• Birinci navigasyona geç
  • Skip to main content
  • Birinci sidebar'a geç
  • Alt alana geç

Cafe Fernando

  • HAKKIMDA
  • YEMEK KİTABIM
  • ÖLÇÜLER
  • ARŞİV
  • EKİPMAN
  • ENGLISH
Likapalı Granola Bar

Likapalı Granola Bar

Likapalı granola bar tarifi tamamen ihtiyaçtan ortaya çıktı. İşi dolayısıyla müşteri müşteri gezmesi gereken, gününün büyük bölümünü de arabasında veya müşterilerinin tadilattaki evlerinde geçiren bir arkadaşım var.

Çoğu zaman işindeki yoğunluk sebebiyle yemek yemeyi unutuyor, kan şekeri düşünce de o anda eline ne geçerse midesine indiriyor. Yakınlarında yiyecek bir şey bulamadığı durumlar ise çok tehlikeli. Arkadaşımın ağzından çıkan her üç laftan biri “Kan şekerim düştü, acil bir şey yemem lazım” olduğu için çoğu zaman dediklerini ciddiye de almıyoruz. Biz bunu hep oburluğuna verdik ama yakın geçmişte yaptırdığı bazı test sonuçları gösterdi ki biraz haksızlık yapmışız.

Sık sık ve azar azar yemek yiyerek kan şekerini dengede tutması sağlığı için büyük önem taşıyor. Bugüne kadar bu dediklerini oburluğuna vermiş olmama üzülüp onun için arabasında bir kutuda uzun süre saklayabileceği, birkaç ısırık ardından kendine gelebileceği, ve aynı zamanda da besleyici bir tarif geliştirdim.

Başlangıç noktam geçenlerde yaptığım Granola. Biraz daha uzun süre dayanması için elma püresini çıkarttım, şekerle ilgili problemi olduğu için kahverengi şekeri tamamen kesip daha doğal bir alternatifi olan balı seçtim. Olabildiğince kıtır ve tek parça halinde kesilecek kıvama gelebilmesi için de bazı malzemelerle oynadıktan sonra ortaya bu likapalı granola bar tarifi çıktı.

İçindeki likapalar(blueberry) Amazon.com’dan satın aldığım kurutulmuş olanlar. Bulmanız zor olacaksa tamamen tariften çıkartabilir ya da kuru üzüm, kayısı, kuşburnu veya incir gibi farklı meyvelerle deneyebilirsiniz. Tek porsiyon olarak kutularda saklanacağı için de teker teker paketleyip hava almayan bir kutunun içinde teslim ettim.

Likapa Granola Blueberry Bar Kurabiye 2

Yaklaşık 2 hafta dayandılar. Bu sürenin sonuna doğru kıtırlıkları biraz kayboldu ama tatları hiç değişmedi. Eğer siz de yoğunluktan ordan oraya koştururken yemek yemediğinizi fark edip halsiz düşenlerdenseniz pişirin, paketleyin, ofisinizde arabanızda veya evinizde birer ikişer depolayın. O açlıkla besin değeri düşük bir şeyle yetinmek yerine sizi anında ayağa kaldıracak lezzetli bir tat hep elinizin altında olsun.

LİKAPALI GRANOLA BAR

16 adet için

Malzemeler

Kuru Malzemeler

  • 4 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 su bardağı kepek
  • 1.5 su bardağı (250 gram) kurutulmuş likapa*
  • 1 su bardağı (100 gram) ceviz içi
  • 2/3 su bardağı (90 gram) ay çekirdeği (kabuksuz, tuzsuz)**
  • 1/2 su bardağı (40 gram) hindistan cevizi

* Likapa yerine kayısı, incir, üzüm veya kuşburnu gibi başka bir kuru meyve kullanabilirsiniz.

** Kabuksuz ve tuzsuz ay çekirdeği bulmakta zorlanırsanız, tuzlusu da olur.

Islak Malzemeler

  • 60 gram tereyağı, eritilmiş
  • 1 su bardağı bal
  • 1/3 su bardağı üzüm pekmezi

Yapılışı

  1. Fırınınızı önceden 150C’de ısıtın. 30 cm * 20 cm büyüklüğünde derince bir fırın kabına parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın.
  2. Cevizleri irice doğrayın ve büyük bir kapta diğer kuru malzemelerle harmanlayın.
  3. Orta boy bir kapta ıslak malzemeleri tamamen birbirine karışana kadar çatalla çırpın.
  4. Islak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  5. Karışımı fırın kabına döküp üzerini düzleyin ve fırına verin. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  6. Ardından fırından alıp bir bıçak yardımıyla 16 eşit parçaya kabın içindeyken kesin ve tekrar fırına verin. Bu işlem pişirme bittikten sonra parçalara ayırmanızı kolaylaştıracak.
  7. 15 dakika daha pişirip fırından alın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Bıçak izleri olan yerlerden tekrar geçip 16 eşit parçaya bölün ve hava almayacak bir kapta saklayın.
  8. Tazeliklerini oda sıcaklığında 2 hafta, buzdolabında ise birkaç ay koruyacaklardır.

19 Mayıs 2008 · 109 Yorum Kategori: Kahvaltı ve Brunch, Kurabiye Etiket: blueberry, granola, kahvaltı, likapa

Previous Post: « Un Nasıl Ölçülür?
Next Post: Adalar »

Okuyucu Etkileşimi

109 YORUM

  1. suzi

    20 Mayıs 2008 ile 05:53

    İnsanın böyle düşünceli arkadaşının olması ne güzel…Ellerine sağlık,bende kendime deneyeceğim.Sevgiler…

    Yanıtla
  2. Nihan(cafenino)

    20 Mayıs 2008 ile 06:12

    Arkadas için herşey yapılır düşüncemi nasılda doğrulayan birsey bu:)İşin gerçeği yaptığın lezzetli barlardan çok yaptığın düşünceliğe bu sefer yorum yazmak istedim:)Çok çok güzelll.

    Yanıtla
  3. safiye

    20 Mayıs 2008 ile 08:37

    selamlar! likapalı granola bar gerçekten arkadaşınızın ihtiyaç duyuduğu cinstenmiş.Fakat olçüleriyle detaylı anlatımıznızla arkadaşınaza balık tutmayı öğretmişsiniz adeta! Tebrikler..Ellerinize sağlık…

    Yanıtla
  4. müge

    20 Mayıs 2008 ile 09:59

    Granola tarifini geçenlerde granola bar şeklinde yapmayı düşünmüştüm ama sonra başka tariflerle karşılaştırınca emin olamamış ve denememiştim. Bu tarifi rahatlıkla yapabilirim ama ceviz ve hindistan cevizinde değişiklik yapıp ağız tadıma uydurmam gerekiyor. Granola tarifinde ayçiçek yağı, bu tarifte tereyağ kullanmışsın lezzet olarak hangi yağ daha uygun sence? Bu tarifi kanola yağı ile denemeyi düşündüm onun için soruyorum. Tarif için teşekkürler..

