Bundan birkaç hafta önce, The New York Times gazetesi yazarı Matt Gross’dan bir e-posta geldi. 2008 senesi için İstanbul’u “foodie destination”, yani yemek meraklılarının ziyaret etmesi gereken şehirlerden biri seçtiklerini, benimle de İstanbul’a yaptığı son iki ziyaretinden bu yana neler değiştiğini, yemek trendlerini ve İstanbul’daki restoranlar hakkında konuşmak istediğini yazmış.
Elimden geldiğince anlattım… Yerel malzemeleri kullanan, organik tarımı destekleyen ve yaratıcılıklarıyla lezzet üreten restoranlardan bahsettim. İstanbul’u hep yaz aylarında ziyaret ettiği için balık mevsimini kaçırdığını, mutlaka tekrar kış aylarında gelmesi gerektiğine de ikna ettim. Konuşmalarımızın sonunda bugün yazısı The New York Times gazetesinde yayınlandı. Buradan okuyabilirsiniz.
Telefonda geçen 1 saatin sonunda bir soru daha sordu:
“Son yemeğin olacağını bilseydin, İstanbul’da ne yerdin?”
Bir an bile düşünmeden cevapladım…
Karşınızda son yemeğim:
İstanbul’daki en favori restoranlarımdan biri olan Çiya‘dan kurutulmuş patlıcan dolması, biber dolması, zahter salatası, kısır, muhammara, ve humus.
Çiya’ya en son Özlem Kosta Rika’dan ziyarete geldiğinde gittim. Yanımızda yemek blogu dünyasının en başarılı fotoğrafçılarından olan Nordljus blogunun sahibi Keiko da vardı. Yukarıda gördüklerinize ilaveten benim çok sevdiğim vişneli köfteden de yedik. O da yetmedi hemen yandaki Çiya Kebab’tan lahmacun da istedik.
Bu kadar güzel yemeğin ardından tam da doydum derken üzerine bir de kerebiç istedik. Bilmeyenler için Kerebiç içi fıstık dolu bir tatlı. Yanında servis yapılan beyaz köpük Antakya’daki bir ağacın kökünden elde ediliyor ve yediklerinizi sindirmeye yardımcı oluyor.
Ben hiç utanmayıp ertesi gün ofiste yemek için bir de salata barından paket yapıp aldım.
İşte ben Çiya’yı bu kadar çok seviyorum. Eğer aranızda hala Çiya’ya gitmemiş olan biri varsa da, çok şey kaçırıyorsunuz diyorum.
Not: Keiko’nun seyahati sırasında çektiği İstanbul fotoğrafları için bu yazısına mutlaka uğrayın.
mehtap pasin gualano
Turk mutfagi bence dunyada olmasi gereken yerden cok gerilerde, cogu zaman kebaplarla eslestirilen ve deyim yerindeyse “araya gitmis” bir mutfak. Onca guzel corba, tencere yemegi ve o muthis tatlilar (ozellikle sutlu tatlilar) benim favorim, niye bir Italyan, fransiz ya da cin mutfagi kadar bilinmesin ki.. o nedenle “foodie destination” gezginlerinin hic hayal kirikligina ugramiyacaklarina eminim.
Bu arada zahter salatasi nedir?
Bilun ŞEN
Çok doğru bir seçim yapmışlar.. Ve bunun için konuşulabilecek en doğru kişiyi de seçmişler bence..
Nasıl bu kadar güzel tadı aynı anda birleştirebildiğine şaşırıp duruyorum hala..
eda suner
Çiya gerçekten de çok sevdiğim bir yer. Kadıköy’ün o karmaşına hele ki çarşının gürültüsüne insan bir tek Çiya’da yemek için katlanır.Zahter konusunda da haklısın canım Antakya yöresinin en sevdiğim yemeklerinden biridir bir de Mualla yani bizim imam bayıldı yemeğimiz.
