• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Cafe Fernando

Header Right

Main navigation

  • HAKKIMDA
  • YEMEK KİTABIM
  • ÖLÇÜLER
  • ARŞİV
  • PORTFOLYO
  • ENGLISH
Pancar Salatası

Pancar Salatası

Sanırım bugüne kadar genelde tatlı tarifleri verdiğim için alışmışım, sıra bilgisayarın önüne oturup anlatmaya gelince özellikle sebze yemeklerinde ve salatalarda söyleyecek çok fazla söz bulamıyorum. Konu tatlı olunca, işin içine un, tereyağı ve yumurta katılınca ve malzemeleri çırpmaktan fırına vermeye kadar uzanan yolda atlanması gereken bir sürü hendek olunca anlatacak çok şey, paylaşacak çok fazla püf noktası oluyor.

Ama, mesela bu salata tarifinde olduğu gibi, söz konusu salatayı hazırlamak çocuk oyuncağı olunca, sebze mevsiminde alınınca, hele bir de pancarlarınız yaprakları kesilmeden kapınıza kadar ulaşmışsa, ne sebzeyi çok fazla evirip çevirmeye, ne de ayrıntılı bir tarif vermeye gerek kalmıyor.

Pancar

Gönül isterdi ki saplarını da bir şekilde salatanın içinde değerlendirelim ama çiğken görüntüsü hoş ama dokusu sert ve lifli, biraz haşlanınca veya buharda pişirilince de dokusu hoş ama görüntüsü iştah kapatıcı oluyor. Onun yerine saplarını ayırıp bir sonraki omlet projenizde biraz yağla soteledikten sonra değerlendirmenizi öneririm.

Sadece pancarların pembe ve koyu kızıl ebrulu halkaları ve hafif kaynar suda aptallaşmış ama rengini hiç kaybetmemiş, koyu çimen yeşili yaprakları.

Pancar Salatası

Afiyet olsun.

PANCAR SALATASI
Malzemeler

  • 4 adet pancar (yaprak ve saplarıyla birlikte ağırlığı 1 kilo, sadece pancarlar yarım kilo)
  • 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz

Yapılışı

  1. Pancarların yapraklarını kesip bir kenara ayırın.
  2. Pancarları kabuklarını soymadan kaynar su dolu bir tencerede 25 dakika haşlayın. Süzüp, soğuk suyun içinde bekletin. Dokunabileceğiniz kadar soğuyunca da pancarları soyup bir santim kalınlığında dilimleyin ve servis tabağına yerleştirin.
  3. Pancarların yapraklarını saplarından ayırıp yıkayın ve bir kaba koyup üzerine kaynar su dökün ve 1-2 dakika yumuşayana kadar bekletin. Sudan çıkarıp süzün ve mümkün olduğunca kuruladıktan sonra irice doğrayıp servis tabağındaki pancar dilimlerinin ortasına yerleştirin.
  4. Sarımsakların üzerine biraz tuz döküp bir çatal yardımıyla ezin ve bir karıştırma kabına aktarın. Üzerine sirke ve zeytinyağını döküp çırpın, tadına bakıp tuzunu ayarlayın ve pancarlar hala ılıkken üzerlerine gezdirin.

18 Eylül 2009 · 73 Yorum Kategori: Salata, Vegan Etiket: pancar, sarımsak

« Domates Çorbası
Rokfor Soslu Bonfile »

Reader Interactions

73 YORUM

  1. papatya prenses

    18 Eylül 2009 at 14:32

    Ne kadar iştah açıcı görünüyor!

    Ellerine sağlık Cenk..

    Cevapla
  2. itir

    18 Eylül 2009 at 15:12

    Ellerine saglik Cenk. Pancarlari haslamak yerine firinda pisirmeyi hic denedin mi? Kabukluyken firinlayinca, rengini ve tadini hic kaybetmiyor. Firindan cikinca ayni patates gibi kabuklari kolayca soyuluyor. Kolay gelsin. Resimler her zamanki gibi harika…

    Cevapla
  3. mehtap pasin gualano

    18 Eylül 2009 at 16:33

    Sevgili Cenk,
    iste bu iki dakikada yazdigin tarifleri bekleyen benim gibi “tuzlu tat” ve “ot” seven keciler de var dunyada.. :-))
    Pancari cok severim ayrica koyu bordo besinlerin cogunda oldugu gibi, cok kiymetli kimyasal maddeler icerir. Onun icin ben kabuklarini incecik soyup, coz az suda dilimlenmis olarak haslarim.. Rengi azicik solar ama olsun.. Oyle pisirince suyunu da icebilirim sonradan birazcik sirkeyle tursu suyuna benzetip..
    Koyu yesille yanyana cok guzel gozukuyorlar..