    Yanıtla
  5. Cenk

    20 Mayıs 2008 ile 10:16

    Herkese yorumları için çok teşekkürler.

    Müge – Ben de araştırdığımda gördüm ki granola bar tariflerinde hep tereyağı kullanılmış. Açıkçası granolayı ayçiçek yağıyla yaptıktan sonra bunda tereyağı kullanıp aradaki farkı görmek istedim. Bence arada çok fark yok. İstediğin yağı kullanabilirsin. Şimdiden afiyet olsun.

    Yanıtla
  6. Evren

    20 Mayıs 2008 ile 11:23

    Bu harika bir tarif annem de şeker hastası ve dışarıya çıktığında eğer çantasında bir şey yoksa ve etrafta da yiyecek satan bir yerler yoksa bulana kadar çok zor anlar yaşıyor. Ellerinize sağlık bunları ben de annem için yapacağım.

    SEvgiler…

    Yanıtla
  7. Güzin Arıkan

    20 Mayıs 2008 ile 11:25

    Bir insan yemek yemeyi nasıl unutabilir? Bazıları yemek için yaşar bazıları da yaşamak için yermiş:))Sanırım benim hangi gruptan olduğumu söylememe gerek yok. elinize sağlık. Arkadaşınıza da geçmiş olsun.

    Yanıtla
  8. pınar

    20 Mayıs 2008 ile 12:19

    arkadaşınız için böyle bir incelik yapmanız çok etkileyici. bence de yemek yapmanın en güzel yanı insanın sevdiği insanları doyurup onların yediklerinden mutlu bir şekilde tatlı tatlı gülümsemelerini seyretmektir.

    Yanıtla
  9. Yelda

    20 Mayıs 2008 ile 14:21

    .. yar bana da böyle bir arkadaş nasip et…:) aynı dertten muzdarip olup, dönem dönem adeta yollarda sürünen biri olarak arkadaşınızın neler yaşadığını anlayabiliyorum..elinize sağlık

    Yanıtla
  10. su

    20 Mayıs 2008 ile 15:25

    ben şimdi tutup bir fudge tarifi istesem ayıp olur mu? diyelim verdin (verirsin di mi? hatta yaparsın bile??), taa kaç sene önce ms campbell’ın yaptığı çukulatalı fudge’a benzer mi? benzemekle kalmayıp bize derste okuttuğu çarlinin çukulata fabrikasını da hatırlatır mı? verdiği tarifi (ki sonunda kaybettik) babamla yüzlerce kez denememize rağmen bir türlü tutturamadığımız o kıvamı seninki bulabilir mi? heyecanlandım.

    ps: biz ablamla bonibonlu kurabiye bir de biscotti yaptık. ikisi de biraz şekerliydi ama biz ikisini de sevdik. ablam bir de haşhaş tohumlu kek yaptı . o da süperdi, süper.

    Yanıtla
  11. Cenk

    20 Mayıs 2008 ile 17:11

    Su – Tabii ki de ayıp olmaz ama vakitsizlikten bu isteklere hemen cevap veremiyorum. Çoğunluğuna söz veriyorum sonra da sözümü tutamıyorum. Umarım yakın zamanda yapılacaklar listesine el atabilirim (fudge da eklendi).

    Yanıtla
  12. semramutfakta

    20 Mayıs 2008 ile 17:11

    Bravo sizin gibi dost herkese lazım.Ellerinize sağlık.

    Yanıtla
  13. leyya

    20 Mayıs 2008 ile 17:39

    sorularımın cevabını ancak almaya gelmiştim ki,çok hoş bir sürprizle karşılaştım.granola yakın zamandan beri ilgi alanımdaydı ama hiç bu kadar uygulanası bir tarif görememiştim doğrusu.daha evvelki granola tarifini de görmüştüm ama bu daha cazip geldi .yarın yine garfield gibi fırın camına yapışıp pişmesini beklemek şart oldu)
    sorularıma zaman ayırdığın için çok teşekkür ediyorum,ikisi de tatmin edici cevaplar oldu benim için.artık gönül rahatlığıyla fotografçılıkta çeyrek profesyonellik adına ilk adımlarımı atabilirim..selamlar..

    Yanıtla
  14. Geraldine Viel

    20 Mayıs 2008 ile 19:06

    Çok güzel gözüküyor ama itiraf edeyim, sayfa açıldığı ve resmi ilk gördüğümde çubuk kuş yemi sandım:)Ben onların görüntüsünü de çok lezzetli bulurum zaten.
    Yulaf ezmesi dediğiniz malzeme, fıstık ezmesi gibi birşey mi? Nereden edinilir?
    O güzel limonlu,frambuazlı doğumgünü pastasının sahibi mi bu arkadaşınız..O ise, ayrıca üzüldüm çünkü bir sonraki pastayı bekliyordum…

    Yanıtla
  15. Cenk

    20 Mayıs 2008 ile 19:36

    Geraldine – Yulaf ezmesi aslında bildiğimiz yulaf. Marketlerde kahvaltılık mısır gevreği satılan raflarda bulmanız mümkün. Bu başka bir arkadaş. Diğerinin bir sonraki doğumgününe daha çok var; bakalım bu sene ne tip bir pasta isteyecek..

    Yanıtla
  16. AYSEL

    20 Mayıs 2008 ile 20:07

    Herkese senin gibi düşünceli arkadaşlar lazım…
    Bazen bende akşam yemeklerinden sonra atıştıracak bir şeyler arıyorum. Yapıp bulundurmak lazım… Offf kavrulmuş susam da çok yakışacaktır barlara… Sevgiyle…

    Yanıtla
  17. Betul

    21 Mayıs 2008 ile 05:07

    Cenk bu tarif o kadar iyi geldi ki! ben de o bahsettigin arkadasinla ayni durumdayim. gece uykusu haric 2 saatte bir birseyler atistirmam gerekiyor ve butun gun ofiste ya da disarda kosusturmacayla gecince bu pek mumkun olmuyor. sonra ellerim titremeye, basim donmeye basliyor. arkadasinin durumunu cok iyi anliyorum. bana da obur diyen coktur, halbuki duzenli spor da yaparim ama bi anlatamadim derdimi kimseye 🙂

    simdiye kadar granola barlarin hazir olanlarini aliyordum ama onlarda da saturated fat oluyor hep. sanirim ben tereyag yerine sivi yag, bal yerine de agave kullanacagim. o arkadasina da tavsiye edebilirsin agaveyi. turkiyede nerde nasil bulunur bilmiyorum acikcasi. ama glisemik indexi sekere ve bala gore cok dusuk oldugu ve daha az miktari daha fazla tat verdigi icin benim gibilerin derdine birebir. bu tarifte pek ise yaramayacak bir ozelligi de soguk iceceklerde bile sekere gore daha rahat erimesi.

