bulsam öyle mutlu olacamki tahmin edemezsiniz.Hani her kurabiyeyi yiyen biri çokta seven biri değilim ama bu kurabiye beni mest etti.Starbucks belli bir oranda satışı yapılmayan ürünleri kaldırıyormuş.Ya nasıl olur dedim şu damla çikolatalı kurabiyeden daha güzeldi o dedim başka bir sebebi olmalı bunun.İçinde portakal kabuğu rendeside vardı.Ne olursa olsun tarifini aramaya devam edeceğim taaki bulana dek.Umarın sizde ilgilenirsiniz….Sevgilerimle…..

    Yanıtla
    • Cenk

      27 Nisan 2012 ile 15:58

      Güler – Maalesef bahsettiğiniz kurabiyeyi hiç yemedim.

      Yanıtla
  132. Akın

    07 Haziran 2012 ile 04:35

    Merhaba Cenk bey , benim özellikle sormak istediğim bazı tariflerde özellikle kahverengi (esmer) şeker var, sizin tarfinizde de hem beyaz hem esmer kullanılmış ya da sadece esmer şeker kullanılan tarifler var … Sadece beyaz şeker kullanılsa bir fark olur mu ? Teşekkürler. (Bir de konuyla alakalı değil ama bir ekmek tarifi videosu izlerken fırın kapağını yavaşça kapatıyoruz diye bir uyarı izledim, sizce sebep nedir?)

    Yanıtla
    • Cenk

      07 Haziran 2012 ile 12:13

      Akın – Bazı tariflerde olabilir. Kahverengi şeker bazı durumlarda sadece tat verme amaçlı ama bazı durumlarda da yapılan kek, kurabiye, vs. harcını asidik hale getirmek için ekleniyor. İkinci durumda tariflerde karbonata da rastlarsınız. Eğer bir tarifte kahverengi şeker ve karbonat birlikte yer alıyorsa değiştirmeyin. Yoksa rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Bu arada, uzun bir süredir kahverengi şeker kullanmıyorum. Türkiye’de satılanlar gerçek kahverengi şeker değil. Eser miktarda pekmezle boyayıp birkaç katına satıyorlar. Onun yerine beyaz şeker ve pekmez karışımı kullanıyorum. Genelleme yapmak gerekirse 1 su bardağı beyaz şekere 1-2 çay kaşığı pekmez yeterli olacaktır. Video konusunda da sebep büyük ihtimalle kabarmış olan hamuru rahatsız etmemektir.

      Yanıtla
  133. Akın

    07 Haziran 2012 ile 19:11

    Hızlı ve ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim. Deneyimlerinize ve bilgilerinize başvuracağım (elbette zahmet olmazsa ) İyi çalışmalar…

    Yanıtla
  134. Ege Can

    28 Haziran 2012 ile 21:39

    Bizim evde az kalan yulaf ezmesinin ustune Nature Valleynin yulaf barlarini kirip kullandim ve inanilmaz guzel oldu.

    Yanıtla
  135. zehra

    22 Ağustos 2012 ile 01:32

    uzuuun uğraşlarla bu tarifi 3. kez uyguladım.Daha makarnaların soğuk suda haşlanmıyacağını yeni öğrenen biri olarak bu tarif evdekilere madenci olmadığımı kanıtladı.Çünkü kömür dışında bişiler ürettim bu sefer=)Yani çok bilmişlik yaparak bişeyler söyleme hakkı elde ediyorum heralde=)
    1)2 gece dolapta bekletince daha sertleşiyor.(ne kadar şaşırtıcı değil mi?)
    2)Eli sıcak biriyseniz siz top yapmayın bunları.Zira 2gece bekletmeniz boşuna gider.
    3)malesef yukarıdaki gibi görüntü elde edemiyeceksiniz hatta çok iştahlı olan abimi mücver olmadığına henüz inandıramadım
    Tek sorum 3 gün buzdolabında beklettiğim hamuru derin dondurucuya atmamda bi sakınca var mı?Zira uzun bir süre kurabiye görmek istemiyebilirim=)

    Yanıtla
    • Cenk

      22 Ağustos 2012 ile 19:02

      zehra – Hiçbir sakınca yok.

      Yanıtla
  136. tugba

    29 Eylül 2012 ile 23:06

    merhaba .hem beyaz şeker hemde esmer şeker kullanmanızın bir nedeni varmı .sadece beyaz şeker kullanırsak nasıl olur

    Yanıtla
    • Cenk

      30 Eylül 2012 ile 22:52

      tugba – Tarifteki karbonatın görevini yapabilmesi için aside ihtiyacı var. Eğer sadece beyaz şeker kullanacaksanız bir yemek kaşığı eksik kullanıp ilaveten 1 yemek kaşığı pekmez ekleyin.