    Cevapla
    • Tuğba

      24 Eylül 2020 at 14:57

      Konu hakkında bilgi sahibi değilim ama şurada haşlama suyunun içilmemesi gerektiği yazıyor, isterseniz bir araştırın, yorumunuzu okuyunca haberdar edeyim dedim (:

      Cevapla
      • Cenk

        25 Eylül 2020 at 15:06

        Linki bilerek yayımlamıyorum çünkü güvenilir bir kaynak olduğunu düşünmüyorum. Sonradan okuyanları yanıltmasın. Yazıda, “Pancarlar haşlanırken nitratları açığa çıkacağından haşlama suları mutlaka dökülmelidir.” denmiş ama bahsedilen nitratın herhangi bir zararı olmadığı gibi, faydası da var (kan basıncını düşürmek gibi).

        Cevapla
  4. muge

    18 Eylül 2009 at 17:13

    yine şölene dönüşmüş!

    Cevapla
  5. zarpandit

    18 Eylül 2009 at 17:22

    turşusunuda kendisinide (ve şimdi şuan salatasınıda )çok severim! hele ki salata tarzında herşeye sirkeyi muhakkak katan ben goruntuyu iştah açıcı buluyorum..

    yalnız o el kime ait acaba? (al birde burdan yak neyi merak ettim :))

    Cevapla
  6. esila

    18 Eylül 2009 at 21:49

    o eller senin degil salatayı kim yaptı söyle bakalım

    Cevapla
  7. fatih

    19 Eylül 2009 at 10:13

    salata harika görünüyo. tadı nasıl merak ettim. anneme söyleyim oda yapsın.

    Cevapla
  8. karin

    19 Eylül 2009 at 14:58

    pancari , sarmisak sirke karisimini cok severim, bugun misafir gelecek , cok iyi fikir oldu, cok tesekkurler, sunum seklinide cok begendim, annem hep suyuyla soguk corba gibi ikram eder pancari.

    cok mersi, ayrica bodrum resimleride harika

    Cevapla
  9. fulya

    19 Eylül 2009 at 15:58

    oyoyoyoyy yerim ben aptallasmis pancarli….
    görüntü süper sarimsakli hic denememistim nedense sarimsagin pancara yakismayacagini düsünmüstüm hep bu sali pazara gidip denemeliyim hemen…

    bu arada cenk sen bana kizdinmi .. hani o lezzetli kekler kurabiyelerinden dolayi kapilardan sigamiyorummmm diye feryatlarimi ciddiye falanmi aldin yoksa .. bosver yaa anacim demokraside careler tükenmez dimi bizde yanlamasina gireriz odalara… ikili koltuklarda otururuz nolcek sen yine kek pastalarina bi dönüs yapmalisin en kisa zamanda bu son zamanlarda anlattiklarin benim icin citir cerezlik yaw.. ben kek pasta istiyom artikkkk lütfennnnnnnn
    bak kan sekerim düserse….

    Cevapla
  10. Sumeyye

    19 Eylül 2009 at 18:17

    Ellerine saglik Cenk. Her zamanki gibi harika fotograflarla istah acici bir tarif vermissin. Pancar salatasi esimin en cok sevdigi salatalardan biridir. Ben senin tarifinden farkli olarak shallot soganlari kup kup dograyip sarimsak, tuz, balsamik sirke, zeytinyagi ve limon suyu ile karistirip dokuyorum karisimin uzerine. Uzerini de bol maydonoz, nane ve dereotu ile susluyorum ki yeme de yanin da yat:) Balsamik sirkeli bu tarifi de bir dene. Bence sen cok seversin.

    Cevapla
  11. Tuba Efe

    19 Eylül 2009 at 18:25

    Severek yaptigim bir salata ve tursu ayni zamanda sarimsakli ve yogurtlusuna da Ege Bölgesinde ” pembe kadin” denir niye bilmem? O da güzel olur
    Hoscakal iyi bayramlar

    Cevapla
  12. Banu

    19 Eylül 2009 at 21:50

    Neşeli ‘şeker gibi’ bir bayram dileğiyle… Mutlu Bayramlar…

    Cevapla
  13. pelin

    20 Eylül 2009 at 06:27

    Salata şa-ha-ne görünüyor, pancar yaprakları omlete olduğu gibi börek ve kişe de çok yakışıyor, tıpkı ıspanak gibi…ellerinize sağlık.
    iyi bayramlar.

    Cevapla
  14. Papatya Papadopoulos

    20 Eylül 2009 at 07:32

    Eh, ne de olsa ben de İzmirliyim, biliyorum Tuba’nın dediği usuldeki pancarı. Sarmısaklı yoğurtla karıştırılmış haşlanmış rendelenmiş pancar, ziyafet sofralarına her zaman dahil edilen ve bambaşka güzel bir “pembelik” katan bir mezedir.

    Annem geçen yaz pancarın yalnız taze saplarını değil yapraklarını da kavurup yumurtalı pişirmişti. Hoş olmuştu lezzeti, bunca yıldır yapraklarını attığıma acıdım…

    Cevapla
  15. fulya

    20 Eylül 2009 at 14:45

    yine bennn ama bu sefer sadece iyi bayramlardemek icin ugradim..
    sana ailenle sevdiklerinle birlikte saglikli huzurlu bayramlar dilerim..
    dilerim hep mutlu olursun mutlu olursunki yaptigin bu lezzetlerle basta beni bissürü insnida mutlu edersin..
    dilerim upuzunnn yasarsin yasarsinki bu lezzetlerde bizde upuzunnnn faydalaniriz…
    iyi bayramlar cenk.