NY Times’daki habere bayıldım birtanem seninle gurur duydum. Ömi’de aferim be Cengo der ona da gösterdim.Seni seviyoruz annem :)))
Edi&Ömi
sena
benimde en çok sevdiğim yerken zevk aldım kurutulmuş biber dolması vetabiki sebzelerdir iç baklayla yapılan favaya bayılırım.dışarıda yemek yemek söz konusu olunca etli yemekler yerine sebzeleri seçerim (eti aram yok)bunları yazmamın sebebi fastfood alışkanlığı olan nice insanlar biliyorum ve aüzülüyorum doğrusu önce sağlık değil mi?bu arada ellerinize sağlık site mükemmel saatin kaç olduğunu unutu veriyorsunuz:)
Cenk
Mehtap – Zahter bildiğim kadarıyla kekiğe benzeyen bir bitki. Bu salata taze toplanmışından yapılıyor.
Bilun, Sena – Çok teşekkürler.
Eda – Çok sağol sana ve Ömer’e. Ben de sizi çok seviyorum. Haydi haftaya Çiya ardından Baylan’da Kup Griye!
Ceylan
Cenk,
Öncelikle NY Times’daki yorumlarından dolayı tebrik ederim, bir nevi gurur kaynağı oldun yine bize ! Tüm yorumlarına da aynen katılıyorum, ellerine sağlık! İkinci olarak da yediğim ilk günden beri hayatımda en sevdiğim lokantalardan biridir Çiya. Bir yazımda da bahsetmiştim nasıl her seferinde mest olduğumu.Fotoğraflar bu kadar iştah açıcı değil tabii!
Bana sanki Çiya’nın yeterince kıymeti bilinmiyor gibi geliyordu ama anlaşılan hiç de öyle değil, ne güzel !
mehtap pasin gualano
Ben o arada internetten baktim. Yogurtland isimli bir blogda zahterle ilgili bilgi ve tarif veriliyor. Arapcada kekik anlamina geliyormus ama icinde susamdan, karpuz cekirdegine, kekikten leblebi ve yer fistigi tozuna kadar bircok besin bulunuyormus.
Ozellikle zeytinyagina batirilmis sicak pide ile cok guzel oluyormus.
Tekrar selamlar ve iyi pazarlar
Banu Baloğlu
Bugün öğlen izledimdi ben de haberlerde 🙂 NYTimes’te “yemek yenecek kent” sıralamasında birinci olduğumuzu… Organik ürünlerin kullanımının artışı üzerine bilgi aktarılırken de “acaba bu bilgiyi nereden öğrendiler?” diye geçirmiştim içimden. Çok yakından öğrenmişler :)))
—-
Ve Çiya…
Denebilecek teş şey, ‘bilmiyorsanız, bir gün gidin, bir deneyin… Kaybetmezsiniz asla’ 🙂
Hele o kuru patlıcan&biber dolmasııııı :p~
—-
Şehrimizin tantımına katkılarından dolayı teşekkür ederiz, Cenk :)))
Cenk
Ceylan – Ben hala Çiya’nın kıymetinin yeterince bilinmediğini düşünüyorum. Acaba böylesi daha mı iyi.. Kimse bilmese her şey bize kalsa? Yurt dışından kim gelse tutup götürüyorum gerçi 🙂
Banu – Katılmamak mümkün değil!
Zeynep
Merhaba Cenk
Damak tatlarımız benziyor galiba.Bende bayılırım kuru patlıcan dolmasına.Hatta bende son tarif olarak patlıcan dolması tarifi verdim bloğumda.Bu arada kerebiç yemedim hiç.Çiya ‘yı duydum ama hiç gitmedim.
Mutlaka gitmek istiyorum.
Sevgiler
Esra
dolma dolma dolma 🙂 soruyu ilk gördüğümde bnm de aklıma dolma geldi. annemin yaptığı arap dolması. bu lezzeti tatmamış olan herkes tatmalı bence.