      Yanıtla
  137. Gizem

    18 Kasım 2012 ile 16:09

    Eveeet 5 saatlik geri sayım başladı.Eminim süper olacak fındıklı ve çikolatalı yulaflı kurabiyem :))

    Yanıtla
  138. Gizem

    18 Kasım 2012 ile 21:21

    Bir tepsiye 6 tane koydum,aralarında 10 cm boşluk vardı,1 kurabiyeyi 2 yemek kaşığı hamurdan yaptım;ama o kadar yayıldılar ki koca tepside yer kalmadı neredeyse.Sizce hata nerede?

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Kasım 2012 ile 10:35

      Gizem – Hata olduğunu sanmıyorum. Gördüğünüz üzere benim hazırladıklarım da yayılıyor. Fotoğraftakilerden daha mı fazla yayıldılar?

      Yanıtla
  139. Fulsen

    19 Kasım 2012 ile 15:37

    Tariflerinizi zaman zaman uyguluyorum, çok lezzetli ve görsel açıdan doyurucu lezzetler çıkıyor ortaya, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Deneyimlerinizden faydalanmakla beraber sizden bir isteğim olacak Tip 1 diabet hastası bir oğlum var, defalarca deneme yaptığım halde margarinsiz ve tereyağsız bir kurabiye pişiremedim. Deneyimlediğiniz bir tarif varsa ölçüleri ve kaç adet çıktığını belirterek paylaşabilirmisiniz? teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Kasım 2012 ile 16:09

      Fulsen – Teşekkürler. İçinde tereyağı olmayan bir kurabiye olarak aklıma biscotti geliyor. Arşivde hem fındıklısı hem de çikolata ve fındıklısı var. Tariflerde belirtilen tereyağını kullanmadan hazırlayın (şeker yerine ne kullanacağınıza karar verdiğinizi farz ediyorum). Kurabiyeler daha sert olacaktır. Oğlunuz çayın içine batırarak yiyebilir.

      Yanıtla
  140. Gizem

    19 Kasım 2012 ile 15:43

    Hem de çok çok fazla yayıldılar.Fotoğraflarını mail atmak isterim.Hangi adrese atabilirim?

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Kasım 2012 ile 16:07

      Gizem – Yok, elbette inanıyorum size. Eğer kağıt kadar ince oldularsa karbonatı fazla kaçmış olabilir. Karbonatı nasıl ölçtünüz? Kaç paket kullandığınızı hatırlıyor musunuz?

      Yanıtla
  141. Gizem

    19 Kasım 2012 ile 16:21

    Karbonatı çay kaşığıyla ölçtüm.Acaba ununu artırıp yağı biraz azaltsam olur mu

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Kasım 2012 ile 16:52

      Gizem – Olabilir tabii. Eğer çay kaşığı Amerikan ölçüsü olan çay kaşığı değilse, bildiğimiz çay kaşığıyla ölçtüyseniz ve tepeleme olarak kullandıysanız onu da azaltmanızı öneririm. 1.5 çay kaşığı 10 grama denk geliyor, o da iki ufak pakete denk.

      Yanıtla
  142. Gizem

    19 Kasım 2012 ile 19:31

    Bir dahakine hepsini dikkate alacağım,teşekkürler 🙂

    Yanıtla
  143. ezo

    14 Aralık 2012 ile 10:46

    bende yulaflı bu tarzda kurabiyeler yapıyorum ve fındık yerine yer fıstığını kullanıyorum direk olarak irice kıyılmış fıstıklar kullanıyorum ve çok hoş oluyor.
    birde yayılmaması için geniş aralıklarla pişirmek gerekli sanki ben büyük tepside 5 er tane pişiriyorum.

    Yanıtla
  144. Seda Kalem

    06 Mart 2013 ile 08:12

    Merhabalar,
    Bu harika site için sonsuz teşekkürler. Sayfanıza denk geldiğimden beri elimden geldiğince tariflerinizi denemeye çalışıyorum. Son denediğim Fındık ezmeli kurabiye oldu. Ancak bizim damak tadımıza göre çikolata oranı fazla geldi. Acaba onu azaltsam yerine ne oranını arttırmam gerekiyor ki kıvam bozulmasın. İlginize şimdiden teşekkürler. Kitabı heyecanla bekliyorum.

    Yanıtla
    • Cenk

      07 Mart 2013 ile 11:43

      Seda Kalem – Dilediğiniz ölçüde azaltabilirsiniz. Çikolatanın acılığı şekeri dengeliyor ama kıvama bir etkisi yok, dolayısıyla yerine başka bir malzeme eklemeye gerek yok.