    Cevapla
  16. asiyepmir

    21 Eylül 2009 at 11:16

    Ben yıkadığım pancarları aliminyum folyoya tek tek sarıp fırında pişiriyorum daha lezzetli oluyor haşlamaya göre hemde vitaminleri suyuna geçmemiş içinde hapsolmuş oluyor ve bu vitaminli sebzeyi vitaminleriyle sofraya getiriyorum bu bir öneri.

    Cevapla
  17. Yesim

    22 Eylül 2009 at 12:51

    Pancarı, fırında pişirmenin en sağlıklı pişirme yöntemi olduğu konusuna katılıyorum. Rengi yüzünden en baştan çıkartıcı sebze olduğunu düşündüğüm pancarı soyarken ellerinize ve üzerinizdeki kıyafetlere ekstra dikkat etmek gerek…

    Kabukları soymak için küçük bir öneri: Tam ortasından küçük bir bıçakla bir ekvator yaratırsanız, soyulması daha da kolay oluyor.

    Son not: Gümüş kaşıkları parlatalım. (Aslında daha çok kendime söylüyorum)

    Ellerinize sağlık!

    Cevapla
  18. Cenk

    22 Eylül 2009 at 18:18

    itir – Fırında da yaptığım oluyor. Hatta o zaman yanına bir baş sarımsak da koyup öyle pişiriyorum.

    mehtap – Beğenmene çok sevindim. Ben de bir arkadaşımdan pancarların bağırsaklar için bir nevi fırça görevini gördüğünü duyduğumdan beri daha da çok sevmeye başladım. Zaten renginden belli ne kadar faydalı olduğu.

    zarpandit, esila – Fotoğrafları çekerken bir arkadaşım uğramıştı, hazır evdeyken çalıştırdım azıcık 🙂

    fulya – Sana kızmam mümkün mü? Feryatlarını elbette ciddiye alıyorum ama bil ki Cafe Fernando’da tatlı tarifleri asla tükenmeyecek! Kan şekerin düşmesin, yakın zamanda bir güzellik düşünüyorum ama birkaç deneme daha yapmam lazım.

    Sumeyye – Senin bahsettiğin tarif de çok iştah açıcı. Balsamik sirke dökdükten sonra acaba fırına mı vermeli? İyice yapış yapış olsun diye? Bunu acil denemem lazım.. Kesin çok severim. Teşekkürler.

    Banu – Senin aracılığınla ben de herkesin bayramını kutlarım.

    fulya – Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Aynılarını ben de senin için dilerim. Umarım mutlu, sağlıklı ve huzurlusundur.

    Yesim – Yok, çok haklısın. Artık bu kaşığı parlatmanın vakti gelmiştir.

    Cevapla
  19. pisi

    23 Eylül 2009 at 11:55

    Benim de yeni öğrendiğim bir tarif: Pancarlar haşlanıp kabukları soyulduktan sonra rendelenip, içerisine ceviz, sarımsak, biraz tuz ve sirke katılarak salata olarak tüketiliyor.

    Cevapla
  20. firstladyleyla

    23 Eylül 2009 at 23:22

    Herşey mükemmel,ama ben en çok bu kaşığı beğeniyorum,artık her fotoğrafta gözüm onu arar oldu:) Ellerine sağlık.Sevgiler…

    Cevapla
  21. BETÜL

    24 Eylül 2009 at 00:32

    pancarı pek sevmem malesefki ama bağırsakta süpürge görevini gördüğünü duyduktan sonra bir kez daha düşünmeye karar verdim açıkçası sevip sevmemek konusunu. görüntüsüne vuruldım ama en başta.

    ellerine sağlık cenk’ciğim.

    sevgiler

    Cevapla
  22. elif

    25 Eylül 2009 at 08:10

    Şuan Afyon’ dayım. Dönerken kesinlikle pancar alıp bu tarifi deneyeceğim. İstanbul’da çok tükettiğim birşey değil malesef, belki bilinmediğinden ama kolaylaştırdığın için teşekkürler…

    Cevapla
  23. gulcin

    25 Eylül 2009 at 17:32

    Merhaba Cenk,
    Pancar salatasının rengi ne kadar güzel mutlaka tadı da öyledir.
    Ellerine sağlık benden küçük bir öneri ıspanak kökünü ben çok seviyorum çünkü oda haşlanınca pancar lezzetinde oluyor. her ikisi birarada bir salata olarak denermisin diyecektim.Domates çorbanı yaptım tek kelime ile bana uyan bir tat, kıvamıda tam oldu.
    Tekrar ellerine sağlık ,önümüz kış yeni çorba tariflerini bekliyorum.
    sevgiler,iyi ke varsın…………

