• Birinci navigasyona geç
  • Skip to main content
  • Birinci sidebar'a geç
  • Alt alana geç

Cafe Fernando

  • HAKKIMDA
  • YEMEK KİTABIM
  • ÖLÇÜLER
  • ARŞİV
  • EKİPMAN
  • ENGLISH
Mandalinalı Cheesecake

Mandalinalı Cheesecake

Bir önceki çikolatalı cheesecake yazısına gelen yüz küsür yorumdan sonra bir tane de çikolatasız tarif yayınlamak şart oldu. Demek ki site içerisinde yapılan aramalara kulak asmak lazımmış. Çikolatalı cheesecake tarifine gösterdiğiniz ilgi neredeyse Brownie‘yi geçecek.  Umarım bu tarifi de en az çikolatalısı kadar beğenirsiniz.

Bu seferki tarifte fırında pişirirken tepesinin çatlaması, çökmesi veya kalıbı alüminyum folyoya sarıp su banyosunda pişirirken içine su alması gibi endişelerin hiçbiri yok. Çünkü bu seferki tarif “no bake” olarak adlandırılan, fırında pişirilmeyen cinsten.

No-bake cheesecakelerin kıvamı genelde jelatinle tutturulur. Jelatin herkesin kolaylıkla temin edebileceği bir malzeme olmadığı için ben yine yumurta kullandım. Cheesecake harcı fırına verilmediğinden, içine koyulan yumurtaların pişmesi için biraz kol kuvveti gerektiren benmari tekniğini uyguladım. Başlık mandalinalı olabilir ama bu tarifi suyu sıkılabilen ve labne peyniriyle uyum içinde olabilecek her türlü meyvenin suyuyla denemeniz mümkün. Limonlu, portakallı, ananaslı… Alternatifler sadece hayal gücünüzle sınırlı.

Hamurda bazı değişiklikler yaptım. Tarifi okuyunca göreceksiniz. Bu sefer sırf tabana değil, yanlara da yaydım. Fırında pişerken yanlardan hafif çeken hamuru kelepçeli kalıptan çıkartmak çocuk oyuncağı.

Mandalinalı No Bake Cheesecake 2

Bir önceki yazıya gelen yorumların birkaçında, okuyanlar Starbucks’ta yedikleri limonlu cheesecake tadında bir tarif istemişlerdi. Amacım bahsedilen tatlıya benzetmek olmasa da sonuç bence kıvam ve tat açısından çok benzedi. Limonlusu için malzemelerde ne gibi değişiklikler yapmanız gerektiğini tarif kısmında belirttim.

Büyük çoğunluk bir dahaki denemelerimde Trakya Çiftliği’nin labnesini kullanmamı tavsiye etmişti. Tavsiyenizi dinledim. Her zamanki su problemini maalesef bu markada da yaşadım, dolayısıyla süzme işlemini tekrarladım. Trakya Çiftliği’nin labnesinin tadı diğer kullandığım markalardan daha iyiydi diyemeyeceğim, ama güzeldi.

Yanağınızı dayayıp uyuyabileceğiniz bir tarif daha sizin yorumlarınızla şekil aldı. Ben sonuçtan çok memnun kaldım, umarım siz de beğenirsiniz.

Mandalinalı No Bake Cheesecake 3

Bu sene yılbaşı gecesi köşkte yiyeceğimiz tatlıyı yılbaşı tatlısı tarifi isteyenler için hazırlayıp yılbaşından önce yayınlamayı planlıyordum ama pek mümkün görünmüyor. Yılbaşı gecesi için aklımda vanilyalı kek katmanları arasında karamel sos, fıstık ezmeli krema, muz dilimleri ve itinayla stoklayıp unutmaya çalıştığım Valrhona Guanaja çikolata kırıklarından oluşan 3 katlı bir pasta vardı ama köşk ahalisi tamamen farklı bir tatlıda karar kıldı. Pardon, tatlı mı dedim? Tatlılar. Bir tane de tuzlu.

Çarşamba akşamına kadar 15 kişiye yetecek kadar narlı sorbet, kocaman bir mısırlı ve peynirli kiş, bir de devasa dondurmalı bomba pasta hazırlamam gerekiyor. Ve tabii hazırlarken bir yandan sonradan sizlere ballandıra ballandıra anlatabilmek için notlar almam ve fotoğraflarını çekmem gerekiyor.

Dondurmalı bomba pastanın dondurma kısmı şu anda buzdolabında soğuyor. Bu akşam ya da yarın makineden geçip donmaya başlayacak. Yarım kilo çikolata, 1 litre krema, 7 yumurta, avuç avuç şeker… Tam benlik oldu. Kişin hamuru için un, tereyağı, yumurta, vs. yerine patatesleri rendeleyerek bir yuva yapmayı planlıyorum. Bakalım başarılı olabilecek miyim. Son dakika telaşı olmasın diye tuzlu bir tart hamuru hazırlayıp buzluğa attım. Ne olur, ne olmaz.

MANDALİNALI (NO BAKE) CHEESECAKE TARİFİ

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 + 2/3  su bardağı un
  • 125 gr tereyağı, soğuk
  • 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
  • 1/3 su bardağı şeker
  • 1/8 çay kaşığı tuz

* Not: Cheesecake tabanını koruyucu maddeler içeren bisküviler yerine yukarıdaki tarife göre hazırlamanızı öneririm. Öte yandan çalışma hayatının telaşının ve kendinize ayırdığınız vaktin ne kadar değerli olduğunun farkındayım. Dolayısıyla kısa yoldan taban hazırlamak isteyenler için de malzemeleri ve kısa anlatılışını buraya eklemek istedim: Yukarıdaki malzemeler yerine 1.5 su bardağı dövülmüş Eti Burçak bisküvi (1 paketten biraz daha fazla), 2 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını karıştırıp tabana (ve dilerseniz kenarlara) yayıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirip soğutun.

Cheesecake için:

  • 850 gram labne peynir (süzülmüş ağırlık)*
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü**
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 2 mandalinanın ince rendelenmiş kabuğu
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası

* 850 gram süzülmüş labne peynir için 1 kilo labne peynirini 5-6 kat kağıt havlu serilmiş tel bir süzgecin içine koyup 30 dakika bekleyin. Ardından 5-6 kat kağıt havluyu bu sefer elinize alıp diğer elinizle süzgeçten çıkardığımız peynirin üstte kalan kısmını bu havluların üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve yarım saat de o şekilde bekletin (yani tersini çeviriyoruz). Bu şekilde beklettiğiniz 1 kilo krem peynir süzülme işlemi sonrasında 850 gram ağırlığına inecektir.

** Vanilya özütü marketlerde satılan toz vanilinle aynı şey değildir. Sentetik bir madde olduğu için vanilin veya vanilya aroması kullanmıyorum. Linke tıklayarak ev yapımı vanilya özütü tarifine ulaşabilirsiniz.

Limonlu Cheesecake için: 1/2 su bardağı mandalina suyu ve 2 mandalinanın ince rendelenmiş kabuğu yerine 1/3 su bardağı limon suyu ve 1 limonun ince rendelenmiş kabuğunu kullanınız ve 2 çorba kaşığı şeker daha ekleyiniz.

Portakallı Cheesecake için: 1/2 su bardağı mandalina suyu ve 2 mandalinanın ince rendelenmiş kabuğu yerine 1/2 su bardağı portakal suyu ve 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğunu kullanınız.

Yapılışı

  1. Hamurunu hazırlamak için 23 cm’lik kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayıp bir kenara ayırın.
  2. Bir rondoda un, şeker ve tuzu aralıklarla çalıştırarak karıştırın.
  3. Ardından küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı parçalarını ekleyip yine sık aralıklarla çalıştırarak tereyağı parçaları irili ufaklı kum kıvamına gelene kadar devam edin.
  4. Bir adet yumurta ve bir adet yumurtanın sarısını da ekledikten sonra robotu birkaç kez çalıştırın ve hamur bıçağın etrafına toplanmaya başladığı anda robotu durdurun. Hamuru çok fazla yoğurmadan bir top haline getirin ve kalıbın tabanına koyun. Ellerinizle bastırarak tabana ve kenarlara iyice yayın (düzlemek için düz altlı bir bardak kullanabilirsiniz) ve buzlukta 30 dakika dinlenmeye ve soğutmaya bırakın.
  5. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  6. Cheesecake hamurunun tabanına bir çatalla ufak delikler açıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika boyunca pişirin (pişerken ara sıra göz atın, eğer çatalla delmenize rağmen tabanı kabarıyorsa fırında pişerken tekrar birkaç yerinden çatalla delin). Kalıbı fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  7. Ufak boy bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirip altını kapatın ve ince rendelenmiş mandalina kabuklarının iki çay kaşıklık kısmını ayırıp (sonradan tepesine serpiştireceğiz) gerisini kremaya ilave edin. Kapağını kapatıp beklemeye bırakın.
  8. Ufak boy bir tencereye iki parmak kalınlığında su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynama noktasına gelince altını kısıp (düşük orta ateş) tencereden daha geniş, ısıya dayanıklı büyükçe bir kabı tencerenin üzerine oturtun. Oturttuğunuz kabın tabanının suya değmemesi gerekiyor. Yukarıda bahsettiğim benmari tekniği bu şekilde uygulanıyor.
  9. Bu kaba yumurta ve şekeri aktarıp yaklaşık 20 dakika boyunca, tel çırpıcıyla rengi hafif beyazlaşıp koyu bir kıvama gelene kadar, durmaksızın çırpın.
  10. Mandalina kabuğuyla demlenen kremayı bu yumurta karışımına ekleyip (yoğun bir mandalina kokusu istiyorsanız olduğu gibi, istemiyorsanız da tel süzgeçten geçirerek ekleyiniz) çırpmaya devam edin. Ardından sırasıyla mandalina suyu, vanilya özütü ve mısır nişastası ekleyip 5-10 dakika daha çırpın.
  11. Ardından orta ateşe oturtacağınız büyük bir tencerenin içine bu karışımı döküp labne peynirini ekleyin ve çırpma teliyle karışım koyulaşıp çırpma telinin izleri çırparken kaybolmamaya başlayana kadar çırpın. Bu aşamada çok dikkatli olmanızı öneririm. Karışım çok çabuk koyulaşacaktır ve ocakta fazla tutarsanız dibi tutacaktır. Muhallebi kıvamına yaklaştığını hissettiğiniz anda ateşten alın ve kalıbın içine dökün.
  12. Tepesini bir spatula yardımıyla düzleyin ve ayırdığınız mandalina kabuklarından serpiştirin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  13. Ardından tepesini alüminyum folyoyla kapatıp üzerine bıçakla birkaç delik açıp (streç filmle hava geçirmeyecek şekilde kapatırsanız üzeri sulanacaktır, dolayısıyla sadece alüminyum folyo kullanmanızı tavsiye ederim) kalıpla beraber buzdolabında en az 16 saat soğumaya bırakın.
  14. Ertesi gün kelepçeli kalıbından çıkartıp servis tabağına alın ve servis yapın.
  15. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.

28 Aralık 2008 · 226 Yorum Kategori: Cheesecake Etiket: cheesecake tarifi, mandalina, no bake cheesecake tarifi

Previous Post: « Çikolatalı Cheesecake
Next Post: Dondurmalı Bomba Pasta ve Yılbaşından Kareler »

Okuyucu Etkileşimi

226 YORUM

  1. nilgun erzik

    28 Aralık 2008 ile 23:23

    fotografini gordugumden beri bekliyorum tarifi:) ilk firsatta deneyecegim ama bu harika fotograflardan sonra fotografini cekmeye cesaret edebilir miyim bilmiyorum:)

    Yanıtla
  2. özlem

    28 Aralık 2008 ile 23:31

    en son starbucks da bir cheesecake yedim midem alt üst oldu ama bu tarif cheesecake le barışmak için bir bahane olabilir.
    nezleyim zaten, mandalinalı cheesecake c vitamini olarak bana geri dönermi dersiniz 🙂

    Yanıtla
  3. özlem

    28 Aralık 2008 ile 23:32

    bu arada hakikaten harika çıkmış fotoğraflar, gittikçe aşıyorsunuz

    Yanıtla
  4. ayşe özerdil sonbay

    28 Aralık 2008 ile 23:57

    Merhaba Cenk.Öncelikle;Yeni Yıl sana,ailene ve tüm sevdiklerine şans,sağlık,başarı ve mutluluklarla dolu gelsin.
    Tarife gelince…Muhteşem.
    En çok hoşuma gidende hamurunun bisküvi olmaması,çünkü bisküvi ile olan taban kısmı bana çok suni ve yapış yapış geliyordu.Onun için ayrıca sana teşekkür ederim.
    Birde tarif isteğim olacak senden.Ben şu meşhur cookie nin tarifini istiyorum.Eğer mümkünse,hani şu kocaman olan,içi hafif sakız gibi olan,üzeri çatlak olan..
    Tarifini istediğim cookie Tchibo da satılıyor ama ben tarifini istiyorum,kendim pişirmek istiyorum.
    Sevgilerimle 🙂

    Yanıtla
  5. eyines

    29 Aralık 2008 ile 00:36

    çikolatalı cheesecake’in tadı da harikaydı.
    pişirilmeyen türlerinde genelde jelatin kullanıldığı için denemiyordum. bunu mutlaka denemem lazım.
    (şunu da samimi olarak belirtmeden geçemiyorum;
    senin tariflerinin sonuçları, biz tarife tamamen uyarsak garantili, bozulma çatlama patlama vs. olmuyor. bu güvenle yaptığımız zaman da panik yapmıyoruz. böylece lezzet iki katına çıkıyor.)
    tekrar teşekkürler.
    aynı ölçüyle 20 cm lik kalıpta denesem taşma vb. olur mu?

    Yanıtla
  6. güzin

    29 Aralık 2008 ile 06:21

    tarif için teşekkürler. martha stewart baking handbbok da yine bembeyaz ama pişirilen cheesecake tarifi var. Yumurta olup da nasıl bembeyaz oluyo ben hala anlamış değilim.

    Yanıtla
  7. Evren

    29 Aralık 2008 ile 06:26

    2009’un tüm istediklerinizi vermesi dileğiyle…

    Sevgiler,

    Yanıtla
  8. şirin

    29 Aralık 2008 ile 09:22

    Cenk merhaba,
    Tarifi hemen denemek istiyorum ama peyniri eklerken neden tencere değiştiriyoruz ve özellikle mi mixer kullanmıyoruz acaba?
    Bu arada mutlu yıllar dilerim..

    Yanıtla
  9. Cenk

    29 Aralık 2008 ile 10:07

    nilgun erzik – Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum.

    özlem – Kesin döner 🙂 Zaten hepimiz vitamini için yiyoruz böyle şeyleri. Hemen yapın bence.

    ayşe özerdil sonbay – Çok teşekkür ederim. Ben de sizin ve ailenizin yeni yılını şimdiden kutlarım. Bahsettiğiniz kurabiyeyi ben daha önce hiç görmedim, tatmadım. Yolum oraya düşerse mutlaka göz atacağım.

    eyines – Güvenin için çok teşekkürler. 20 cm’lik kap kullanacaksan ya hamuru taşan yerlerinden kesmek ya da daha kalın tutmak gerek. Harcı için ise tamamını kullanmak yerine hamurun tepe noktasına bir parmak kala durun. Fazlasını muhallebi gibi yersiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    güzin – Bahsettiğin tarife baktım. Bence de tarif ve yanındaki fotoğraf arasında bir uyumsuzluk var. 5 tane yumurtadan sonra kar beyazı bir cheesecake elde etmek pek mümkün değil.

    Evren – Çok teşekkürler.

    şirin – Peyniri eklemeden önce yaptıklarımız ufak bir tencere üzerine oturtulmuş bir kabın içerisinde gerçekleşiyor. Yumurtalar pişip topak topak olmasın diye bu kabın altının ocağa temas etmemesi gerekiyor. Onun yerine alttaki ufak tencerenin içinde kaynayan suyun buharıyla yavaş yavaş pişiyor. Dolayısıyla peynir eklemesi yaparken ayrı bir ocakla temas eden tencereye alıyoruz ki hemen kıvamını alsın. Mikser kullanmamanın özel bir sebebi yok. Ben benmari usulü hazırlarken her zaman tel çırpıcı kullanıyorum, sanıyorum alışkanlık. Mikser kullanacaksanız oturttuğunuz kabın sağlam oturduğuna emin olun ki kayma düşme yaşanmasın. Size de mutlu yıllar.