      Yanıtla
  145. Fatma

    14 Ağustos 2013 ile 09:23

    Cenk Bey Merhaba,

    Yulaflı fındıklı kurabiyeyi yaptım lezzet muhteşem oldu, yalnız benim kurabiyeler sizinkilerden büyük oldu, yayıldı, acaba hatayı nerde yaptım,
    karbonatı normal çay kaşığı ile ölçtüm
    çay kaşığı ile ne kadar GR ediyor.

    Sevgilerimle.
    Fatma

    Yanıtla
    • Cenk

      14 Ağustos 2013 ile 15:19

      Fatma – Tariflerde geçen ölçüler Amerikan cup, tablespoon ve teaspoon ölçüleri. 1 çay kaşığı 5 ml’ye denk geliyor. Tarifteki 1,5 çay kaşığı karbonat tam 10 gram (yani 2 ufak paket). Eğer kurabiyeler yanmadıysa 190 derece fazla gelmemiştir, yoksa yayılmaları normal. Fazla yayılma karbonatla alakalı, fırının ısısıyla değil.

      Yanıtla
  146. Fatma

    14 Ağustos 2013 ile 09:31

    Merhaba,

    Benim fırınımda turbolu, 190 derece fazla mı geliyor,
    Bilgi verirseniz sevinirim,

    Fatma Özcan

    Yanıtla
  147. Fatma

    15 Ağustos 2013 ile 09:49

    Cenk Bey Merhaba,

    Her soruma yanıt verdiğiniz, samimiyetiniz için,

    Her şeyi paylaştığınız için, bu güzel lezzetleri bizimle paylaştığınız için,

    çok sağolun, yolunuz açık olsun.

    Sevgilerimle,

    Fatma Özcan

    Yanıtla
  148. Gökhan

    22 Eylül 2013 ile 03:02

    Sevgili Cenk
    Web siteni, seni ve tariflerini bir süredir sıkı bir şekilde takip ediyorum. Önüme yepyeni kapılar ve lezzetler açtığın için teşekkür ederim. Bugün dostlarla toplanacaktık ve tariflerin arasından bu kurabiye ve çikolatalı chesecake i yaptım. İkiside mükemmel oldular ve hatta hanımların yaptığı tatlılara hiç dokunulmadı diyebilirim. Bu akşamdan sonra 10 yeni takipçin var artık. Gönüllü elçin gibi çalışıyorum anlayacağın. Profesyonel olarak uğraştığım bir işi eve de taşımış oldum. Normalde her eşin karşı çıkacağı bu duruma benim sevgili karım bayıla bayıla katlanıyor. Evde sadece ekşi mayalı ekmeğin yeniyor. Herşey için teşekkürler…

    Yanıtla
    • Cenk

      22 Eylül 2013 ile 22:15

      Gökhan – Beğenmenize sevindim. Ellerinize sağlık. Yiyen herkese de afiyet olsun.

      Yanıtla
  149. Ayşegül Kırılmaz

    28 Ekim 2013 ile 20:38

    Evde yenmeyen ve dolap bekleyen fındık ezmesini değerlendirmek için tarifi yaptım az önce… Benim kurabiyeleri yaparken dondurma kaşığı ile koydum sanırım biraz ölçeği fazla geldi o yüzden sizikiler kadar ince olmadı ama pofuduk oldu ve eşimle birlikte bir tepsisini(yarım ölçüden iki tepsi yaptım) kurabiyeler soğumadan bittirdik bile!!!
    Biraz suçluluk duyuyorum ama çok güzeldi :=)
    Çok teşekkürler….

    Yanıtla
  150. Ayşegül Kırılmaz

    28 Ekim 2013 ile 20:42

    (*** yarım ölçü yaparken yumurtalarım orta boy olduğu ve tarifte de büyük boy yumurta yazdığı için bir buçuk adet yumurta kullanmıştım o yüzden daha pofuduk oldu galiba)

    Yanıtla
  151. semra

    08 Kasım 2013 ile 15:57

    mrb cenk yakınımdaki markette fındık ezmesi bulamadım fındık kreması aldım fındık kremasıyla olurmu

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Kasım 2013 ile 14:41

      semra – Sanırım benim aldığım markanın üzerinde de fındık kreması yazıyordu. Aldığınız ürünü görmeden yanıltmak istemem ama sanırım olur.