    son bir fikir de malesef yine amerikada olanlar icin ama turkiyedekiler de benzer birsey bulabilirler sanirim. tariftekilerin cogu bob’s red mill marka muslinin icinde bulunuyor. http://www.bobsredmill.com/catalog/index.php?action=showdetails&product_ID=258 icindekiler burda yaziyor. hatta icinde kuru uzum ve kuru hurma parcaciklari da var. bu da bir alternatif olabilir sanirim. (bu arada bu muslinin tadi bir harika, tavsiye ederim) 🙂

    tekrar ellerine saglik. tesekkurler!

    Yanıtla
  18. Banu (BaL)

    21 Mayıs 2008 ile 10:46

    E muhteşem!

    Ben bu barların hazırlarından taşıyorum yanımda ne yazık ki 🙁 Uzun zamandır da aklımdaydı yapmak. Da tarif arıyordum gerçekçi sonuç almak için 🙂 Harika oldu…

    Likapa, yaban mersini değil mi?

    En son bir avuç kadar taze yaban mersinini bir markette 47 ytl’ye satışa sunulmuş halde görmüştüm 😀 İthaldi tabii, ama yazık dedim almadım. Kuruyemişçilerde ise yaban mersini diye cranberry kurusu satıyorlar. (Uzak akrabası yaban mersininin) O duruma da sinir oluyorum 😀 Amazon’dan kurutulmuş yaban mersini istemek ilginç fikirmiş; sipariş denemesi listeme ekleyebilirim 😀

    Bu tarif için -en az fındıklı gevrek kurabiye kadar- çokkkkk teşekkür ederim 🙂

    Yanıtla
  19. Banu (BaL)

    21 Mayıs 2008 ile 10:47

    Heh… Söylemeyi unuttum…

    Minik paketlerine de bayıldımmm 🙂 Çok incesin…

    (Hmmm bak paketlenmiş, böyle profesyonel görüntü… Hmmm hiç fena durmuyor 😉 Vertnoir için teklif mi etsem :D)

    Yanıtla
  20. Banu (BaL)

    21 Mayıs 2008 ile 10:50

    Bu arada, bir kiloya yakın kurutulmuş yaban mersini için fiyat çok iyiymiş amazon.com’da…

    Yanıtla
  21. ayse

    21 Mayıs 2008 ile 11:59

    dusunceliligine hayran kaldım allah herkese senin gibi arkadaslar nasip etsin 🙂 yalnız ayıp olmazsa kepek ne ola?

    Yanıtla
  22. Cenk

    21 Mayıs 2008 ile 12:04

    Betül – Agave Amazon’da çok fazla adet bir arada satılıyordu sanırım şimdi tekli paketler de eklenmiş. Her yerden duyuyorum benim de artık sipariş verip denemeler yapmam lazım. Link için çok teşekkürler.

    Banu – Rica ederim. Evet, bahsettiğin yaban mersinleri (blueberry) minnacık kutular 15-20 YTL’ye satılıyor. Bir kere denedim, çok başarılı da değil. Ama bu kurutulmuşlarının fiyatı dediğin gibi uygun, hemen hemen her tarife de yakışabilir.

    Ayşe – Kepek ne ola derken kepek nedir mi demek istedin yoksa neden tarifin içinde kullandığımı mı sordun?

    Yanıtla
  23. Sevinç Tartıcı

    21 Mayıs 2008 ile 17:44

    ben bunu yapamam ki!
    diğerlerini de..
    ama bakmayı seviyorum.
    hikayelerini de..
    elinize sağlık:)

    Yanıtla
  24. Betul

    21 Mayıs 2008 ile 23:19

    Cenk, agaveyi Turkiye’de satan yerler de varmis. Amazon’dan koliyle almaya gerek kalmadi. http://www.dogaldukkan.com/pinfo.asp?pid=1399

    eger agave’li tarifler denersen bizi de haberdar et 🙂

    Yanıtla
  25. gülşah demirkara

    22 Mayıs 2008 ile 14:42

    merhabalar cenk,sitenin sıkı takipcilerindenim…
    Yazdıklarını okurken işi gücü bırakıp,senin mutfagına gelmek istiyorum :-)sen yap biz tadalım ,sen yap biz öğrenelim.Ne güzel olurdu….
    ellerine sağlık…

    Yanıtla
  26. Gul

    22 Mayıs 2008 ile 15:08

    Elinize saglik, cok guzel gorunuyor. Ben de cocuklarim icin hazir almak yerine kendim yapmak istiyorum. Acaba kepek kullanmadan nasil olur?
    Tesekkurler
    Gul

    Yanıtla
  27. Feyza Fidan

    22 Mayıs 2008 ile 17:40

    Çok güzel olmuş çooookkk..Ellerine sağlık Cenk…

    Yanıtla
  28. Banu (BaL)

    22 Mayıs 2008 ile 18:16

    Ne yaban mersini yolculuğunu bekleyebildim ne de Şaşkın’a inip cranberry almayı 😀

    Gün kurusu kayısıyla, fırında şimdi 🙂

    Yanıtla
  29. burcin

    22 Mayıs 2008 ile 18:46

    yine cok guzel bir manzara; )
    tarifi aynen uyguladim, ama bnm granolalar cok birbirine yapismadi,resimdeki gibi kalip gibi olmadi, acaba bal mi az geldi diyecegim ,tam olcu kullandim, dilimledikten sonrada kenarlardan kirinti dokuldu hep, nerde yanlis yapmis olablirim?

    Yanıtla
  30. Cenk

    22 Mayıs 2008 ile 23:35

    Betül – Link için çok teşekkür ederim. İlk fırsatta denemelere başlayacağım.

    Gülşah – Hiç fena fikir değil aslında. Bunu biraz düşünmeliyim.

    Gül – Kepek kullanmadan da güzel olur bence. Onun yerine yulaf ezmesi takviyesi yapabilirsin.

    Feyza – Çok sağol.

    Banu – Şimdiden afiyet olsun.

    Burçin – Soğudukça sertleşiyorlar. Acaba tam soğumadan önce kesmiş olabilir misin? Ufak tefek kırıntıların dökülmesi normaldir ama..