    Yanıtla
  10. leyya

    29 Aralık 2008 ile 12:32

    ellerinize sağlık yine çok başarılı bir çalışma.takdirle izliyorum..kendimi çok gerilerde gördüm bu arada… hala biscottiler dersinden geçemedim ,geçmekte istemiyorum sanırsam ,bi dönem daha pişirip yiyebilirim ..neyse uzun lafın kısası biscotti pişirdim deaa otorite babından bi göz atmanızı rica edecektim))selamlar,kolaylıklar diliyorum.

    Yanıtla
  11. zarpandit

    29 Aralık 2008 ile 12:45

    starbucks halt etmiş :D:D:D:D

    limonlu cheesecakelerini artık çöpe atıyorum ve bu tarifi denenecek listesine alıyorum!

    bu super lezzete gelince:))

    o karbeyazlık harika!!! pişmediği için dediğin gibi benmari kısmı epey yormustur ama olsun catlama derdi yoksa bence kabul :))

    gecenlerde anne willanın benim için kaynak niteliğindeki kitabındaki ebruli cheesecake tarifine baktım..o da hiçbir işleme tabi tutmadan(su kabı ısı dusurme vs) pişirdiği halde catlama sıfır!

    eve dondugumde su okuldan fırsat bulursam ilk onu deneyeceğim..

    kargoya sanada gondereceğim :)))) yorumun gerekli :)))

    ayrıca..

    sakaryada adı bahce diye bir mekandada guzel cheesecakeler oldugunu soylediler hem buraya hem starbuckstakilere hangi tur peynir kullandıklarını soracagım yüzsüzlük yapıp :))

    kahve dunyasında ahududulu ve çikolatalı cheesecake yiyorum cheesecake krizim tutunca..oldukca agır..1 dilimle 2 kişi doyar yani..oraya bir bayan yapıp veriyordu quıche kek cheesecakeleri falan adı aklımda değil..labne değilde baska birşey kullanılıyor gibi..daha yaglı bir peynr gibi.denediğinde site ahalisinide haberdar edermisin yorumlarınla?

    şimdiden tesekkur ederim :))

    poffff ne konustum ya:(

    uzunca yorum için k.bakma 🙁

    aklıma gelice hepsini yazdım:(

    Yanıtla
  12. nalan

    29 Aralık 2008 ile 13:57

    Yılbaşı menunuzu ve detayları sabırsızlıkla bekliyorum.
    Mutlu Yıllar 🙂

    Yanıtla
  13. Hatice

    29 Aralık 2008 ile 14:31

    Merhaba,çikolatalı cheesecake.ni yaptım.Sana bahsetiğim maskarponeleri market rafında görünce niyetim olmamasına rağmen alıp ve yaptım.Ve ne tesadüf ben de hamuru yukarı kadar uzattım.Cheesecake çok güzel oldu,buna benzerini Amerika da yemiştim.Daha önce yaptıklarımda 3te 2 peynir 3te 1 oranında süzme yoğurt kullanmıştım,ayrıca new york cheesecake yapmıştım ki içine 3 kaşık un kullanıyordum.Bu arada trakya çiftliği bence de çok iyi değil ,illa labne kullanılacaksa ülkerin büyük kutusundaki labnesi kesinlikle en ideali,daha yağlı.Sadece bir gece önceden 3 kaşık labneyi başka bir kaba aktarıyordum ve aynı yediğimiz yoğurt gibi suları birikiyordu.Bu keki de deneyeceğim,Bu arada ne çok hayranı varmış starbuck’s ın c.cake ki çok standart ve amerika standartlarının çok altın da bence,hoşçakal.

    Yanıtla
  14. Hayatın Ta Kendisi Lokantası

    29 Aralık 2008 ile 14:35

    Bizim yılbaşı tatlımız da bir cheesecake mi olsa acaba?
    Ellerine sağlık.
    HArika görünüyor.

    Yanıtla
  15. serap

    29 Aralık 2008 ile 16:31

    Tam beklediğim gibi yine özenle hazırlanmış enfes bir tat yiyemesem bile bir dilimcik ,tadını fotoğraftan çıkarabiliyorum ve yiyenleri de çok kıskanıyorum ellerinize sağlık sevgiler….(yapmasanız bile bizim için yılbaşı pastası tarifinizi verseniz çok şey mi istemiş olurum acaba diye sormak istiyorum)

    Yanıtla
  16. fulya

    29 Aralık 2008 ile 18:31

    ayy cenkk bu ne yaa adami resmen bastan cikariyo bu ciz kekler yaw
    ama biraz mola vermeliyim 3 gün ardi ardina yedigim ciz keklerden sonra biraz kendime gelmeliyim yoksa sonumu hicciyi görmüyorum
    ama buda adami delirtiyo yaa
    yilbasinda yapsammi ne hani adet olmus pasta yapiyolar ya yeni yila tatliyiyerek girilince tüm yil tatli oluyomus gerci bu hikayeye inanmiyorum tek tuttugum yani pastanin yenmesidir sadece
    ay yok ben bunu yeni yilda mutlaka yapip migdeye indirmeliyimde eenasil sabretcemki
    off yarin uykumunen son raddesinde yapip buzdolabina atmaliyimki carsambaya hazir olsun dimi
    bu arada yilbasi kartlarini arakladim haberin olsun
    pasta ve kurabiyelerin devamini bekliyozzzz

    Yanıtla
  17. gülçin

    29 Aralık 2008 ile 19:03

    merhaba cenk
    geçen hafta çikolatalı cheesecake tarifini üstü yarım ölçü olarak yaptım lezzet kıvamını denemek için gayet başarılı oldu .yanlız ben elit marka kakao kullandım senin kakao nun rengi daha güzel umuyorum tadıda güzel dir. Bende senin aldığın yerden almayı düşünüyorum.Ayrıca geçen hafta senin fındıklı çikolatalı biscotti tarifinide yaptım. Gayet güzeldi.Ama sana daha öncede bahsettiğim gibi bademli ve içinde tereyağı olmayan biscotti tarifini denersen sevinirim .www.joyofbaking.com daki gibi ben o tarifi defalarca uyguladım seninde denemeni isterim.Bazen çikolatasız tarif istiyorum tıpkı senin yeni tarifin gibi ellerine sağlık mutlu yıllar süprizini bekliyorum.

    Yanıtla
  18. berk

    29 Aralık 2008 ile 20:29

    Cenk merhaba
    ilk olarak bu tarifin içinde çok tşkler görüntüsündende belli olaganüstü olmuş en kısa sürede deneyeceğim.

    Hatırlayacağın gibi limonlu cheesecake’i senin benim için yazdığın tarifle yapmıştım ve fırın içinde suyun içine oturtma olayını çok iyi yapamadığım içn altı çok az su almıştı(buna rağmen tüm arkadaşlarım; karafırından aldıgımı sandıkları cheecakeleri afiyetle yediler ve sonrasında senin tarifinle benim yaptığıma inanamadılar) soruma gelince bana verdiğin tarifde(yanlış hatırlamıyorsam DORIE GREENSPAN kitabına bakıp soylemiştin) 1 limonun suyu ve iki limonun kabugunun rendesini önermiştin burdaki limonlu cake onerinde biraz miktarlar farklı,sebebi o tarifin pişirilerek yapılmasından mı kaynaklanıyor yoksa deneyerek buldugun senin damak zevkine en uygun tarif bu mu oldu?(alt tarafı fazladan bir limonun rendesi için mi yazdın bütün bunları diceksin )ama ::)
    SEVGILER
    not:Hala et-balık tariflerini dört gözle bekliyorum 🙁

    Yanıtla
  19. berk

    29 Aralık 2008 ile 20:41

    bu arada yıllar once Chikago The Cheesecake Factory ‘de yediğim Pumpkinli cheesecake (yanlış hatırlamıyorsam adamlarda 30-35 çeşit cheesecake vardı)tadını hala unutamadım diyip yüzzüsce senin de bu taddan çok hoşlanacagını varsayarak onumuzdeki gunlerde bu tarif hakkındada bir kac cümle yorumunu alabilirmiyim desem ne dersin acaba:)

    sevgiler

    Yanıtla
  20. Banu (BaL)

    29 Aralık 2008 ile 23:03

    31 Aralık gecesinin bir kısmını Feridun’un annesinde bir kısmını da bizim evde geçireceğiz. Anneme “cheesecake yapayım mııııı?” dedim. Olur, dedi. Çikolatalı yapacağımı duyunca “aaa çikolatalı olmasın” dedi. Ben de siteye girip, yorumların arasında çikolatasız isteyenlere ne gibi alternastifler sunduğuna bakmak üzere gelmiştim ki (oy sıkıldım kurduğum cümleden!) bir de ne göreyim?

    Süper!

    Hemencecik de bir alternatif sorayım: No bake tarifi pişirilen hale getirmemiz mümkün müdür?

    not: “Zaten hepimiz vitamini için yiyoruz böyle şeyleri…” Yanak ve karın kaslarım ağrımaya başlamadan önce okuduğum son cümledir:D

    Yanıtla
  21. Banu (BaL)

    29 Aralık 2008 ile 23:08

    Edit: Hemencecik de bir alternatif sorayım: No bake tarifi fırında pişirilen hale getirmemiz mümkün müdür?

    Yanıtla
  22. Banu (BaL)

    29 Aralık 2008 ile 23:21

    Son Edit: Yok yok soruyu pas geç. Yazık üzüldüm, yanıt yazacağım diye uğraştırtmayayım 😀 Çikolatali cheesecake’teki önceki tavsiyelerini de okudum; kafamda harmanladım, sonuca vardım. Özetle çokkkkk sağol!!!

    Yanıtla
  23. eyines

    30 Aralık 2008 ile 12:13

    portakallı yaptım.
    sonuç süpeer. daha dolapta ama yapım aşaması hiç zorlamadı beni. hem de 26 cm lik kalıpta, verdiğin ölçüleri 1/2 oranında artırarak.( bi dahaki sefere 2 ölçü yapmalıyım. kalıbın 2/3 doldu çünkü) sıcakken kuplara koyup bile yerim ben bu mereti. üstüne jöle gibi ama doğal bişey ne olabilir?
    aştım ben kendimi yaa. (sayende)
    tekrar tekrar teşekkürler. eline, yüreğine sağlık.
    yeni yılda tüm sevdiklerinle, dilediğince bir yaşam dilerim.

    Yanıtla
  24. Demir Kavasoglu

    30 Aralık 2008 ile 18:55

    İyi akşamlar;
    Yorum değil iki küçük sorum olacaktı: Biri jelatinimiz varsa kaç yaprak kullanmamız gerekiyor bu ölçüler için. Diğeri ise, jelatin kullandığımız takdirde yumurta adedi eksilecek mi yoksa hiç mi kullanılacak? Ayırdığınız vakit için teşekkür ediyorum.

    Yanıtla
  25. Cenk

    30 Aralık 2008 ile 20:51

    leyya – Baktım, çok güzel olmuşlar. Biscotti de cheesecake gibi herkesin favorisi sanırım. Ellerinize sağlık.

    zarpandit – Eğer tarifi beğenirsen paylaş bizle de olur mu? Peynir bilgilerini de bekliyoruz. Bak unutmayız. Kahve dünyasına pek uğramıyorum (kahvelerini hiç beğenmiyorum) ama yolum düşerse söz deneyeceğim.

    nalan – Haftasonuna doğru umarım hazır olacak..

    Hatice – Afiyet olsun. Umarım bunu da beğenirsin.

    Hayatın Ta Kendisi Lokantası – Teşekkürler! Olsun tabii.

    serap – Keşke vaktim olsa da paylaşabilsem ama ancak yorumlara cevap verecek kadar vaktim var. Her şey yetişsin diye gece gündüz çalışıyorum. Yılbaşı öncesi paylaşmam mümkün görünmüyor. Sonrasında bütün ayrıntılarıyla anlatacağım.

    fulya – Arakla tabii. Zaten araklayın diye hazırladım. Tepe tepe kullan. Umarım bunu da çikolatalısı kadar seversin. Mutlu yıllar!

    gülçin – O kadar çok denenmeyi bekleyen tarif var ki, sıra biscottiye nasıl gelecek bilmiyorum. Uygun bir zamanda göz atacağım. Sana da mutlu yıllar!

    berk – Acil ihtiyacın olduğu için kitabı açıp tarifi olduğu gibi çevirmiştim. Daha önce denemediğimi de belirttim diye hatırlıyorum. Mandalinalıyı hazırlarken kendi ağız tadıma göre bir ayarlama yaptım. Pişip pişmemekle pek alakası yok, tahmin ettiğin üzere tamamen kendi damak tadıma göre. Limon, mandalina, portakal, vs. tadı suyundan çok kabuğundan geliyor. Kremayı kabuklarla kaynattıktan sonra sen de damak tadına göre süzerek veya süzmeden ekleyerek aromasını ayarlayabilirsin. Umarım beğenirsin. Şimdiden afiyet olsun. Et-balık tarifleri de hep aklımda. Araya bu cheesecake olayı girmeseydi bir çorba geliyordu ama artık seneye.. Balkabaklı cheesecake’e gelince.. Artık cheesecake dosyası bir süreliğine kapansın diyorum 🙂 Ama istersen başka bir blogdan gözüme güzel gözüken bir yazıyı bulup seninle paylaşabilirim.

    Banu (BaL) – Evet, bana verecek cevap bırakmamışsın. Berk’e cevaben bir tarif vermiştim. Çikolatalı cheesecake yorumları arasında bulabilirsin. Berk su banyosu kısmında problem yaşamış, önceden uyarayım…

    eyines – Ben üstüne herhangi bir şey tavsiye etmem. Tadınca göreceksin, oldukça yoğun meyve tadı var. Bir de jöle koyarsan fazla kaçabilir. Afiyet olsun!

    Demir Kavasoglu – Maalesef yumurtaları çıkartıp şu kadar jelatin kullanın gibi bir tavsiyede bulunamayacağım. Mısır nişastasının da çıkartılması gerekir. Denemeden net bir cevap veremiyorum.

    Yanıtla
  26. Serkan

    31 Aralık 2008 ile 11:57

    Bu cheesecake’i yapmak için sabırsızlanıyorum..
    Bu arada iyi yıllar herkese 🙂

    Yanıtla
  27. yelda

    01 Ocak 2009 ile 13:33

    selam
    yaptığın tatlı tariflerini çoğunu uyguluyorum ve çok memnunum brownie ve crumble favorilerim cheesecake tarifimde arman kırımdan ama onda 900 gr krem peynir var ve ben lezzet olarak da çok başarılı ama hangi peyniri uygulamak daha doğru karar veremedim.birde tarçınlı ince cookies tarifin varmı..

    Yanıtla
  28. yelda

    01 Ocak 2009 ile 15:57

    bu arada harika bir yıl dileklerimle..

    Yanıtla
  29. şenay

    02 Ocak 2009 ile 10:43

    Merhaba;…
    İyi Yıllar Cenk Bey
    cheesecake’i portakallı olarak yaptım ve kendim de dahil yiyen herkesi yılbaşı gecesi şarapla değil bu harika şeyle sarhoş ettim!!!
    Sayenizde herkes benim cheesecakelerimden bahsediyor:)) övgülerin yarısını size yönlendiriyorum. Diğer yarısı benim olsun çünkü yapması özellikle benmarideki karıştırma süreleri çok yorucu ama tüm zahmete değer…
    mutlu yıllar…

    Yanıtla
  30. Cenk

    02 Ocak 2009 ile 18:06

    Serkan – Umarım beğenirsin.

    Yelda – Tarçınlı kurabiye tarifim var. Burada. Sen dilediğin incelikte hazırlayabilirsin. Şimdiden afiyet olsun.

    Şenay – Elinize sağlık. Herkese afiyet olsun. Güzel sonuç almanıza sevindim.

    Yanıtla
  31. ozlem

    04 Ocak 2009 ile 06:04

    Cenk merhaba, iyi seneler…
    merakim yaptigin cheesecake ler phili kullanmis gibi ipeksi oluyormu yoksa agizda veya keserken puruz veriyormu?…

    Bir de sizin kitchen aid inizi soracaktim.. Artisan mi pro 6 mi veya baska bir model mi? watt i sizi tatmin ediyormu? Cunku bagel yaparken galiba yetersiz gelmisti oneriniz var mi?