    Cevapla
  24. Evren

    26 Eylül 2009 at 17:58

    CEnk nefis bir görüntü, hatta bugün otelimizin mutfak şefi ile deneme kararı aldık ve tarifi deneyen birisi olarak nefis diyorum başka da bir şey demiyorum :)))

    Sevgiler,

    Cevapla
  25. Basak

    27 Eylül 2009 at 05:56

    Sevgili Cenk, Turkiye’de yasayan bir arkadasima Amerika’dan bir kahve makinesi almak istiyorum, sorun cikarmi diye internette arastirirken senin dondurma makinesi ile yasadigin ufak sorunu gordum, simdi belki gereksiz bir soru olacak ama buradan kahve makinesi alsam Turkiye’de problem cikarmi diye sana sormak istedim!!!! Biliyorum senin blogun google degil, sende Gonul abla degilsin ama belki birseyler duymussundur diye sorayim dedim. Vaktini aldigim icin kusuruma bakma lutfen.

    Cevapla
    • Cenk

      28 Eylül 2009 at 18:14

      Başak – Voltaj problemleri yaşanıyor her şeyden önce. Ben makineyi Türkiye’den aldım, parçası yurt dışından o yüzden voltajla alakalı bir derdim olmadı ama oradan alınanı buraya getirdiğinde adaptöre vs. ihtiyaç duyacaktır arkadaşın. Onun dışında bir sorun olacağını zannetmiyorum. Haaa, burada yuvarlak kenarları fırfırlı olan kahve filtrelerinden yok, benden söylemesi. Alacaksan huni tipinde kağıt filtre yerleştirilebilen bir model olsun ki arkadaşın zorluk çekmesin.

      Cevapla
  26. fatoş

    27 Eylül 2009 at 15:37

    genellikle pancarın turşusunu yapıp daha sonra salatalarda kullanıyordum ama bunu mutlaka denem gerek nede olsa benimde bir tavşan damarım var:) ama bence buna nar ekşisi ve mısır inanılmaz yakışır… ellerine sağlık cenk her zamanki gibi harikasın.
    bu arada hep söylenir ama pek dikkat etmeyiz, kulak arkası yaparız evet öyle yapmalıyız deyip es geçeriz meyve-sebzeyi mevsiminde tüketmekten bahsediyorum.. bir süredir çok sevsemde bu lezzetli siteyi takip edemiyordum çünkü kanserle mücadelemi kazanmam lazımdı çok şükür ilk sonuçlarım çok güzel:) işin aslı iki maddede sıralamam lazım söyleyeceklerimi
    -ilk olarak, bayanlar için lütfen senede bir doktora gidin ve meme kanseri için kontrollerinizi yaptırın bunun artık ne yaşı nede aileden geçmesi kalmış ben 30 yaşında yakalandım ve ailemde başka yok.inanın erken teşhis çok önemli özelliklede gençlerde agresif bir seyir izlediği için ciddiye almak gerekiyor..
    -ikincisi, onkoloğumun bana ilk söylediği şey mevsiminde olmayan hiç bir meyve sebzeyi tüketmeyeceksin oldu. bu nedenle henüz sebzeler taze ve mevsimindeyken bol miktarda kışlık hazırladık kurutarak, konserve yaparak ve derindondurucuda saklayarak. sebzelerin çoğunu kendimiz yetiştirdik yetiştirmediğimizi ise köy pazarından temin ettik bu kışa hazırız.henüz vakit varken imkanı olan herkes özellikle kurutma olarak meyveyi sebzeyi kışa hazırlamalı.
    kahvaltı için bu şekilde hazırladığımız çok hoş bir tarif var bilmeyenler için cenk seninde müsadenle paylaşmak istiyorum.
    miktarlar arzuya göre çoğaltılabilir.
    1 kg patlıcan
    1 kg kırmızı biber
    2 kg domates
    arzuya göre (ve daha güzel oluyor kesinlikle) bir kaç adet cin biberi
    1 çay bardağı zeytin yağı
    2 çorba kaşığı sirke
    patlıcan ve biberler közlenip kabukları soyulup küp küp doğranıyor, domateslerin kabukları (göbek kısmına çentik atılıp)sıcak suda bir kaç dk bekletilip soyuluyor ve onlarda küp küp doğranıyor. cin biberide halka halka doğranıyor. önce kırmızı biber daha sonra patlıcanlar kızgın zeytinyağında şöyle bir çevrilip domates ve biberler ekleniyor.15 dakika kadar bu karışım pişirilip tuz ve sirke ekleniyor yarım saat kadar daha pişiriliyor.daha sonra ağzı sağlam kavanozlara sıcakken doldurulup sıkıca kapağını kapattıktan sonra ters çevirip bir kenarda soğumasını bekliyorsunuz iki püf noktası var kavanozlar birbirine deymiyecek ve üzerini ince bir bezle öterek yavaş soğumasını sağlamak gerekiyor. kışın afiyetle kahvaltılarda tüketebilir yada içine birazcık acı biber salçası ve ceviz karıştırıp kıtır ekmek üzerinde misafirlerinize ikram edebilirsiniz. üstelik mevsiminde yaptığınız içinde çok sağlıklı afiyet olsun..