    Yanıtla
  31. fatoş

    23 Mayıs 2008 ile 07:30

    iş yerinde özellikle benim gibi 4’te midesi kazınıp saçma sapan bisküvilerle kendine gelmeye çalışanlar için süper bir tarif. Teşekkürler ellerine sağlık..
    Cenk yaz geliyor biraz daha soğuk yenecek zeytin yağlılara ve salatalara(kalorisi düşük olursa çok daha güzel olur) ağırlık vermen mümkün mü?

    Yanıtla
  32. Banu (BaL)

    23 Mayıs 2008 ile 13:53

    Teşekkürler Cenk! Az önce bir parça, afiyetle, bünyeye dahil edildi.

    Deneyim paylaşmak iyiyse şöyle diyebilirim ki malzemeleri ilk karıştırdığımda gözüme ‘bir araya gelmeyecekler gibi’ göründü. Hatta benim 1/3 bardak pekmezim de yoktu. (Balla kapattım açığı) Ama tepsiye aktarıp da üzerini bastırıp düzleyince, gözümün hatalı olduğunu anladım.
    Sorunsuz bir araya geldiler yani…

    Her fırının pişirme gücü farklı tabii… Bana 150 derecede 30+15 dk yetmedi. 190 derecede bir 15 dk daha pişirdim.

    Yağ konusu da konuşulmuştu sanırım yorumlarda. Ben de farklı olarak zeytinyağı kullandım. Gayet lezzetli oldu. Hatta yağ tadı anlaşılmıyor bile.

    Benim için tek sorun çıtır kıtır olmaması. Belki biraz daha büyük bir kalıpta, daha ince döşenmiş olarak pişirmek damak zevkime daha uygun olacak. Ama seninki yaklaşık 2 cm kalınlıkta ve çıtırsa o zaman bir yerde hata yaptım demektir.

    Sonuç olarak denemem oldukça başarılı oldu. Tarif gayet iyi 🙂 Teşekkürler bir kez daha!

    Yanıtla
  33. Banu (BaL)

    23 Mayıs 2008 ile 14:00

    Oooo!

    Şimdi farkettim. Tarifte ceviz ve hindistan cevizi de varmış. Ben onları atlamışım. Onların hacim ve doku ekslikliğidir belki de barlarımın çıtır olmamasının nedeni. Hatta ay çekirdeğim ve kuru meyvelerim de 50şer gramdan 100 gram eksikliğe neden oldu.

    Tabii… Bu durumda doğru miktarda sıvı malzemeye karşın neredeyse 250 gram katı malzeme eksiğim varmış. Pehhh…

    İşte aceleci aşçının hazin sonu 😀

    Yanıtla
  34. semiramis

    23 Mayıs 2008 ile 14:13

    az önce baktım tadına. nefisss!
    tam da yol öncesi ne yapayım arabanın içinde yemek için diye kara kara düşünürken, tüm evde kalmış ne yapacağımı bilemediğim malzemeleri kullanabileceğim bu güzel ve sağlıklı tarifle hızır gibi yetiştin sevgili Cenk.
    ben mini fırında yaptım ve pişirme süresi toplam 30 dakika sürdü. 20. dakikada çıkarıp dilimleri kestim. mini fırını olanlara bilgi olsun dedim.
    çok teşekkürler…

    Yanıtla
  35. ayse

    24 Mayıs 2008 ile 08:17

    niye kepek koydun degil, kepek marketlerde satılan bişiy mi hiç görmedim, bilmiorum o yuzden sordum 🙂 bi tek kepekli ekmek biliorum ben 😛

    Yanıtla
  36. fatoş

    24 Mayıs 2008 ile 14:30

    çok güzel oldu yanlız markete gitmeye üşenen benim için mazemeleri evdekilere göre düzenledim ve cevize ek fındık likapa yerine kuş üzümü, ek olarak kaysı kurusu ve hurma koydum teşekkürler tarif için..

    Yanıtla
  37. ozlem

    24 Mayıs 2008 ile 19:25

    Iyi aksamlar,
    Granola Bar tarifinizi gorur gormez yapmaliyim deyip ise koyuldum.. Elimde tamtamina iki bardak kepek vardi.. Geri kalan malzemleride kendime daha dogrusu ogluma gore ayarladim(kendisi ceviz sevmez biraz daha tatli sever) kuruyemisler olarak findik fistik susam siyah uzum(kuru)kullandim biraz daha hindistan cevizini artirdim ama genel olcu agirligina aynen riayet ettim.. Pekmez olarakta sekerkamisi pekmezi kulandim… Bir miktarda (3-5 kasik)light corn syrup…Taa taaam sonuc harika citir citir oldular…Okula giderken oglumun yiyebilecegi saglikli barlar hazir… Yanliz benim paketlerim sizinki kadar seker olamayacaklar… Ziplock larla idare edecek..:)) Tarifi paylastiginiz icin tesekkurler…

    Yanıtla
  38. Cenk

    24 Mayıs 2008 ile 22:21

    Fatoş – Tabii ki mümkün. Yakında dilediğin tariflere daha sık yer vermeye çalışacağım.

    Banu – Eh biraz değiştirmişsin tarifi 🙂 Ama yine de orijinal tarifin çok kıtır kıtır olmadığını söylemem lazım.

    Semiramis – Bilgiler için teşekkür ederim. Afiyet olsun.

    Ayşe – Evet, kepek genelde kahvaltılık mısır gevreği satılan reyonlarda bulunabiliyor. Bulamazsan onun yerine fazladan yulaf ekleyebilirsin.

    Özlem – Tarifi kendi zevkinize göre şekillendirip memnun olduğunu bir sonuç almanıza çok sevindim. Afiyet olsun.

    Yanıtla
  39. papillon

    25 Mayıs 2008 ile 20:22

    nefis gorunuyorlar.yaptiklarin zaten nefis,bir de fotograflarinin guzelligi eklenince $ahane oluyor.tebrikler !

    Yanıtla
  40. müge

    26 Mayıs 2008 ile 12:41

    Tarifi denedim ve çok lezzetli oldular. Biraz değişiklik yaptım 🙂 Likapa yerine yaban mersini, ceviz içi yerine badem ve çok az pecan cevizi, hindistan cevizi yerine susam kullandım. Yarım ölçü yaptım ama yinede senin verdiğin büyüklüğe yakın fırın kabında pişirdim. Tam ölçü yaptığımda paketlemeden önce vakumlamayı düşünüyorum böylece daha uzun süre kıtır kalırlar sanırım. Pekmez bana biraz ağır geliyor pekmez miktarını az kullanıp yerine alternatif olarak ne kullanmayı önerirsin? Tarif için teşekkürler..