    Hoscakalin..;))

    Yanıtla
  32. zencefil

    04 Ocak 2009 ile 15:45

    Selamlar,
    Yine hemen yapılası bir tarif)) ellerinize sağlık.
    Zarpanditin bahsettiği Anne Willan’ın kitabından ebruli cheesecake’i daha önce denedim. Oda çok başarılı sonuç veriyor.
    Bu arada yaptığım cheesecake’i tezgaha vursamda baloncukları itana ile tek tek patlatsamda az da olsa yine patladı.görmek isterseniz linki gönderiyorum.http://zencefil-zencefil.blogspot.com/search/label/cheesecake

    tekrar iyi seneler,
    funda

    Yanıtla
    • Cenk

      04 Ocak 2009 ile 19:06

      Özlem – Evet, yaptığım bu iki cheesecake de su süzme sayesinde ipeksi oldular. Kullandığım KitchenAid Artisan serisinden. Beni tatmin ediyor. Bir tek bagel yaparken zorlandı o da hamurun büyüklüğünden kaynaklanıyordu. Türkiye’de sadece bu modeli mevcut dolayısıyla seçme şansım yok. Eğer olsaydı en battal boyundan alırdım galiba 🙂

      zencefil – Biraz önce baktım. 2. fotoğraftaki ortadaki çatlak büyük ihtimalle peynirin içindeki fazla sudan kaynaklanıyor. Peyniri süzmüş müydünüz? Ellerinize sağlık!

      Yanıtla
  33. rana

    05 Ocak 2009 ile 20:53

    cheesecake oldukça lezzetli ve güzel gözüküyor labneyi süzme olayı çok yerinde dışarıda yediğimiz cheesecakelerdede labnemi kullanılıyor??en kısa zamanda deneyip tekrar yazarım..bu arada bu köşk olayını anlamadım yemek hazırladığın özel bir yermi?? oradaki insanlar çok şanslı ya…yeni yılın sana her alanda bol şans getirmesini diliyorum:))

    Yanıtla
  34. tugba

    06 Ocak 2009 ile 08:27

    sevgili cenk.geçen haftasonu mandalinalı cheesecake tarifini uyguladım ve doğrusu şimdiye kadar yaptığım en güzel cakelerden biri oldu.kremayı kaynatıp içine mandalina rendesini koyup beklerken çıkan koku hala burnumun ucunda.rendelerini süzmeden yumurtalı karışıma eklediğim içinde yoğun bi mandalina aroması oluştu.daha önceki denemelerimde labneyi havlu kağıt üzerinde bekleterek suyunu süzdürme tekniğini okumuş olmama rağmen sonucu bukadar değiştirebileceğini tahmin etmiodum açıkcası.dokusu ve tadı okadar değiştiki anlatamam.bu arada labnelerde ne çok su olduğunada şaşırıo insan.kısacası bu yorumu misafirlerim ve ben aşırı memnun kaldığımız için yazmayı bi borç bildim.
    ayrıca daha evvelki tariflerinden dulce de leche yi pişirme yöntemiyle yaptım.tadı okadar güzelki klasik pastabanın içine sürüp pasta yapmak istemiorum.en yakın zamanda senden süt karamelli bomba gibi bi tarif bekliorum ve bir de yılbaşı için yaptığın ama bizim göremediğimiz yerfıstıklı pastanın tarifini.:)

    Yanıtla
  35. Cenk

    06 Ocak 2009 ile 09:04

    Rana – Dışarıda yediklerinizde ne kullandıklarını maalesef bilmiyorum. Köşk, arkadaşlarımın evine aramızda taktığımız bir isim sadece. Genelde orada toplanıyoruz. Yeni yıl dileklerin için teşekkürler.

    Tugba – Beğenmenize çok sevindim. Bomba dondurmalı pasta tarifi yakında. Hala çektiğim fotoğrafları hazırlayamadım da 🙂

    Yanıtla
  36. Fatoş Özbek

    09 Ocak 2009 ile 21:36

    Sevgili Cenk!Yeni Yılınızı kutlar.2009 un Saglık ve Mutlulukla geçmesini dilerim.Cheescake için teşekkürler.Sizin iyi bir takipçinizim…Ne isterseniz yazın,hiç farketmez.Bütün tarifleriniz Bingo çünkü..Yeterki degişik ve güzel tatlar bulalım..Belki yakında bir Cenk Sofrası hazırlarız..Başarılar…

    Yanıtla
    • Cenk

      09 Ocak 2009 ile 21:48

      Fatoş – Çok teşekkürler. Tarifler denenip beğenilince ben de çok mutlu oluyorum. Afiyet olsun!

      Yanıtla
  37. Serkan

    15 Ocak 2009 ile 08:03

    Biraz geç yazıyorum ama geçen hafta cheesecake’i bu tarifle yaptım çok güzel oldu sonra bu hafta da benzer tarifi annemlerin günü için bir de fırında yaptım o da harika oldu..:) şimdiki hedefim Brioche yapmak..bu arada haftasonu bi arkadaşım için de cheesecake yapacağım sanırm. 😀 tarifler ve açıklamalar için teşekkürler Cenk Bey.. Devamını bekliyoruz..

    Yanıtla
  38. Ayşe

    21 Ocak 2009 ile 12:02

    🙂 ben labne kullanmasam süzme yoğurt olmaz mı veya başka bişey :S canım çekti ama labneyle hiç iyi anılarım yok onun için öylece kalakaldım

    ellerinize sağlık

    Yanıtla
    • Cenk

      21 Ocak 2009 ile 20:12

      Ayşe – Labnesiz de olur ama diğer malzemeleri hangi oranlarda kullanmak lazımdır emin değilim. Deneyip de görmek lazım.

      Yanıtla
  39. Ankara'dan Sema

    28 Ocak 2009 ile 09:14

    merhaba cenk bey,
    dün mandalinalı cheesecake tarifini denedim.şu anda buzdolabında.çalıştığım için ancak akşam bakabileceğim. aklıma takılan sizin yaptığınızın rengi bembayaz görünüyor benim yaptığım dolaba koyarken hafif sarıydı.gerçi mandalinalı olduğu için öyle olabilir diye düşündüm ama sizin fotoğraftakiler beyaz olunca tereddüt ettim.
    fotoğraflardamı öyle çıktı acaba merak ediyorum.şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
    • Cenk

      28 Ocak 2009 ile 13:22

      Sema – Benim cheesecake de bembeyaz olmadı. Benim ekranımda hafif sarımtrak görünüyor. Belki ekran ayarlarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Ya da mandalina kabuklarını çok uzun süre bekletmiş olabilirsiniz kremada. Kaldıkça rengini koyultabilir… Umarım tadını beğenirsiniz.

      Yanıtla
  40. Ankara'dan Sema

    28 Ocak 2009 ile 14:19

    siz söyledikten sonra tekrar baktım gerçekten bembeyaz görünüyor.neyse sizinkininde sarımtrak olduğuna sevindim. inşallah tadıda güzel olur.akşamı iple çekiyorum.

    Yanıtla
  41. Ankara'dan Sema

    29 Ocak 2009 ile 09:14

    eveet,çok güzel olmuştu.7 yaşındaki damak tadına çok güvendiğim kızım çikolatalıdan daha çok beğendi.tabiiki eşimle bende.
    ayrıca size bir şey daha sormak isterim.farklı yerlerde cheesecake yedim kimi bunun gibi pürüzsüz kıvamlı kimisi de pürüzlü hangisi makbul olandır. daha doğrusu çok güzel bir cheesecake nasıl olmalıdır. eğer vaktiniz varsa cevaplarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
    • Cenk

      29 Ocak 2009 ile 13:59

      Sema – Bence her iki şekilde de güzel ama benim favorim biraz pürüzlü olan tipi. Sitedeki Çikolatalı Cheesecake buna güzel bir örnek.

      Yanıtla
  42. neşe

    01 Şubat 2009 ile 21:06

    merhaba Cenk
    cheesecake için ilkkez dün no bake usulu yaptım. birkaç tarife birden bakıp yapmaya çalıştım sonuc fena değil hatta senden de kremayı olduğu gibi alıp yaptım birkaç ölçü değiştirdim o kadar. yalnız bir sorum var, 16 saat kalıp buzlukdan aldıktan sonra kesmesi inanılmaz zor oldu biraz beklettim bu seferde sanki o diriliği kayboldu. sen nasıl yapıyosun??? haa birde aklımdayken yanlarını nasıl kekle kapladın ? kalıpta kekin yanlarınıda kaplamaya calıstım ama fırında akıp düştüler:( vaktin olursa cevabını merak ediyorum
    tşk.ler

    Yanıtla
  43. Bingül

    03 Şubat 2009 ile 15:50

    merhaba cenk
    bu arada yumurta yerine jelatin kullanılabilir demiştin ya,elimde bir hayli var ve kullanmak istiyorum ama nasıl??????ve hatta başka nerelerde kullanabilirim yardımcı olursan sevinirim..sevgiler

    Yanıtla
  44. Cenk

    04 Şubat 2009 ile 09:58

    Neşe – Sanırım yanlış anladın; buzlukta değil buzdolabı kısmında bekletmen gerekiyordu. Hamuru da kalıbın hem tabanı hem de yanlarına yaydığın sürece sorun olmaması gerekiyordu. Sen başka bir hamur tarifi mi kullandın yoksa yukarıdaki tarifi kullandın da ona rağmen akıp düştü mü? Yukarıdaki hamur tarifi oldukça sert bir kıvama sahip dolayısıyla akmaması gerekirdi.

    Bingül – Eğer tabaka halinde (sert) aldıysan ılık suda beklettikten sonra jelatin yumuşuyor, ardından suyunu sıkmadan hafif süzdürüp harca ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyorsun. Yalnız yukarıdaki tarifi jelatinle denemediğim için miktarı konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Deneyip görmek lazım. Göz kararı ekleyip harcın koyuluğuna bakarak karar verebilirsin. Eğer koyu bir puding kıvamındaysa olmuş demektir. Unutma, soğudukça daha da fazla sertleşecektir. Jelatini mus, parfe ve panna cotta gibi tariflerde rahatlıkla kullanabilirsin.

    Yanıtla
  45. Kemal

    23 Şubat 2009 ile 17:48

    Cenk çok teşekkürler, sevgilimden hem tat hem de mutfak temizliğinden tam puan aldım 🙂 Bu arada mutfağı toparlamak daha çok zaman alıyor. Tarif pratik ve son derece lezzetli.

    Yanıtla
  46. Vic

    02 Nisan 2009 ile 08:47

    Sonunda bunu da yaptım. Sanırım yaptığım en iyi cheesecake idi!! Benimki aynı tarif ama limonlu. Rengi bir acayip görünüyor ama tamamen fotoğraf çekmeyi bilmememden! “Ajanstaki kızlar bayıldı” diyemiyorum, bu kez sadece kendime yaptım! Taban maalesef bisküviden. http://twitpic.com/2oeda

    Yanıtla
    • Cenk

      02 Nisan 2009 ile 10:19

      Vic – Şahane görünüyor. Afiyet olsun.

      Yanıtla
  47. hülya

    02 Nisan 2009 ile 14:15

    Cenk merhaba
    bir soru cheesecake derin dondurucuda saklanabilir mi sence cevaplarsan memnun olurum sevgiler
    hülya

    Yanıtla
    • Cenk

      02 Nisan 2009 ile 15:03

      Hülya – Her şeyin tazesi elbette daha güzel. İmkansız değil ama çözüldükten sonra ne hale gelir bilemem.. Taban kısmını pişirmeden uzun süre saklamak sorun olmaz.

      Yanıtla
  48. yeliz islek

    02 Mayıs 2009 ile 23:12

    Merhaba Cenk Bey
    Oncelikle basarilarinizin devamini diliyorum.Ben bu siteyi yeni kesfettim.Daha dogrusu vanilya esansi ararken tesadufen sitenizi buldum.Halada bulmus degilim gerci.Ben bir cheesecake hastasiyim yurt disinda gemilerde calisirken gittigim degisik ulkelerin tatlarindan tatmak benim en buyuk zevkim haline geldi.Adresi hala aklimda chesecakefactory on 19501 Biscayne Blvd amerikaya tekrar gidince ugramadan gecemeyecegim tek adres.Neyse ben konuya geleyim, yine boyle bir kriz halinde o da dun!! sitelerde vanilya esansi ararken sitenizi buldum ve tarifinizi uygulamak istedim malesef vanilya esansi olmadan fakat bunada bir cozum buldum duyunca cok sasiracaksiniz. Neden gelirken bir kucuk sise almadan geldim kendime cok kziyorum.Ben soyle yaptim vanilin kullandim ve 1-2 damla votka damlattim inanilmaz guzel oldu mandalinali degil ama limonlusunu yaptim.Tadanlarin tadi damaginda kaldi burcak biskuvisini kullanmayip sizin hamir tarifini yapmamda ona ayri bir tat katti yalniz benim harcim fazla geldi ama ben yinede kullandim birdahaki sefere ki o da cok gecmeden portakalli yapicak olduguma hamurun olcusunu ikiye arttirip yapicam.Sonsuz tesekkurler…

    Yanıtla
  49. elif

    07 Mayıs 2009 ile 15:30

    Merhabalar,
    Arkadaşlarımla girdiğim iddia üzerine cheesecake yapmak zorunda kaldım. Daha önce hiç yapmamıştım ve internette onlarca tarif okudum. En makul tarif sizinkiydi, çok özenli geldi. Ben mandalina yerine limonlu denedim. Çok çok güzel oldu. Kimse inanmadı tek başıma yaptığıma (: Erkek arkadaşım, yediği en güzel cheesecake olduğunu söyledi (:
    Çok teşekkür ederim Cenk Bey… Tariflerinizi takip etmeye devam edeceğim. Güzel tatlarınızın devamını diliyorum…

    Yanıtla
    • Cenk

      07 Mayıs 2009 ile 16:20

      Elif – Ellerine sağlık. Memnun kalmana çok sevindim. Yiyen herkese afiyet olsun.

      Yanıtla
  50. şirin

    12 Mayıs 2009 ile 11:35

    Merhaba,
    Tarifi denedim. Şahane oldu. Ben limonlu ve tabanını bisküvili yaptım. 20 dk elle çırpmayı gözüm kesmeyince mixer kullandım. Çok pratik oldu.
    Çok teşekkürler…

    Yanıtla
  51. şule

    18 Haziran 2009 ile 11:03

    merhabalar, ben bu konularda daha çok yeniyim yani acemiyim desem yerinde olur.ölçüleri verirken 1 + 2/3 ne demek oluyo biraz daha ayrıntılı yazarsanız çok sevinirim.yaptığınız herşey çok başarılı gözüküyo ellerinize sağlık..

    Yanıtla
    • Cenk

      18 Haziran 2009 ile 12:06

      Şule – Ben tariflerde Amerikan cup ölçülerini kullanıyorum. Türkçe’ye çevirdiğimizde de “cup” su bardağı oluyor. Ölçtüğün malzemeye göre de farklı gramajlara denk geliyor. 1+2/3 demek 1 tam su bardağı artı bir su bardağının üçte ikisi demek. Bahsedilen un ise bu, 140 gram (1 su bardağı) + 90 gram (2/3 su bardağı) = 230 grama denk geliyor. Ölçüler sayfasını ziyaret etmeni öneririm.

      Yanıtla
  52. Selda

    13 Temmuz 2009 ile 11:06

    Merhaba Cenk bey verdiğinz cheesecake tarifni birde frambuazlı uygulamak istiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim.. Hoşcakalın..

    Yanıtla
  53. Cenk

    13 Temmuz 2009 ile 11:28

    Selda Hanım – İsterseniz harcın içine karıştırın, isterseniz de biraz şeker ve bir çorba kaşığı mısır nişastasıyla 10-15 dakika kadar koyulaşana kadar pişirip harcın üzerine yayın. Şimdiden afiyet olsun.