Selen
Merhaba,
Blogunuz gercekten harika.
Ciyaya da henuz gitmedim ama cok duydum ve yemeklerine bakmistim. Tipik guney ve guneydogu mutfagi. (K.Maras-Hatay-Gaziantep kokenli ve ek olarak Mersinde oturmus biri olarak soyluyorum.) Kerebic de Mersinde ramazanin tatlisidir ve kopugu meyan kokunden yapilir, ama bu kadar akiskan degil, kopuk kivamindadir ve kerebici kaplar. Ayrica cevizli olani da var. Ramazanda Mersine ugrayin; her kosebasinda kerebicci goreceksiniz!
Cenk
Selen – Çok teşekkürler. Ben de bu köpüğün meyan kökünden yapıldığını iddia edip duruyordum sonra birkaç kişiden öyle olmadığı ısrarıyla karşılaşınca ordaki aşçılara da sordum meyan kökü olmadığını söylediler. Ağacın isminin telaffuzu zor olduğundan hatırlayamadılar hangisi olduğunu bir türlü öğrenemedim ama ısrarla meyan kökü olmadığını söylüyorlar. Keşke biri bu işi aydınlatsa!
Selen
Evet, meyan kökü değil çöven ağacı diyenler de var. Bayramda Mersin’e gidiyorum ve bu işi aydınlatayim o zaman, size haber veririm.
Margot
Babaannem Mersin’li olduğundan Çiya hep tanıdık ama aynı zamanda da özlediğim yemekler tattığım bir yer oldu benim için. Analı kızlılar, çeşit çeşit dolmalar, zahter… Böyle güzel yemekler bence dünyanın hiç birinde yok, acaba hak ettikleri kadar tanıyor ve sahip çıkıyor muyuz onlara?
Teşekkürler!
eda suner
Haftaya süper olur bu hafta yokuz hem şöyle bir Moda yaparız ben iletiyorum Ömi’ye canım o zaman. Anenmde çokk sevindi seni çok öpüyormuş canım.
ceren
çoook tebrikler… insan gurur duyuyor…
ben de kerebiç çok severim ama en çok köpüğünü:)) ve dolmaların hası bence kuru patlıcan dolmasıdır… ne yaprak ne biber, kuru patlıcanı tek geçerim…
afiyet olsun
sevil
Sevgili Cenk,
cok sevindim! Bir (almanyada yasayan) türk olarak, yine seninle gurur duydum. NYT´da ismin geciyor. Süpersin ya! Lütfen devam et! Kültürümüzü ve Türkiyemizi tanit – arkandayiz 🙂
Ciyayi tanimiyorum. Ama esim (artik o da senin takipcin:-) bir dahaki Istanbul ziyaretimizde kesin gideriz diyor 🙂 Belki sende orada olursun 🙂 Selamlar
Sevil
berrin
çiya nın
tabağındaki yemekleri sırasıyla yapmaya karar verdim…kaç kaloridir acaba
o tabağı günün hangi saatinde görsem – ağzım sulanabilir…
Farmau
Merhaba Cenk öncelikle tebrik ederim :)ve seçimlerin Türk mutfağının baştacı diyebileceğimiz lezzetler ve sanırım bende son yemeğimde tercih edebilecek kadar çok severim kuru dolmasını tek farkla annem bence Çiyanın aşçılarından daha güzel yapıyor :))Şaka bir yana Çiya’ya seninde dediğin gibi ne zaman yurtdışından bir misafirimiz gelse ilk götürdüğümüz yerlerden biri oluyor :))
Ve tekrar başarılar diliyorum sana:))
Cenk
Margot – Ne kadar sahip çıkıp çıkmadığımızı bu kadar önemli bir habere Türk medyasının gösterdiği kuru ilgi gösteriyor sanırım..
Ceren – Çok teşekkürler.