    Yanıtla
  41. cincin

    26 Mayıs 2008 ile 22:14

    meraba bende biraz önce tarifini denedim ve çok güzel oldu fakat ben likapa yerine kurutulmuş muz ve mango buldum, üzüm ve incirde evde vardı hepsinde az az ekledim. Sonuc gayet iyi oldu bence. En cokta muzun verdiği tad hosuma gitti. Tavsiye ederim…..

    Yanıtla
  42. Cenk

    27 Mayıs 2008 ile 09:34

    Müge – Pekmez yerine ekstra bal ekleyebilirsin. Ya da bir kısım bal, bir kısım kahverengi şeker. Eğer bulabiliyorsan agave şurubu da kullanabilirsin yerine (yukarılarda birisi linkini vermişti).

    Yanıtla
  43. pelincelezzetler

    27 Mayıs 2008 ile 14:05

    Cenk herkese senin gibi bir arkadaş lazım.Paketleme çok hoş olmuş,bu mini barlar benzerlerinden çok daha güzel gözüküyor..
    Ellerine sağlık

    Yanıtla
  44. semiramis

    27 Mayıs 2008 ile 14:27

    bir bilgi daha…
    bu yaz günlerinde arabada bırakmamak gerek, sıcakta un ufak oluyorlar…
    bizi 18 saatlik (gidiş-dönüş) yolda idare etti. hatta sabah kalvaltısı olarak sütün içine koyup eritip yedik. çok güzel oldu.
    şu anda kalan bir kaç parça buzdolabında. en güzel halinin buzdolabında katılaşmış hali olduğunu söylemem lazım. şu anda gidip gelip ağzımı dolduruyorum:(

    Yanıtla
  45. burcin

    28 Mayıs 2008 ile 04:29

    merhaba cenk
    konu ile alakasiz bir soru soracagim
    amazondan vanilya ozutu almak istiyorum,tavsiye edebilecegin bir marka var mi? tesekkurler

    Yanıtla
  46. Cenk

    28 Mayıs 2008 ile 09:11

    Merhaba Burçin – Nielsen Massey tavsiye ederim.

    Yanıtla
  47. Esin

    30 Mayıs 2008 ile 08:57

    Bana Yüzüklerin Efendisindeki elflerin yaptığı lembas denen yiyecekleri hatırlattı bunlar… Onlar da uzun süre bozulmuyorlar ve enerji veriyorlardı. 🙂 Eline sağlık.

    Yanıtla
  48. B@ni

    11 Haziran 2008 ile 12:55

    aman.. bunlar ne kadar güzeller böyle..
    ayrıca arkadaşlara katılıyorum paketlerde harika olmuş
    yaban mersinini Türkiyede nerede bulabiliriz acaba?

    Yanıtla
  49. Cenk

    11 Haziran 2008 ile 13:16

    B@ni – Kurutulmuş olanlarına ben henüz rastlamadım ama tazelerini Makrocenterlarda bulabilirsin. Fakat uyarmam lazım bence gereksiz pahalılar. Yaban mersininin Karadeniz’de de yetiştiğini biliyorum ama İstanbul’da o çeşidin satıldığını maalesef görmedim.

    Yanıtla
  50. naz

    31 Ağustos 2008 ile 13:41

    Merhaba
    Bu tarifi denemek istedim fakat yulaf ezmesi bulamadım.Yardıncı olursanız sevinirim.
    Hoşçakalın

    Yanıtla
  51. ayse

    04 Şubat 2009 ile 13:18

    merhaba ,
    taze likapa-blueberry bulabileceğim bir adres biliyor musun?

    Yanıtla
    • Cenk

      05 Şubat 2009 ile 10:26

      Ayşe – Bugüne kadar taze blueberry’e rastladığım yerler Makrocenter, İstinye Park’ın yemek katındaki meyve standı, Metro ve Carrefour.

      Yanıtla
  52. Gamze FİDAN

    11 Şubat 2009 ile 14:31

    cenk bey vanilya ve badem esanslarını nerde bulabilirim?

    Yanıtla
    • Cenk

      11 Şubat 2009 ile 14:53

      gamze fidan – Bahsettiğiniz esansları ve kalıpları Eminönü’ndeki pasta malzemeleri satan yerlerde bulmanız mümkün. Ben bugüne kadar hep yurtdışından aldığım için isim ve adresiyle yardımcı olamıyorum ama Nüans’ın en sevilenlerden biri olduğunu duymuştum.

      Yanıtla
  53. gamze

    11 Şubat 2009 ile 20:44

    Cenk bey çok sağolun
    netten buldum nüansı.

    Yanıtla
  54. zehra

    19 Mayıs 2009 ile 06:06

    Cenkcim dün akşam babam için uygulayabildim sonunda bu güzel tarifini.Evdeki malzemelere göre değişiklikler yaptım ama fazlada değil.
    Ama benimkilerde tutulacak şekilde birleşik çıkmadılar 🙁
    dağılıyor eline alırken. kaşıkla yenecek şekilde duruyor? şimdi tekrar toparlamaya çalışacağım bakalım nasıl toparlayıp elle tutularak yenecek sertliğe gelecek?.Ama tadı harika.
    teşekkürler

    Yanıtla
    • Cenk

      19 Mayıs 2009 ile 10:40

      Zehra – Kıvamı tutturmak biraz zor. Orijinal tarifteki miktarlarla bir sorun yaşanmıyor ama sen ne gibi değişiklikler yaptın bilmiyorum o yüzden bu aşamada nasıl çözeriz emin değilim maalesef. Kaşık kaşık da yemesi mümkün ama. Afiyet olsun. Ellerine sağlık.

      Yanıtla
  55. Canan

    16 Ocak 2010 ile 23:32

    Selamlar,
    Granola bar tarifini bugün yaptım ,çok güzel oldular.Bazı malzemeler olmadığından değişiklikler yaptım ama sonuç iyi oldu.Kepek olmadığı için onun yerine buğday gevreğini ufalayarak kullandım, ceviz ,hindistan cevizi, yulaf ,terayağı aynı miktarda kullandım.Likapa yerine siyah üzüm, çekirdek yerine ise susam ve dolmalık fıstık kullandım,pekmez kullanmak istemediğimden bal miktarını artırdım .Başarılı ve tekrar yapılacaklar listesinde yerini aldı bu tarifiniz.Ayrıca yakın tarihlerde yaptığım frambuazlı muffin ve peynirli muffin de çok lezzetli oldu.Hedef brioche denemek ama korkuyorum, kolay görünmüyor:))
    Tarfiler için teşekkürler tekrar.
    Canan

    Yanıtla
  56. Funda G

    20 Ocak 2010 ile 16:07

    Grnola bar tarifini yaptım ama benimki bar’dan ziyade granola oldu. Sertleşmedi bir türlü. Bir kısmını parçalar halide yapabildim ama bir kısmı da tam granola oldu. Ben kuru meyve olarak kuru incir, kuru kayısı,kuru muz,kuru üzüm kullandım. hindistan cevizi yerine de susam kullandım. Tarçın ve zencefil de ekledim.Islak malzemlerle kuru malzemeleri ıslatmakta zorlandım. Bal miktarını biraz artırdım ama yine de tam olarak ıslanmadı. Belki o yüzden bar şeklini almadılar. Tarifte değişiklik yapmamak gerek sanırım ama tadı gerçekten çok güzel oldu.Bu haliyle de tekrar yapılacaklar arasına girdi bile.Tarif için teşekkürler Cenk.