    Yanıtla
  54. soner

    17 Temmuz 2009 ile 18:37

    Cenk merhaba,
    philadelphia’nın muadili bana sorulsa tereddütsüz “pınar beyaz” adlı labne olmayan peyniri söylerdim; sen philadelphiaya karşılık gelen peyniri ararken bunu denemediğine göre vardır bir bildiğin , belkide bu pınar beyaz fazla tuzludur ?

    Yanıtla
    • Cenk

      17 Temmuz 2009 ile 19:52

      soner – Pınar beyazla da denemelerim oldu ama istediğim sonuca en yakınını labneyle elde ettim. Tuz oranlarını hatırlayamıyorum ama belki de o olabilir.

      Yanıtla
  55. burcuk

    01 Ağustos 2009 ile 21:02

    cenk merhaba, biraz once tarifini yarım başarıyla tamamlamıs bulunmaktayım..Herseyden once sıtenın sıkı bir takipcisiyim yaptığın her şey cok ozenli ve lezzetli gözüküyor resmen insanın iştahı kabarıyor 🙂 ben daha once çikolatalı cheesecakenden yaptım ve hiç sorun yaşamadım ve herkes çok beğendi ama bu seferkinde tabanda çok sıkıntı yaşadım. Senin bisküvili taban konusundaki düşüncelerine katıldığım için tabanı kendim yapıyım dedim ama kenarları olduğu gibi aktı ve alt tabana yayıldı bu nedenle ilki çöpe gitti. İkinci denememde robot yerine elimle yaptım ve 2 sb un koydum ama onda da malesef ilki kadar olmasada yarıyarıya aktı ve alttabanı kalınlaştırdığı için o da çöpe gitti 🙁 Bu çekirge günün yorgunluğuna dayanamayıp üçüncüyü denemeye cesaret edemedi ve sonuncuda bisküvi taban yaptı.. İki sorum olacak kendi yaptığım hamurlar niye akmış olabilir yukardaki yorumlarda bir kişi daha yaşamıs aynı sıkıntıyı tarifini birebir uyguladım..İkincisi de bisküvi tabanda ufalanacakl gibi duruyor bu normalmidir ? Taban harici yorgunluk dışında bir sıkıntı yaşamadım ve çok lezzetli olduğuna eminim..Yarın akşam misafirlerimin de beğenisine sunucam :)ellerine, kollarına ve de yüreğine sağlık 🙂

    Yanıtla
  56. burcuk

    01 Ağustos 2009 ile 21:12

    bu arada ben limonlu yaptım ve yanına sos olarak pannacota için yaptığım böğürtlen sosun vişnelisini yaptım..Denemek isteyenler için istediğiniz miktarda şeker ve dondurulmuş vişneyi bir tencerede kaynatıp 5 tatlı kaşığı mısır nişastasını sulandırarak ilave ediyorsunuz kapatmadan önce yarımdan biraz az limon suyu sıkıp sonrasında blenderdan geçiriyorsunuz. İster süzdükten sonra ister süzmeden soğutup servis edebilirsiniz.(ben süzerek kullanıyorum)

    Yanıtla
    • Cenk

      12 Ağustos 2009 ile 16:06

      Burcuk – Akmasının tek sebebi fırına vermeden önce tabanın yeterince soğutulmamış olmasından kaynaklanabilir. Aklıma başka bir sebep gelmiyor.

      Yanıtla
  57. hatice

    23 Ocak 2010 ile 10:32

    merhaba Cenk,
    ben bir yerlerde senin vanilya özü hazırlama tarifini okumuştum.Orada vanilya çubuklarını uzunlamasına ortadan ikiye kesip votkada bekletin diyordun.Vanilya çubuğu kuru olduğu için ortadan bölemiyorum.Öylece votkada bekletmem işe yaramaz mı acaba?
    Sevgiler..

    Yanıtla
    • Cenk

      23 Ocak 2010 ile 13:46

      Hatice – Eğer vanilya çubuğu ortadan kesilemeyecek kadar kuruduysa zaten verim alması zor olacaktır. Çöpe atmayın ama onunla birlikte bir tane daha vanilya çubuğu daha alıp ikisini birden kullanmanızı öneririm.

      Yanıtla
  58. hatice

    23 Ocak 2010 ile 15:20

    tekrar merhaba vanilya çubuklarını ortadan bölmeyi başardım:)) artık sıra beklemekte.. çok heyecanlıyım..
    teşekkürler cenk:)

    Yanıtla
  59. Nilay

    26 Ocak 2010 ile 17:11

    Merhaba.Afrika da yaşadığım için mısır nişaştası(nişaşta türlerinin hepsi dahil) bulamıyorum.Yerine başka ne kullanabilirm?

    Yanıtla
    • Cenk

      26 Ocak 2010 ile 17:30

      Nilay – Jelatin kullanabilirsin.

      Yanıtla
  60. Özgür

    27 Ocak 2010 ile 15:40

    Cenk cim;
    Bir cheesecake tarifiyle başlayan gecemi kaleme aldim. Gerçekten dün gece uğraştım bu gece arkadaşlarıma götüreceğim ve beraber yiyeceğiz umarım güzel olmuştur.
    Yaşadıklarım bloguma konu oldu.
    Lezzeti konusunda sühelerim yok ama kıvamı umarım tutmuştur. Çok tşk.
    Ozgur
    http://ozgurkrdnz.blogspot.com/2010/01/bir-cheesecake-maceras.html

    Yanıtla
    • Cenk

      27 Ocak 2010 ile 16:59

      Özgür – Hemen bakıyorum yazına.

      Yanıtla
  61. soner

    14 Şubat 2010 ile 13:45

    Cenk merhaba,
    bu tarifi limonlu olarak denedim,
    lezzet gayet guzel oldu ,yumurta kokusundan eser yok , bu açılardan becerdim ancak kıvam cheesecake değilde tart kreması ekler dolgusu vs gibi oldu sanki peynir yetersizdi yada kremalı baz karışım miktarı çok gelmiş gibi oldu ,
    neyse sonuçta şunu anladım, cheesecake yiyerek kilo almak eğer yediğiniz cheesecake’i kendiniz yaptıysanız mümkün değil , zira son derece kalori harcatan bir süreç neredeyse iki saat ayakta durup sürekli bir şeyler çırpaarak zayıflanabilir sanırım..
    selamlar

    Yanıtla
  62. ayşeee

    21 Şubat 2010 ile 12:47

    merhaba cenk,
    bende cuma gecesi limonlu cheesecake yaptım malzemeler herşey aynıydı,sadece vanilya özütü bulamadım onun yerine d’otker’in vanilya gurmesini koydum..14 saate yakın dolapta demlendi dün servise açtığımda kelepçeden rahat ayrıldı ama sonuç katı peynir olmadı 🙁 muhallebi gibi de değil ama cheesecake gibi de olmadı lezzet süperdi ama kıvam biraz gevşek oldu sanki şimdi yorumları okudumda soner’in başına gelen benim başımada gelmiş neden oldu acaba hatayı nerde yaptım ? sence?
    buarada tarif için teşekkürler

    Yanıtla
  63. Cenk

    21 Şubat 2010 ile 14:00

    Soner, Ayşe – Ayşe, öncelikle dikkat çektiğin için teşekkürler; Soner’in son yorumunu kaçırmışım. Bu vesileyle ikinizin de sorusunu cevaplamak isterim. Eğer kıvam akışkan olduysa bunun iki sebebi olabilir: Birincisi peyniri süzmemek. 1 kilo labne peyniri süzünce geriye 850 gram kalıyor. 150 gram ağırlığında sudan kurtulmuş oluyoruz. Eğer her ikiniz de peynir süzme aşamasını tamamladıysanız geriye tek bir şey kalıyor. O da benmari usulü pişirirken kıvamını doğru ayarlamak. Tel çırpıcının izleri karıştırırken bir anda kaybolmayacak şekilde harcın koyulaşmış olması gerekiyor. Tel çırpıcıyla karıştırmanın biraz kolunuzu zorlar hale gelmesi gerekiyor. Belki de bu aşamada erken davranmış olabilirsiniz. Bunlar dışında başka bir sebep aklıma gelmiyor. Umarım yardımcı olabildim.

    Yanıtla
  64. Fatique

    28 Şubat 2010 ile 16:09

    Tarif ve görünüm süper lezzet olarakta eminim çok güzeldir. emeğine ellerine sağlık. Yalnız no bake kategorisinde bir cheesecake de yumurta olmamalı diye düşünüyorum. Güzel siten ve paylaşımların için teşekkürler.

    Yanıtla
    • Cenk

      28 Şubat 2010 ile 18:01

      Fatique – Klasik cheesecake tadından feragat etmeden fırında pişmeyen bir cheesecake elde etmeye çalıştım. Karışımın koyulaştırılmasında nişasta veya jelatin yerine yumurta kullanmak her zaman daha zengin bir tat elde etmeyi sağlıyor.

      Yanıtla
  65. rumma

    01 Nisan 2010 ile 22:37

    Bende lor ile ve süzme yoğurt ile denedim, ne komik labne ile yapılan orjinaline gelmedi sıra..:)

    Harika görünüyor özellikle hacmi süper..

    sevgiler

    Yanıtla
  66. yurdagul

    20 Nisan 2010 ile 10:07

    merhaba tarifler harika gorunuyor
    bir sorum olacak cheesecake pisirirken philadelphia peyniri ile yapmak istesem olcu aynimi olur yani ayni olcude peynirmi koymam gerekir

    Yanıtla
    • Cenk

      20 Nisan 2010 ile 11:59

      yurdagul – Evet, aynı ölçüyü kullanabilirsiniz.

      Yanıtla
  67. yurdagul

    26 Nisan 2010 ile 14:41

    tesekkur ederim cenk hemen deneyecegim

    Yanıtla
  68. esra uzun

    28 Nisan 2010 ile 23:24

    gercekten cok iyi görünüyo en son yediğim cheesecake ten sonra cok tarif denedim ama en istedigime yakını bu gibi görünüyo şimdi deneyecegim sonucu cok merak ediyorum:)

    Yanıtla
  69. çiğdem,35

    23 Eylül 2010 ile 13:50

    MERHABA CENK
    ben cheese cake ‘i kendi yaptığım sour cream ile yapıyorum bu tarifte krema yerine kullanabilirmiyim acaba

    Yanıtla
    • Cenk

      23 Eylül 2010 ile 22:25

      çiğdem – Senin kendi yaptığın ekşi kremayı görmeden kesin bir cevap veremem, ama genel olarak tariflerde değişiklik yaptığın zaman sürprizlere de hazırlıklı olman gerekiyor.

      Yanıtla
  70. elif

    05 Ekim 2010 ile 11:00

    Merhabalar,
    Tahsildaroğlu kahvaltılık pastorize lor peyniri çıkarmış, ya da ben yeni gördüm. Bence cheesecake için kullanılabilir. Size de haber vermek istedim. ben en kısa zmanda deneyeceğim.
    Sevgiler…

    Yanıtla
  71. Neslihan

    07 Ekim 2010 ile 23:20

    Merhaba,
    Cumartesi arkadaşlarla kahvaltıya gidiceğiz. Daha önceden oynadığım bir oyunu kaybetmemin neticesinde onlara cheesecake borçluyum. 🙂 Sitelerde araştırdığım kadarıyla anladığım herkes sizden kopya çekiyor :)) Her şeyi ayrıntısıyla incelemiş denemiş olmanız çok hoşuma gitti. Yarın malzemeleri alıp kekimi yapacağım umarım başarıyla çıkarım bu işten.

    Yanıtla
  72. Neslihan

    10 Ekim 2010 ile 21:54

    Tekrardan Merhabalar,
    Limonlu cheesecake şahane ötesi oldu. Herkes bayıldı 2.dilimler yendi 🙂 Krema kısmı tek kelimeyle HARİKAYdı. Tek sorun bisküviyle yaptığım taban ve kenarların çok çabuk dağılmasıydı. Tabanı sağlamlaştırmak için ne önerirsiniz? Teşekkürler

    Yanıtla
    • Cenk

      11 Ekim 2010 ile 11:58

      Neslihan – Afiyet olsun. Taban için hazır kurabiye yerine tarif kısmında yer alan tabanı yapmanızı öneririm.

      Yanıtla
  73. Neslihan

    12 Ekim 2010 ile 18:10

    Preşembe günü de onu deniyeceğim Riskli diye korkmuştum. Çok teşekkürler blogunuzun takipçisiyim 🙂

    Yanıtla
  74. evren

    29 Aralık 2010 ile 11:11

    merhaba Cenk;

    bu sitede bir türlü tutturamadığım tek tarif bu.Pınarın labnesini kullandım.Süzme işinde başarılı olamıyorum.sanki benim labneler cok donuk.hiç süzülmüyo.tarifindeki işlemleri sırasıyla yapıyorum.250 gramlık paketlerden 4 tane alıyorum.süzgeçe koyuyorum.yok olmuyo.benim labneler bi inatçı.anlamadım yani.:))
    neyse cnm heralde olmuştur diyorum.devam ediyorum tarife.cheese cake yenecek asmaya gelince inanılmaz yogun bi labne tadi.olmuyo yani.

    bisküvi hamuruna gelince.kalıbı dogru olcu kullanmış olmama rağmen hamur cok iöce kalıyo.kenarlara kadar kıvırmak zaten mümkün olmuyo.yani benim yaptığımda..:))

    Diyeceksin ki e kusura bakmayın ben yapınca oluyo ne diim şimdi size!!haklısın da acaba diyorum şu süzme işlemine bi alternatif varmı??
    sevgiler
    p.s.:sufle tarifi rica ediyorum senden.tariflerin o kadar başarılı ki acaba cenk sufleyi nasıl yapar diye düşünmeden duramıyorum.sabırsızlıkla bekliyorum sevgiler

    Yanıtla
    • Cenk

      29 Aralık 2010 ile 23:33

      evren – Peynirlerin suyunu bırakmaması çok ilginç. Yazıda da belirttiğim gibi 1 kilo peynirden 150 gram su süzülüyor. Suyunu süzmeden kullanmanıza rağmen (ki süzdüğünüzde daha da konsantre bir labne tadı olacaktır) labne tadı çok aşırı geldiyse tarifte belirtilen miktar yerine 500 gram kullanıp eksilttiğiniz kadarını (yani 350 gram) labne kadar baskın bir tadı olmayan Mascarpone veya krema veya her ikisinin karışımı olarak kullanmanızı öneririm (bu durumda labne peynirini de süzmeyebilirsiniz). Hamur kısmının da aynı ebatlarda kalıp kullandığınız sürece yetmesi gerekir. Yetmiyorsa (ki bu tarifi birçok kez denediğimi belirtmem lazım) bir buçuk katını hazırlayıp bir de öyle denemenizi öneririm. Bana olan güveniniz için çok teşekkür ederim ama blogumda yer almayan tarifler için maalesef bir söz veremiyorum. Sufle tarifi üzerinde kitap için çalışıyorum. Bir aksilik olmazsa Eylül 2011’de çıkacak. Onun öncesinde eğer sıra gelirse kitapta yer almayacak bir sufle tarifi verebilirim, ama söz veremiyorum.

      Yanıtla
  75. GAMZE

    07 Ocak 2011 ile 14:03

    sevgili cenk;
    daha öncede bir çok tarifini denedim,hepsinde harika sonuclar aldım…yılbası soframı ve akabindeki yavru tatlı soframıda bircok tarifin süsledi,hepsi harikaydı 🙂
    en son canım cheese isteyince almak yerine kendim yapayım dedim ve tarifi limonlu olarak uyguladım…her adımı eksiksiz gerceklestirdim ve sonuc tabiki harikaydı…
    aslında özetle bu yorumu sana tesekkür etmek icin yazıyorum….blogunla tanıstıgımdan bu yana sanki usta bir chef edasıyla mutfaga giriyorum,ne yapsam güzel oluyor ya…o sebeple hayatımıza tariflerinle lezzet kattıgın icin sana cok cok TEŞEKKÜRLER….