      Yanıtla
  152. Merve

    09 Kasım 2013 ile 11:15

    Cenk Bey hamurum kurabiye hamuru gibi sert değil de yumuşak bir hamur oldu buzdolabına soğuması için koydum doğru yolda mıyım olması gereken kıvam bu mu sormak istedim :))

    Yanıtla
  153. Merve

    09 Kasım 2013 ile 11:20

    Ölçüleri evdeki su bardağıyla ölçüp koydum sanırım hatam bu oldu:(

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Kasım 2013 ile 14:33

      Merve – “Kurabiye hamuru gibi sert değil” dediğinize göre sanırım aklınızda her kurabiye hamurunun aynı sertlikte olması gerekir gibi yanlış bir intiba oluşmuş. Evdeki su bardağıyla ölçüm yaptıysanız oranlar şaşmış olabilir ama bu kurabiyenin hamuru çok sert değil. Bence soğuduktan sonra bir tanesini pişirip öyle karar verin.

      Yanıtla
  154. Menekşe Arık

    27 Aralık 2013 ile 12:36

    Merhaba Cenk,
    Çok teşekkürler, değişik ve lezzetli bir kurabiye oldu. Üstelik çok hafif! Bir sorum olacak, yulaf tanelerinin halen dişe geliyor olması normal mi?

    Yanıtla
    • Cenk

      27 Aralık 2013 ile 16:55

      Menekşe Arık – Afiyet olsun. Evet, normal. Eğer çok rahatsız edici bir boyuttaysa başka bir markanın yulaf ezmesini deneyin. Bazıları daha fazla ezildiği için daha çabuk pişiyor ve bu tip hamurların içinde daha az dişe geliyor. Örnek vermek gerekirse, yanlış hatırlamıyorsam Doğa marka yulaf ezmesi daha kalınca, Eti’ninki ise daha ezik.

      Yanıtla
  155. Berkay Öcal

    27 Ocak 2014 ile 10:20

    Merhaba,
    yulaflı çikolatalı kurabiyeyi yaptım ama küçük bir farkla (farkında olmadan) Markette alışveriş yaparken tarifi almayı unutmuşum ve fındık ezmesii yerinr sarellenin bitter fındık ezmesini almıştım.sade yulaf bulamadım içinde kuru muz ve üzüzümlü olandan aldım.Kurabiyelerin tadı güzel oldu ancak rengi çok koyu oldu sanırım bitter sarelle kullandığım için.Kalorisi çok yüksek ancak lezzeti top bir kurabiye oldu. Tavsiye ederim.Sanırım sık sık yapacağım ..

    Yanıtla
  156. Gozde

    10 Şubat 2014 ile 15:29

    Merhaba,
    Mutfakta cok yeniyim, tariflerinizi zevkle deniyorum. Bu kurabiyeyi yaparken tereyagi yerine baska bir siviyag kullanirsam ayni lezzeti, kaliteyi saglayabilirmiyim ? Ve yerine kullanabilecegim siviyagin miktari ne kadar olmali ?
    Tesekkur ederim.

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Şubat 2014 ile 20:16

      Gozde – Sıvı yağ ile aynı sonucu alamazsınız. Kullanmanızı önermiyorum.

      Yanıtla
  157. Nurhayat

    17 Haziran 2014 ile 18:13

    Merhabalar cenk bey, size Roma’dan yazıyorum. Sitenizdeki bu tarifi arkadaşlarımla beraber yaptık. Hissiyatımızı soracak olursanız başta eğlenceliydi. Seviyeleri bir bir atlayınca tarif zorlaştı. İçinden çıkılmaz bir hal aldı,çünkü hepimiz vanilya özütüne yenik düştük. Dedik ki bu bizim için çok sıkıntı değil vanilya özütünü bir borghesia alameti olarak gördük ve vanilyayı kullanarak yola devam ettik.fındık ezmeleri konusuna değinmeden geçemeyeceğim,o nasıl bir orandır evdeki bütün fındık ezmeleri bitti sayenizde..Türkiye’ye gidene kadar bir daha fındık ezmesi yiyemeyeceğiz:( neyse acite etmek istemiyorum daha fazlla.Finale çok az kalmıştı herşeyi bitirmenin mutluluğuyla suratımızda bir gevşeme ve sırıtma belirdi. İşte bu !!! Bitti dediğimiz an bir başka sorun beliriverdi.tepsiye koymak için şekil kaşığımız yok:( nolur artık bunu yemek istiyoruz diye birbirimize içli içli bakıştık. Kendi çapımızda yöntemler geliştirerek tepsiye yuvarlak olarak koymayı başardık. Ben pişirme kısmında bocalayacağımızı sanıyordum. Onun üzerine bazı akıl yürütmeler beyin fırtınası yapmadık değil. Gayet çetrefilli bir pişirme süreci geçirdik .aklmızdan hep siz geçtiniz acaba pişirmek için uzay makinaları falan mı kullandı? Bu kadar kısa sürede nasıl pişirdi ? Ve uzun tartışmalar sonucu dedik ki cenk bey sıradan biri değil gizemli makinaları var ve yaptıklarını onda pişiriyor. Velhasıl biz de pişirebildik ve yeme aşamasında güzel bir çay ve yanında minik şirin kurabiyelerimiz.. Biz sizin tarifinize güvendik umarım sizinkiler gibi olmuştur.. Bunu anlamanın en güzel yolu eğer yaparsanız bizim evimize de gönderir misiniz? 🙂 teşekkür ederiz ..Nurhayat, melek ve arkadaşları