Sevil – Size de çok teşekkürler. Bir dahaki gelişinizde Çiya’ya mutlaka uğrayın. Hatta ardından iki adım ötedeki Baylan Pastanesi’ne de mutlaka uğrayıp Kup Griye’sinden yiyin.
Farmau – Merak ettim şimdi annenin dolmasını! Yorumun için de ayrıca çok teşekkürler. İlaç gibi geldi.
IŞIL YALÇINER
Sevgili Cenk,
Ülkemizin, kentimizin tanıtımına olan katkılarından dolayı sana binlerce kez teşekkür ederim.Çok da güzel bir seçim yapmışsınız. Çiya evimize de çok yakın olduğu için en sık gittiğimiz lokantalardan biri. O resmi görür görmez bu kerebiç dedim. Nefis bir tatlı, içi bol şam fıstıklı, dışında ağızda eriyen bir köpük. Ama bütün bu güzel yemek ve tatlılardan sonra Çiya’da MENENGİÇ kahvesini içmezseniz çok yazık olur.
Cenk ne gün geleceksen söyle bizde ailecek gelelim ve seninle tanışma şansına erelim. Tabi sonra da Baylan
Tekrar tekrar tebrik ederim.
Sevgilerimle…
Cenk
Merhaba Işıl Hanım – Güzel mesajınız için çok teşekkürler. Tam da konuyla ilgilenen çok olmadı diye kendime dert etmiştim… Çiya’yı baştan aşşağıya yiyebilirim ama üzülerek söylüyorum ki Menengiç kahvesinin tadına bir türlü alışamadım. Sanırım Çiya’da benim ağız tadıma göre olmayan tek şey. Ama bundan sonraki ilk gelişimde sizi de mutlaka haberdar edeceğim. Ben de tanışmayı çok isterim. Sevgilerimle. Cenk
Sebla
Merhaba:)Bu çok güzel ve gurur verici bir haber! Tebrik ederim sizi! Çiya gerçekten çok temiz, nezih bir restaurant. Hem kebaplarını hem de yöresel yemeklerini ve salatalarını tatma fırsatım oldu. Gerçekten çok lezzetli! Bu tatlıyı denememiştim, bir dahaki sefere kesinlikle tadacağım. Çiya gitmeyenlere, şiddetle tavsiye edilir! Sevgiler…
pıtırcık
Merhaba
Sessiz takipçilerinizden olarak gurur duydum açıkçası,ve önerdiğiniz Çiya’ya gittiğim içinde şanslı olduğumu düşündüm.Hani derler ya ölmeden yapılması gerekenler diye Çiya’da öyle bişey Sevgiler..
Lyn
Gurur verici, sevindirici bir gelişme. Kutlarım, Cenk. Yer önerisi ve güzel yorumlarınla buna katkın için teşekkürler. Farklı bölgelerin tatlarını bir araya getiren zengin menüsüyle Çiya, çok doğru bir seçim. Et yemediğim için, Çiya’nın tümünü yiyemesem de (: sebze ve salata çeşitleriyle beni cezbeden, sık gittiğim yerlerden biri. Tabii bir de Gelik ve özel mantarlı pilavı var (: ‘son yemek’ için, bu iki mekândan seçeceğim yemekleri bir arada isteyebilirim rahatlıkla.
Haberin, gazetelerde minik bir yer bulması, üzücü. İstanbul, 2008 Yemek Başkenti; 2010 Dünya Başkenti olacak ama, buna hazırlık yeretli mi, tanıtım fırsatı olarak değerlendirilebilecek mi, tartışılır…
Cenk
Sebla, Pıtırcık – Çok teşekkürler. Çiya hayranı insanları tanımak ne güzel oldu!