    Yanıtla
  57. Funda G

    20 Ocak 2010 ile 16:15

    Küçük bir ipucu : Balı bardakla ölçerken bardakta kalan bal ziyan oluyor diyorsanız bardağı çok az sıvı yağ ile yağlayın.Balı sonra bardağı boşaltın ve ölçün. Balı boşalttığınızda bardakta bir damla bile bal kalmıyor.

    Yanıtla
  58. Emel

    12 Mart 2010 ile 23:15

    Merhaba,
    Ben bu konularda çok becerikli değilimdir ama annem bayaa bi takip ediyo sizi. (hatta Vişneli Frangipane Tart gerçekten başarılı olmuştu) Bir haftadır kepek arayıp durdu (Ankara-Cebeci’de) ve sonunda bugün başardı.
    Benim gibi bi tembel için gayet başarılı bi kahvaltı alternatifi :))

    Yanıtla
  59. der

    20 Mart 2010 ile 16:16

    güzel görünüyor.. denemek istiyorum ben de.. içinde sanki kuş üzümü var gibi..
    elinize sağlık.. tarif için tesekkurler..

    Yanıtla
  60. der

    21 Mart 2010 ile 14:04

    hmm.. likapaymış pardon..

    Yanıtla
  61. derya

    09 Kasım 2010 ile 10:32

    cenk merhaba,
    burada bal yerine sadece pekmez kullansak nasıl olur , kullanırsam ölçü aynı mı olmalı..

    Yanıtla
    • Cenk

      09 Kasım 2010 ile 11:01

      derya – Olabilir. Kesin bir şey söyleyebilmek için denemek lazım. Evet, bence aynı ölçü olmalı.

      Yanıtla
  62. yeliz

    15 Ocak 2011 ile 15:26

    selam cenk
    çok alakasız olacak ama paketlerin üzerindeki sticker nasıl yaptığınızı ya da yaptırdığınızı öğrenebilir miyim?

    Yanıtla
    • Cenk

      15 Ocak 2011 ile 21:41

      yeliz – Stickerları photoshopta çalışıp ofisteki printerdan yapışkanlı kağıda çıktısını almıştım.

      Yanıtla
  63. merve

    28 Ocak 2011 ile 15:43

    iyi bir blog okuyucusu değilimdir fakat seni keşfetmiş olmak blog okumaya bagılmlı yaptı beni daha dgrusu senin blog yazılarına tariflerine bayıldım….paris seyahatim için nette ufak tiyolar ararken rastladım yazılarına ve kayboldum:))herşey çok gzl ve başarılı tebrik ediyorum öncelikle veee özeliikle bu tarif için yazmak istedim.LİKAPALI demiş olman çok hoşuma gitti güzel bir tarife isim olark girmş olması kelimenn ne güzel..(bizim oralarda derler likapa “rize”) tekrar tebrik ediyorum takip edecegim ve tarifi deneyecegim:)))

    Yanıtla
  64. Ali Mustafa

    06 Şubat 2011 ile 22:49

    Tarifinizi geçen gün denedim, eminönünden tüm malzemeleri tedarik ettim.
    Daha önce böyle bir çeşit tarif denememiştim.
    Fırında 30+15 dakika piştikten sonra barlara dokunduğumda çok yumuşak olduğunu farkettim, acaba fırınım mı iyi pişirmedi diye düşündüm.

    Yorum yazan arkadaşlardan Banu Hanım gronalarının iyi pişmediğini 15 dakika kadar daha 190 derecede pişirdiğini belirtmiş, ben de öyle yapayım o zaman dedim ve maalesef barları yaktım.

    Fırından yumuşuk çıkması gerektiğini yanan barlar soğuyunca anladım.Bu da bana ders oldu.
    Ufacık ayrıntılar çok önemli oluyor benim gibi acemi aşçılar için..

    En kısa zamanda tarifinizi yeniden deneyeceğim, bu sefer doğru yapacağımdan eminim 🙂

    Karışıma daha fazla bal veya pekmez katarsak nasıl olur?
    Teşekkürler,

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Şubat 2011 ile 20:42

      Ali Mustafa – Daha fazla bal ve pekmez katarsanız daha yapışkan ve tatlı olur. Umarım ikinci deneme tam istediğiniz gibi olur.

      Yanıtla
  65. nilay

    30 Mayıs 2011 ile 13:14

    cenk merhaba,
    ambalaja gozum takıldı. cok sade ve ozel olmus. normal kagıt mı yaglı kagıt mı?

    Yanıtla
    • Cenk

      30 Mayıs 2011 ile 19:57

      nilay – Çok teşekkürler. Yağlı pişirme kağıdı.

      Yanıtla
  66. ilknur betul

    24 Ağustos 2011 ile 14:31

    muhteşem görünüyo tadı da öyle olmalı

    Yanıtla
  67. Nilgün

    02 Aralık 2011 ile 14:21

    Bu tarifi iki kez uyguladım ve daha pek çok kez uygulayacağım çünkü o kadar leziz ve sağlıklı ki, ellerinize sağlık. Ayrıca içindeki meyveyi değiştirmek her seferinden farklı lezzetler yakalamanızı sağlıyor. Ben kepeğin bir kısmını buğday ruşeymi ile değiştirdim, tavsiye ederim

    Yanıtla
  68. ferahnur

    09 Aralık 2011 ile 20:24

    cenk bey tariflerinizi izliyorum fırsat oldukça deniyorum acaba nutellada kullanarak bir bar tarifide verebilirmisiniz şimdiden teşekkürler

    Yanıtla
  69. duygu

    07 Ağustos 2012 ile 13:29

    türkçede yaban mersini denilence hem blueberry hem de cranberry anlaşılıyor. likapa, karadenizlilerin blueberry için kullandıkları terim. blueberry’nin son yayınlarda kan şekerini düşürücü etkisi bildirilmiş. bu dönemlerde macrocenter, 3m migros, cityfarm hatta bazı carefour mağazalarında ve hatta organik pazarlarda bulabiliyorsunuz. türkiyede kurutulmuş olarak da satın almak mümkün, en son malatya pazarında bulmuştum. cranberry ise idrar yolu infeksiyonlarına etkili bir dezenfektan, koli basilinin idrar yolunda tutunmasını ve çogalmasını engelliyor. şimdiye kadar taze cranberry satıldıgını görmedim ama kurusu muhteşem. bu tarifin en güzel tarafı hem yapıyorsunuz hem de artan malzemelerle bir güzel doyuyorsunuz.oğlumun bayıldıgı tarif için teşekkürler, dişlere dikkat!!!