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Haziran 2014 ile 16:22

      Nurhayat – tarifte nasıl anlatıyorsam öyle pişiriyorum. Sizden sakladığım bir püf noktası da yok. Gerekli tüm ayrıntılar tarifin içinde. Oradaki fındık ezmesinin kıvamı ve şeker oranı farklı olabilir; tarifte bir tek o kısım sizi şaşırtmış olabilir. Yine de gayet güzel çözüm bulmuşsunuz. Umarım uğraşmanıza değmiştir ve keyifle yemişsinizdir.

      Yanıtla
  158. özlem

    12 Temmuz 2014 ile 13:31

    Merhaba Cenk Bey,
    Dünyanın EN lezzetli fındığı bu topraklarda yetişir.En lezzetli ezmeleri burada yapılır.Fakat gariban fındığımızın reklamı fıstık kadar yapılmadığı için fındığımızın tadını çoğu kişi bilmiyor..
    Belki bir gün bizi ziyarete gelir ve fındığın anavatanında gerçek fındık ezmelerini tadarsınız.

    Sevgiler saygılar..

    ÖZLEM TÜRKYILMAZ
    GİRESUN

    Yanıtla
  159. sumeyra

    23 Ağustos 2014 ile 18:47

    Cenk bey merhaba sizi ilgiyle takip ediyorumm birazdan tarifi yapacağım.. Bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim..

    Yukarıda vermiş olduğunuz ölçüler bildiğimiz su bardağı, çay kaşığı ile mi?

    Yoksa ölçüler sayfasında bahsettiğinz gibi ;

    1/4 su bardağı = 4 yemek kaşığı = 12 tatlı kaşığı

    Yanıtla
    • Cenk

      02 Eylül 2014 ile 14:03

      sumeyra – Hayır, Amerikan cup, tablespoon ve teaspoon ölçüleri.

      Yanıtla
  160. sumeyra

    24 Ağustos 2014 ile 19:29

    Normal türk mutfağı ölçüleri ile yaptım çok hoş oldu.. 13-14 dk pişirdim yumuşak halde fırından çıkardım.. sonra kendi kendine kuru kıvama geldiler.. Çok teşşkkürler.. Keşke bir american cup un türk mutfağındaki su bardağının nekadarı öğrenebilsek

    Yanıtla
    • Cenk

      02 Eylül 2014 ile 14:02

      sumeyra – “Türk mutfağındaki su bardağı” diye bir standart ölçü yok. Sizin kullandığınız su bardağının hacmini şöyle ölçebilirsiniz (cup ölçüsüyle karşılaştırmak için): Tartının üzerine bardağı koyup darasını alın, ardından içine su doldurun. Tartıda belirtilen gram, bardağın hacmidir.

      Yanıtla
  161. Burcu

    18 Eylül 2014 ile 17:54

    Cenk bey ellerinize saglik blogunuzu kitap okur gibi keyifle okuyorum. Kurabiye tariflerindeki karbonatla ilgili anlamadigim birsey var. iceren ve icermeyen cok tarif denedim. Icerenlerin amaci yayilmasini saglamak mi? Yayilip biraz kabarinca bu puruzlu dogal goruntusu de gidiyor hem. Yayilma isini sekerle tereyagini cirparak da pekala elde edebiliyoruz oyle degil mi?(Creaming) O zaman neden diye sormaktan kendimi alamiyorum 🙂 Sevgiler

    Yanıtla
    • Cenk

      21 Eylül 2014 ile 15:46

      Burcu – Karbonat, aynı kabartma tozu gibi, kabartıcı bir malzeme. Hangisinin ne zaman kullanılacağı hazırladığınız harcın asiditesine göre belirleniyor. Kurabiye hamurunun yayılması, kahverengileşmesi gibi sonuçlar da doğuruyor. Her kurabiyenin formülü farklı tabii. Şekerle tereyağını çırptığınız zaman harcın içine hava katmış oluyorsunuz ama karbonat olmadan onların genişlemesi ve dolayısıyla kurabiyenin istenilen kıvama ulaşması mümkün olmayacaktır.