Lyn – Teşekkür ederim. Çiya’nın menüsü vejetaryenler için bile ne kadar zengin değil mi? Haberin gazete ve diğer yayın organlarında bu kadar az yer alması maalesef üzücü. Oysa İstanbul’un muteber restoranları böylesine önemli bir haberi arkalarına alıp neler yapabilirdi…
Selin
Selaaaammmm,
Bir ben eksik kalmıştım diye düşünerek geldimmmm 🙂 Siteniz çok güzel. Size tesadüfen ulaştım. İnternette gezinirken bir de baktım ki, İstanbul’un Yemek kültürünü anlatan bir yazı. Gerçi bu haberi daha önce de okumuştum ama daha farklı bir anlatım olunca girip bir bakayım dedim 🙂 İyi ki de gelmişim yaw 🙂 Herşey çok enfessss. Ellerinize sağlık. Bana da beklerim. Eee, dünya mutfağı olmasa da, benim de güzel tariflerim var 🙂
Bu arada sizi arkadaş linklerime ekledim. Byeeee
ferah-pastalila
Selam,
Çiya yazdığınız kadarıyla çok hoşuma gitti, özellikle patlican dolmasına bayılırım. Ona eşlik eden diğer tatlarda denenmeye değer sanırım. Son yemeğiniz olarak bunları seçtiğinize göre :). Uzun sağlıklı yaşam dilerim. Ağzınızın tadı bozulmasın. Şimdi neden böyle dilekte bulundum dersen içimden geldi sadece :)).
Aybike
Cenk Merhaba,
Arada hep ziyaret ediyorum hersey o kadr guzel ve hos gorunumlu ki ellerine saglik. Demin Edi’ye yazdigin yoruma gozum takildi da, bizde esimle Turkiye’ye gelince,daha gelmemize de cok var ama :(, mutlaka once Ciya ve hemen ardindan olmasada Baylan’da cup griye ve birde limonatasi.
Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler
yunkabu
O kadar harika bir is cikarmissiniz ki ! Tebrik ediyorum siteniz muhakkak gorulmeli gezilmeli. Bir suredir yeni tarifler yapmaya merak sardim ama su aralar daha cok fotograf konusuna takilmis durumdayim. Sitenizdeki fotograflari gorunce kalakaldim. Birgun mutlaka profesyonel bir makine edinmeli ve bu isin egitimini almaliyim. Zaten bunu istiyordum sizin fotograflarinizi gorunce iyice sabrim tukendi. Ayrica sayenizde Keiko’nun sayfasindan haberdar oldum: Mu-kem-mel !!!
g. baran
http://lezzetinizinde.blogspot.com/2005/09/kerebi.html adresinde kerebiçin köpüğünden bahsediliyor.Başak’ın Mersin’deki Kerebiççi Oğuz’dan öğrendiğine göre çöven kökünün suyundan yapılıyormuş.
banu gökşin
cenk kerebiç tarıfını çöven otu alıp yapmıstım.
tarıf burda eski blogumda
http://ananeninkuzusu.blogcu.com/3632915/
Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. sağlıklı mutlu bayram geçirmeniz dileğiyle
sevgıler…
Esin Bayazit
Yaa o kadar cok anlattiniz ki ciya yi , kendimi bir anda neden gitmedim diye suclu hissettim…Zahter salatasi hic denemedim ama dolmalar cok güzel görünüyor..Ocak ayinda ist dayim ve ilk gidecegim yer ciya olacak..:)
Herkese iyi bayramlar diliyorum…
Sevgiler
Esin
nevin
merhaba cenk bey patlıcan dolmasını görünce evet işte benim mutfak kültürüm dedim. mutfağım benim çiyam diye bilirim.patlıcan biber kurusu,sumak ekşisi ve firiğim mutfağımda bulunmakta bunlar nefis lezzetler.eğer çiyada firik pilavı yemediyseniz yemenizi tavsiye ederim.Ve yorumlarınızı beklerim yanında ekşili bir salata yemeyi [eğer seviyorsanız] ve ayran içmeyi unutmayın.Ve ayrıca tebrikler yemek kültürünüze yaptığınız hizmetten dolayı kim tutar sizi aldığınız bayrağı bırakmayın ve yürüyün.iyi bayramlar sevgiler.
