Gelen yorumların ışığında kütüphanemdeki bütün kitapları buraya koymak yerine farklı bir yol izledim. Bugün taşınmam gerekse ve aşağıdaki iki farklı kategoride sadece onbeşer kitap seçmem gerekse hangilerini alırım diye uzun uzun düşündüm ve onları listeledim. Dolar malum, üzerine bir de gönderim ücreti eklenince her kitap birer servet değerine geliyor, dolayısıyla böyle kısıtlı bir listenin daha çok işinize yaracağını düşünüyorum. Bu iki kategoriye ilaveten bir de, zaman içinde güncelleyeceğim, yeni çıkan ve çıkacak olan kitaplardan en beğendiklerimi listeledim.
Eğer sahip olduğum bütün yemek kitaplarını incelemek isterseniz, İngilizce blogumdaki My Cookbook Collection sayfasına bakabilirsiniz.
Bu arada Amazon bazen kitapların Kindle (dijital) versiyonlarında inanılmaz indirimler yapıyor. Mesela benim kitabım The Artful Baker’ın Kindle versiyonu bir ara 2.99 dolara kadar inmişti. Eğer bir tabletiniz varsa, ücretsiz Kindle uygulamasını yükleyin ve hiç düşünmeden bu indirimlerden faydalanın derim. The Cookbook Junkies Facebook grubu Amazon’un yemek kitabı kategorisindeki Kindle indirimlerini periyodik olarak paylaşıyor; üye olup oradan takip edebilirsiniz.
Kitaplar hakkında daha fazla bilgi almak için, fotoğrafların üzerine tıklayarak Amazon’daki satış sayfalarına ulaşabilirsiniz. Bu arada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kişisel kullanıma mahsus kitaplar için muafiyet limitinin 150 Euro’ya çıkarıldığını duyurdu. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.
TATLI, HAMURİŞİ, EKMEK ve DONDURMA
DÜNYA MUTFAKLARI/YÖRESEL & GÜNDELİK/PRATİK
edk
Kitaplar muhteşem. Ne yazık ki yeni kısıtlamalar yüzünden hepsini satın alıp Türkiye’ye getirtmeye kalksak ömrümüz yetmez herhalde.
Meltem Karagül
Kitaplar muhteşem içeriklerine de baktım… Ama en çok kapak fotoğraflarını çok beğendim. Sizin kitabınızın da hem tarifler hem de fotoğraflar olarak muhteşem olacağı inancındayım. Heyecanla bekliyorum alıp, mutfağımda ve kütüphanemde yer alması için…
Pınar Ergen
Sevgili Cenk,
çok güzel kitaplar seçmişsin, bayıldım. Bu arada gümrük kısıtlaması başladı herhalde. Dün kızım için Amazon’dan ‘amerikadaniste’ yolu ile ısmarladığım bardakları getiren DHL mensubu, vatandaşlık numaramı istedi. Şİmdiye kadar böyle bir uygulamaları yoktu.
Zuhal
Merhaba Cenk Bey,
Emeginizi cok saygideger buluyorum. Maalesef yasadigimiz donemde annemiz haric hemen hic kimseden sizinki kadar detaylara indirilen bir ozeni goremiyoruz.
Dunyanin en iyi 50 lokantasi/secimler hakkindaki goruslerinizi de paylasacak misiniz?
Tesekkurler
zuzuşka
Ne diyim bilemedim gerçekten.Önce emeğine,bu kadar uğraşına teşekkür..Sonra işine duyduğun saygı karşısında sana bir kez daha gıpta ettim biline:)Bu kadar harika işlerin altı elbette bu kadar dolu olmalı yoksa nasıl ortaya çıkar bu işler!Tek üzüldüğüm -ki umarım seninle aşılacak- hiç türkçe kaynak olmaması.Zaten beni hayran bırakan bir yemek kitabı maalesef şimdiye kadar hiç olmadı.Bu kitapların kapakları bile heycan verici.Ol sebeptendir ki kitabını 16 gözle bekliyorum:)Tekrar tekrar teşekkürler..