      Yanıtla
  162. Tülay

    02 Kasım 2014 ile 21:26

    Uzun zamandır denemek istediğim bu kurabiyeyi sonunda denedim. Her şeyi gram gram ölçerek kullandım. Tadı süper. Yalnız fazla yayıldı ve ince oldu. Neden kaynaklanmış olabilir. Acaba unu mu biraz daha fazla koymak lazım?bu kadar yayılmaması için?

    Yanıtla
    • Cenk

      06 Kasım 2014 ile 11:11

      Tülay – Hamurların yayılması çok doğal. Fotoğraftakilerden daha fazla mı yayıldılar? Yayılmanın sebebi karbonat. Dilerseniz 1 çay kaşığı olarak deneyebilirsiniz.

      Yanıtla
  163. Nil

    26 Ocak 2015 ile 14:53

    Merhaba çenk bey;
    Sitenizi beğenerek takip ediyorum. Benim bir sorum olcak size kurabiyeyi yaptım suan dolapta dinleniyorlar. Ben esmer şeker kullanmadım ve karbonatıda fazla koymuşum sanırım yorumları okuyunca anladım. Bu durumda kurabiyelerim yenilecek kıvamda pişermi? Yada şimdi içine pekmezmi katayım. Şimdiden teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Cenk

      28 Ocak 2015 ile 20:06

      Nil – Bu aşamada pekmezi katsanız da eşit oranda dağılabileceğini sanmıyorum. Elbette yiyebileceğiniz bir şey ortaya çıkar ama görüntüsü farklı olabilir. Karbonat fazla kaçtıysa çok fazla yayılabilir.

      Yanıtla
  164. Nil

    29 Ocak 2015 ile 16:12

    Teşekkür ederim ilginiz için. Pişirdim tadı güzeldi. Yayıldılar dediğiniz gibi.Tarifi birebir uygulamak en iyisi 🙂

    Yanıtla
  165. hira

    05 Şubat 2015 ile 23:24

    Merhaba tarifler mükemmel ötesi tableronlu kek ve havuçlu keki yaptım millet bayıldı teşekkür ederim bu kadar birebir ölçülerde tarifler paylaştığınız için biraz saçma gelecek ama aceba yulafı çıkarmak mümkünmüdür pek aram iyi değilde ama bunu da deniycem tabi çevremdekiler için

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Şubat 2015 ile 19:56

      hira – Yulaf, bu tarifin önemli bir öğesi. Çıkarınca yerine başka bir malzeme koymak lazım, o da bambaşka bir tarif demek. Size tavsiyem içinde yulaf olmayan bir tarifi denemeniz olacaktır.

      Yanıtla
  166. Asli

    07 Mayıs 2015 ile 22:37

    Sevgili Cenk Bey,
    Kitabinizdaki yulafli kurabiye tarifini 2 kez yaptım. Kurabiyeler piserken fazla yayildi(ölçülere uydum).Fazla yayıldığı için ince oldu ve dolayısıyla çok kitir kitir oldu. Ağızda hemen dağılıyor.
    Kitaptaki fotoğrafta kurabiyenin disi kitir kitir içinin ise daha yumuşak bir dokusu varmış gibi algılıyorum. Sizce nerde hata yapıyorum? Sevgiler

    Yanıtla
    • Cenk

      08 Mayıs 2015 ile 10:59

      Asli – Haddinden fazla yayılma genelde karbonat fazla kaçtığında olur. Ya da tarifte belirtilenden farklı bir formda veya boyutta hamurlar hazırlamış olabilirsiniz. Dondurma kepçesi yerine kaşıkla şekil verdiyseniz hamurlar daha yassı olmuş olabilir. O durumda da daha ince çıkacaktır.

      Yanıtla
  167. şeymaneriman

    21 Ağustos 2015 ile 11:37

    Sevgili Cenk
    Tarifini denedim ve mükemmel oldu,çok teşekkürler bir kez daha 🙂
    Ve ayrıca fiskobirlik fevkalededir ama “Trabzon Tarım” ın fındık ezmesini bulup denersen fevkaladenin fevkinde olduğunu göreceksin.
    Sevgiler.