    Yanıtla
  76. bahar

    12 Ocak 2011 ile 22:24

    selam Cenk…Tariflerine bayıldım özellikle buna. Blogunu yeni keşfettim bundan sonra takipçinim :))

    Yanıtla
  77. Fatma

    13 Ocak 2011 ile 13:33

    Cenk, cheesecake’i denedim ama labne yerine ricotta kullandim. Umarim malzemelerle uyumlu olur. Onalti saat sonrasi icin sabirsizlaniyorum.
    Tarifler icin cok tesekkurler…

    Yanıtla
  78. sümeyye

    01 Şubat 2011 ile 00:44

    merhaba cenk bey,
    tarifinizi portakallı denedim. 7 den 70 e beğenildi diyebilirim çünkü 70 lik dedemlerden 1,5 yaşında oğluma kadar aile boyu çok sevdiler no bake cheesecake i. fakat şunu söyleyebilirim, bekledikçe tadı güzelleşiyor. 16 saat sonra çıkardığımda tadı o kadar hoş gelmemişti, fakat iki gün sonraki davette hem tadı, hem kıvamı çok güzeldi.
    birkaç sorum olacak, ben mari usulünü uygularken dar tencere üzerine kap yerine geniş tencere koysam olmaz mı? böylece ikinci bir kap kirletmem, ayrıca benim büyükçe bir kabım olmadığı için biraz zorlandım.
    ikincisi, aynı tarfifle ananas suyuyla ve meyvesiyle ananaslı, vişne suyuyla da vişneli yapmak mümkün müdür?
    teşekkürler.

    Yanıtla
    • Cenk

      01 Şubat 2011 ile 13:08

      sümeyye – Tencerenin tabanı düz olduğu için yeterince randıman sağlamayabilir ama eninde sonunda eriyecektir. Tarifi de bahsettiğiniz meyvelerle yapabilirsiniz. Umarım onları da en az mandalinalısı kadar beğenirsiniz.

      Yanıtla
  79. ütopik şahsiyet

    19 Şubat 2011 ile 01:56

    Cenk bey selam,
    Tarifinizi limonlu olarak yaptım, enfes bir lezzet! Biraz uğraş isteyen bir tarif ama o kadar ayrıntılı ve özenli anlatmışsınız ki hiç zor gelmedi. Çok teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık! Kusura bakmazsanız merak ettim kova burcu olma ihtimaliniz var mı?

    Yanıtla
    • Cenk

      20 Şubat 2011 ile 00:36

      ütopik şahsiyet – Afiyet olsun. Evet, kova burcuyum.

      Yanıtla
  80. selma karpuz sabancı

    24 Şubat 2011 ile 15:12

    CENK BEY MERHABA.TARİFİNİZLE DENEMEYE CESARET ETTİĞİM İLK CHEESCAKE’İM MUHTEŞEM OLDU.SİZDE KENDİMDEN BİR ŞEYLER BULMUŞ,TARZINIZ VE ZORLADIĞINIZ SINIRLAR YÜZÜNDEN KOVA BURCU OLDUĞUNUZU DÜŞÜNMÜŞTÜM.YILDIZLARIN GÜCÜ KESİNLİKLE YADSINAMIYOR….SEVGİLER

    Yanıtla
  81. Aylin

    04 Mart 2011 ile 23:10

    güzeldi

    Yanıtla
  82. esra

    05 Mart 2011 ile 23:54

    merhaba cenk bey,
    maalesef bloğunuzu 10 gün önce keşfettim 🙁 Şu sıralar iş hayatım epey yoğun olduğu için fırsat buldukça bloğunuza bakıp tariflerinizi denemek için bir liste oluşturdum. Listenin başında limonlu cheesecake vardı. Haftasonu mesaisi iptal olunca hemen gerekleri malzemeleri temin ettim ve mutfağa giriştim.Ve yeni mutfaktan çıkabildim. Zahmetli bir tarif ve sizde çok güzel açıklamışsınız. Benim yaptığım görünütü olarak pek sizinkine bensemesede umarım lezzet bakımından yüzümü güldürür. Keki kalıba yerleştirme işi beni biraz zorladı ayrıca kalıbın kenarlarına yayma işindede başarılı olamadım pişirince dümdüz bir kek oldu. Kısacası sabırsızlıkla yarını bekliyorum.
    Ayrıca başırınızın devamını diliyorum.
    İyi geceler.

    Yanıtla
  83. Burcu zafer

    07 Mart 2011 ile 13:59

    Cenk bey, fambuazlı uygulamak istiyorum.harcta mandalina suyu ve rendesi kullanmadan, donmuş frambuazları bi rondodan geçirip harcın içine karıştırsam ve harcı kalıba döktükten sonra frambuaz sosu(frambuazlı dondurma sosu topping) döksem nasıl olur acaba ? Tabi tarifte verdiğiniz 1/2 bardak mandalina suyu yerine birşey koymamız gerekiyor sanırım , bu frambuazları rondodan geçirdikten sonra çıkacak suyu olabilir mi ? Yanıtlarsanız çok sevinirim çok teşekkürler 🙂

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Mart 2011 ile 22:08

      Burcu zafer – Tarifte değişiklik yapınca sürprizlere hazırlıklı olmak lazım. Bahsettiğiniz değişikliklerin nasıl olacağını tadına bakmadan yanıtlamak zor ama pişmeyen bir cheesecake olduğu için biraz daha hata kaldırabilir bir tarif bu onun için dilediğiniz gibi deneyin derim.

      Yanıtla
  84. esra

    08 Mart 2011 ile 10:20

    sevgili cenk şuan size yazarken yüzümde koca bir tebessümle yazıyorum. Ofis arkadaşlarıma haftasonu yaptığım cheesecake i tatdırdım hepsi çok başarılı buldu. Size çok ama çok teşekkür ediyorum. Yaptığın birşeyin beğenilmesi kadar güzel bir duygu yok 🙂
    Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Yazılarınızla ve enfes tariflerinizle hep bizimle olmanızı diliyorum.
    Sevgiler.

    Yanıtla
  85. Berta

    08 Nisan 2011 ile 00:03

    Sevgili Cenk,
    Esasen blogunu uzun zamandır takip etmekle birlikte tarifleri denemek kısmet olmamıştı. Bugün hayatım boyunca yapmamış olduğum cheesecake’i senin tarifinle yaparak işe başladım. Limonlu cheesecake’im şu anda folyosuyla dolapta uyuyor, artan için tadına baktığımda ise değme pastane cheesecake’lerine aşık atabilecek kadar muhteşem bir tadının olduğunu gördüm (ki kendisi tam olarak donmadı bile!) 🙂
    Yalnız iki sorum olacak, iki adet 400 gr.lık labneyi süzmeme rağmen içten küçük bir kase arttı. kalıbımın boyutunu bilmiyorum ama ikeada satılan standard kelepçeli kalıp, ve alt malzemesini kenarları da kaplayınca tam almıştı. Acaba tarifi bir 400 bir de 200 gr.lık labne ile denesem ve yumurta adedini de üçe düşürsem iç tam gelir mi?
    Bir de pelit pastanesinde üzerini incecik limon dilimleri ile süslüyorlar, limon dilimlerinin kurumaması için üzerine ne dökmeliyim?
    tarifin için de önerilerin için de teşekkürler
    kolay gelsin..

    Yanıtla
    • Cenk

      08 Nisan 2011 ile 21:46

      Berta – Beğenmenize sevindim. Kek kalıbının ölçüsü tarifte yer alıyor. Sizin kalıbınızın çapı kaç cm acaba? Eğer daha ufak bir kalıpsa peyniri azalttığınız aynı oranda diğer malzemeleri de azaltmanız gerekecektir. Mesela, 4 yerine 3 yumurta kullanacaksanız hesaplayınca (850 gram X 3/4) peyniri 637.5 gram olarak kullanmanız lazım. Diğer bütün malzemeleri de gram cinsinden 0.75 (yani 3/4) ile çarpıp öyle hesaplayın. Limon dilimlerinin kurumaması için üzerlerine şeffaf jöle dökebilirsiniz.

      Yanıtla
  86. isil

    29 Nisan 2011 ile 00:49

    merhaba acaba gecenin bu vaktinde hizli bir cevap verebirlir misiniz merak ediyorum. Yazinizda fark edemedim ama bu ölcüler kac kisi icin? 20 kisilik yapmam lazim düz firin tepsisinde yapmayi planliyorum ama bu ölcülerle 20 kisiye yeter mi acaba? cevabiniz sonucu hemen simdi baslayacagim yapmaya ki yarina hazir olsun tesekkürler

    Yanıtla
    • Cenk

      29 Nisan 2011 ile 17:59

      Işıl – 23 cm’lik bir kalıpta olduğu düşünülürse porsiyonların büyüklüğüne göre 8-12 kişi için yeterli olacaktır. Ama tadımlık ikram olacaksa bence 20 kişiye de yeter. Tamamen porsiyonların büyüklüğüne bağlı.

      Yanıtla
  87. isil

    30 Nisan 2011 ile 00:14

    ölcüleri tam istedigim gibi büyük firin tepsisine göre ayarladim. hic bir sorun cikmadi. ve harika bir pasta oldu. tadina bakan herkes tarfini istedi bende sitenin adresini verdim :)) almanya da yasayan arkadaslar icin belirtmek isterim : labne peyniri yerine mager quark kullandim tadi inanilmaz nefis oldu. tesekkürler

    Yanıtla
    • Cenk

      30 Nisan 2011 ile 00:36

      Işıl – Afiyet olsun yiyen herkese. Sizin de ellerinize sağlık!

      Yanıtla
  88. GAMZE

    11 Ağustos 2011 ile 17:29

    merhabalar;
    daha önce cheese cake i yaptıgımda kenarları uzatmamıstım ve sonuc cok iyiydi ancak kenarları uzatmadan muhafaza zor oldugu icin bu sefer kenarları uzattım…
    kremayı dokmeden pisen tabanı iyice sogutup kremayı o sekilde dokmeme ragmen,oda sıcaklıgına gelmesini beklerken cheese cake’in kremasının kenarlardan ayrıldıgını ve kenarlar ile krema arasıda bosluklar olustugunu fark ettim.bunun sebebi ne olabilir;yardımcı olursan sevinirim..
    tesekkurler..

    Yanıtla
    • Cenk

      11 Ağustos 2011 ile 23:12

      Gamze – Hiç böyle bir şey başıma gelmedi. Boşluklar derken ne kadar kalınlıkta boşluklardan bahsediyoruz?

      Yanıtla
  89. GAMZE

    22 Ağustos 2011 ile 16:27

    sevgili cenk;
    bugun cheese cake i tekrar denedim ve aynı acılma islemi tekrar basıma geldi;krema ile yukarı uzattıgım taban arasında 0,5 – 1 cm lik acılma meydana geliyor..bu sefer tabanı normaldende fazla sogumaya bıraktım ancak gene sonuc alamadım..Aklıma soyle bir sey geldi;krema gereginden fazla katılasıyor olabilir mi;bunu engellemek icin ne yapabilirim..?
    cok tesekkurler

    Yanıtla
    • Cenk

      24 Ağustos 2011 ile 03:06

      Gamze – Buzdolabına koymadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekliyor musunuz (12. madde)? Kremanın gereğinden fazla katılaşması diye bir şey duymadım, sebebinin de o olacağını sanmıyorum. Tek aklıma gelen şu: Sıcakken buzdolabına koyduysanız o şokla bir çatlama ve ayrılma oluşmuş olabilir.

      Yanıtla
  90. Damla

    23 Kasım 2011 ile 11:29

    Uzun suredir blogu takip ediyorum ama sadece takip ediyordum ki artık usengeclik yapmamam gerektigini anlayıp cheesecake’i denemeye karar verdim. Tarifin anlatımı o kadar kolay ki! Biraz vakit alıyor o kadar. Tadına gercekten doyamadım…..
    Yiyen herkeste bayıldı ama galiba basıma is actım cunku herkes yine yap yine yap diye basımı yemeye basladı bile 🙂
    Hamuru konusunda biraz aceleci davranıp erken cıkardım ama ilk sefer icin olur o kadar dedim 🙂
    Cok cok coook tesekkurler!
    Cenk bir de ayva terrine tarifi denek ister misin? Denesen ve bloga eklesen super olabilir :)p

    Yanıtla
  91. zehra

    01 Aralık 2011 ile 23:30

    Merhabalar Cenk bugun cheesecake deneme gunumdu .Bir mandalinali cheesecake birde cikolatali cheesecake yaptim. Ama inan mandalinali cheesecake cok zor geldi cirpma isi cok uzun suruyor birde tart hamurunun yanlarini oldukca yuksek yapmama ragmen asagiya dogru indi ve tabanla birlesim yerleri kalin oldu tadini henuz bilmiyorum yarin gorecegiz.Sizden ricam mumkunse bu tarifi toz jelatin ile yapabilirmiyim bana miktarlari verebilirmisin tesekkurler

    Yanıtla
    • Cenk

      02 Aralık 2011 ile 11:23

      zehra – Maalesef ezbere bir şey söyleyemiyorum.

      Yanıtla
  92. Nil

    07 Aralık 2011 ile 02:03

    Ben tarifiniz, ölçüleri 1/3 oranında artırarak 26 cm kelepçeli kalıpta ve limonla yaptım. Üzerine de 50 gr tereyağı, 1 çay bardağı kadar toz şeker, 1 çay bardağı kadar limon suyu ve 2 çay kaşıgı kadar limon kabuğu rendesi ile pişirdiğim limon sosu döktüm. Ortaya çıkan lezzeti size tarif edemem. Yiyenler dışarda hiçbir yerde böyle bir cheesecake yemediklerini söylediler. (türkiye’deki sıradan restoranlarda servis edilen cheesecakeler kastediliyor elbette 🙂

    Bu güzel tarifleri paylaştğınız için çok teşekkürler.

    Yanıtla
  93. cellist89

    08 Aralık 2011 ile 02:47

    Merhaba, birçok tarifinizde kullandığınız vanilya özütü yerine Dr. Oetker’in küçük cam tüplerde satılan vanilya aromasını kullanmamız mümkün mü? Bu soru daha önce sorulmuşsa çok özür diliyorum, takib edemedim de…

    Yanıtla
    • Cenk

      08 Aralık 2011 ile 18:35

      cellist89 – Bahsettiğiniz aromanın da vanilinden bir farkı yoktur. İkisi de sentetik. Doğal olanı varken sentetik bir malzeme kullanmanızı öneremem ama kıvamı etkilemeyecek kadar az miktarda olduğu için dilerseniz kullanabilirsiniz.

      Yanıtla
  94. Nil

    09 Aralık 2011 ile 02:50

    Cheesecake’in üzerine döktüğüm limonlu sosu yaparken aroma kuvvetli olsun diye Dr. Oetker’in limon aramosını kullandım ben. Fena olmadı.

    Yanıtla
  95. sule

    19 Aralık 2011 ile 11:14

    Hayatımda yediğim en güzel cheesecake i bu tarif sayesinde kendim yaptım:)Yiyen herkes begenmedi BAYILDI! Ben portakallısını denedim tarifte tek degisiklik kullandıgım labne miktarı(ben 700 gr kullandım)bundan boyle biskuvi ile yapılmış bir cheesecake asla yemem.belki 15 dk daha fazla ugrasıyorsunuz tabanını kendiniz yaparken.ama buna fazlasıyla değiyor.Çok teşekkürler..

    Yanıtla
  96. sunay

    30 Ocak 2012 ile 17:07

    Sayın Cenk merhaba,
    ”Ekiciler ” markası İtalyan tipi lor mascarpone adında fiyatı çok ucuz bir peynir çıkarmışiyağ oraı%18-19 ve tuzsuz tabii ki..uyar mı bilmiyorum denersiniz belki,hoşçaklın..

    Yanıtla
  97. sunay

    30 Ocak 2012 ile 17:32

    sayın Cenk,tekrar merhaba,ilk mailde yanlışlıkla Mascarpone yazmışım sonradan peynir kutusunun üzerini okudum Ricotto peyniri yazıyor,belki bu peyniri Labne peyniriyle uygun ölçüde karıştırmak da düşünülebilir,yanlış bilgiyi düzelteyim dedim.Ben yazarken 2,5 yaşındaki oğlum tepemdeydi de kusura bakmayın,başarılarınızın devamını diliyoruz..