    Yanıtla
  70. Nuray

    31 Ağustos 2012 ile 12:48

    Merhaba;

    İşte dün denediğim tarifiniz.Sonuç yine mükemmel!
    Teşekkürler.

    Yanıtla
  71. duygu

    02 Eylül 2012 ile 20:47

    sn cenk bey
    tarifi herşeyiyle anlattıgınız gibi(sadece likapa yerine kuru üzüm kullandım) yaptım ama sonuçta hepsi elinize aldıgınızda dağıldılar.lezzeti iyi fakat sabah mısır gevreği yerine sütle karıştırılıp yenecek durumdalar.neyi yanlış yapmış olabilirim? teşekkürler

    Yanıtla
    • Cenk

      03 Eylül 2012 ile 22:02

      duygu – Fazla pişmiş olabilirler. Aradan çok zaman geçti. Yakın bir zamanda da tekrarlamadım ama yaptıklarımı kırılmadan kesip paketlemiştim.

      Yanıtla
  72. duygu

    02 Eylül 2012 ile 21:29

    unutmadan…yorumları okuyunca sanki bu tarifin içinde hiç şeker yokmuş, ya da granül şeker kullanılmadıgı için diyabetiklere uygundur gibi anlaşılmış. emin olun bal ve pekmez nedeniyle granül şekerden daha fazla şeker içeriyor. açlık kan şekeri düşenler/hipoglisemiye girenler yiyebilir ama diyabetikler bir daha düşünsün derim dr olarak…sevgiler

    Yanıtla
  73. Hatice

    08 Aralık 2012 ile 02:44

    Marketlerde satilan hindistan cevizi rendesi mi kullanıyoruz. Kendimiz mi rendeliyoruz ? Ellerine sağlık

    Yanıtla
    • Cenk

      08 Aralık 2012 ile 09:30

      Hatice – Hazır satılanlardan kullanacaksınız.

      Yanıtla
  74. musa

    09 Aralık 2012 ile 13:59

    Burada ki bardak da american cup mi ? Kuru-sıvı malzemelerin dengesi açısından bardağın hacmi önemli olsa gerek.

    Yanıtla
    • Cenk

      09 Aralık 2012 ile 16:03

      musa – Evet, Amerikan cup.

      Hatice – 24’lü kurabiye tepsinizin ebatlarını bilemiyorum. Tarifte kullandığım tepsinin boyutları yazıyor. Ona göre bir hesaplama yapabilirsiniz.

      Yanıtla
  75. Hatice

    09 Aralık 2012 ile 15:06

    24 lu kurabiye tepsisinde yapsam ne kadar pişirmek gerekir acaba

    Yanıtla
  76. metehan

    10 Mart 2013 ile 11:01

    selamlar cenk bey bu tarifinizi protein tozu ile zenginleştirerek ( whey ), yağı tamamen çıkartarak protein bar haline getirebilir miyiz?

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Mart 2013 ile 18:50

      metehan – Olabilir. Tek endişem, yağ tamamen çıkarsa bir araya gelmekte zorlanabilir. Denemek lazım.

      Yanıtla
  77. metehan

    12 Mart 2013 ile 20:23

    peki yağ yerine onun görevini üstlenecek başka bir madde kullanabilir miyiz?

    Yanıtla
    • Cenk

      13 Mart 2013 ile 20:11

      metehan – Su olabilir. Yulafın bir kısmını suyla birlikte bebek maması kıvamı alana kadar pişirip malzemelere ekleyin.

      Yanıtla
  78. Fatma

    04 Kasım 2013 ile 11:41

    Cenk Bey Merhaba,

    Granola tarifinde kullanılan yulaf ezmesi için
    1 bardak kaç gram geliyor,

    Sizin tariflerinizden nar reçelini bu tarifinizle deneyebilirmiyim,
    yeni tarifin kitapta yer alacağını yazmışsınız, şimdiki tarifle farklılık yaratırmı ?

    Teşekkürler,
    Fatma

    Yanıtla
    • Cenk

      05 Kasım 2013 ile 17:26

      Fatma – 1 su bardağı yulaf ezmesi 80 gram geliyor. Nar reçeli için kitaptaki tarifi öneririm. Aralarında büyük fark var.

      Yanıtla
  79. Fatma

    05 Aralık 2013 ile 11:29

    Merhaba,

    2 su bardağı kepek kaç gram ediyor ?

    Sevgilerimle,

    Fatma

    Yanıtla
    • Cenk

      07 Aralık 2013 ile 17:55

      Fatma – Maalesef hatırlamıyorum.

      Yanıtla
  80. Selin

    11 Ocak 2014 ile 16:54

    Cenk, paket ve label nerede bastirdin?Bende kese kagidi ve benzer labellar bastirmayi dusunuyorum.
    Senden fikir almak isterim.

    Yanıtla
  81. merve

    13 Ocak 2014 ile 21:18

    selam cenk,
    tariflerin harika, çok teşekkürler!
    ancak bunda bir sorun yaşadım, malzemeler çok kuru kaldı ve birleştirmek için yumurta ve süt kullanmak zorunda kaldım. piştikten sonra pek kıtır olmamakla birlikte lezzetliydi. acaba sorun nerede olabilir?

    Yanıtla
    • Cenk

      15 Ocak 2014 ile 07:47

      merve – Ölçüler biraz şaşmış olabilir. Belki de kuru malzemeleriniz daha fazla ıslak malzemeye ihtiyaç duydu. O durumda kontrol ederek mümkün olduğunca az ıslak malzeme ilavesi yapmak gerekir. Belki de düzeltmeye çalışırken gerekenden fazla eklediniz. Tavsiyem tarifte belirtilen malzemeleri artırmak olacaktır. Sütün zaten yumuşatıcı bir etkisi vardır.