    Cevapla
    • Cenk

      28 Eylül 2009 at 18:15

      fatoş – Öncelikle çok geçmiş olsun. Mevsimsellik konusunda bahsettiklerine tamamen katılıyorum. Tarif için de çok teşekkürler.

      Cevapla
  27. barisbasak

    28 Eylül 2009 at 21:25

    Cenk, yardimin icin tesekkurler, nespresso’nun makinesini alacagim, Turkiye’de ki temsilcileri ile de konustum biz convert ederiz dediler ama musteri hizmetleri ve garanti haklari buradaki gibimidir bilemedigim icin panik
    yaptim 🙂 Filtre icin tavsiyene tesekkurler ama sanirim bu makine icin kahveyi onlardan aliyorlar, olmazsa el kremi, cikolata ve bebek mamasinin yaninda birde filtre tasiyacagiz anlasilan hahaaha. Vakit ayirdigin icin cok sagol, butuuuun o pisirdigin ve pisirecegin guzel yemekler icin ellerine saglik diyorum. Bu arada gecen seeki thanks giving yemegi sayende farkli bir lezzete kavustu 🙂 Happy harvest, fall and season greetings to you!

    Basak

    Cevapla
  28. dragonfly

    30 Eylül 2009 at 02:05

    harika görünüyor… salatalara bayılırım …ellerinize sağlık

    Cevapla
  29. leyya

    01 Ekim 2009 at 20:52

    salata enfes görünüyor .bizde de bu yılki pancar mahsulünün hepsi turşu olmayacak anlaşılan:))
    filiz hanımın uzuuun yorumu dikkatimi çekti .güzel tarifi için de ayrıca tşk ediyor geçmiş olsun diyorum ve linkini göremediğim için bunları buradan yapıyorum .umarım bir şekilde ona ulaşır.selamlar.

    Cevapla
  30. özce

    02 Ekim 2009 at 16:44

    Cenk selam,

    Senin sitende duyup ben de Nazilli’deki Pınar Hanım’a siparişler verdim. İnan gelen koliyi açarken bile tazeliğin, doğallığın kokusu çarptı beni:) Uzun zamandır böyle bir yer arıyordum. Buna vesile olduğun için binlerce teşekkürler:)

    sevgiler

    Cevapla
  31. berna

    03 Ekim 2009 at 00:38

    Nefis bir görüntüsü var,lezzetide öyledir kesin.

    Haftaya misafirlerim için hazırlayacağım,bu harika tarifler için teşekkürler…

    Cevapla
  32. fulya

    05 Ekim 2009 at 21:28

    hadi ama cenkkkkkk gidiyorum geliyorum hala pancar salatasiyla birbirimize kas göz edip duruyoruz… 🙂 bak bayramda geldi gecti hatta ikince bayram gelcek hareketlendirlelim bu sayfayi dimi..:) hani tatlilar cukulatalarr 🙂 bölee pancar salatasi falan bana hicc hitap etmiyo ama.. ben böyle isirik aldiginda icinden akan cukulatanin tabaga düsmeden havada hüpp diye yakaliyip kendimden gecersene yiyebilecegim lezzetler bekiyorum…

    Cevapla
  33. mehmet

    06 Ekim 2009 at 03:10

    çok leziz görünüyor mutlaka denmem lazım 😀

    Cevapla
  34. Cenk

    06 Ekim 2009 at 11:41

    fulya – Ne de güzel anlatmışsın akan çikolatalar falan 🙂 Yakında yeni bir yazı gelecek.. Umarım beğenirsin.

    Cevapla
  35. tuğba

    06 Ekim 2009 at 19:37

    slm cenk
    ilk olarak bir yemek sitesine yorum yapıyorum ama bu salatayı görünce dayanamadım ve kalkıp yapmaya başladım yanına bir de mercimekli bulgur pilavı yaptım.bir çiya ve çiya yemekleri sever olduğunu düşünerek bu pilavı da beğeneceğini tahmin ediyorum.işta tarif;
    1 çay bardağı yeşil mercimek
    1 su bardağı pilavlık bulgur
    1.5-2 su bardağı su
    1 büyük kuru soğan
    1 çay bardağı zeytin yağı
    tuz
    mercimekleri yıkadıktan sonra üzerini geçicek kadar su ile tam kıvamında haşla.suyu fazla gelirse lütfen süzme lezzetini veren en önemli şeylerden biri de suyu çünkü.haşlanan mercimeğin üzerine bulgurunun cinsine göre 1.5 ya da 2 su bardağı suyu ekle ve suyu içinde mercimeklerle tekrar kaynat.su kaynayınca 1 bardak bulguru ekle ve pişir.bu arada 1 büyük soğanı-bu aralar soğanlar oldukça lezzetli-yarım daire şeklinde yani yerken lezzetini belli edecek irilikle doğra ve pembe bir renk alacak kadar kavur.kavrulmuş pembiş soğanları pilava ocaktan alınca ekle ve karıştır.tuzunu ister soğan kavrulurken istersen pilava ekleyebilirsin.ben normalde göz kararı yapıyorum lütfen yağını ve soğanını seveceğin şakilde ayarla.topu topu 4 malzeme ile nasıl bu kadar lezzetli bir pilav oluyor şaşırırsın.yanına haşlama patlıcan,kabak e biberle yapılan sumakla tatlandırılan bir turşu tarifi var ama msj çok uzun oldu.yapacağın zaman istersen mail atarım.ya da sarımsak ve limonlu bir marul salatası süper olur.balkabağı çıkınca sana yine hatay mutfağından geleneksel bir yoğurt çorbası tarifi vereceğim.görüşmek üzere