    Yanıtla
  98. pınar

    08 Şubat 2012 ile 15:45

    merhaba cenk bey.mandalinalı cheesecake denedim ama kremada problem yaşadım beyaz bir krema elde edemedim malesef:( merak ettiğim başka bir tarif var starbucksın ahududu&beyaz çikolatalı cheesecake tarifini.bu cheesecakei deneyip tarifi bizlerle paylaşsanız keşke diyorumm 🙂 nasıl bu kadar beyaz olabiliyor?yardım ederseniz çok sevinirim ve size iyi çalışmalar dilerimm :)))

    Yanıtla
    • Cenk

      08 Şubat 2012 ile 17:26

      pınar – Bana olan güveniniz için teşekkür ederim ama bahsettiğiniz cheesecake benim ilgi alanıma girmediği için yapacağımı sanmıyorum. Nasıl o kadar beyaz yapabildiklerini Starbucks’a sorabilirsiniz. Sosyal ağlarda oldukça aktifler.

      Yanıtla
  99. Müge

    22 Şubat 2012 ile 19:12

    Cenk merhaba,
    Bloğunu yaklaşık 6-7 aydır beğenerek takip ediyorum. Geçen gün bu cheesecake tarifini denedim fakat yukarıda ki 3-4 kişi gb ben de aynı sorunu yaşadım. Hamuru kolayca yaptım(yalnız ben elde yaptım, karıştırıcak bir rondom yok)brz zorlanarak kaba yerleştirdim, şekli bozuk olsa da neyse ilk seferlik böyle olsun dedim, buzlukta beklettim, snr fırına koydum ısınınca kaydı düştü. Neyse pişirdim yine de şmd buzluktalar, başka bir cheesecake’e taban olmayı bekliyorlar:) ikinci hamuru yaptım. Bu sefer yağlı kağıdın üzerinde oklavayla açıp kaba yerleştirdim. Daha düzgün oldu, kabın içinde hamuru açmakta zorlananlara tavsiye ederim. Hatta fırında yine kaymasın diye kenarlarından çıkardım (görüntüsü kötü olsa bile sırf kaymasın diye),dışarıya taşırdım yani. Nispeten iyi oldu ama yerleştirirken hamurun incelen bazı kısımları yine aşağı kayar gibi oldu, iyi tutunan yerlerinle idare ettim. Kısacası senin ki nasıl oldu da hiç kaymadı hiç anlamadım. Acaba hamuru içine yerleştirdikten snr çekmiş olduğun bir fotoğraf varsa koyabilir misin? Bize bir fikir verir belki. Şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
    • Cenk

      22 Şubat 2012 ile 21:35

      Müge – Buzlukta 30 dakika beklettiğinizde hamurda herhangi bir çekme yaşanmıyor. Bu aşamayı atlamış olabilir misiniz? Buzluktan çıkarttığınızda, hamur elinizi bastırdığınız zaman göçmeyecek kadar sert olmalı. Pişmemiş hamurun bir fotoğrafı maalesef yok. Nasıl girdiyse o şekilde çıktı.

      Yanıtla
  100. Müge

    22 Şubat 2012 ile 21:46

    Hayır buzlukta beklettikten snr herhangi bir çekme olmadı ve evet oldukça sertti hamur çıkarttığımda. Bu durumda yapacak bir şey yok. Ama lezzeti çok güzel oldu pastanın :)Tekrar teşekkürler. Kolay gelsin.

    Yanıtla
  101. Şebnem

    27 Şubat 2012 ile 14:00

    Peynir hakkında küçük bir fikir; Ekici ‘nin italyan tipi Ricottosunu kullandım ben tariflerimde, damak tadıma daha iyi geldi.Tabii bu cheesecake olayı tamamen damak tadıyla ilgili, kimi peynir tadı yoğun ister, kimi yoğurt tadı..Kiminin ise cheesecake kültürü bile yoktur(üzgünüm ama ben böyle bir tabir kullanıyorum..)O yüzden böyle güzellikteki bir tatlıyı yapacak olanlara önerim; her şeyin yanında bir de bundan yapıp diğer yiyeceklerin tadının gölgesinde kalırsa ziyan olabilir.Evde seven varsa olmayadabilir..Derin dondurucuda saklanabilir..2. ve 3. günü hatta daha güzel olur..
    Siparişle bu tür tatlılar yaptığımda bir müşterim benden cheesecake istemişti.Menüyü kendisine sorduğumda, şunları saymıştı: kürdan kebabı,mantı,börek, yaprak sarma,sütlü tatlı vs..dedim ki:
    ”peki misafiriniz cheesecake sever mi..?”
    -”severler severler,karı-koca ikisi de doktor, beyin cerrahı..!?..:))
    Ağlamak istedim o an….
    Tabii ki müşterimi başka ürüne yönlendirdim.
    Cheesecake tek başına yenecek bir tatlıdır.Bir de yanında kahve..mümkünse Tchibo ‘nun Wiener Melange ‘ından…:)
    Sevgiler.

    Yanıtla
  102. demet

    01 Nisan 2012 ile 22:51

    Cenk bey merhaba,
    Ben limonlu olan tarifi yaptım.Yiyen herkes çok beğendi.Tadı,aroması mütfişti.Fakat tart hamurunun kenar kısımları bana biraz sertçe geldi.Neden olmuş olabilir?Acaba mesela bir miktar şekerli-limonlu suyla falan mı nemlendirsem??Onun dışında tarif yapılması zahmetli olsa da tadılan lezzet için değer açıkcası 🙂 teşekkürler…

    Yanıtla
    • Cenk

      02 Nisan 2012 ile 00:00

      demet – Genelde çok fazla yoğurulduğu zaman sert olur. Mutfak robotunda, aynen tarifteki gibi mi hazırladınız?

      Yanıtla
  103. hatice k.t.

    02 Nisan 2012 ile 20:28

    tarifi limonlu olarak 2kez denemiş olmama rağmen yorum yazmadığımı fark ettim,çoktaan favorilerim arasına girdi ve 3.kez yapmak için malzemeler toparlanmaya başlandı bile:)ayrıca koyulaştırılmış sütte şu anda dolapta onu dondurmaya dönüştürmemi bekliyor,dondurmayı da 2.kez yapıyorum,yine yeniden teşekkürler cenk:)

    Yanıtla
  104. Demet

    09 Nisan 2012 ile 23:27

    Cenk Bey mutfak robotunda askinda hamur gibi degildi.İrice kum tanasi gibiydi.Robottan alip elimle biraraya getirdim ve kaliba yerlestirdim.Ben tarifi evde tartim olmadigi icin gram olarak degil de bardak olcusu olarak kullandim.Belki de un fazla kacmis olabilir???tekrar deneyecegim,ilgin icin tesekkur ederim 🙂

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Nisan 2012 ile 13:15

      Demet – Dediğiniz gibi, un fazla kaçmış olabilir.

      Yanıtla
  105. Demet

    09 Nisan 2012 ile 23:37

    Yazim hatalarim olmus kusura bakmayin.Benim de hic sevmedigim bir durumdur.Telefondan yazdigim icin boyle oluyor,geri donusu de yok :((

    Yanıtla
  106. Dilek

    15 Nisan 2012 ile 00:00

    Limonlu chesecakenizi denedim gercekten çok başarılıyı ama bu kez kremayla peynir karışımını pişirmeden karıştırıp direk fırınlasam olurumu çünkü ben üzerinizde hafif pismesini istiyorum olurumu acaba?

    Yanıtla
    • Cenk

      15 Nisan 2012 ile 17:43

      Dilek – Bu tarifi fırınlayarak hiç denemedim. Sonuç nasıl olur bilemiyorum. Limonlu cheesecake fırına giriyor. Belki onu deneyebilirsiniz.

      Yanıtla
  107. Özge

    15 Haziran 2012 ile 00:54

    Cenk Bey tarifinizi geçtiğimiz hafta itinayla uyguladım ve sonuç mükemmel oldu.Tüm bilgileri eksiksiz uygulayınca tariflerinizin çoğunu başarıyla yapabiliyorum zaten :)Teşekkür ederim paylaşımlarınız için!
    No Bake Cheesecake’ide misafirlerim için hazırlamıştım.Bayıldılar.Ben de!
    Bu haftada daha az misafir grubu için reçetenizin ölçülerini tam tamına yarı yarıya indirerek uygulamayı düşünüyorum. Sizce ortalama kaç kişilik çıkar? Yoksa yine tam ölçülerle daha küçük kalıpta mı yapmalıyım? Bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.
    Özge

    Yanıtla
    • Cenk

      16 Haziran 2012 ile 14:36

      Özge – Sanırım tarifin yarısı 4-6 kişiye yeterli olur. Şimdiden afiyet olsun.

      Yanıtla
  108. merve

    26 Haziran 2012 ile 19:42

    Dün gece üçte dolaba girdi yapım aşamasını görünce gözüm korkmuştu ama netice güzeldi gerçekten de ah bir de bu sıcakta ocağın başında o kadar beklemek olmasaydı…
    Yeni hedefim çikolatalıyı denemek bakalım o nasıl olacak.

    Yanıtla
  109. gülay

    25 Eylül 2012 ile 01:16

    brownie, frambuazlı tart cikolatalı kek ve havuclu keklerinizi denedim.. brownie’yi kendi beceriksizliğ,mden ıkı defa yaptım.. hepsi cok guzellerdi şimdi ise sura bu tarifinizi denemeye geldi.. artık her hafta bir tane yapıcam prensip kararı aldım 🙂 diğer türlü basa cıkılmıyor ki 2 yasında kızım var Ş:)
    şimdi gelelim özete..
    labneye pek sıcak bakamayanlardanım ben labne ve krem peynır karısık yapsam hanı cok mu felaket olur sonuc? veya pınar beyazla denesem

    Yanıtla
    • Cenk

      25 Eylül 2012 ile 15:43

      gülay – Labne yerine tuzsuz beyaz krem peynirle yapabilirsiniz.

      Yanıtla
  110. ebru

    09 Kasım 2012 ile 10:29

    ben çok üzgünüm çünkü tariflerini bir türlü tutturamıyorum. kekin hamuru şu an fırında ve kelebçeli hamurun kenarlarına kadar güzelce yaydığım hamur olduğu gibi aşağı kaymışşş. her adımı tek tek uyguladım. atladığım ne olabilir.
    geçen gün de damla çikolatalı krabiyeni denedim. tüm malzemeleri hiç değiştirmedim. hamuru çamur gibi oldu. yılmadım devam ettim. fırından çıkınca tepsi böreği gibi bir bütündüler. kafayı yüyeceğim. ben nerede yanlış yapıyorummm.

    Yanıtla
    • Cenk

      12 Kasım 2012 ile 10:32

      ebru – Hamuru buzlukta beklettiniz mi? Fırına donmuş halde girdiğinde kaymaması gerekirdi. Aynısı kurabiye için de geçerli. Çamur gibi kıvam doğru ama buzdolabında sertleşmesi lazım. Yayılması ise çok doğal. Tarifte hamurların arasında (tepsiye dizerken) boşluk bırakmanız gerektiği belirtiliyor.

      Yanıtla
  111. ebru

    09 Kasım 2012 ile 10:32

    Ha bu arada unutmadan eklemem gerekir ki; tatları muhteşem oluyor. Bare bununla avunayımm))

    Yanıtla
  112. ebru ozkan

    15 Kasım 2012 ile 13:21

    öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
    Evet harfiyen söylediklerinizi yaptığımdan emindim ama buzluğa koyduğumu sanarken dolaba koyduğumu, hatamı aramak için düşünürken farkettim. kurabiye için ise sorunu keserken yaşadım. dılımlerim yuvarlak değil yarım ay şeklinde oldu ve içindeki çikolata parçaları kısacık pişirme süresinde bile eridiler. aynısının olmasını beklemiyorum ama yapımı sırasında sarfedilen emek, malzeme kalitesi ve sonucunda ortaya çıkan lezzetin farkında olduğum için ortaya bende güzel birşeyler çıksın istiyorum.

    Yanıtla
  113. Cenk

    15 Kasım 2012 ile 13:39

    ebru ozkan – Keserken derken? Kurabiye hamurlarına ya dondurma kepçesiyle şekil veriyorsunuz ya da yuvarlayarak hazırlıyorsunuz. Silindir şeklinde yuvarladıktan sonra kesme yoluna mı gittiniz? Her durumda nispeten yuvarlak bir şekilde tepsiye diziliyor. Yarım ay şekli almış olmaları garip. İçindeki çikolata parçalarının erimesi de zaten istediğimiz bir şey.

    Yanıtla
  114. Emre

    15 Kasım 2012 ile 16:51

    Cenk Bey merhabalar,
    Bloğunuzun ve sizin kaliteniz ortada, uzun zamandır ara ara bloğunuza göz atıyorum. Hatta Valhrona çikolatası ile bloğunuz sayesinde tanıştım, teşekkür ederim.

    Ben pişmeyen cheesecake çok seviyorum. Ancak jelatin yemek istemediğimden dolayı dışarıda tüketemiyorum. Yumurtalı tarifte de az da olsa olan yumurta kokusu aradığım tadı veremiyor. Araştırmalarım sonucu yosundan elde edilen ‘agar agar’ isimli bitkisel jelatinin varlığından haberdar oldum. Artık cheese cake yapmak istiyorum ancak bu tarifteki yumurtaları ve benmari usulünü çıkarınca nasıl olur bilemedim.

    Yanıtla
    • Cenk

      15 Kasım 2012 ile 17:14

      Emre – Bu tarifi agar agara göre kafamdan düzenlemem pek mümkün değil. Denemeden kesin bir şey söylemek zor. Size tavsiyem sadece jelatinle hazırlanmış güveneceğiniz bir tarif bulun ve o tarifteki jelatin yerine, eğer toz halindeyse aynı miktarda, pul halindeyse de 1 çay kaşığı jelatin yerine 1 yemek kaşığı agar agar kullanmak suretiyle hazırlayın. Sitelerde önerilen jelatini agar agara çevirme miktarı bu şekilde. Yalnız denemeden bunları yazdığımı da aklınızda bulundurun. Belki harcın çok ufak bir miktarıyla deneme yapabilirsiniz. Baktınız istediğiniz kadar sertleşti, geri kalanı da aynı şekilde hazırlarsınız.

      Yanıtla
  115. ebru ozkan

    15 Kasım 2012 ile 17:39

    korova kurabiyesinden denemiştim. bıcakla keserken resimdekiler gibi olmadı. elimle düzeltmek istedim ama çamur kıvamına gelen hamur elime yapıstı. benim beceremememden kaynaklı. tekrar deneyeceğim. sonucu bildiririm. bir de mutfak kimyasını anlatan Türkçe bir kaynak kitap var mıdır? doğru bir terim kullandım mı bilmiyorum ama demek istediğim ör; haşlanan sebzelerin rengini koruması için hemen buzlu suya alınması çünkü…..- yumurta akının ayrı çırpılarak kabartma tozuna ihtiyaç duyulmadan keki kabartması çünkü…anneme göre bu pratik bilgiler kitabında olur ama benim istediğim daha detaylı bilgiler.

    Yanıtla
    • Cenk

      15 Kasım 2012 ile 18:05

      ebru ozkan – Maalesef olup olmadığını bilmiyorum.

      Yanıtla
  116. mustafa emin

    18 Kasım 2012 ile 16:00

    tarif epey başarılı, fakat tabanı hazırlarken kalıbın kenarlarında döşediğimiz hamur pişerken çökme yapıyor. sonuçta çok kalın kenarları olan bir tabana dönüşüyor. iki defa denedim, birinde merdaneyle tart hamuru gibi açtım, birinde elle sıvadım. ikisini de buzdolabında iyice sertleşene kadar soğutup çatalla delmeme rağmen iki defasında da kenarlar hep çöktü. bunu da tart hamuru gibi içine ağırlık koyup mu pişirmek lazım acaba? lakin kalıp epey derin, o kadar ağırlığı koyunca pişip pişmeyeceğine emin olamadım. bir dahaki sefere de öyle deneyelim bakalım. bir de yumurta sarısı yerine jelatinle hiç denedin mi, değiştirsek kaç yaprak jelatin koymalı karışıma? kolaylıklar

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Kasım 2012 ile 10:41

      mustafa emin – Ben aynı sorunu yaşamadım ama ağırlıkla pişirmek bir çözüm olabilir. Jelatinle denemedim. David Lebovitz’in yazısında her 2 su bardağı karışım için 3.5 yaprak jelatin kullanılması gerektiği yazıyor. Gerçi bu bir kalıptan tek başına çıkarabilmek için. Daha yumuşak bir kıvam için her 3 su bardağı harca 3.5 yaprak olarak da düşünebilirsin. Hazırladıktan sonra harcı ölçüp buna göre ilerleyebilirsin.