Baris
Cenk, kitap listesine bayildim, vakit ayirip boyle bir bolum olusturdugun icin tesekkurler, gercekten cok iyi oldu.
Alisveris kisitlamasi konusu gercekten cok uzucu fakat ne yalan soyliyeyim o kadar kisitli haklarla yasiyor ki insanlar Turkiye’de, sasirmadim acikcasi. Tepkiler facebook ile sinirli kalmasa bile, tepedekiler bildigini okuyor yahu!
Herneyse, yapilacaklar listelerinin hic kuculmemesi dilegiyle :-)))
Seda
Bekledigimize degdi, binlerce kez tesekkurler yazan ellerin dert gormesin insallah…
elif
*Chocolates and Confections: Formula, Theory, and Technique for the Artisan Confectioner [Hardcover]
Peter P. Greweling The Culinary Institute of America
*The Professional Pastry Chef: Fundamentals of Baking and Pastry, Bo Friberg
ben bu kıtaplardan ozellıklede ıkıncısınden cok yaptım ve tarifeler cok guzel dır 🙂
Kevser
Bakmakla doyulamayacak yaparak coşulacak kitaplar hepsi..Vee yine aklıma bir fikir geldi..Ben söyleyeyim de içimde kalmasın..Daha önce lezzet haritası önermiştim hatırlarsan.Şimdi ondan daha lüks birşey istiyorum..Cafe fernando gerçekten bir cafe olsun senin deneme yaptığın ayrı bir bölüm ve o günkü ürünlerin tadına bakacağımız bir köşe bizim için bunların tadına bakarken kitapların durduğu raflara göz atacağımız bir kütüphane ve miss gibi kahvelerimiz..Cafe fernando da vakit geçirmek..Yine çok şey istedim değil mi ama ne yapayım haksız da değilm sanki :))
fatma zehra uğur
herşey çok güzel tarifler,yazılar tanıtımlar herşey herşey cafe fernandoyu bir gazetede gördüm ve keşfettim.tek kelime ile muhteşemsiniz.yemek kitapları bölümündeki her kitap ayrı ayrı muhteşem.benim bir önerim,tavsiyem,isteğim,ricam artık sizler ne derseniz o olacak bir isteğim var,herkes (mesela ben)sizler kadar şanslı değil ban ingilizce bilmiyorum bu kitapları türkçe olarak bulabileceğimiz bir yerler varmı?benim gibilere nasıl bir yardımınız olur.bu konu ile ilgili olarak sizlerden yardım bekliyorum.mutfakla ilgili birisiyim blogunuzda bulunan tarifleri sırayla deniyorum.ilgi alanım özellikle pasta ve kurabiyeler tarifler tam anlamıyla harika oluyor.herşey için ellerinize sağlık sizlere kolay gelsin….
Cenk
fatma zehra uğur – Bu konuda ne gibi bir yardım beklediğinizi tam olarak anlayamadım. Bildiğim kadarıyla listemdeki kitapların hiçbirinin Türkçe çevirisi yok.
mrvenr
ayyy inanmıyorum aylardır giremiyorum bloguna hep aklımda sorarım sorarım dedim sen düşünmüş koymuşsun :))) her şey iyi güzelde ah şu kilolar :))
Yasemin Örnekol
Sitenizde fotoğrafını gördüğüm ‘Tartine Bread’ kitabında ekşi maya ile yapılan bir ekmek tarifi var. Bu ekmek yurtdışına gittiğimizde bayılarak yediğimiz tok ama kabarık müthiş aromalı bir ekmek. Bizim içi boş ekmeklerimize benzemiyor. Burada tam bugday diyorlar, çabvdar diyorlar ama kof bir ekmek yapıyorlar. Sanıyorum basıyorlar içine mayayı. Herneyse ben bu ekmeği yapmak istedim ama mayayı yapmayı başaramadım. Sadece ılık su ve bir avuç unla maya yapıp bunu ekşitiyor. Eğer bir şekilde denediyseniz bana ipuçlarını verebilir misiniz. Şididen teşekkürler.