Ebru Erenlcik
Çiya Türkiyedeki restorantlar arasında bir numara olarak tarif edebileceğim bir yemek cennetidir.Süper yemekleri,kebapları, tatlıları,salata mezeleri içecek şerbetleri, güleryüzlü garsonları ve süper donanımlı ferah nezih mekanıyla Çiya dünyanın 7 harikasından biri bence.Hayatımda vazgeçemeyeceğim tek mekan Çiya dır.Dünyada isim yapmış bu müesseseye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.İykide varsın Çiya…
tulin kara
merhaba
inanamıyorum. bu son yemek benim son yemeğim
acaba bu tesadüf …..
menüdeki yemeklerin benim yöreminin mutfağından derlenmiş olmasımı?
hayat
çiya seçiminiz beni mest etti.çiya yı bilmeyen denemeyen varsa bu şehirde çok şey kaybetmiş demektir.
hayat
yukarıdaki yorumuma ilaveten çiya nın katmerini de denemenizi öneririm.
vera
Cenkciğim seninle gurur duyuyorum..Bu haber Istanbul için çok güzel ama seninde içinde olman benim için ayrı bir güzel
Cenk
Veracım bunları senden duymak da ayrı bir güzel. Teşekkür ederim!
ozgul
merhaba…uzun zamandır sitnizi ziyaret edememiştim.şimdi bakıyorum ve inanılmaz güzel tarif ve resimler eklenmiş.merak ediyorum beş yaşında bir çocuk için nasıl bir doğum günü pastası yapardınız…doğum günümüz 15 şubat. ne yapacağınızı görmek için sabırsızlanıyorum.ilginize şimdiden teşekkürler:):)
fryl
kerebiç !
bir kaç saatlik mesafede böyle bir tat varmışta benim haberim yokmuş yıllardır .inanılmaz bir tat bu .tatlı yedim hissini tam olarak bu tatlı ile yakalayabiliyorum ben .
Leyla
Blogundan bugün bana çıkış yok sanırım, ama işler beni bekler bu son okuduğum yazın olsun bugün 🙂 Yazının sonunda Çiya’nın internet sitesinde soluğumu aldım. Fotoğraflar linkine tıkladım bakıyorum bakıyorum bana tanıdık geliyor ama farkında değilim. Ah İstanbula gitsem de şu Çiya’da bi güzel yemek yesem diyerekten yaklaşık bi 3-4 dakika fotolara baktından sonra kafama DANNKKKKKK etti, hatırladım! Neyi mi? Son İstabul ziyaretimde o çarşının içinde uzun uzunn o restoranı aramış, içerde bizi bekleyen arkadaşlarımızla sohbet etmiş olmamız ama sadece 1 bardak su içerek ordan ayrılmış olmamızz!! Bu yazını okuyup gitmiş olsaydım kabarık bir hesap ödettirirdim erkek arkadaşıma ama şanslıymış 😀 Ahh İstanbul, ahh Çiya! Bir dahaki sefere benden kurtulamazsın 🙂
Neşe
zahteri görünce ufacık bi not düşeyim dedim:) zahter güneydoğuda hem kekik için kullanılan addır hem de bir baharat karışımına.. yazıda adı geçen zahter bir tür taze kekiktir, çayını da içerler gaziantepte, mideye çok iyi gelir ama acıdır çok.. ayrıca susam-kimyon-karabiber vb pek çok baharatı bir arada bulunduran leziz bir karışıma da yine zahter adı verilir ve evet ekmeği önce zeytinyağına sonra zahtere batırarak yenir:)
pinar
Cenk bey merhaba, ilk defa gordum sitenizi… ve hayran kaldim… tariflere, yazilariniza sizi tebrik etmek istiyorum. Artik devamli blogunuzu takip edecegim. emeginize, yureginize saglik…
sevgiler,
saygilar,
Pinar
JUSANYA
İstanbul-çiya
4 yıl oldu istanbuldan ayrılalı ve okadar özlemişim ki rüyalarımda sokaklarında dolaştığımı görürüm. istanbul benim için güzel bir öğrencilik geçmişi yanında her semtinde ayrı tadılması gereken yemeklerin olduğu yemek diyarı aynı zamanda. çiya başta gelenlerden. kendine has herşeyden önce . kuru patlıcan dolması hala favori yemeğimdir.birde yemeklerden sonra içilen üstünde toz ceviz olan bir içecekleri vardı.