      Yanıtla
  117. gul

    06 Aralık 2012 ile 00:54

    merhaba cenk bey;
    benim yaptığım cheesecakelerin tadı çok güzel oluyor fakat ortası çöküp kenarları yuksek kalıyor bunu nasıl engelleyebilirim?

    Yanıtla
    • Cenk

      06 Aralık 2012 ile 12:27

      gul – Harcın içine çok fazla hava katıyorsunuzdur. Çırpmak yerine karıştırmayı deneyin.

      Yanıtla
  118. Senem

    07 Aralık 2012 ile 14:55

    Merhaba,
    Blogunuzla yeni tanıştım ve çok beğendim.Henüz hiçbir tarifi deneyemedim. 🙂

    Kanola yağından bahsettiğinizi görünce araştrma yaptım ve şu bilgilere ulaştım, belki göz atmak istersiniz.
    http://www.gidateknik.com/kanola-yagi/

    Yanıtla
  119. lena

    19 Aralık 2012 ile 20:24

    Bugün bu tarifi güzel bodrum mandalinalarıyla denedim. Ancak vakit kısıtı nedeniyle taban için bisküvi kestirmesinden geçtim. Şimdi buzdolabında sizin fotoğraflarınızı andırır görüntüsüyle yarını bekliyor. Umarım tadını da tutturabilmişimdir. Tarif için teşekkür etmek istedim, kitabınızı merakla bekliyorum. İyi şanslar 😉

    Yanıtla
  120. Elif Akman

    06 Ocak 2013 ile 13:18

    Merhaba,
    Ben limonlu veya mandalinalı cheesecake üzerine sos ta yapıyorum. Sarı renk alması için 1 çay kaşığı toz zerdeçal ekleme fikri bana ait.

    Malzemeler; 5 yemek kaşığı şeker
    5 yemek kaşığı nişasta
    1 bardak limonata (1 limonun suyu ve su)
    1 çay kaşığı toz zerdeçal

    Karışım jöle kıvamını alana dek ocakta pişirilecek. Ocaktan alınınca bir süre karıştırılıp soğumadan pişmiş cheesecake üzerine dökülecek.

    Yanıtla
  121. fulya

    09 Şubat 2013 ile 01:15

    Merhabalar..Malesef sogurken çatlayan bir cheesecakeim oldu…Sizin bir suçunuz yok, bu tarifinizdeki malzemelerle çikolatalı cheesecake tarifinizin fırın ayarlarına göre fırında pişen bir cheesecake yaptım. ( malesef bunun fırında pişmeyen bir tarif olduğunu çok geç farkettim) Piştiğinde hatta ılıdığında harikaydı, soğuduğunda ise derin çatlakları vardı. Sanırım soğudukça çekti, kenar bisküvilerine yapıştı ve ortadan bolca çatladı. Çözüm önerileriniz olursa minnettar kalırım 🙁 Nasıl çözerim diye araştırırken başka bir sitede bir fotografınıza rastladım. http://www.pasta-tarifi.com/kolay-limonlu-cheesecake-tarifi.php Sizin de bilginiz olsun istedim.

    Size kitap çalışmalarınızda çook kolaylıklar, ve başarılar, bir de verimli saatler dilerim. Fazlasıyla hakettiğiniz başarı çok yakın! Sevgiler..

    fulya

    Yanıtla
    • Cenk

      09 Şubat 2013 ile 17:19

      fulya – Merhaba. Afiyet olsun. Çözüm önerisi bir dahaki sefere tarife sadık kalmak olacaktır. Fotoğrafla ilgili bilgi için de teşekkürler.

      Yanıtla
  122. ayşegül

    02 Mart 2013 ile 11:38

    Merhaba…

    Sanırım 3 seneyi geçti kuzenimin sizin sitenizi bana önermediği…Sitenizle ve sanal da olsa Sizinle tanıştığım günden beri de tariflerinizin çoğunu denemeye çalışıyorum çalışan bir bayan olarak vaktim oldukça.

    Uzun zamandır forumlarınıza yorum yapmak ve tariflerinizi denemelerimden bahsetmek istiyordum. Tariflerinizi ve HİÇ SIKILMADAN / YORULMADAN ( 🙂 )adım adım anlatış biçiminizi çok beğeniyorum. Detaycı biri olarak yazdıklarınızı okurken çok mutlu oluyorum :-)Bir şeye sinirlendiğimde ya da sıkıldığımda ya da mutlu / üzgün olduğumda hep sitenize girer o gün ya da o hafta hangi tarifi deneyeceğimi belirlerim…Tariflerinizi ve öncesinde yazdıklarınızı, deneyimlerinizi okumak, özümsemek sonrasında da MUTFAĞA GİRİP DENEMEK terapi gibi birşey benim için 🙂

    Mandalinalı cheesecake tarifinizi 3 kere denedim. ilkinde kuzenimle beraber denemiştik. Bayağı uğraştıcı gelmişti. Tabii ilk seferinde uygun kap, malzemeler, ağırlıkları vs derken zamanımızı almıştı. Diğer 2 seferinde yalnız denedim. Tabii ilki kadar yorucu değildi ve denemeler arttıkça adımlar da yerleştiğinden süre biraz da olsa azalıyor…Benmaride şeker ve yumurtaları karıştırmak bu tarifteki en zahmetli kısım ama SONUCA KESİNLİKLE DEĞİYOR !!!

    Sonuncu no-bake cheesecake denememi cuma günü yaptım. Önceki denemelerimden farklı olarak tabanı için şeker yerine doğal şurup ile malzemeleri ikiye katlayarak denedim ama şekerdeki gibi iyi sonuç alamadım. Şurup ile denemek isteyenler için ölçü nasıl değiştirilmeli ? Bu konuda bilgi verebilir misiniz ? Belki denememissinizdir ama tahim edebilirsiniz ? Bu zamana kadarki tarif tecrübelerinize sonuna kadar güveniyorum. O yüzden öneriniz benim için önemli…Peynir kısmını ben de labne + mascarpone karışımı olarak kullanıyorum. Gayet güzel oluyor. Peynir kısmına da şeker yerine şurup konulabilir mi ?

    Bu arada benim için favori tarifleriniz bu tarif dışında Çikolatalı ve Fındıklı Biscotti ( Şeker yerine 5 yemek kaşığı doğal şurupla da denedim. çok beğenildi ) ve fırınlayarak yaptığınız elmalı kek ( üzüm çekirdeği yağı kullandım ) !!! Çikolatalı cheesecake inizi de geçenlerde denedim. Çikolatası çok olduğundan ağır oldu. Kelepçeli kalıbı su dolu tepsiye koymadan üzerinde çatlak oluşturmamam mümkün olmayacak sanırım 🙁 Tadı her zamanki gibi çok güzeldi.

    Siteniz, yazdıklarınız, yorumlarınız ve birçok denemeden sonra EN MÜKEMMEL HALİNE ULAŞTIKTAN SONRA YAYINLADIĞINIZ O MUHTEŞEM TARİFLERİNİZE çok teşekkür ederim…

    Yanıtla
    • Cenk

      02 Mart 2013 ile 13:22

      ayşegül – Merhaba. Memnun kalmanıza sevindim. Doğal şurup derken tam olarak neden bahsediyorsunuz? Akışkan bir şurubun peynirli harca konmasında bir sakınca olmayabilir. Taban için ise fazladan neme ihtiyaç yok; biraz amaca ters geldi.

      Yanıtla
  123. ayşegül

    06 Mart 2013 ile 13:01

    tekrardan merhaba…
    şeker tüketimini azaltmak amacıyla sormuştum şurup konusunu…agave / akçaağaç şuruplarından bahsediyorum. Tabana şeker yerine şurup koyunca tereyağ fazla geldi. Diğer malzemeleri şuruba göre ayarlamak gerek sanırım…

    Yanıtla
    • Cenk

      07 Mart 2013 ile 11:46

      ayşegül – Akçaağaç şurubunun kendine has, çok kuvvetli bir tadı var. Yapacağınız şeyin lezzetini etkileyecektir, diğer malzemeleri gölgeleyecektir. Agave şurubu ile çok fazla deneme yapmadım. Maalesef deneyip görmeniz gerekecek.

      Yanıtla
  124. Pınarrr

    14 Mart 2013 ile 13:38

    Merhaba,
    ben de sitenizi uzun zamandan beri takip ediyorum. ctsi günü erkek arkadaşım ailemle tanışacak, çok sevdiği limonlu cheesecake ten yapmak istiyorum. verdiğiniz tarif hangi ölçü kalıp için?

    Yanıtla
    • Cenk

      14 Mart 2013 ile 15:57

      Pınarrr – 23 cm’lik kelepçeli kalıp için (tarifte belirtmiştim). Vanilya özütü kullanmasanız da olur; hiçbir sorun oluşturmaz. Cheesecake sonuç olarak ağır bir tatlı. Tercih meselesi. Çikolatalı kek bence daha iyi bir seçim olabilir. Cuma gününden yapabilirsiniz.

      Yanıtla
  125. Pınarrr

    14 Mart 2013 ile 13:40

    bir de vanilya özütü bulmak için hiç vaktim yok 🙁 vanilin de önermiyorsunuz, hiç koymasam kıvamında ya da tadında bir sorun oluşturur mu?

    Yanıtla
  126. Pınarrr

    14 Mart 2013 ile 13:44

    son olarak 🙂 no-bake olması çok heyecanlandırıcı 🙂 daha önce krem peynir ile yapmıştım, yiyenler beğendi ama bana çok yağlı gibi geldi.. Cumartesi akşam yenecek cheesecake i bugunden mi yapmalıyım?
    çok soru sordum dimi 🙁 vakit az olunca panik oluyorum 🙁 şimdiden çok teşekkürler..

    Yanıtla
  127. ayşegül

    29 Mayıs 2013 ile 13:18

    Merhaba Cenk,

    Bu tarifi birçok kez denedim. Benim de tart hamurunun kalıbın kenarlarında durma sorunu oldu 🙁 Ama forumlarda dediğin gibi dolapta az bekletilmiş olmasından kaynaklanabilir. Buzluk yerine buzdolabında daha uzun süre tutmak işe yarar mı ? Çünkü buzlukta kalıbın sığacağı kadar yer yok da…

    Bir de sadece taban kısmına hamur koyup daha sonra peyir harcını dökmeden kelepçelı kalıbın kenarlarına yağlı kağıt koymaya gerek olur mu ? Koymadan harcı döksem ertesi gün kalıptan rahat çıkar mı acaba kenarlarında hamur olmadığı halde ?

    Bu konularda acilen bilgi verebilirsen sevinirim. Bu akşam tekrardan denemek istiyorum…

    Aysegul

    Yanıtla
    • Cenk

      31 Mayıs 2013 ile 13:18

      ayşegül – Kalıbın kenarlarını yağlayın, donana kadar buzdolabında bekletin. Böylelikle kırıntıların tutunabileceği bir yüzey yaratmış olursunuz. Kenarlarına yağlı kağıt koymak bir çözüm olabilir. Ya da plastik bir bıçakla geçip kalıbı sonra çıkarabilirsiniz.

      Yanıtla
  128. erim

    22 Temmuz 2013 ile 10:41

    Cheesecake harika görünüyor, ellenize sağlık..

    Rafine şeker yerine, pudra şekeri yada esmer şeker kullanabilir miyiz, sizce hangisi daha uygun olur, bir de neden un kullan mıyorsunuz?
    teşekkürler:)

    Yanıtla
    • Cenk

      22 Temmuz 2013 ile 14:28

      erim – Rafine derken toz şeker mi demek istiyorsunuz? Pudra şekeri ve esmer şeker de rafine. Bence en uygunu toz şeker. Un neden kullanmalıyım?

      Yanıtla
  129. erim

    22 Temmuz 2013 ile 15:27

    Toz şeker kullanıyorum o zaman.
    Genelde bütün tariflere baktım ve hep 1/4 cup un kullanılmıştı, sizin kullanmama nedeninizi merak ettim.

    Yanıtla
  130. Kemal

    04 Ağustos 2013 ile 19:09

    Üçüncü kez yapiyorum. Bu defa tebellik edip tabanı için hazır cheesecake paketlerinden çıkan un karışımını kullandım 🙂 Yine leziz oldu! Cenk harikasın. Teşekkür ederima.

    Yanıtla
  131. Nalan Durmuş

    15 Ağustos 2013 ile 14:28

    Merhaba,

    vanilya özütünü oda sıcaklığında tutun diyorsunuz.Ben Antalya’da yaşıyorum ve klima kapalıyken oda sıcaklığı 37-39 derece arasında.Bu sıcaklıkta da bekletebilir miyim yoksa dolaba mı koymalıyım bilemedim. teşekkürler şimdiden.iyilikler dilerim.

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Ağustos 2013 ile 12:05

      Nalan Durmuş – 37-39 arasında olduğuna emin misiniz? Evinizdeki diğer alkolleri nasıl saklıyorsanız vanilya özütünü de aynı şekilde saklayabilirsiniz. Dilerseniz buzdolabında da durabilir.

      Yanıtla
  132. Seda

    07 Kasım 2013 ile 17:53

    Merhaba,
    Tarifi ikinci deneyişim.simdiden en sevdiğim cheseecake oldu. Yalnız ufak bir problemim var. Hamuru kek kalıbının yanlarına da yayılacak şekilde yerleştiriyorum fakat fırına girdiğinde 5. dakikada yan yüzeylerdeki hamur kayarak kalıbın tabanına iniyor. Sonuçta sadece kalıbın zemininde bulunan hayli kalım bir taban elde ediyorum. Bunu nasıl engelleyebilirim? Şimdiden teşekkürler..

    Yanıtla
  133. Seda

    07 Kasım 2013 ile 17:57

    Şimdi fark ettim ki daha önce de aynı sorunu yaşayanlar olmuş:) cevabımı almış bulunmaktayım:) teşekkürler..

    Yanıtla
  134. ruveyda

    29 Aralık 2013 ile 19:47

    Merhaba, tabanı hazır bisküvi ike değil de burdaki tarife göre kendim yaptım. çok sert oldu. bunun için bir çözüm var mı acaba. Teşekkürler..

    Yanıtla
    • Cenk

      03 Ocak 2014 ile 11:10

      ruveyda – Hamuru yoğurmuş olabilir misiniz? Çok fazla yoğurmak, çırpmak, vs. hamuru sertleştirebilir. Tart hamuru muamelesi yapmak lazım.

      Yanıtla
  135. Duygu

    29 Ocak 2014 ile 13:26

    Merhaba,
    Bu tarif en büyük günahımız oldu:) Sonuncusu limonlu olmak üzere -ki bence mandalinalısından bile güzel oldu- toplamda 5 kez yaptık. Her seferinde misafirlerimizle beraber kendimizden geçtik. Çok teşekkürler.
    Kitabı büyük hevesle bekliyoruz.
    Sevgiler

    Yanıtla
    • Cenk

      02 Şubat 2014 ile 20:45

      Duygu – Afiyet olsun. Pek sevindim 🙂

      Yanıtla
  136. Fatma

    26 Şubat 2014 ile 15:18

    Merhaba,

    1/2 su bardağı mandalina suyu kaç gram ediyor ?
    1/3 su bardağı limon suyu kaç gram ediyor

    Bunları su gibi mi ölçeceğiz

    2 çorba kaşığı mısır nişastası kaç gram ediyor
    1/8 çay kaşığı tuz kaç gram ediyor ?

    ölçülere baktım bulamadım,

    Zahmetleriniz için çok teşekkürler

    Fatma

    Yanıtla
    • Cenk

      28 Şubat 2014 ile 17:18

      Fatma – Mandalina suyu ve limon suyunu su gibi ölçeceksiniz. Nişastanın ağırlığı Ölçüler sayfasında mevcut.

      Yanıtla
  137. patricia

    03 Mart 2014 ile 17:37

    Cenk bey merhaba,
    Ben genel anlamda cheesecake lerle ilgili birsey sormak istiyorum.sizin bu no bake mandalinali ama istenirse portakalli istenirse limonlu olabilecek cheesecake lerde tabani cikolatali ganaj tart yada cikolatali tart tabanini kullanabilirmiyim.cunku ben pisen ve biskuviden olmayan taban kullanmak istiyorum.cheesecake tabanlari hep burcak biskuvisinden.yurtdisi tarifleride oyle bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim

    Yanıtla
    • Cenk

      06 Mart 2014 ile 18:08

      patricia – Kullanabilirsiniz.