Cenk
Yasemin Örnekol – Tarifin ipuçları oldukça uzun ve burada anlatmaya vaktim yetmez. Zaten Tartine Bread kitabınız varsa anlatmama gerek de yok. Ekşi mayanın yapımında ise kullandığınız unun organik tam buğday unu olmasına dikkat edin (Karahan markasını öneririm; Migros, Macrocenter ve Carrefour Express’te mevcut).
Naciye
Bence tek eksik Pierre Herme’nin PH10 kitabı. Ispahanın tarifinin bile bulunduğu bu kitap bulunmaz hazine değerinde(fiyatı da öyle :)). Tabi ki İngilizce versiyonunu çıkartırlarsa. Gerçi Fransızcası çok ağır değil, anlaşılıyor. Şiddetle sahip olunması tavsiye edilir. Sevgiler
güzin
kitap almak kolay da malzemeler türkiyede bulunmuyor hele ankaradaysanız tam bir fiyasko…
özlem
Aynı kapsamda değil ama özellikle de içindeki ‘kitaba göre’ bölümünden dolayı okumamış olanlara Mutfaktaki Tarifbaz-J. Barnes’ı öneririm.
Emel
Merhaba, Sitenizi yakın bi tarihten beri takip etmeye çalışıyorum, kitap listesine de ancak bakabildim. Dikkatimi çeken acaba Türkiye’de bu kitaplara benzer kapsamlı yada farklı tarifler bulabileceğimiz kitap yok mudur?
Cenk
Emel – Elbette vardır. Ben sadece benim ilgi alanıma giren konulardakileri listeledim.
ozlem
Merhaba Cenk,
Kitaplari istedikten sonra eline ulasinca aldigin hazzi tahmin edebiliyorum.. HArika bir duygu.. Kolay gelsin…:)
burak
merhaba bu ay bir iki kez bürüksele seyahatim olucak.isterseniz size speculoss getirebilirim.
Cenk
burak – Teklifiniz için çok teşekkürler ama lütfen zahmet etmeyin. Henüz açılmamış iki kutu duruyor mutfakta.
Banu Bingor
Tiiiiiiiii! Komşusu Biscoffsuz yatan bizden değildir demiş atalarımız!
Bu arada bir şey sorabilir miyim?
Daha doğrusu öneri:
Şu ara hiç fırsatın olmaz, ama kitap işi bitince, bu kitap listesini daha rahat erişilebilir bir hale getirmeyi düşünür müsün? (Thumbnails halinde, üzerine tıklanınca detay yazını görebilecğeimiz, ama tek bakışta en azından gruplar halinde hepsini görebileceğimiz….)
Cenk
Banu Bingör – Tamamdır, not ediyorum yapılacaklar listesine.
Melike
Cenk Bey bu kitaba da bir göz atmanızı tavsiye ederim..
Banu Bingor
Yapılacaklar listesine bir de Kasım ayında çiğbörekli kutlama yazalım! Ortak listeye! :))) Bizim yine dört ayak iki papuçta!
Cenk
Banu – Tamamdır!
Banu Bingor
Melike hanım,
O Hairy Bikers’i ben uzun zaman “Hairy Bakers” diye okudumdu :)))) İki ekmek tariflerini denmişliğim vardır şimdiye dek, BBC’deki tariflerinden. Pek başarılı olmuşlardı. Almaya değerdir bu kitap da muhakkak!
belguzar
gunaydın elınıze sağlık muhteşem bende AYvalı yapıyprum muhteşem sunum paylaşımınıza teşekkürler
Mustafa
Merhaba Cenk bey,uzun zamandır takip ediyorum sitenizi,merakla tariflerini bekliyorum.Yemek yapmayı profesyonelleştirmek adına sizden bir kaç tane (sadece yumurta kırmayı bilen birisi olarak) temel tekniklerin içinde bulunduğu bir kitap önerisi bekliyorum.
Cenk
Mustafa – Amazon’dan The Culinary Institute of America’nın yayınladığı kitaplara bakabilirsiniz.
Nesrin Kadıoğlu
Cenk Bey Merhaba,
Sizin kitabınız ne zaman eklenecek bu listeye.
5-6 ay kadar uzun bir suredir takip edemiyorum blogu, bu nedenle yayınlandıysa beni bagıslayın ancak merakla bekliyorum kitabınızı.