teşekkürler beni o günlere geri götürdüğünüz için
deniz
merhaba cenk,
tesadüfen blog sayfana rastladim ve iyi ki rastlamisim.:) hayran kaldim sadece. yemek tarifleri, fotograflar ve yazilar hepsi gercekten cok güzel. bende yemek yapmayi, degisik tadlari tatmayi cok seviyorum, elimde bir cok farkli yemek kitabi ve tarifler var ama acikcasi son zamanlarda mutfaga girmiyorum fazla.:)
tariflerin haricinde fotograflarinada zevkle izleyecegim bundan sonra. bende fotograf cekiyorum ya da cekmeye calisiyorum diyim…
ya ben imrendim, simdi mutfaga girip yemek yapasim geldi.:) ama en güzeli sen bize gel her gün yemek yap ben hayir demem.:) benimde en cok sevdigim yemekler yukaridaki tabakta.:)
paylasimlarin icin cok tesekkür ederim.
sevgiler
deniz
Efsun
ahhh kerebic ..senenin her ayında bulunan ama nedense hep ramazan boyu yediğimiz süper tatlı..mersinde de çok sevilen ve tüketilen bir tatlı.asıl orjinalinin cevizli olduğu söyleniyor ama eşim cevizli ben fıstıklısını çok seviyorum..köpüğüne nadef deniyor ..dışı gene irmik hamuru içinde hurma konulan kurabiyeye de mamul deniliyor..üstüne pudra şekeri döküp yeniliyor..siteniz harika..bizlerle de paylaşdığınız için çok teşekkürler
seçil
Merhaba Cenk, http://www.buyukkeyif.com/readArticle.jsp?objectID=7000000000044299 adresinde senin kerebiç fotoğrafını kullanmışlar..O site tesadüfen karşıma çıktı..Fotoğrafı görünce bir yerden hatırlıyorum dedim ve yanılmadım sanırım. Haber vermek istedim…Sevgiler..
Cenk
Seçil – Haber verdiğin için teşekkürler. Email yolladım ama hala oralı olmuş değiller… Copyright bandını atıp kullandıklarına göre pek iyi niyetli de değiller. Peşini bırakmayacağım tabii.
seçil
Günaydın Cenk, rica ederim. Başka bir fotoğraf koymuşlar bu arada.
Fisun
Zahteri Kofteci Ramiz’in salata barinda da bol miktarda bulabilirsiniz
Hande Kilic
Merhaba Cenk,
Tek kelimeyle harikasin. Sutlac tarifi ararken tesadufen sitene ulastim, sutlac coktan bitti ben hala siteni inceliyorum. Seni ne kadar tebrik etsem azdir, Ciya’yi neden kesfetmemisim ben simdi cok uzuldum, Turkiye’ye ilk geldimde gidecegim yer orasidir.
Tariflerin beni cok heyecanlandirdi, umarim benim oglumda senin gibi sevgiyle ilgiyle yapar yemeklerini.
Sana Ohio’dan yaziyorum bu satirlari, senin buralara olan ozlemini bende Istanbul icin yasiyorum.
Tariflerini artik yakindan takip edecegim.
Emegine, ellerine saglik.
Nilay Özer
MERHABA
Ne bir blogum var nede yemek yapmışlığım tek bildiğim süper,özenli bir site burası.Tarifler zorlanmadan yapacağım cinsten.