    Cevapla
    • Cenk

      06 Ekim 2009 at 22:24

      Tuğba – Tarif için çok teşekkür ederim. Mutlaka deneyeceğim. Yoğurt çorbası tarifini de merakla bekliyorum.

      newcity – Fikir için teşekkürler.

      Cevapla
  36. newcity

    06 Ekim 2009 at 22:23

    Krakow’dan selamlar; haftalardır pancar salatası görmekten gözüm öyle aşına olmuş ki Polonyanın yöresel yemeği olan Barszcz Czerwony(pancar çorbası)görünce bir çırpıda denemek istedim. Rengi cezbetti de denebilir. Tatlı bir çorba, ortasında haşlanmış yumurta yada patates püresi ile servis ediyorlar. Kış günlerinde taze taze iyi gider, denenebilir…

    Cevapla
  37. enne

    07 Ekim 2009 at 12:41

    Bu kadar güzel bir sayfanın daha sık güncellenmesi lazım. Yeni tarifleri heyecanla bekliyorum.

    Cevapla
  38. emelll

    07 Ekim 2009 at 12:46

    yeni proje kokusu alıyorum, tariflerin arası açıldı : )

    Cevapla
  39. Selma

    07 Ekim 2009 at 18:14

    Merhaba, Sitenizi uzun zamandir takip ediyorum. Sitenizdeki fotograflara bayiliyorum. Cok basarili buluyorum. Tebrik ediyorum.
    Hollandadan sevgiler.

    Cevapla
  40. Alev

    07 Ekim 2009 at 19:39

    Cem blogunun sessiz takipcilerinden biriyim. Ama fotografin guzelligini gorunce sessiz kalamadim. Harika bir fotograf olmus. Tebrikler

    Cevapla
  41. Papatya Papadopoulos

    08 Ekim 2009 at 12:35

    Pancar yapıp bir kaçtın Cenk, o gidiş 🙂 Nerelerdesin?

    Cevapla
  42. fulya

    08 Ekim 2009 at 18:09

    yani ne diyim sana cenk su pancar salatani defalarca yaptirdin ya bana helal olsun yani 🙂
    sana bi sir veriyimmi ilk haslama denemem müthisti.. kabuklarini soyupta hasladim iyimi pancarlarin sanki ici suyla dolmus gibiydi.. 🙂 eee adamin akli pastada kekte olunca pancarlarida bölee kabuksuz haslar iste..
    bak en sonunda tüm arkadaslari kafaya alip greve gitcem haberin olsun…

    Cevapla
  43. diLAy

    08 Ekim 2009 at 23:20

    Cenk bey merhabalar.
    Pancar salatasını görünce aklıma turşusu geldi. Nasıl yapılır, incelikleri nelerdir? ayrıca bildiğiniz enteresan turşu tarifleri var mı? paylaşırsanız sevinirim?
    teşekkür ederim.

    sevgiler
    diLAy.

    Cevapla
  44. canan

    09 Ekim 2009 at 01:55

    hem ingilizce hem türkçe. süper. elinize sağlık.

    Cevapla
  45. banu

    13 Ekim 2009 at 10:22

    Pancarı ben de bu mevsimde her hafta sipariş ediyorum.
    Kısıra rendeledim pişirmeden, yaklaşık on kişi yedik, beğendik.

    Cevapla
  46. Arzu Ömeroğlu

    13 Kasım 2009 at 11:50

    İyigünler,sitenizi çok yeni farkettiğim için,geç bir yorum yazıyorum.Salatanız çok hoş,bende pancarı portakal segmenti ve ılık keçi peyniri ile kullanıyorum.Sosundada portakal suyu,zeytinyağ ve balsamik var.Güzel bir uyum veriyor ve tabakta yükselti yapabileceğiniz bir salata oluyor.

    Cevapla
    • Cenk

      13 Kasım 2009 at 14:10

      Arzu Ömeroğlu – Pancar portakal ve keçi peyniri üçlüsü bence harika bir fikir. Deneyeceğim bunu mutlaka. Teşekkürler.