İyi çalışmalar
Cenk
Nesrin Kadıoğlu – Henüz bitmedi. Tarihi belli olur olmaz blogdan duyuracağım.
neslihan
gerçekten heyecanla bekliyorum bende çıkar çıkmaz yazın lütfen .
Efe Meriç
Tavsiye etmiş olduğunuz kitaplar harika bir hizmet, çok teşekkürler. Bunları kategorilere göre ayrıştırmanız mümkün müdür acaba? 102 tanesine tek tek bakmak zahmetli oluyor. Sevgiler
Cenk
Efe Meriç – Uygun bir vaktimde deneyeceğim.
Papatya Papadopoulos
Sevgili Cem,
sözüm aşağıdaki kitaba:
My Bombay Kitchen: Traditional and Modern Parsi Home Cooking
Bu kitap için Hint mutfağı konusunda referans bir kitap demişsin ama bence yanlış/yetersiz olmuş.
Kitabın aynısından bizde de var. Eğer elinde varsa, kapağın içindeki açıklamayı okumanı tavsiye ederim ki zaten kapağında da söylüyor. Bu yalnızca Hint mutfağından söz etmiyor. Kendilerine PARSİ denilen yüzyıllar önce İrandan Hindistana göç eden ve artık çok az sayıdaki Zerdüştlerin yemek kültürü hakkında belki de yegane bir derleme. Ukalalık etmek istemiyorum ama biz 2010da Parsi bir ailenin evinde konuk olduk ve pek çok lezzetlerinden tatma imkanımız oldu. Hint mutfağının etkisi elbette inkar edilemez ama çok farklı tarifleri de mevcut. Hatta bu kitabı da onların tavsiyesiyle edinmiştik. bu yüzden bu kitap için sıradan bir “Hint mutfağı referansı” demek, bence haksızlık olur.
Öyle değil mi sence de?
Cenk
Papatya Papadopoulos – Haklısın. Her kitabın altına ayrıntılı bir şekilde yazı yazmak isterdim ama ne bu listeyi yayınladığımda fırsat bulabildim ne de bundan sonra bulabileceğim.
ayse
Bahsettiginiz kitaplarin turkce aciklamali olani yokmu deminden beri arastiriyorm bulamadim:(
Cenk
ayse – Hayır, hepsi İngilizce.
Deniz
Cenk merhaba,
Pierre Hermé Pastries (Revised Edition)
Desserts by Pierre Herme
Chocolate Desserts by Pierre Herme
kitapları hakkında düşüncelerini öğrenebilir miyim? Düşüncelerin benim için çok önemli, sipariş vermeden önce sana sormak istedim. Pierre Herme yazını okudum fakat kitapları hakkında bilgi almak istedim.
Sevgiyle kal.
Cenk
Deniz – Üçü de şahane. İlkiyle alakalı birkaç tarifte yanlışlıklar görmüştüm ama “revised edition” dediğine göre düzeltilmiş olmalı. 2. ve 3.’yü zaten Dorie Greenspan yazdı; ondan bir şey kaçması mümkün değil. Hem yazılar hem de tarif anlatımları harika. İlkinde o ruh yok ama tarifler ve fotoğraflar için ona da değer.
Nihal
Merhabalar ben amazom.con dan mikser alicam onun aynindada bir tarif kitabi almak istiyorum ilk tarif kitabim olucak bana onerebiliceginiz bir kitap var mi?
Cenk
Nihal – Magnolia Bakery’nin kitaplarını incelemedim, maalesef bir fikrim yok. Dorie Greenspan tarafından yazılmış her kitabı tavsiye ederim. Özellikle “Baking: From My Home to Yours”.
Nihal
Birde magnolia bakersin kitaplarini incelediniz mi onunlar
hakkinda ne dusunuyorsunu?
eberkay
Merhaba Cenk Bey, bir süredir blogunuzu takip ediyorum, çoğu tarifi çeşitli kısıtlamalar (malzeme,yetenek, zaman eksikliği) nedeniyle tam olarak yapamasam da yapabildiklerim ufkumu açtı gerçekten.