    Yanıtla
  168. Onur

    28 Aralık 2016 ile 22:57

    Cenk’in her tarifi mi başarılı olur? Her tarifi mi güzel olur? Bu kurabiyenin hamurunu pazartesi akşamı yaptım, pişirmesi bugüne kısmet oldu ve enfes oldu:)

    Fındık ezmesi yerine fıstık ezmesi kullandım, markette o vardı sadece, karbonatı biraz az tuttum sonuç gerçekten “kestane kebap yemesi sevap” kabilinden oldu 🙂

    Yanıtla
  169. Beyza R.

    28 Şubat 2017 ile 23:42

    Sevgili Cenk;
    YGS sınavına 2 hafta felan var ama ders çalışamıyorum (zaten önemli olan bugüne kadar ne yaptığım ki o konuda vicdanım rahat) film dizi kitap zaten yok neyse geçelim
    son 1 haftadır web siten, market ve mutfak arasında mekik dokuyorum tarif bul malzemeyi al ve yap şu ana kadar iki kez çikolatalı kekini ve bir kere de korovalarını yaptım… söylenebilecek çok fazla şey yok herkes BA-YIL-DI. Bende öyle ve manyaklık derecesinde seçici ve eleştiren bi aileye sahibim. Daha önce siteni ve kitabı incelemiştim ama passion fruite te bulunan ganajdan başka birşey kullanmamıştım(başka bi pastaya ganaj ararken bulmuştum).
    Ve senin tariflerin için şunu öğrendim; kesinlikle tarifinde belirttiğin ölçünün gram dışına çıkılmamalıymış.
    İnşAllah yarın bu tarifi denemek istiyorum
    çünkü tariflerin yüzünden göbeğimiz çıkmaya başladı ve ben sınav stresi yüzünden çok istemediğim şeyler dışında birşey yiyemiyorum, bu daha masum bi çikolatalı
    Başarılarınında devamını dilerim
    Teşekkürler

    Yanıtla
  170. Au

    21 Mart 2017 ile 13:06

    Sevgili cenk.
    Kitabını aldım,baştacı yaptım.geçenlerde yulaflı cevizli kurabiyeni yaptım.evde tartı olduğundan tüm malzemeyi gramı gramına koydum.lakin kurabiye topları ,dedğiniz gibi bir tepside 9 tane olduğu halde,kendilerini salıp tek parça oldular.
    Üşenmedim tekrar yaptım,yine aynısı oldu.sorun ne olabilir?
    Tadları harika bu arada.şimdi de buzdolabında dün akşamdan bekletmeye başladığım fındıklı yulaf ezmeli kurabiye hamuru var.yummy yummy:)

    Yanıtla
    • Cenk

      21 Mart 2017 ile 15:42

      Au – Farklı tip bir yulaf ezmesi kullandıysanız yayılmış olabilir. Tarifteki 2 su bardağı (160 gram) yulaf ezmesi yerine 2,5 su bardağı (200 gram) yulaf ezmesi, 1/2 su bardağı (70 gram) un yerine de 3/4 su bardağı (105 gram) un kullanırsanız yayılmamalarını garantilersiniz. Tarifin geri kalanında hiçbir değişiklik yok.

      Yanıtla
  171. Beyza

    09 Temmuz 2017 ile 23:46

    Cenk Bey merhaba,
    Rahatsiz ediyorum kusura bakmayin lutfen. Ben kitabinizi cok seviyor ve surekli de tarifleri deniyorum. Cikolatali kek ve yukafli-cevizli kurabiyeyi cok yapiyorum. Ama son zamanlarda kek sonmeye, kurabiye de butun tepsiyi kaplayacak kadar yayilmaya basladi. Gerci kurabiye ilk denemeden beri sizinki gibi olmuyo. Acaba neyi yanlis yapiyorum sizce? Mutfak tartisi kullanarak yapiyorum, cikolata, kakao varlhona. Her seyi eksiksiz yapiyorum lakin olmuyor. cewap verebilirseniz minnettar olacagim. Sevgilerimle, beyza

    Yanıtla
    • Cenk

      15 Temmuz 2017 ile 19:29

      Beyza – Tarifleri uygularken yanınızda olmadığım için neyi yanlış yaptığınızı kestirebilmem çok güç. İlk denemeden sonra değiştirdiğiniz bir şey mi oldu? Kurabiye tarifi hakkında blogdaki bir yazımda bir değişiklik önerim oldu, dilerseniz o şekilde ilerleyebilirsiniz.