      Yanıtla
  82. Fatma

    17 Şubat 2014 ile 14:39

    Merhaba,

    Tarifinizde kullanılan kepek yerine başka ne kullanabiliriz.

    Teşekkürler,
    Fatma

    Yanıtla
    • Cenk

      28 Nisan 2014 ile 13:07

      Fatma – Yerine bir önerim olamayacak.

      Yanıtla
  83. Filiz

    01 Mayıs 2015 ile 10:17

    Cenk kepek yulaf kepegi degil mi? Baska kepek var mi bilmiyorum gerci?

    Yanıtla
    • Cenk

      01 Mayıs 2015 ile 14:44

      Filiz – Hayır, sadece “kepek” olarak satılıyor ama yulaf kepeği ile de deneyebilirsiniz.

      Yanıtla
  84. inci

    14 Mart 2016 ile 21:51

    cenk bey merhaba, tarifi kendimce denedim , yarım saat pişirdim ardından çıkardım sıcakken dilimledim 2. tur fırınlamadım yani . soğuduklarında üstleri çok güzel sertti ama yağlı kağıda yapışan kısımları nemli nemliydi bi türlü kurumadılar . tekrar fırına verdim bu kez ilk kuruluk da gitti 🙂 beceremedim hem altı hem üstü nasıl kıtır kıtır ve kuru olacak ..

    Yanıtla
    • Cenk

      21 Mart 2016 ile 17:59

      inci – 2. tur fırınlamanız gerekirdi. Acaba cam bir kalıpta mı pişirdiniz? Isıyı iyi iletmediği için altta kalan kısımlar yeterince pişmemiş olabilir.

      Yanıtla
  85. inci

    27 Nisan 2016 ile 09:54

    merhaba cenk bey , 2. tur fırınlamamıştım ve fırın tepsisinde denemiştim . bu pazar yılmıyorum tekrar reçeteyi deneyeceğim bire bir uygulayarak … yoğunluğunuz içinde zaman ayırıp cevap dönüş yapıyor olmanız ayrıca harika bir davranış , minnettarız inanın..teşekkürler , sevgiyle kalın ..

    Yanıtla
  86. Bilge

    24 Haziran 2017 ile 00:11

    Merhaba
    Kitaptaki granola tarifinde organik yulaf ezmesi kullandığımda daha sert oluyorlar. şeker kullanmıyorum ve şekersiz meyve suyu kullanıyorum. old fashion oats için daha mı yavaş pişirmem gerek acaba. ve bar yaparken birbirine tutunmuyorlar, dağılıyorlar. acaba başka izlemem gereken bir yol var mıdır?

    Yanıtla
    • Cenk

      04 Temmuz 2017 ile 11:51

      Bilge – Benim kullandığım yulaf ezmesi, yurt dışında old fashioned rolled oats diye geçiyor. Türkiye’de olmasa da, yurt dışında bazen paketlerin üzerinde “thick” veya “extra thick” ibareleri yer alıyor. Ben mümkün olduğunca daha ince ezilmiş olanları tercih ediyorum. Hem sıvı malzemeleri daha çabuk emiyor hem de piştiğinde sert değil kıtır oluyor. Sertliğinden memnun değilseniz başka bir markanınkini deneyin. Bar halinde birbirine tutunmamalarının sebebi de sıvı malzemeleri yeterince emmemiş olmalarından olabilir.

      Yanıtla
  87. Zeynep

    08 Temmuz 2020 ile 16:03

    Merhaba, bisikletçi arkadaşım isteği üzerine bar yapmam gerekiyor.Sağlıklı atistirmaliklar satıyorum. Bu nedenle çok arastiyorum ve bal-pekmezin pisirilmemesi sorunsalı yüzünden bar işine kalkisamiyorum. Kendi yaptığım fıstık ezmesiyle yaparsam da bu sicaklarda erime,dağılma riski var. Cebimizde taşımamız olanaksizlasacak. Cikmazdayim, bunu yazarken aklima royal icing kullanabiliriz fikri geldi. Seker asla kullanmiyorum ama icingi sekersiz hic yapmadim ve yine kafam karisti?Raf ömrü açısından mereng tozunu kullanmak daha mantıklı olacaktır. Ben bu bari en saglikli sekilde nasil yapabilirim?Önerileriniz için şimdiden tesekkurler

    Yanıtla
    • Cenk

      10 Temmuz 2020 ile 11:12

      Maalesef hakim olduğum bir konu değil ama bulmaya çalıştığınız şey, pişirmeden tutkal görevi görecek tatlı bir malzeme ise, o zaman yanıtı, hurma.

      Yanıtla
  88. Fatma

    25 Nisan 2021 ile 04:05

    Merhaba Cenk, kitabını aldım sitenden defalarca denediğim tariflerin var örneğin cafefernando kurabiyelerinden sayısız yaptım. Gronola bar tarifinse 10 yıldır yapmak istediğim bir tarif ama nedense bir türlü bu tarife kalkışamadım. İlk kez bu kadar cesaretliyim ve birşey sormak istiyorum acaba kepek yerine kahvaltılık yulaf gevreği nefsit toz haline getirilip kullanılabilirmi?

    Yanıtla
    • Cenk

      06 Mayıs 2021 ile 00:28

      Bahsettiğiniz ürünle bir deneme yapmadığım için kesin bir cevap veremiyorum.

      Yanıtla

Önemli:Bloguma bıraktığınız yorum, tarafımdan onaylandıktan sonra yayımlanacaktır. Yorum bıraktığınız yazı ne kadar eski olursa olsun, yorumunuzu gözden kaçırmam mümkün değildir. Yorumunuz soru içeriyorsa; yanıt verebilmek için yazıyı incelemem gerekebileceği için yayımlanması biraz gecikebilir. Sorunuzu sormadan önce lütfen aynı veya benzer bir sorunun daha önce sorulup sormadığını önceki yorumları tarayarak emin olunuz.

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Birincil kenar çubuğu

17. BASKI (Mundi 4. BASKI)

Cafe Fernando - Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun

Amazon // Can Yayınları // Kitapyurdu // diğer
The Artful Baker

Amazon US
Kindle // Apple Books // Google Play
Amazon UK // Amazon CA // Amazon AU

SOSYAL MEDYA

Instagram // YouTube // RSS
Facebook // Twitter // Pinterest

EKİPMAN

KÜTÜPHANEM

Footer

Best of Cafe Fernando

Sarışın Çikolata, Tahin ve Susamlı Trüf

Ekşi Mayalı Ekmek

Fırında Nar Ekşisi

Vanilya Özütü

Domates Çorbası

Fındıklı ve Çikolatalı Yulaflı Kurabiye

COPYRIGHT © 2025 · Cenk Sönmezsoy