Neyse efendim, sadede geleyim. Yemek yapmaya (çoğunlukla kek, pasta vb. tatlı çeşitleri) yeni başlayan biri olarak temel bilgi ve teknikleri öğrenebileceğim bir kitap önerebilir misiniz? Sanırım tarifler yerine x malzemesi şu özelliği verir, y kıvamı şöyle etkiler tarzında bilgiler içeren bir kitap daha yararlı olur. İngilizce de olabilir, hatta ebook olarak bulunabiliyorsa fevkalade olur, şimdiden teşekkürler.
Cenk
eberkay – Elbette ki Harold McGee’nin “On Food and Cooking” kitabı. Her konuda referans alabilirsiniz.
eberkay
Baktım da harika bir şeye benziyor gerçekten, teşekkürler.
Banu Bingor
“23 – Banu Bingor 24 Temmuz 2012
Tiiiiiiiii! Komşusu Biscoffsuz yatan bizden değildir demiş atalarımız!
Bu arada bir şey sorabilir miyim?
Daha doğrusu öneri:
Şu ara hiç fırsatın olmaz, ama kitap işi bitince, bu kitap listesini daha rahat erişilebilir bir hale getirmeyi düşünür müsün? (Thumbnails halinde, üzerine tıklanınca detay yazını görebilecğeimiz, ama tek bakışta en azından gruplar halinde hepsini görebileceğimiz….)
24 – Cenk 25 Temmuz 2012
Banu Bingör – Tamamdır, not ediyorum yapılacaklar listesine.”
Şahane olmuş böyle 🙂
Cenk
Banu Bingör – Yeni çıkacak kitapları görünce dayanamadım, hepsini toparladım. Bence de şahane oldu 🙂
burcin
cenk merhaba
suan gumrukten kitap alısverilerinden sınır hala 100 dolar mı? ve senede kac defa alısveris yapılabiliyor. bir kac adet kitap isteyecegim amazondan ama epeydir almadığım icin sormak istedim, nette aradım fakat pek birsey bulamadım. cevaplarsan cok sevinirim.
sevgiler
Cenk
burcin – Bildiğim kadarıyla üst limit 75 Euro (kaç dolara denk geldiği çapraz kura göre değişiyor) ve buna shipping dahil değil. Yılda 5 kez sipariş verebiliyorsunuz.
Özge Aközbek
Cenk bey merhaba ,
aslında bu soruyu blog bir yerlere yazdım fakat bulamadım nereye yazdığımı belkide yazmadım diye düşündüm…
Paul Hollywood’un kitapları ile ilgili fikrini alabilir miyim mümkünse.
Teşekkürler ,
Cenk
Özge Aközbek – Bende hiçbir kitabı mevcut değil o yüzden bir yorum yapmak istemiyorum. Oldukça saygı duyulan biri. Bir tanesini alıp kararı siz verebilirsiniz.
Beliz
Cenk Merhaba,
Bar Tartine konusunda ben de çok heyecanlıydım. Ama reviewları okuyunca çok arada kaldım. Kitabı deneme fırsatın oldu mu? Özellikle Techniques bölümü bana göre çok heyecan verici ama bir çok eleştiri de o bölümdeki malzemelerin neredeyse bulunmasının imkansız olduğuna dair. Türkiye şartlarında bu konunun daha da zorlaşacağını düşünürsek… 🙂 doğru malzeme için dağları aşan biri olduğundan fikrini çok merak ediyorum.
Sevgi,mutluluk, çikolata
Beliz
Cenk
Beliz – Çok fazla deneme fırsatı maalesef bulamadım. Malzemelerin bazılarının bulunmasının San Francisco’da dahi çok zor olduğunu düşünüyorum. Ben konusunda nadir kitaplardan biri olduğu için önemli buluyorum.
Pınar
Cenk bey merhaba
Kardeşim newyorkda yaşıyor kendisinden kitap isteyeceğim. Eve kendi kendime pasta denemeleri yapıyorum anlayacağınız profesyonel değilim. Bana basit yapımı kolay daha yolun başında biri için önerebileceğiniz pasta ve ayrıca çikolata için kitap önerisi alabilirmiyim. Teşekkürler
Cenk
Pınar – Dorie Greenspan’in Baking: From My Home to Yours, yeni başlayanlar için ideal. Çikolata konusunda da “Cooking with Chocolate” ı öneririm.