      Cevapla
  47. Erkan

    10 Mart 2010 at 01:03

    Çok Güzel Görünüyor Gerçekten.

    Cevapla
  48. zeynep

    11 Nisan 2010 at 01:32

    cenk bey bugun bu tarifinizden yola cikarak cok lezzetli bir makarna yaptim. pancarlarin iyice haslanmasina 10 dakika kala makarnayi tencereyi attim. pistikten sonra da zeytinyag+sarimsak sosunu dokup uzerine ilik keci peyniri koydum. hem inanilmaz lezzetliydi hem de yemesi cok eglenceliydi kirmizi kirmizi. sizden rica etsem pancari firinda sarimsakla nasil pisirdiginizi kisaca anlatabilir misiniz?tesekkurler!

    Cevapla
    • Cenk

      11 Nisan 2010 at 15:28

      Zeynep – Afiyet olsun. Pancarı fırında pişirdiğim zaman sarımsakla beraber pişirmiyorum. Genelde pancarları ve sarımsakları ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp çatal batırdığında kolayca girecek kıvama gelene kadar pişiriyorum. Bu şekilde pişirince sarımsaklar şekerlenip çok hoş bir tat katıyor pancarlara. Yalnız bunu sadece çorbalarda uyguluyorum çünkü pancarları çiğ yemesi daha çok hoşuma gidiyor.

      Cevapla
  49. funda

    26 Mayıs 2010 at 08:34

    jitterbug perfume (parfümün dansı)hayatıma girince pancar da girmiş oldu. çiğ haliyle kokusunun gerçek doğa kokusu olduğunu farkettim. hem yeşil, hem deniz gibi kokan bir kök. pek çok turşu denemem oldu ama salatasını hiç denememiştim. teşekkürler paylaştığın için. bir de turşu tarifi bekliyorum senden.

    Cevapla
  50. duygu

    27 Eylül 2010 at 15:57

    Merhaba.Bu pancar salatasını yarın akşam yemeği için yapmayı düşünüyorum.Bu akşamdan fırınlayıp,soyma ve soslama kısmını yarın yapsam sence yumuşama gibi şeyler olur mu?Teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Cenk

      27 Eylül 2010 at 17:34

      Duygu – Bence bir gün önceden fırınlayacaksanız sonrasında soyabilirsiniz de. Ertesi gün dilimleyip soslaması kalır.

      Cevapla
  51. serpil

    26 Şubat 2012 at 20:22

    Teşekkürler, İzmir’e yeni taşındım.Tesadüfen sitenle ve pancarla tanıştım.Salatasına bayıldım.Artık siteyi konrol edip ,pazara çıkıyorum :))) tüm egenin yeşilliklerini tatmak için.

    Cevapla
  52. canay

    27 Mayıs 2012 at 13:03

    merhaba, pancarın saplarıyla sahanda yumurta yaptım, biraz da ıspanak katarak. muhteşem oldu.

    Cevapla
  53. Şebnem

    05 Kasım 2012 at 01:31

    Merhaba, son 2 -3 seferdir aldığım pancarlar hep bir tuhaf çıktı.Çok severiz pancar salatasını ama bu ara pancarlar bir tuhaf, sanki turp aşılanmış gibi.

    Her seferinde de çöpe attım.Pazardakilerden denemek lazım belki de..ama pancarları kesinlikle buharda haşlamanızı öneririm, ben öyle yapıyorum lezzeti çok farkediyor.

    Cevapla
  54. Gly

    26 Aralık 2012 at 13:03

    Merhaba çok güzel bır tarıf fakat hıc mutfakla alakası olmayan bırı için hasılama kısmı karışık :)acaba pancarlar kaynar suda bekletılıyomu yoksa kaynarsuda kaynatmaya devam mı? Altını kapamadan mı yanı saçma oldu ama cevap verırsenız sevınırım

    Cevapla
  55. Gülay

    26 Aralık 2012 at 13:07

    Merhaba mutfakla alakası olmayan bırı olarak tuhaf bır sorum olacak pancarı haslamak için sadece kaynar suda altı kapalı olarak bekletıomuyuz yoksa kaynamış suya katıp altı açık kaynatmaya devam mı edıyorum cevap verdirirseniz çok mutlu olurum çünkü bıryerde pancarı çiğ seviyorum demıssınız kafam karıştı :))

    Cevapla
    • Cenk

      26 Aralık 2012 at 16:23

      Gülay – Tarifte haşlayın dediğime göre kaynar suya atıp altı açık olarak pişirmeye devam ediyorsunuz. Çiğ de çok seviyorum ama bu tarifte pişmiş halde kullanıyorum.