      Yanıtla
  172. Aslıhan

    20 Eylül 2017 ile 17:35

    Merhaba Cenk Bey,
    Fındıklı ve Yulaflı kurabiyenizi denedim.Tek kelime ile muhteşem oldu.Resmini çekmeyi unuttum. Bir daha ki sefere yapmış olduğum tariflerin resimlerini yollayacağım.İşte budur diyeceğim hedefim PASSİON FRUİT, MANGO VE ÇİKOLATALI PASTA

    Yanıtla
  173. Aslıhan

    04 Ekim 2017 ile 15:22

    Bu tarifte unun miktarı tam olarak nedir? Üstte 1/4 su bardağı yazılmış yorumlarda 105 gr. un denilmiş? Hangisi geçerli?

    Yanıtla
    • Cenk

      05 Ekim 2017 ile 11:56

      Aslıhan – 1/4 su bardağı un 35 grama denk geliyor. Yorumlarda geçen miktar kitabımdaki başka bir tarif için geçerli.

      Yanıtla
  174. Aslıhan

    11 Ekim 2017 ile 16:31

    Bu tarifte bütün ölçülere uydum ama sizin ki gibi olmuyor. Tadı çok güzel fakat yayılmalarına engel olamıyorum. Çocuklarımda tadına bayıldı ama resimlerdeki gibi olmadığı için üzgünüm. Kurabiye kalıpları var mı acaba? Belki biraz yayılmalarını önleyebilirim. Tartıda milimi milimine uydum. 🙁

    Yanıtla
    • Cenk

      13 Ekim 2017 ile 15:03

      Aslıhan – Kullandığınız yulafın çeşidiyle alakalı olabilir. Un miktarını biraz artırmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde yaptıktan sonra size tavsiyem bir adet deneme kurabiyesi pişirmek. Baktınız hala yayılıyor, hamura biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ben her ne kadar gramı gramına tarifler versem de bazı tariflerde farklı sonuçlar almanız kaçınılmaz. O durumda doğruyu bulmak için biraz deneme yanılma gerekecek.

      Yanıtla
  175. Aslıhan

    23 Ekim 2017 ile 17:08

    Eveeeeet başardım. Unu 50 gr. çıkarınca kurabiyem muhteşem oldu. Çok teşekkürler.

    Yanıtla
  176. Deniz

    17 Mart 2018 ile 23:53

    merhaba cenk tarifi bir an önce denemek istiyorum yanlız merak ettiğim şey yulaf ezmesini önce rondodan çeksek biraz nasıl olur sence?

    Yanıtla
    • Cenk

      12 Nisan 2018 ile 16:33

      Deniz – Gerek yok. Denemediğim için nasıl bir sonuç çıkar ona da emin değilim. Rondodan çekmek istemenizin özel bir sebebi var mı acaba?

      Yanıtla
  177. ibrahim

    22 Eylül 2019 ile 10:30

    En sevdiğim kurabiye. Dün gece hazırladım, şımdı pazar kahvaltısı için 12 dk.lık pişme süresini bekliyorum. Bu güzel tarif için bir kez daha teşekkürler.

    Yanıtla
  178. Göksu İnanç

    02 Nisan 2020 ile 14:46

    Vanilya özütünün tarifini verip fıstık ezmesi yerine sarelle kullanmamızı önermeniz hoş bir detay olmuş.

    Yanıtla
    • Cenk

      05 Nisan 2020 ile 16:56

      Burada önemli olan pürüzsüz ve hafif katı bir kıvam olduğu için ev yapımı fındık ezmesi maalesef yerini tutmuyor.

      Yanıtla

Önemli:Bloguma bıraktığınız yorum, tarafımdan onaylandıktan sonra yayımlanacaktır. Yorum bıraktığınız yazı ne kadar eski olursa olsun, yorumunuzu gözden kaçırmam mümkün değildir. Yorumunuz soru içeriyorsa; yanıt verebilmek için yazıyı incelemem gerekebileceği için yayımlanması biraz gecikebilir. Sorunuzu sormadan önce lütfen aynı veya benzer bir sorunun daha önce sorulup sormadığını önceki yorumları tarayarak emin olunuz.

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Birincil kenar çubuğu

17. BASKI (Mundi 4. BASKI)

Cafe Fernando - Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun

Amazon // Can Yayınları // Kitapyurdu // diğer
The Artful Baker

Amazon US
Kindle // Apple Books // Google Play
Amazon UK // Amazon CA // Amazon AU

SOSYAL MEDYA

Instagram // YouTube // RSS
Facebook // Twitter // Pinterest

EKİPMAN

KÜTÜPHANEM

Footer

Best of Cafe Fernando

Ekşi Mayalı Ekmek

Spaghetti Cacio e Pepe

Korova Kurabiyeleri

The Artful Baker

Asya Usulü Sebzeli Tavuk

Limonlu Çörek

COPYRIGHT © 2025 · Cenk Sönmezsoy