Cansu
Cenk merhaba, vaktinizi almadan hızlıca sormak isterim – Türk/Anadolu mutfağına dair İngilizce (Fransızca ya da İtalyanca da olur) kitap tavsiyeniz var mıdır acaba? Çok teşekkürler, selamlar.
Cenk
Cansu – Bildiklerim var ama satın alıp incelemediğim için tavsiye niteliğini taşımayacak. Amazon.com’a girip turkish cooking veya turkish cookbook aramaları yapıp sonuçları inceleyebilirsiniz.
vildan
cenk bey merhaba
butik çikolata yapımına ve çikolata dolgu malzemesine ilişkin önerebileceğin kitap var mı? Bu arada kitabına bayıldım.Emeğin,ciddiyetin ve titizliğin için teşekkürler.. Sevgiler..
Cenk
vildan – Şu kitabı öneririm.
nihal
Cenk bey merhaba öncelikle kitabınızdan 8 10 tane tarifi denedim hepsi şahane oldu özellikle çikolata parçacıklı kurabiye tarifiniz efsane oldu yaptığım herkes çok beğendi böyle güzel bir kitap yazdığınız için size teşekkür ederim 🙂 sizin görüşleriniz benim için çok önemli amazondan tatlı ile ilgili kitap almayı düşünüyorum sizin kesin al dediğiniz tarifleri tutuyo dediğiniz kitaplar hangisileri yazarsanız çok sevinirim. Bu arada Baking: From My Home to Yours bu kitabını çok önermişsiniz bunu kesin almayı düşünüyorum 🙂
Cenk
nihal – Bu sayfada tavsiyelerimi zaten paylaştım. Amazon’da içeriklerini inceleyip karar verebilirsiniz.
Merve
Merhaba
Emeğiniz için teşekkürler, tüm tarifleri deneyesim geliyor 🙂 acaba Türkçe önerebileceğin kitaplar da var mı? Ne yazıkki yanancı dilim yok:( ya da sen daha mı çok kitap çıkarsan acaba:))
Cenk
Merve, Feyza – İçindekiler kitabını öneririm.
Feyza
ben avrupada yasiyorum, yabanci tarifleri cok tattim, sevdim, yaptim. ama elim birazda türk mutfagina alissin istiyorum. önerdiginiz kitap varmi? tatlidan ziyade sicak yemekler…
Sena
Merhaba Cenk, seni uzun yıllardır Instagram’dan takip ediyorum. Şu zamana kadar bloguna girip bakmamış olduğum için üzüldüm. Bir zamanlar daha aktifmiş sanırım. Tabii ki zaman içinde kullandığımız mecraların kullanımı ve alışkanlık şekillerinin de değişmesinin bi etkisi olabilir. San Francisco’daki favori dükkanlarından bahsedişini çok sevdim. Aidiyet her zaman çok hoşuma giden bi kavram 🙂 Kitapların arasında Nigel Slater’ı görünce izlemiş olma ihtimalin yüksek olsa da bu filmi sana önermek istedim:: “Toast”. Nigel Slater’ın öyküsü 🙂 Umarım bol gezili & yemekli günlerin olur; duygu ve düşüncelerini akıtırsın buraya ya da başka bir yere ve ben de bolca okuma fırsatı bulurum yazdıklarını. Kocaman sevgiler?
Zeynep
Merhaba Cenk Bey, sizin sayenizde Kenji Lopez, Nigel Slater gibi isimleri tanımış oldum. Ara ara kendime sizin beğendiğiniz kitaplardan hediye ediyorum 🙂 Bir de bu aralar Ottolenghi’nin Simple kitabını çok beğenerek karıştırıyorum. Tariflerdeki sebzeler ve baharatlar genelde bizim için bulması rahat malzemeler oluyor. Yeni kitap önerilerinizi de dört gözle bekliyorum. Sevgiler!