      Cevapla
  56. Gülay

    26 Aralık 2012 at 21:05

    Ah ben zaten bir bilsem o mutfak terımlerını 🙂 hayatımda mutfağa girmişliğim yoktur kusuruma bakmayın. İnternetten araştırdım biraz ama pek anlayamamıstım açıkladığınız için teşekkürler patates salatası ve havuçlu kekınızı yaptım yıenler benım yaptığıma pek ınanmadı 🙂 harıka tarıflerınız var çok teşekkür ederım paylaşımlarınız için. Kitap olsa çok süper olur sanırım öyle bır proje var hemen alırım çıkınca. Sabırsızlıkla beklıorum tekrar mazur görün benı degerlı vakfınızı saçma sorularıma aldım 🙁

    Cevapla
    • Cenk

      27 Aralık 2012 at 12:18

      Gülay – Rica ederim. Ben de seneler önce aynı soruları soruyordum o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Çekinmeden sorabilirsiniz.

      Cevapla
  57. Müge

    12 Nisan 2013 at 09:12

    Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Bu sene ilk defa yetiştirdiğimiz ve dün akşam topladığımız pancarları ne yapsak diye düşünürken bu tarifin daha önce gözüme iliştiğini hatırladım. Şu anda haşlama aşamasındayım 🙂 Saplarını atmıştım ne yazık ki ama kökü gelişmeyen yaprakları tazecik bir grup daha var omleti de deneyeceğim.
    Elimdeki pancarların hepsini haşlasam dondurucuda saklayabilir miyim dersin?

    Cevapla
    • Cenk

      14 Nisan 2013 at 13:57

      Müge – Dondurucuda hemen hemen her şeyi saklayabilirsiniz.

      Cevapla
  58. füsun aydınlık

    17 Nisan 2013 at 10:36

    öncelikle ; sitenize de, tariflerinize de, detaya ve inceliğe de hayran oldum..elinize sağlık..

    Midilli’de geçen yaz bu salatanın üstüne ince bir kat patates taratoru dökülmüş yedik..(suluca bir patates püresi idi , zeytinyağlı, bol sarımsaklı, limonlu, belki az sirkeli)..pancarın yaprakları da vardı ve sanırım içinde pişirilmiş idi (kırmızıydılar, belki onun suyunda öldürüldüler), ve herşey ılıktı…şahaneydi 🙂

    şimdi sizin salatanızı yapacağım, ama belki denersiniz diye bunu da yazmak istedim…

    teşekkürler…bu ve pek çok şahane tarif için..

    Cevapla
    • Cenk

      17 Nisan 2013 at 14:09

      füsun aydınlık – Paylaştığınız için teşekkürler!

      Cevapla
  59. Elif C.

    11 Şubat 2014 at 02:27

    Merhaba, yarım kg. pancar alıp yarısını bu tarife göre (ölçüleri ikiye bölerek)yaptım. Diğer yarısını da başka bir tarifte kullandım. O tarifte pancarların kabuğu soyulup, haşlanıp, rendelenip, süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak ve dövülmüş cevizle karıştırılıyor.

    İkisi de çok çok güzel oldu. Hepsi bitti. Yarım kg. pancar yemiş oldum. Üzerinden 7-8 saat geçti. Arada Korova kurabiyesi yapıp yedim. Ve canım yine bu tarifteki pancardan istiyor. Gerçekten çok güzel. Tarif için çok teşekkürler.

    Cevapla
  60. Nil

    26 Eylül 2014 at 22:52

    Tam da keşke vegan kategorisi de olsa bu bloğun diyordum ki varmış 🙂 Daha çok vegan yemek bekliyorum 🙂
    Bir de “Bu tarifi beğendiyseniz, bunları da beğenebilirsiniz” yazısının altında Tavuklu Sezar Salata çıkmayaydı iyidi.

    Cevapla
  61. Ayse

    07 Ocak 2017 at 11:54

    Pancari kapari ile denemelisiniz, cok yakisiyor, ve biraz sirke. Tuzlu, tatli, eksi

    Cevapla

Önemli:Bloguma bıraktığınız yorum, tarafımdan onaylandıktan sonra yayımlanacaktır. Yorum bıraktığınız yazı ne kadar eski olursa olsun, yorumunuzu gözden kaçırmam mümkün değildir. Yorumunuz soru içeriyorsa; yanıt verebilmek için yazıyı incelemem gerekebileceği için yayımlanması biraz gecikebilir. Sorunuzu sormadan önce lütfen aynı veya benzer bir sorunun daha önce sorulup sormadığını önceki yorumları tarayarak emin olunuz.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

16. BASKI (Mundi 3. BASKI)

Cafe Fernando - Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun

Amazon // Trendyol // Kitapyurdu // diğer
The Artful Baker

Amazon US // D&R // idefix
Kindle // Apple Books // Google Play
Amazon UK // Amazon CA // Amazon AU

SOSYAL MEDYA

Instagram // YouTube // RSS
Facebook // Twitter // Pinterest

KÜTÜPHANEM

Kütüphanem

EKİPMANIM

Ekipman

Footer

Best of Cafe Fernando

Brownie

Spaghetti Cacio e Pepe

Ekşi Mayalı Simit

Kayısılı Tart

Vietnam Kahveli Dondurma

Kıtır Pastırmalı Patates Salatası

COPYRIGHT © 2023 · Cenk Sönmezsoy