Yemek dersi veriyormusunuz 🙂
Nilay Ozer
sibel
merhaba Cenk,
blogunu yeni keşfettim,henüz tariflerini deneyemedim ama mutlaka siteye bir gözatıyorum.son yemeğin harika görünüyor.Ankara’da böyele tatlar bulabileceğim önerin var mı?merak ettim.sevgiler
Cenk
sibel – Maalesef Anakara’ya gitmeyeli çok oluyor. Nerede yenir nerede içilir hiç bilmiyorum.
Nalan
çiya’nın yemeklerini ben de çok seviyorum, fakat anlamadığım bir şey var. özellikle sebze yemekleri (etleri denemedim) inanılmaz yağlı. bunun özel bir nedeni var mı acaba yoksa damak tadı mı. bazen yerken boğazımda yağ katmanları birikiyormuş hissi uyanıyor. bence bu olmusuzluk yemeklerin lezzetini biraz bozuyor. bir dahaki çiya ziyaretimde söylemeyi düşünüyorum ama sürekli övgü aldılarsa alınganlık ederler mi diyorum.
Cenk
Nalan – Nedense bana o kadar yağlı gelmiyor… Bence alınganlık etmezler, etseler de fark etmez gerçi çünkü sen müşterisin, o yüzden bir dahaki sefere bence ne tip ve ne miktarda yağ kullandıklarını sor, siparişini ona göre ver.
Kevser Aydoğdu
Ben hep derim ki aklın yolu birdir..Çiya ve arkasından baylan..Cenk her yazını okuduğumda kesişen noktalarımızı görmek bu işle uğraşan biri olarak mutluluk verici..Çiya tek kelime ile mükemmel çünkü değerli Musa dağdeviren bu işi o kadar severek yapıyor ki o ürünleri almak için nasıl dolaştığını bilenler bilir..Her İstanbula gidişimde uğramadan geçemem tatlı,şerbet,yemek artık hangisi rastlarsa..Paylaşımların için teşekkürler…..
Serpil Kamoy
Çiya ile ilgili yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.Bende gördüğüm her değişik yemeği tatmak zorundaymışım hissini uyandıran,Istanbul’un en sevdiğim semti Kadıköy’ün mükemmel lezzet durağı.10 yaşında ki oğlum ile birlikte yemek yolculuğuna çıktığımız yer.Bizim için çok özel Çiya, herşeyiyle.En son gititğimizde oğlum “Anne değişik bir şerbet içelim bugün diyerek” beni çok şaşırtmıştı hatta.
Herkes mutlaka çiya’ya bir kez gitsin bir daha vazgeçemez zaten.
Sena
mrb cenk öncelkle harika oldqnu söylemelym ztn alşknsn bu tür yrumlara 🙂 ben interntte qezinrken qördm bloqnu tesadfn yani ve bayldm.. bnde qıda bölmndeym ve senn o leziz yemklernin ftoqrflrnı qörp ilham alyorm 🙂 Lezztlernn devamnı dliliyorm Başarlr..)
pelin
Cenk fotoğraf senin sanırım .. Radikaldeki yayını görmüşsündür belkide .. daha önce yazdıklarını biliyorum.. ff’de gördüm bende,haberin olsun..
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1057691&Date=26.07.2011&CategoryID=139 …
sevgiler..
Cenk
pelin – Haber verdiğiniz için çok teşekkürler.
gulsum
cok guzel bir site tariflerde mukemmel tesekkurler.
asli yucel musmeci
Sizi kalpten kutlarim.Kullandiginiz akici ve yormayan dil, tarifleriniz…tek kelime ile harika.Sicilya ile ilgili projeniz veya sormak istediginiz herhangi bir sey olur ise hic cekinmeden benim ile kontak kurun, seve seve yardimci olurum.
Cenk
asil yucel musmeci – Çok teşekkürler. İleride sorularım olursa muhakkak yazarım.