      Yanıtla
  138. yasemin

    27 Mayıs 2014 ile 01:18

    merhaba Cenk bey, tariflerinizi o kadar güzel anlatıyorsunuz ki ilk kez okurken bile yapabileceğim hissine kapılmıştım. sitenizi cheesecake tarifleri ararken yakın zamanda keşfettim ama zamanlama çok iyi oldu. küçük bir kafe işletiyorum. ve tarifiniz sayesinde (no bake) cheesecake satıp para kazanıyorum. bugün eşinin işi nedeniyle ,dünyanın hemen hemen her ülkesini gezmiş bir italyan bayanla tanıştım. ve cheesecake’ime bayıldı. harikasınız 🙂

    Yanıtla
  139. limon cafe

    14 Temmuz 2014 ile 13:05

    Merhaba Cenk Bey, Denizli’de küçük bir butik cafe işletiyorum. İnternette çok gezinen biri olarak utanarak yazıyorum Sitenizi yeni keşfettim. Günlerdir yazılarınızı okumaktan imalata ara verdim diyebilirim, şuan pasta fanuslarım boş :)Cafemin adı Limon, bu nedenle tüm limonlu tarifler favorimiz.
    No bake limonlu cheesecake tarifinizi cumartesi denedim az önce tadımını yaptım. Şimdi anladım o ipeksi kıvam ne imiş. Teşekkürler…
    Cumartesi gazetesini ancak akşam evime gittiğimde alabiliyoum elime. Ayşe Arman’ın yazılarını takip ederim.Baktım ki çikolataya belenmiş fotolar. Bir de ne göreyim? bütün hafta sabah açılıştan, kapanışa kadar bana eşlik eden Sevgili Fernandomuz. Kitabınızı temin edip tüm tarifleri deneyeceğim.
    Bu arada Denizli’de tariflerinizde kullandığınız ürünlerin tedariği büyük sorun, ancak bu beni caydırmıyor, şimdilik kargo ile çözmeye çalışıyorum.
    Paylaşılarınız için teşekkürler…

    Yanıtla
  140. sümeyye

    24 Ekim 2014 ile 03:20

    tarif için teşekkürler görseller bir harika yarın tarifi deneyeceğim ((: hafta sonu arkadaşlarım ikram edilecek umarım beğenir tariflerine güveniyorum 🙂

    Yanıtla
  141. hilal

    20 Kasım 2014 ile 17:46

    Limonlusunu yaptım; eşim ve misafirlerim çok beğendi. Benmari kısmı biraz uğraştırıyor ama krema okadar nefisti ki, kesinlikle değdi… ben labneyi yaklaşık 3 saat süzdüm ancak yine de muhallebi kıvamına gelmeynce biraz daha nişasta ekledim ve mis oldu mis…

    Yanıtla
  142. elif

    16 Aralık 2014 ile 17:35

    Merhaba cenk bey.. Tariflerinizi her zaman güvenerek uyguladım ve bayılarak yedim 🙂 no bake cheesecake ararken size göz atmamam zaten olmazdı 🙂 tarifi jelatinle yapacak olsak nasıl olur acaba nasıl kullanmamız gerekir?

    Yanıtla
    • Cenk

      24 Aralık 2014 ile 17:04

      elif – Bu tarifte jelatine gerek yok. Kullanmak istemenizin sebebi nedir? O girecekse başka malzemelerin çıkması gerekir ama bunu kafadan söyleyemem.

      Yanıtla
  143. Fatma

    31 Aralık 2014 ile 18:00

    Merhabalar Cenk bey,
    Antep fıstıklı cheesecake için bir tarif öneriniz var mı? Antep fıstıklısını deneyeceğim. Tavsiyelerinizi alabilirsem çok sevinirim.

    Yanıtla
    • Cenk

      03 Ocak 2015 ile 23:11

      Fatma – Cheesecake harcının ipeksi dokusunu bozmadan Antep fıstığını dahil etmek pek mümkün değil bence. Belki üzerini süslemekte kullanabilirsiniz.

      Yanıtla
  144. Ülkü Başaran

    13 Ocak 2015 ile 10:30

    Merhaba Cenk,

    Bu tarif bir harika! Dün akşam yaptım(portakallı) ve harcının tadına baktım, enfesti. Tek tedirginliğim kalıba dökerkenki cıvıklığı idi. Yani tam bir muhallebi kıvamı değildi, daha cıvıktı. Hata mı yaptım bilmiyorum. Katılaşacak değil mi? Lütfen katılaşsın.

    Sevgiler,

    Ülkü

    Yanıtla
  145. Serap

    26 Şubat 2015 ile 19:47

    Cenk bey,
    limonlu yaptım. yarına kadar nasıl sabredeceğim bilmiyorum.şimdiden harika görünüyor.
    elinize, yüreğinize, emeğinize sağlık

    Yanıtla
  146. merve

    04 Haziran 2015 ile 21:32

    yuvarlak borcamla yapicamda olculerini ne kadar arttırmaliyim bide borcamla pisirme suresi farkli olurmu ? ayrica toplam 2 paket( teki 400gr ) labne var olçuyu nasıl ayarlamalıyım ?

    Yanıtla
    • Cenk

      05 Haziran 2015 ile 19:39

      merve – Aldığınız borcamın ölçülerini bilmediğim için bir yorumum olamayacak ama cheesecake’i borcamdan çıkarıp servis etmeniz pek mümkün değil. O şekilde sofraya getirip dilim çıkartmak da çok zorlayacaktır. Cheesecake’ler için kenarı çıkan kelepçeli kalıpları tavsiye ederim. Cam kapta pişmesi biraz daha uzun sürebilir ama denemeden kesin bir şey söylemek güç. Aradaki 50 gram çok fazla şey fark ettirmeyecektir.

      Yanıtla
  147. tarifküpü

    13 Ağustos 2015 ile 09:57

    Merhaba cenk,
    Kek kısmını yaparken rondonun hamur karıştırıcı aparatını mı yoksa bıçaklı aparatı mı kullandın acaba? Teşekkürler.

    Yanıtla
    • Cenk

      22 Eylül 2015 ile 14:20

      tarifküğü – Bıçaklı aparatı kullanacaksınız.

      Yanıtla
  148. Pinar

    11 Kasım 2016 ile 23:54

    Mascarpone kullansam?

    Yanıtla
    • Cenk

      14 Kasım 2016 ile 17:55

      Pınar – Mascarpone’nin yağ oranı çok yüksek; bence uygun değil.

      Yanıtla
  149. Gülçin

    14 Aralık 2016 ile 19:12

    Cenk merhaba, harika tarif için teşekkürler öncelikle .
    Cheesecake i yaptım , harika bir lezzete sahip ama katılaşmadı :/ harfi harfine de uydum tarife ama . Nişasta iki kaşık :/ buzluğa mı koymak lazım bilemiyorum ? Bir fikrin var mı?

    Yanıtla
    • Cenk

      16 Aralık 2016 ile 12:02

      Gülçin – Nişastanın görevini yapabilmesi için belirli bir süre pişirmek lazım. Acaba ocaktan erken mi aldınız?

      Yanıtla
  150. Mehmet

    06 Mart 2017 ile 09:46

    Tarifi aynen uyguladım.Müthiş bir tat oldu.Bu benim yaptığım 2. cheesecake.Daha önce çukalatalı olanı yapmış lezzetinin iyi olmasına rağmen çatlatmıştım.
    Bu yaptığım cheesecake i kime tattırdıysam resmen yiyenlerin gözleri zevkten kaydı.Özellikle bayan arkadaşımın kalbini fethettim.
    Reçeteniz ve anlatatımlarınız için çok teşekkür ederim.Bilginize sağlık.

    Yanıtla
  151. Begüm

    06 Mayıs 2017 ile 19:25

    Merhaba Cenk,
    Bir saattir düşünüyorum yazsam mı yazmasam mı diye sonunda karar verdim sanırım çok heyecanlıyım 🙂 Bu tarifin limonlusunu denemek istiyorum, aslında yukarıda pek tavsiye etmediğini gördüm ama şöyle ki şekersiz bir vişne marmelatım var, limonun yoğunluğunu azaltıp üzerine marmelatı sürsem sizce çok mu meyveye boğulur? Bir dilimde denemek en güzeli fakat bütün halde tatlıyı bir yere götürmek istiyorum 🙂 Umarım cevap alabilirim 🙂
    p.s. bütün tariflerinizin, anlatışınızın ve detaycılığınızın hayranıyım. Her gün girip bir göz atıyorum desem yalan olmaz sanırım. Yaşattığınız güzel tatlar için teşekkürler..
    İyi çalışmalar diliyorum 🙂

    Yanıtla
    • Cenk

      08 Mayıs 2017 ile 18:14

      Begüm – Mandalina suyu yerine limon suyu kullanacaksınız, dolayısıyla üzerindeki marmelatın tatlılığını dengeleyecektir. Bence olur. Şimdiden afiyet olsun.

      Yanıtla
  152. Rumeysa

    22 Ocak 2018 ile 20:20

    Sevgili Cenk,

    Bir cheesecake canavarı olarak tarife bayıldığımı söylemek istiyorum!.
    Vakit sıkıntım olduğundan hamuru hazırlamak için hazır bisküvileri kullandım..20 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra kendime büyük bir dilim kestim. Ancak hamur tabanı yumuşamış olduğunu farkettim.. Fırından çıkardığım zaman ki kıtır görüntüdü yok olmuştu..Kenarları da yumuşamıştı..Peynirli kreması ise muhteşemdi..Bana göre kıvamı da çok iyiydi..Seninki ile aynı görüntüyü yakalamayı başardım..Sonraki denemelerim için belki bir tavsiyen vardır diye sormak istiyorum.. Sence neden hamur yumuşamış olabilir (nemlendi) ? Labne peynirinin suyunu yeterince alamadığım için mi ?

    Ek bir bonus soru: Cheesecake Factory deki o dev cheescakelerden nasıl hazırlayabiliriz?

    Sevgiler

    Yanıtla
    • Cenk

      23 Ocak 2018 ile 13:35

      Rumeysa – Hamurun bir miktar yumuşaması normal. Sonuçta üzerinde nemli bir karışımla bekliyor ve zaman içinde o nemi içine çekiyor. Labnenin suyunu ne kadar çok alırsanız o kadar iyi elbette. Cheesecake Factory’deki cheesecakelerin tarifi bende mevcut değil ama internette araştırma yaparsanız benzerlerini yapan siteleri bulabilirsiniz.

      Yanıtla
  153. Birsen

    07 Mart 2018 ile 14:18

    Cenk bey merhaba,23 mm’lik kelepçeli bir kalıp bulamıyorum malesef:(Sizin tavsiye edeceğiniz bir marka var mi? Ya da kullandığınız.
    Sevgiler..

    Yanıtla
    • Cenk

      12 Nisan 2018 ile 16:41

      Birsen – Ben yurtdışından aldığım için Türkiye’deki mevcut olan modelleri bilemiyorum. Benimkinin markası Cuisinart. Nordic Ware de iyidir.

      Yanıtla
  154. Selda

    09 Nisan 2018 ile 15:15

    Merhaba
    Cheesecake yaparken önerdiğiniz en iyi labne peynir markası hangisi.

    Yanıtla
    • Cenk

      12 Nisan 2018 ile 16:24

      Selda – Gerçi hepsi birbirinin aynısı gibi ama ben son zamanlarda Sek Beyaz tercih ediyorum.

      Yanıtla
  155. Aslı

    19 Nisan 2018 ile 15:51

    Cenk Bey merhabalar, krema kısmının daha sert ve dik durması için agar agar kullanabilir miyiz ya da benmari eritilmiş beyaz çikolata.

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Temmuz 2018 ile 16:56

      Aslı – Olabilir. Yalnız beyaz çikolata tatlılığı artıracaktır.

      Yanıtla
  156. özlem topbaş

    27 Mayıs 2018 ile 22:10

    Tarifi limanla uyguladım. Yediğim en güzel cheesecake idi. Krema kısmı müthişti. .tek soru(unu)m pasta yemeden önce beklerken su saldı. tabi tabanının ıslanması için iyi oldu ama dolabı kirletecek kadar su aktı.bu normal mi? ha bir de hata yaptım. limonu 1/3 yerine 1/2 bardak koydum.

    Yanıtla
    • Cenk

      03 Haziran 2018 ile 15:42

      özlem topbaş – Dolabı kirletecek kadar su akması normal değil. Ekstra limon suyunun buna sebep verdiğini düşünmüyorum. Peyniri tarifte belirtildiği şekilde süzdünüz değil mi?

      Yanıtla
  157. Burcu

    10 Nisan 2020 ile 16:58

    Merhaba, mandalinalı cheesecake’im şu an buzdolabında dinleniyor. Kremasının tadı harika oldu. Labne peynirini süzmek için bir önerim olacak. Annem evde kendisi peynir ve yoğurt yapar. Süzmek için beyaz bez keselerin içerisine döküp üzerine ağır birşey koyup süzgeçte bekletir. Kağıt peçete ile peynirin bir kısmı yapışıp ayrılmaz diye düşündüm ve bu yöntemi uyguladım. Siz de denemek isterseniz..Leziz tarifleriniz için teşekkür ederim.

    Yanıtla
  158. Burcu

    11 Nisan 2020 ile 22:00

    PS: Taban hamuru kalıbın tabanına çok fazla yapışmıştı kolayca ayıramadım. Kalıbı da güzelce yağlamıştım halbuki neden olabilir?

    Yanıtla
    • Cenk

      13 Nisan 2020 ile 14:43

      Bilemiyorum, kalıbınızla alakalı olabilir.

      Yanıtla
  159. Esra

    22 Şubat 2021 ile 00:25

    Tarif için teşekkürler.. bir sorum olacak lezzet olarak oldukça güzeldi fakat üst taban da hafif çatlamalar oldu sizin ki gibi üstü pürüzsüz olmadı. Ben peyniri süzdüm ama yeterince süzemediğim için mi oldu acaba veya tencerede pişirme kısmında bi hata mı yaptım sizin bu süre yaklaşık kaç dakika sürdü ?

    Yanıtla
    • Cenk

      22 Şubat 2021 ile 21:59

      Çatlamanın peyniri süzmeyle alakası yok. Bu cheesecake fırında pişmediği için (sadece tabanı pişiyor) tepesinin çatlaması pek mümkün değil. Çatlama olduğuna emin misiniz? Belki de pürüzsüz süremediniz diye mi öyle düşündünüz? Dalgalı mı kaldı?

      Yanıtla
      • Esra Kaya

        07 Mart 2021 ile 22:21

        dalgalı değil de yüzeyde bir iki tane yarık şeklinde çatlama oldu belki de dediğiniz gibi pürüssüz süremediğim içindir.

        Yanıtla

Önemli:Bloguma bıraktığınız yorum, tarafımdan onaylandıktan sonra yayımlanacaktır. Yorum bıraktığınız yazı ne kadar eski olursa olsun, yorumunuzu gözden kaçırmam mümkün değildir. Yorumunuz soru içeriyorsa; yanıt verebilmek için yazıyı incelemem gerekebileceği için yayımlanması biraz gecikebilir. Sorunuzu sormadan önce lütfen aynı veya benzer bir sorunun daha önce sorulup sormadığını önceki yorumları tarayarak emin olunuz.

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Birincil kenar çubuğu

17. BASKI (Mundi 4. BASKI)

Cafe Fernando - Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun

Amazon // Can Yayınları // Kitapyurdu // diğer
The Artful Baker

Amazon US
Kindle // Apple Books // Google Play
Amazon UK // Amazon CA // Amazon AU

SOSYAL MEDYA

Instagram // YouTube // RSS
Facebook // Twitter // Pinterest

EKİPMAN

KÜTÜPHANEM

Footer

Best of Cafe Fernando

Korova Kurabiyeleri

Ve Bitti!

L’Orange

Vişneli ve Bademli Kek (Video)

Çikolatalı Kek

Spaghetti Cacio e Pepe

COPYRIGHT © 2025 · Cenk Sönmezsoy